Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

16/11/2018

Programa del 25N Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers a les dones - 25N SITGES 2018 

25 novembre dones sitges

Activitats per a commemorar la diada 

dilluns 12 i 19 de novembre
De 19 a 21 hores, a l’Auditori de l’Edifici Cultural Miramar, CURS INTRODUCTORI DE DEFENSA PERSONAL. S’abordaran tècniques de defensa personal, de defensa passiva i d’autoconfiança per respondre davant de diferents situacions de perill que es poden presentar. Es donaran eines per saber detectar possibles situacions que poden arribar a ser conflictives, a càrrec de Maria del Carmen Vila Jimenez, Responsable mundial del Departament de Defensa Personal Femenina, de la Federació Mundial de Nihon Tai-Jitsu.
Inscripcions i +info: igualtat@sitges.cat o al 93 8113180. 

dijous 15 de novembre 

De 19 a 21 hores, al Punt de trobada a l’Espai Jove, “ENS SENTIM LLIURES CAMINANT PER LA VILA?”. En el marc d'elaboració d'una Diagnosi per realitzar un Protocol d'actuació contra les violències sexuals en espais festius, l'Ajuntament de Sitges, en col·laboració del Col·lectiu Punt 6 (Cooperativa d’Urbanistes amb perspectiva de gènere) i l'Observatori Noctàmbul@s, farà un Recorregut de Reconeixement pel municipi de Sitges.
Aquesta activitat consisteix en una passejada conjunta de dues hores per la vila quan és fosc, buscant aquells espais festius i espais més insegurs i parlar sobre les sensacions que ens generen.
Inscripcions i +info: igualtat@sitges.cat o al 93 8113180. 

dijous 22 de novembre

A les 20 hores, a la Sala Polivalent de El Retiro i dins de la Tertúlia Bohèmia XERRADA AUDIOVISUAL “DONA, PARLEM DE SALUT”, a càrrec de Teresa Herrerías, Doctora en medicina, sobre cuidar la salut per afrontar el dia a dia. 

divendres 23 de novembre 

A les 12 hores, a la façana de l’Ajuntament de Sitges, PENJADA DE LA BANDERA CONTRA LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES al balcó de l’Ajuntament de Sitges. 

A les 17.30 hores, a la Biblioteca Josep Roig i Raventós, L’HORA DEL CONTE, a càrrec d’Anna Garcia de la companyia “Els Bitxos”, on s’explicarà el conte de Rosa Caramel, UNA FELIÇ CATÀSTROFE I MÉS CONTES PER APRENDRE.
Adreçat a infants a partir de 3 anys. 

dissabte 24 de novembre 

A les 18 hores, al Casal d’avis Pau Casals (SVS- Sitges en Blau), “NO ÉS AMOR, ES VIOLÈNCIA”.
Xerrada-exposició de Toño Saldaña, Artista plàstic, fotògraf professional i dissenyador mexicà que exposarà una col·lecció seva de dones empresonades (Dame la Muerte Chiquita) per obrir una reflexió sobre la doble victimització de la dona sotmesa a violència. 

dijous 29 de novembre 

A les 20 hores, a la Sala Polivant de El Retiro i dins de la Tertúlia Bohèmia, CANTEM AMB SILVIA BORGES.
Xerrada “Dones músics a la història”, històries que ens faran descobrir la importància de les dones en tots els àmbits culturals, amb freqüència ocults.
A càrrec de Blanca de Nicolás i Margarita López Torres. 

diumenge 25 de novembre 

A les 11.30 hores, al pati de l’Edfici Cultural Miramar, "FINS QUE PASSA". Performance teatralitzada de denúncia acompanyada de la lectura d'un manifest.
Acte realitzat per l’Assemblea feminista de Sitges “No em toquis la Tecla” 

A les 12 hores, al pati de l’Edifici Cultural Miramar, EXPOSICIÓ D’UNA PANCARTA I LECTURA D’UN MANIFEST creat pels infants del Cau on volen copsar la sensibilitat dels nens i joves davant la xacra de la violència envers les dones. Acte realitzat per El Cau de Sitges. 

