Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Una exposició al Miramar commemorarà els 75 anys de les Caramelles Sitgetanes

10/03/2016

Una exposició al Miramar commemorarà els 75 anys de les Caramelles Sitgetanes 

Galeria Fotográfica

colla caramelles sitgetanes

Galeria Fotogràfica Celebració 75 anys Colla Caramelles Sitgetanes

celebracio 75 anys colla caramelles sitgetanes

caramelles sitgetanes

La mostra coincideix amb Setmana Santa i Pasqua. La campanya “Regala Caramelles” encara està oberta

Cantar caramelles és una tradició catalana present en diversos punts del nostre territori. Es tracta d’una festa vinculada amb la Pasqua en què un grup de cantaires celebren l’arribada de la primavera i canten a cases i carrers de la vila. A Sitges enguany se celebren els 75 anys de la colla de les Caramelles Sitgetanes. Per aquest motiu, l’Ajuntament i els responsables la colla han previst una exposició commemorativa que s’inaugurarà el dissabte 19 de març a les 7 de la tarda i restarà oberta fins al diumenge 24 d'abril a l’Edifici Miramar.

"Clavells, amics i records", l'exposició de les caramelles de Sitges

Les Caramelles Sitgetanes, amb motiu del seu 75è aniversari, inauguraran dissabte vinent al Miramar la primera exposició sobre les caramelles a Sitges.
L'exposició, que duu per títol "Clavells, amics i records", vers d'una de les caramelles més representatives de la colla, pretén acostar el món de les caramelles a tots els públics, ja siguin els mateixos participants, vilatans que coneixen la tradició o curiosos amb inquietuds per descobrir‐la.
Amb aquest objectiu, l'exposició intenta explicar què són les caramelles, on i quan es poden escoltar, la història d'aquesta tradició, els principals mestres que han format part de les colles o les curiositats i els detalls que les envolten. És important destacar que, tot i ser organitzada per les Caramelles Sitgetanes, aquesta mostra no es redueix només a una colla sinó que abasta tot el conjunt de les caramelles de la vila.
L'exposició està organitzada en blocs, dissenyada d'una forma molt gràfica per tal de dotar a l'espectador de la informació més destacada de forma molt visible i amb suficient contingut com per a que pugui ser explorada en detall. Tot plegat és arrodonit amb una bona col∙lecció de fotografies que resumeixen la història d'aquesta tradició a Sitges.
A més, per arribar a un públic estranger, l'exposició està traduïda a l'anglès.
La inauguració serà el dissabte 19 de març a les 7 de la tarda i restarà oberta fins al diumenge 24 d'abril.

Les Caramelles a Sitges

El municipi compta amb tres colles: la d’El Retiro, la del Prado i les Caramelles Sitgetanes. Després de la recuperació d’aquesta tradició durant la dècada de 1940, i la posterior consolidació, les caramelles van patir un autèntic període de decadència a les dues darreres dècades del segle XX. Des de principis dels 2000, s’ha capgirat la tendència i actualment les tres colles tornen a comptar amb una destacada participació.

La tradició marca que les colles surten al carrer el Dissabte de Glòria i el Dilluns de Pasqua. El dissabte surten de nit i el dilluns, durant el dia. Els tres grups de caramelles de Sitges ofereixen als vilatans la possibilitat de plantar-se a peu dels balcons de les cases, o les cases dels seus amics i familiars, per Pasqua, i oferir-los el seu repertori

Antigament, el caramellaires recorrien les cases anunciant la bona nova de la Resurrecció de Crist. A canvi de la notícia, els veïns obsequiaven als cantaires amb ous, botifarres i altres, cosa que indicava que la Quaresma s'havia acabat. Una cistella, lligada al capdamunt d'una llarga vara, arriba fins al balcó de l'homenatjat, el qual deixa el seu donatiu.

Campanya Regala Caramelles

Les colles de caramelles a Sitges impulsen un any més la campanya Regala Caramelles perquè tothom que vulgui, pugui oferir caramelles. Per poder demanar-ho cal posar-se en contacte amb els responsables de les tres colles.  

Caramelles del Retiro / Telèfon 93 894 01 37
Caramelles del Prado / Telèfon 93 894 31 10
Caramelles Sitgetanes / Telèfon 638 486 113