Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

V Jornada BioEconomic 'Certificació Biosphere'

08/06/2016

V Jornada BioEconomic 'Certificació Biosphere'

Galeria Fotogràfica 

V Jornada BioEconomic

La V Jornada BioEconomic que se celebra durant el dia d’avui a l’Hotel Avenida Sofia ha donat el tret de sortida amb l’acte inaugural que ha estat presidit per l’Alcalde de Sitges i on han participat els regidors, Aurora Carbonell i Jordi Mas, i el president del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Joan Anton Matas.

La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, ha subratllat els condicionants que han fet que Sitges sigui la 8a destinació de tot el món en tenir la certificació Biosphere, entre els quals, les accions que es duen a terme per desestacionalitzar el turisme i ha destacat que “és important que els serveis que oferim a Sitges i l’entorn, estiguin alineats. Per això la vostra implicació és necessària”.La regidora ha convidat tothom a participar en una jornada de networking el proper dia 15 de juny entre empreses de productes alimentaris locals i restaurants o comerços del territori que es farà a l’Edifici Miramar.

El regidor de Territori, Sostenibilitat i Habitatge, Jordi Mas, ha explicat que per mantenir els estàndards de qualitat que han fet que Sitges obtingui la certificació Biosphere, s’ha d’actuar. El regidor ha anunciat el Pla de Mobilitat amb el que treballa la regidoria de Serveis Urbans de l’Ajuntament que “contempli una mobilitat sostenible i respectuosa amb l’entorn. Actualment hem fet una diagnosi i obrirem el Pla a un procés de participació ciutadana el 14 de juny. En aquesta diagnosi recollim, per exemple, l’ampliació i millora del carril bici”. A banda de la mobilitat, Mas també ha recordat la importància d’aposta per l’eficiència energètica en reformes d’hotels o noves construccions.

El president del Gremi d’Hostaleria, Joan Anton Matas, ha mostrat la seva satisfacció per aquest reconeixement cap al municipi de Sitges; ha evidenciat que “per arribar fins a la distinció s’ha hagut de treballar de manera més transversal, fet que ha afavorit un resultat òptim”. Per aquest motiu, Matas ha demanat a l’Ajuntament “seguir treballant amb transversalitat per desenvolupar accions de millora per Sitges”.

La jornada BioEconomic girarà entorn la importància de la gestió turística sostenible i de les certificacions mediambientals en el sector turístic local. A més es presentarà la certificació Biosphere que ha obtingut el municipi de Sitges. En el marc de la jornada es parlarà també del nou Pla de Mobilitat de Sitges, l’economia circular en un municipi turístic, les opcions de desenvolupament sostenible en els hotels, la rehabilitació eficient i energètica dels hotels, i la sostenibilitat en una destinació turística.

La jornada, organitzada per l’Ajuntament de Sitges amb la col·laboració de l’empresa BioEconomic, està destinada als representants del sector turístic de Sitges, representants i tècnics d’administracions, institucions públiques, arquitectes i constructors, entre altres col·lectius.

La sessió de treball té previst finalitzar a la una del migdia amb l’acte de cloenda i l’exposició de vehicles elèctrics.