A les 12.30 hores, al pati de l’Edifici Cultural Miramar, ACTE INSTITUCIONAL 25N amb la lectura del Manifest de la diada a càrrec de dones sitgetanes de diverses entitats i associacions de la vila.
A continuació, CONCERT DE DONA CANÇÓ, a càrrec d’Anna Luna i Zoila Herranz. Dona Cançó és una associació sense ànim de lucre que porta anys treballant per les dones. Impulsa a dones artistes amb l´objectiu d´incidir en la transformació social i en l´empoderament de la dona, a través d´espais de creació, esdeveniments, actuacions i tallers, promovent campanyes per a la igualtat i generant sinergies entre institucions. Amb l’assistència de la Regidora de Benestar i Família Mireia Rossell. 

De 12 a 14.30 hores, al Cap de la Vila, RECOLLIDA DE SIGNATURES “PROU MASCLISME!”. Punt de recollida de signatures per presentar el document de recopilació al Parlament de Catalunya per la futura llei d’igualtat de tracte i no discriminació. Acte realitzat per SVS-Acció en Blau. 

De 17 a 20 hores, a l’Espai Alpe (St. Bonaventura, 13), TALLER “ NI COPS, NI CRITS, NI MENYSPREU, DÓNA’NS UNA MÀ, I AMB XARXA FEMINISTA, AVANCEM PER ERADICAR LES AGRESSIONS A TOTDON A LA LLAR”. Dibuixar el contorn de les mans i retallar-les, i dins escriure un missatge de com trencar el silenci envers les violències. S’anima a portar les planxes domèstiques per plastificar les mans i poder crear un missatge col·lectiu. Acte realitzat per Alpe.conceptes. 

dijous 6 de desembre 

A les 20 hores, a la Sala Polivalent de El Retiro i dins de la Tertúlia Bohèmia, ESPAI “QUEDEM AMB LA MAGDA”. Poemes “De boca a orella”, trobada poètica primer dijous del mes, temàtica dedicada al 25 de novembre, a càrrec de Magda Altabella i Montse Lago. 

Durant tot el curs escolar
Tallers de prevenció de conductes abusives “ENS ESTIMEM?”. Programa adreçat als alumnes de 3er i 4t d’ESO i 1er de Batxillerat sobre sexualitat i igualtat de gènere, dels Instituts de la vila impulsat per la Regidoria de Joventut i la Regidoria de Benestar i Família-Sitges Dona.

20/11/2017

Programa del 25N Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers a les dones - 25N SITGES 2017 

Galeria Fotogràfica

sitges contra la ciolencia masclista 2017

dia de la dona Sitges
Dimarts 21 de Novembre 

De 15 a 16:30h a l'Escola Esteve Barrachina, TERRABASTALL DE CONTES. Contes per la igualtat adreçadt als nens i nenes de segon de primària. 

Dimecres 22 de Novembre 

A les 12h al Salo de Plens de l'Ajuntament LECTURA DEL MANIFEST de la diada
Per finalitzar l'acte es penjarà al balcó la banderola contra la violència envers les dones 

A les 12:45h al Casino Prado Suburense FOTOCALL contra la violència masclista, amb el hastag #sitgesdiuprou
La lectura del manifest de la diada per part de l'alumnat dels Institus Joan Ramón Benaprès i Vinyet
Desprès, projecció d'un recull de treballs en format de vídeo realitzats aquests darrers anys oer l'alumnat dels Instituts Joan Ramón Benaprès i Vinyet.
Continuarà l'actea mb el taller-conferencia ENREDADES EN LES HISTÓRIES. Sexisme i pràctiques inclusives a la ficció a càrrec de Drac Màgic, Cooperativa dedicada fonamentalment a l'estudi i a la divulgació de la cultura audiovidual i la seva utilització en diverses activitats educatives socials i culturals.

