Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

El manteniment de les zones verdes es reforça amb Tegar i la Taula del Tercer Sector de Sitges

24/05/2017

El manteniment de les zones verdes es reforça amb Tegar i la Taula del Tercer Sector de Sitges

zones verdes sitges

Tallers Especials del Garraf (Tegar), entitat que treballa amb persones amb discapacitat, i la Taula del Tercer Sector de Sitges inicien el reforç de la brigada de jardineria a Sitges. Totes dues entitats faran tasques de poda, desbrossament i neteja, a més del manteniment de parcs infantils, en una dotzena de barris de la vila.

El manteniment i condicionament de les zones enjardinades de Sitges compta amb un reforç humà i tècnic format per nou operaris de Tallers Especials del Garraf Tegar, l’entitat de serveis assistencials i de serveis depenent de la Mancomunitat del Garraf que treballa amb persones discapacitades. També s’incorpora en aquesta tasca de manteniment de la jardinera de la vila, la Taula del Tercer Sector de Sitges, que col·labora sobretot en la millora dels parcs infantils.

Per a l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, el reforç provinent de Tegar i de la Taula del Tercer Sector “ha de contribuir a tenir una vila més i millor condicionada pel que fa a zones verdes i parcs infantils, un requeriment que fan els ciutadans des de fa temps i que hem d’atendre amb diligència”.

Amb la incorporació de Tegar, aprovada en sessió plenària el passat mes d’abril, i de la Taula del Tercer Sector, l’Ajuntament de Sitges guanya tal com descriu la regidora de Serveis Urbans Carme Almirall “un reforç per a l’Ajuntament que incrementa la nostra força laboral i ho fem per tenir en les millors condicions possibles les zones verdes i els parcs infantils”.

Tegar porta a terme tasques de manteniment de jardins públics amb la intenció de contribuir a normalitzar les relacions socials i laborals de les persones, garantint la seva participació activa en la millora de la seva pròpia qualitat de vida i contribuint a la seva inclusivitat. Tegar assumeix la gestió als barris El Vinyet; Terramar; Can Pei; La Plana; Cases del Sord; La Granja; Passeig Vilafranca; Santa Bàrbara; La Bòvila; La Madriguera; Can Robert; Plana Est; Quint Mar; i Llevantina.

D’entre les tasques que assumeix, s’inclouen les de sega, desbrossament; neteja d’escocells i parterres; i poda. L’equip treballarà tot l’any, dedicant les tasques de poda d’arbrat entre octubre i desembre als barris de l’oest i de gener a març als barris de l’est, i deixant els mesos d’estiu per a tasques de poda de branca baixa.

D’entre els compromisos adoptats, Tegar assumeix també un mínim de 25 segues per any en set dels barris mencionats, així com el manteniment dels sistemes de reg. A més, durant tot l’any, distribuirà els tractaments fitosanitaris, el condicionament d’escocells i desbrossament al llarg de l’any.

A més d’aquestes entitats, a la gestió de les zones verdes se sumen dues empreses que gestionen els barris de Poble Sec, Pins Vens, Els Molins, Garraf i Les Botigues de Sitges.