Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Comença la temporada de les Vies Braves a Sitges

02/06/2016

Comença la temporada de les Vies Braves a Sitges

Sitges acull el primer repte Non Stop de la temporada 2016. La prova es farà dissabte 4 de juny i consisteix en nedar 8 km de quatre itineraris marins.

La temporada de Vies Braves a Sitges arrencarà aquest dissabte 4 de juny amb el primer repte Non Stop. La prova contempla 8 Km de natació en aigües obertes en quatre itineraris marins, dos dels quals a Sitges. El repte comptarà amb la participació del Campió d’Espanya d’aigües obertes, Héctor Ruiz; el nedador extrem, Miquel Sunyer; i una expedició de periodistes de la prestigiosa revista líder en el sector de la natació d’aigües obertes, H2Open.
La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, recorda que “els itineraris de les Vies Braves de Sitges són un actiu turístic i esportiu que se suma a l'àmplia oferta turística que tenim a la vila”. Carbonell explica que “amb les vies Braves podem descobrir nous paratges i aspectes del municipi que només es poden veure des de mar, a més de les pròpies singularitats del nostre fons marí”.
El proper dissabte els participants nedaran davant del litoral del massís del Garraf (Sitges), així com el massís del Montnegre (Calella) i l’Skyline de Barcelona, i els desplaçaments d’una via a l’altra es faran en l’autobús que es posarà al servei dels participants prèviament inscrits al web.
Per poder participar en aquest repte Non Stop, els assistents han de formalitzar la seva inscripció a través del web de Vies Braves.
Itineraris de la prova
1. Barcelona: Itinerari Barceloneta - St. Sebastià_1.6K
2. Sitges : Via Brava Garraf - Port Ginesta_ 1.2K
3. Sitges : Via Brava Anquines_ Home Mort_ 3.2K
4. Calella: Via Brava Calella_ 2 K
La prova començarà a Barcelona a les 8 del matí (punt de trobada a2/4 de 8 del matí just davant de la Piscina de l’Atlètic Barceloneta) i es calcula que finalitzarà a Calella al voltant de 2/4 de 4 de la tarda (tornada amb autobús a Barcelona a 2/4 de 5 de la tarda.)
A Sitges, el primer dels itineraris sortirà de Garraf a Port Ginesta i passarà per la Platja de Garraf, Punta dels Corrals, El Pas trencat i Cala de la Ginesta. El temps que es necessita per poder fer el recorregut nedant és de 30 minuts. La via que uneix Anquines - Home Mort, tercera etapa de la prova, passa per Cap de Grills, continua per la platja de Santa Margarida, platja de les Coves, Punta de les Coves, platja de Rosés i acaba a la platja de l’Home Mort. Són prop de 3.200 metres de tram practicable en prop d’1 hora i 20 minuts.
En el cas de Calella es nedarà (anada i tornada) la delimitació d'un quilòmetre que va des de la zona del Club Natació Calella i que abraça tota la Roca Grossa.

08/07/2015

Sitges presenta el projecte de les Vies Braves

Galeria Fotogràfica

vies braves sitges


La Vila inclou tres dels cinc nous itineraris marins per fomentar la descoberta del litoral de Costa de Barcelona, juntament amb Calella i l’embassament de la Baells. Els nous itineraris, amb gairebé 6 quilòmetres de recorreguts practicables, s’afegeixen als més de 20 habilitats a la Costa Brava.

D’aquesta manera, Sitges comptarà amb tres itineraris marins senyalitzats d’ 1,2 quilòmetres cadascun que permetran conèixer a través de la natació en aigües obertes o l’snorkelling just on el massís del Garraf es troba amb el mar. El primer dels itineraris és el de Cap de Grills - Home Mort, que comença a la platja de Santa Margarida i continuant per la Platja de les Coves, Punta de les Coves, Platja de Rosés i acaba a la Platja de l'Home Mort. El segon dels itineraris és el d'Aiguadolç - Costes del Garraf i comença a la platja que porta el mateix nom, passa per La Caleta, Punta Grossa i acaba a la Platja dels Ponts. La darrera de les rutes és la que va de Garraf a Port Ginesta passant per la Platja de Garraf, Punta dels Corrals, El Pas trencat i Cala de la Ginesta. El temps que es necessita per poder fer cadascun d'aquests recorreguts nedant és d'entre 18 i 30 minuts i és de dificultat mitjana. 

Sitges posa en marxa tres noves vies braves, en un projecte que aquesta temporada d'estiu es relitza en el marc de la Costa Bercelona i Pirineus de Barcelona, després que l'any passat aquest projecte pioner es posés en funcionament a la Costa Brava. Es tracta d'una xarxa pública d'itineraris marins, que pretén fomentar la pràctica d'activitats esportives, lúdiques i pedagògiques. Els itineraris, que transcorren paral.lels als camins de ronda, estan senyalitzats i abalisats, i permeten gaudir i explorar el litoral des del mar de forma segura.  

A més de les 3 vies de Sitges, es posen en marxa també una a Calella i una més a l'embassament de la Baells, a Pirineus de Barcelona 

Promoure la descoberta del fons marí 

Les Vies Braves són d’accés públic i gratuït per a nedadors i aficionats a l’snorkelling. Els itineraris disposen de panells informatius on es detalla el nom, el mapa topogràfic i les característiques de la via (longitud, amplada, durada, nivell de dificultat...), a més d’indicacions sobre la biodiversitat i les característiques del fons marí, elaborades amb la col·laboració del Club d’Immersió dela Facultat de Biologia dela Universitat de Barcelona. Els panells incorporen també recomanacions d’ús i seguretat. 

A més, diàriament i a través del web de Vies Braves, s’ofereix informació actualitzada sobre l’estat de les platges que formen part de la xarxa d’itineraris marins. D’aquesta manera, els usuaris poden conèixer en temps real quina bandera hi oneja en cada moment així com  l’estat del mar. 

Durant l’estiu, les Vies Braves acolliran desenes d’activitats pensades per a fomentar la descoberta, de manera lúdica, saludable i sense riscos, del fons marí. Aquestes sessions, gratuïtes i adreçades a tots els públics, busquen promoure les trobades per nedar en grup, la iniciació a la natació d’aigües obertes i la pràctica de la immersió lleugera. Totes les sessions estaran dirigides per monitors qualificats i formats. Les activitats de les Vies Braves estan pensades tant per a nedadors professionals com per a amateurs, triatletes i practicants d’immersió lleugera. 

Sobre les Vies Braves 

El projecte es va iniciar el2014 ales comarques de Girona amb deu itineraris en vuit municipis dela Costa Bravai avui compta amb setze recorreguts  i més de vint quilòmetres.  Aquesta iniciativa públic - privada és impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona dela Diputació de Girona, el nedador d’aigües obertes i ambaixador dela Costa BravaMiquel Sunyer i l’empresa TechnojetSwim, especialitzada en material tècnic d’entrenament aquàtic. 

Ala Costa Barcelona, Vies Braves compta amb el suport dela Diputacióde Barcelona, promotora també de la iniciativa, i dels ajuntaments de Sitges, Calella, Cercs, Vilada i el Consell Comarcal del Berguedà.