 Dijous 23 de Novembre 

A les 20h a la Societat Recreativa El Retiro dins la TERTULIA BOHEMIA tindrà lloc un acte de sensibilització contra la violéncia ver les dones ESPECTACLE DE DANSA, CANT I POESIA, L'espectacle farà visible els valors de la dona per fer front, frenar la violència i agresivitat. 

Divendres 24 de Novembre 

De 17:30 a 19:30h a l'Espai Jove de Sitges, taller I TU, COM LLIGUES?. Taller on es traballarà el consentiment i les relacions sexuals respectuoses, adreçat al jovent de Sitges de 14 a 18 anys,Contacte espaijove@sitges.cat 

A les 17:30h a la Biblioteca Roig i Raventós, dins l'HORA DE CONTE: La Pratina se'n va a la neu i altres contes adreçat a nenes i nens a partir de 3 anys. 

A les 18h al Casal de la gent Gran Joan Maragall HOMENATGE A LES DONES VÍCTIMES DE VIOLÈNCIA MASCLISTA. Es llegirà un petit text i es rendirà homenarge durant l'activitat de bingo. 

A les 18h al Casal de la Gent Gran Pau Casals TAULA RODONA La dona trans i la violència de génere, amb la participació representativa d'entitat socials catalanes. Organitza l'Associació SVS (Sitges Voluntaris Socials) 

Dissabte 25 de Novembre 

A les 17h, al Casal de la Gent Gran Pau Casals HOMENATGE A LES DONES VÍCTIMES DE VIOLÉNCIA MASCLISTA. Es llegirà un petit text i es rendirà homenarge durant l'activitat de bingo. 

A les 18:30h A la Cava d'El Retiro LECTURA DEL MANIFEST de la diada i a continuació "En Peu" una OBRA DE TEATRE amb les actrius Alicia Martel i Isabel Diaz, de la Plataforma Dona Canço Entrada LLiure.
Aquesta és la història d'una dona i la cerca de la seva autoestima. La trobada amb la seva igual li recordarà aquells moments de la seva vida en els que va escollir abaixar el cap i sotmetre's a la voluntat dels altres. Amv molta cura i sentit d'humor, aquesta "amiga" que mai havia tingut, aquest reflex del seu Jo intern, li presentarà diferents situacions en les que haurà d'enfrontar-se de nou amb ella mateixa amb la seguretat, amb el coratge d'escollir un nou camí, però aquesta vegada el camí correcte, el camí que la beneficiarà.
En acabar s'oferirà una copa de cava a les persones assistens. 

Dijous 7 de Desembre 

A les 20h, a la Societat Recreativa El Retiro QUEDEM AMB MAGDA, Espai Polivalent 1er pis Crida a l'Empatia, instància poètica amb Magda Altabella

25/11/2016 

Sitges, contra la violència masclista 

Galeria fotogràfica clika sobre la foto

 25N Dia internacional Eliminacio Violencia Dones

 

La Regidoria de Benestar i Família ha programat diferents activitats per commemorar el 25N Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. 

Sitges celebra el 25N Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones amb un ampli programa d’activitats que, de la mà dela Regidoriade Benestar i Família, té com a objectiu sensibilitzar a la ciutadania de totes les edats sobre la importància en la igualtat de gènere i sobre la necessitats d’eradicar aquest estigma social. La regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell, ha explicat que “encara són molts els esforços que hem de fer tant les institucions com la ciutadania per aconseguir una major consciència i arribar a un moment en el que puguem celebrar un any sense cap víctima a causa de la violència masclista”. Actualment 5 dones del municipi tenen una atenció i protecció amb aparell especial per motius de violència de gènere. Més del 70% de les dones que són ateses a l’actualitat al Servei de Sitges Dona són per temes relacionats amb la violència masclista, sigui psicològica, física o econòmica. A Catalunya aquest any han mort cinc dones per motius de violència de gènere. 

La programació del 25N va començar el 3 de novembre amb el recital poètic “Amb els ulls ben oberts” i s’allargarà fins a finals de mes. 

Els 23 de novembre, a la Societat Recreativa del Retiro, tindrà lloc una sessió de photocall contra la violència masclista. A partir de les 13 hores es projectarà el documental “475: Romper el silencio” de la directora Hind Bensari, i que donarà pas a una explicació i debat. 

Seguidament, es projectarà el recull de treballs realitzat per part dels alumnes dels Instituts Joan Ramon Benaprès i Vinyet que durant el curs ha treballat en els tallers de prevenció de conductes abusives Ens estimem.  Es tracta d’un programa adreçat a 3r, 4t d’ESO i 1r de Batxillerat que aborda temes relacionats amb la sexualitat i la igualtat de gènere. El coneixements adquirits durant el taller donen com a resultat curtmetratges, ideats i dirigits pels mateixos estudiants. 

El dijous 24, la “Tertúlia Bohèmia” de la Societat Recreativa El Retiro tractarà la violència vers les dones sota el títol “Ja ens toca la veu cantant” amb Margot Martinez i Marc Martinez Rex. 

L’acte central del 25N arribarà amb la lectura del manifest el mateix 25 de novembre, a les 12 hores, a la Casade la Vila i amb la penjada al balcó de l’Ajuntament de la banderola contra la violència envers les dones. A les 17.30 hores, a la Biblioteca Roig i Raventós, “Batecs de contes” protagonitzarà l’hora de conte adreçat a nenes i nens a partir de 3 anys. I a les 18 hores a l’auditori de l’Edifici Miramar, s’instal·larà de nou el photocall contra la violència masclista, amb l’etiqueta #sitgesdiuprou per continuar amb una mostra de diferents modalitats i expressions creatives Tastets de Sitges. L’acte comptarà amb la participació de Ma. Carme Vila, responsable mundial del Departament de Defensa Personal Femenina, dela Federació Mundial de Nihon Tai-Jitsu; la cantautora cubana afincada a Sitges Markia Sierra; Laura Sánchez i Magda Altabella, rapsoda i poetessa respectivament; i de l’Esplai de Dansa del Casino Prado Silvia Paretas. 

La programació d’actes es rependrà el dilluns, 28 de novembre, de17 a20 hores, a l’Espai Jove de Sitges, amb el taller “Prou sexisme, fem nostre el rap”, adreçat al jovent de Sitges de14 a18 anys. 

Una altra de les propostes és l’exposició virtual Violència masclista en la parella: desmuntem mites? L’Exposició proposa la revisió d’alguns dels mites associats a l’amor romàntic i a la violència masclista, a més d’oferir idees i elements de reflexió per transformar aquests mites i creences i avançar cap a unes relacions lliures de violència masclista. 

Durant tot el mes de novembre està en marxa la campanya de difusió del telèfon 900 900 120 dela Generalitatde Catalunya, Institut Català de les Dones. En aquest mateix telèfon, des del mes de gener fins al setembre del 2016, el Garraf ha generat un total 174 trucades. 

Programació 

Dimecres, 23 de novembre

12.45h. A la Societat Recreativa del Retiro, photocall contra la violència masclista, amb el hastag #sitgesdiuprou 

A partir de les 13h. es projectarà el documental “475: Romper el silencio” de la directora Hind Bensari, 2014, amb posterior explicació i debat. 

Continuarà l’acte amb la projecció d’un recull de treballs en format de vídeo realitzats aquests darrers anys per l’alumnat dels Instituts Joan Ramon Benaprès i Vinyet així com també treballs amb el mateix format per part d’altres municipis. 

Dijous, 24 de novembre 

20h. a la Societat Recreativa El Retiro dins la “TERTÚLIA BOHÈMIA” tindrà lloc un acte de sensibilització contra la violència vers les dones “Ja ens toca la veu cantant” amb Margot Martinez i Marc Martinez Rex. 

Divendres, 25 de novembre 

13h. Al Saló de Plens de l’Ajuntament, lectura del Manifest de la diada. 

Per finalitzar l’acte es penjarà al balcó la banderola contra la violència envers les dones. 

17,30h. A la Bibilioteca Roig i Raventós, dins l’HORA DE CONTE “Batecs de contes”, adreçat a nenes i nens a partir de 3 anys. 

18,00h. A l’auditori de l’Edifici Miramar, fotocall contra la violència masclista, amb el hastag #sitgesdiuprou per continuar amb una mostra de diferents modalitats i expresions creatives TASTETS DE SITGES. 

Amb la participació de Ma. Carme Vila, responsable mundial del Departament de Defensa Personal Femenina, dela Federació Mundialde Nihon Tai-Jitsu; la cantautora cubana afincada a Sitges Markia Sierra; Laura Sánchez i Magda Altabella, rapsoda i poetessa respectivament; i de l’Esplai de Dansa del Casino Prado Silvia Paretas. 

Dilluns, 28 de novembre 

De 17 a 20 hores, a l’Espai Jove de Sitges, Taller “Prou sexisme, fem nostre el rap”, adreçat al jovent de Sitges de14 a 18 anys. Contacte: espaijove@sitges.cat 

DURANT EL MES DE NOVEMBRE

Campanya de Difusió del TELÈFON 900 900 120, de la Generalitat de Catalunya, Institut Català de les Dones. 

DURANT TOT EL CURS ESCOLAR 

Tallers de prevenció de conductes abusives “Ens estimem?” 

Programa adreçat als alumnes de 3er i 4t d’ESO i 1er de Batxillerat sobre sexualitat i igualtat de gènere, del centres educatius de la vila impulsat per la Regidoria de Joventut i la Regidoria de Benestar i Família.

EXPOSICIÓ VIRTUAL

VIOLÈNCIA MASCLISTA EN LA PARELLA: DESMUNTEM MITES? 

Exposició que proposa una revisió d’alguns dels mites associats a l’amor romàntic i a la violència masclista i que ofereix idees i elements de reflexió per transformar aquests mites i creences i avançar, així, vers unes relacions lliures de violència masclista 

https://prezi.com/axduptsbrddl/violencia-masclista-en-la-parella-desmuntem-mites/ 

#sitgesdiuprou


25/11/2015 

Programa del 25N Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

 VIOLENCIA DONES SITGES 2015

20 DE NOVEMBRE
L’esport contra la violencia masclista / Campanya de fotografies #sitgesdiuprou
Als espais municipals on es realitza esport en equip es realitzaran fotografies de suport a les víctimes i a la lluita contra aquesta xacra social. Amb la col.laboració del Departament d’Esports.

20 i 27 DE NOVEMBRE
Taller d’autodefensa
Casal Joan Maragall, de les 10 a les 12.30 hores
A càrrec de M. Carmen Vila Jiménez, responsable mundial del Departament de Defensa Personal Femenina de la Federació Mundial de Nihan Tai-Jitsu, i Joan Martínez Fontanals, agent de la Policia Local de Sitges i instructor de Defensa Personal. Adreçat a dones usuàries del Servei SitgesDona.

20 DE NOVEMBRE
Marató contra el masclisme
Hort de Can Falç, a partir de les 18 hores
Fins a les 15 hores del 22 de novembre, sumem passos en una cinta contra el masclisme. Organitza SVS – Acció en Blau.

25 DE NOVEMBRE 
Acte institucional del 25N
Ajuntament de Sitges, a les 12 hores
Lectura del Manifest de la diada, a càrrec de dones sitgetanes de diverses entitats i associacions de la vila i penjada al balcó de la banderola contra la violència envers les dones. Amb l’assistència de la regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell, i el Batlle, Miquel Forns.

Galeria Fotogràfica

Acte institucional del 25N Ajuntament de Sitges

Photocall contra la violència masclista
Casino Prado, a les 12.45 hores
Amb el hashtag #sitgesdiuprou

Galeria Fotogràfica

Photocall contra la violència masclista

Espectacle visual Bianchini Producciones La Femme dans sa toilette
Casino Prado, a les 13 hores
L’espectacle mostra diferents situacions de parella i de la convivència del dia a dia.Continuarà l’acte amb la projecció dels treballs en format de vídeo realitzats per l’alumnat dels Instituts Joan Ramon Benaprès i Vinyet, en un acte conduït per joves dels instituts i adreçats a l’alumnat. Amb l’assistència de la Regidora de Benestar i Família Mireia Rossell, el Regidor de Joventut Eduard Carrillo, tancarà l’acte el Batlle, Miquel Forns.

Las vidas de Grace (castellà) / Cineclub Sitges
Casino Prado, a les 18 i a les 20.30 hores
El preu de l’entrada és de 7€ i 5€ per les persones sòcies del Casino Prado i jubilats. Gratuït per socis i sòcies del Cineclub Sitges. Prèviament a la projecció de la pel·lícula en totes dues sessions es podrà veure el curtmetratge realitzat per l’alumnat de l’Institut Vinyet Confiança o control, a les 18 hores, i Estimar és amor?, a les 20.30 hores.

26 DE NOVEMBRE

Las vidas de Grace (V.O.S.E.) / Cineclub Sitges
Casino Prado, a les 18 i a les 20.30 hores
El preu de l’entrada és de 7€ i 5€ per les persones sòcies del Casino Prado i jubilats. Gratuït per socis i sòcies del Cineclub Sitges. Prèviament a la projecció de la pel·lícula en totes dues sessions es podrà veure el curtmetratge realitzat per l’alumnat de l’Institut Joan Ramon Benaprés, Jo això no m’ho mereixo, en ambdues sessions.

Nom de dona / Tertúlia Bohèmia
Societat Recreativa el Retiro, a les 21 hores
Acte d’homenatge a les víctimes de violència masclista, lectures de poemes i música i cant. Amb l’assistència de la regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell.


27 DE NOVEMBRE

Què vol dir estimar? / L’Hora del Conte
Biblioteca Roig i Raventós, a les 17.30 hores
A càrrec de Gates Gatunes.

Projecció de Jo això no m’ho mereixo; Confiança o control i Estimar és amor?
Espai Jove, a les 18 hores
Projecció dels curtmetratges realitzats per l’Institut Joan Ramon Benaprés i l’IES Vinyet.

28 DE NOVEMBRE

Essències
La Fragata, a les 12 hores
Dansa contemporània, poesia i teatre per descriure els sentiments d’una dona: amor, odi i por. A càrrec de Bianchini Producciones. Amb l’assistència de la regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell, i el Batlle, Miquel Forns.

Galeria Fotogràfica

Essències

 


25/11/2014 

Sitges celebra el 25 de novembre

violencia dones sitges

Programa d’activitats

Dijous 13 de novembre

Projecció de Tabú (VOSE)
Casino Prado Suburense, a les 20.30 hores
Les protagonistes són una senyora gran i temperamental, la seva criada de Cabo Verde i una veïna entregada a les causes socials. Desprès de la mort de la primera, les altres dues s’assabenten d’un episodi passat: una història d’amor, crim i aventures, ambientada a l’Àfrica.
Abans del passi es presentarà el curtemtratge, És això l’amor?, realitzat per l’alumnat de l’Institut Vinyet, dins el programa Ens Estimem? Impulsat pel Servei de Joventut i Sitges Dona. Preu de l’entrada 6€ (socis/sòcies del Casino Prado: 5€).

Dijous 20 de novembre

Teatre-Fòrum S.O.S.
Sala d’Actes del Retiro, a les 21 hores
En el marc de la Tertúlia Bohèmia es representarà aquest espectacle interactiu i participatiu on el públic deixa de ser un simple espectador.


Divendres 21 de novembre

Teatre - Forum : Sense Límits
Auditori de l’Edifici Miramar, a les 19 hores
Sense límits convida a viure en directe com pot canviar una relació de parella en la seva vida quotidiana. Peça de teatre i fòrum on els espectadors substituiran als protagonistes provant en directe les seves propostes per tal de canviar la situació.

Dimarts 25 de novembre

Presentació de l’adhesió de l’Ajuntament de Sitges a la campanya de difusió de la Línia 900 900 120
Saló de Plens de l’Ajuntament, a les 11 hores

Penjada de la banderola contra la violència envers les dones
Amb la participació de l’Associació de Dones de Sitges. El regidor de benestar i Família, Marc Martínez, llegirà el manifest acompanyat per la regidora a l’oposició, Núria Garcia. Es llegiran també dos escrits redactats per la sitgetana, Sonia Ruiz.
Balcó de l’Ajuntament, a les 12 hores

Galeria Fotografica del acte

violencia dones sitges

Els joves i la violència envers les dones.
Casino Prado Suburense, a les 13 hores
Acte conduït per l’actriu Rosa Andreu. Lectura del manifest institucional a càrrec de l’alumnat dels centres educatius de Sitges i projecció dels curts És això l’amor? i Dominó realitzats per l’alumnat de i l’Institut Vinyet l’Institut Joan Ramon Benaprès
Activitat adreçada al grup d’estudiants d’ESO.

Galeria Fotografica del acte

violencia dones sitges

Dijous 27 de novembre

The Congress (VOSE)
Casino Prado Suburense, a les 20.30 hores

La necessitat de diners, porta a una actriu (Robin Wright) a firmar un contracte on els estudis faran una còpia d’ella i la utilitzaran com vulguin. Desprès de tornar a l’escena, serà convidada a un congres, que es desenvolupa en un món que ha canviat completament. Basada en una novel•la d’Stanislaw Lem, i es tracta del retrat d’un món que es dirigeix, inevitablement, cap a la irrealitat. Acte organitzat amb la col•laboració de Cineclub.
Abans del passi es presentarà la projecció del curtmetratge Dominó realitzat per l’alumnat de l’Institut Joan Ramon Benaprès. Preu de l’entrada 6€ (socis/sòcies del Casino Prado: 5€).

Sitges celebra el 25 de novembre 

Sitges se suma a la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones amb un ampli programa d’activitats que inclou cinema, xerrades, i la presentació de l’adhesió a la campanya de difusió de la línia d’atenció 900 900 120.

Sitges se suma a la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones, que se celebra mundialment el 25 de novembre. Els actes comencen aquest dijous, 13 de novembre, amb la projecció de Tabú, en una proposta que compta la col•laboració de Cineclub Sitges. Fins el 27 de novembre, la commemoració ofereix més cinema, xerrades i actes simbòlics, entre d’altres, en un programa que, segons el regidor de Benestar i Família, Marc Martínez, “és una forma senzilla de posar en valor la dignitat i la llibertat de les dones”. 

Una de les principals accions de la commemoració a Sitges és la presentació de l’adhesió de l’Ajuntament a la campanya de difusió de la línia 900 900 120 d’atenció a les dones en situació de violència masclista de l’Institut Català de les Dones. Es tracta d’un servei d’atenció permanent, gratuït, anònim, confidencial i que funciona tots els dies de l’any, les 24 hores del dia, en 124 llengües diferents. S'hi pot accedir per telèfon i correu electrònic, i atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones. El servei ofereix una derivació el més acompanyada possible als serveis més adients de la Xarxa d’intervenció integral contra la violència masclista. En les situacions més extremes també es realitza el contacte directe amb els serveis d’emergències policials i de salut. “És una eina que s’ha de donar a conèixer a la població i demanarem la col•laboració dels comerços de la vila perquè se sumin a la campanya de visibilització d’aquest servei d’atenció”, explica el Regidor. El 900 900 120 disposa de professionals, advocades i psicòlogues.
La programació del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones preveu també actes simbòlics com la penjada de la banderola identificativa de la jornada al balcó de l’Ajuntament, quan es llegirà el manifest institucional de rebuig a la violència masclista que fa una especial incidència a les dones amb discapacitat que sofreixen alguna forma de violència.
També hi haurà projeccions de cinema, actes adreçats als joves i representacions de teatre – fòrum, una tècnica teatral en què el públic intervé substituint als propis actors en la resolució dels conflictes.
De gener a setembre han mort a Espanya 41 dones a mans de les seves parelles o ex parelles i a Sitges, el departament d’Igualtat i Inclusió Social Sitges Dona ha obert 25 expedients nous i ha atès 61 visites de dones que patien algun tipus de violència, en el mateix període. El servei d’atenció psicològica ha atès 88 dones i el d’assessoria jurídica 19.


25/11/2013

Acte institucional per la eliminació de la violència de genere a Sitges 

violencia de genere sitges


violencia de genere sitges

Sitges s'ha sumat avui als actes per la eliminació de la violència de genere, s'ha donat lectura al manifest el qual us adjuntem.

Manifest institucional. 25 de novembre de 2013 
DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

Avui, 25 de novembre, Dia internacional contra la violència envers les dones, les administracions i la societat civil volem expressar el nostre rebuig més rotund a aquesta violència malauradament encara present a les nostres societats; una violència que ens obliga a esmerçar tots els esforços, tots els recursos, totes les voluntats per prevenir-la i eradicar-la.

La violència masclista és un fenomen estructural que adopta múltiples formes: violència física, violència psicològica, violència sexual i abusos sexuals i violència econòmica. Es pot manifestar en l’àmbit de la parella, en l’àmbit familiar, en l’àmbit laboral, en l’assetjament sexual i per raó de sexe, o en l`àmbit social amb el tràfic de dones i nenes, amb la mutilació genital femenina, els matrimonis forçats, la violència derivada dels conflictes armats o amb la violència contra els drets sexuals i reproductius i qualsevol de les formes anàlogues que lesionin la dignitat, la integritat o la llibertat de les dones.

Totes elles requereixen respostes específiques i diverses, però tenen un denominador comú: la violència contra les dones està profundament arrelada a les estructures socials. Per
això, les intervencions adreçades a abordar la violència masclista no poden obviar el sistema que la sosté i la legitima, un sistema basat en relacions de desigualtat entre dones i homes que, en molts aspectes, es resisteix a desaparèixer.

Les actuacions davant la violència exercida contra les dones han de tenir en compte que les causes que les generen són multifactorials i, per tant, requereixen d’un treball coordinat i transversal entre els diferents àmbits implicats i entre les institucions i instàncies competents. Fa anys que treballem conjuntament des de la voluntat política del Govern de la Generalitat, dels ajuntaments i les diputacions, però també des de la tenacitat i la fermesa de la societat civil organitzada, de les entitats i associacions de dones, i de totes aquelles persones que individualment treballen de forma incansable per assolir aquesta fita.


És imprescindible millorar la sensibilització social i la prevenció de la violència masclista amb actuacions adreçades a totes les dones i a tota la població, incidint molt especialment,en la població jove, concretament en les relacions de parella, per tal d’evitar relacions desiguals.

És necessari promoure un canvi de mentalitats que faci que el maltractament contra les dones sigui impensable, i situï el discurs en la dignitat, el respecte i la llibertat.

D’aquí la importància d’intervenir en els grups de població més jove. La prevenció de la violència passa per la construcció de nous models de relació entre els sexes, basats en l’equitat, el reconeixement i el respecte a la diferència, i potenciant la paraula, el diàleg i l’escolta. Aquest treball s’ha de situar en espais de confiança i en contextos que afavoreixin
l’autonomia personal i l’ètica de la cura. Actualment, es una realitat constatable que en l’àmbit educatiu, tant en el de l’educació formal com en el de l’educació no formal, existeix una bona oferta de recursos, materials i experiències per abordar la prevenció de la violència masclista.

L’objectiu és, doncs, acompanyar, recolzar i capacitar les persones joves i donar-los els elements de reflexió i les pautes necessàries perquè actuïn amb el convenciment que la violència masclista és rebutjable i inadmissible i que els afectes entre dones i homes s’han de comunicar i compartir amb dignitat, respecte i llibertat.

Aquest és el repte que tenim al davant i aquest és el nostre compromís. I per això, seguirem treballant de manera conjunta i coordinada perquè les dones i els homes d’avui, i també les generacions futures, puguin viure en un món lliure de violència.