Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Sitgestiu Cultural 2018

 

12/09/2018

El Sitgestiu atrau prop de 3.500 assistents 

sitgestiu cultural 2018

Les visites al Palau de Maricel és l’activitat més sol·licitada 

El Sitgestiu 2018 ha aplegat 3.408 assistents a la seixantena de propostes culturals programades durant els mesos de juliol i agost al Cau Ferrat, el Museu de Maricel, el Palau de Maricel i el Racó de la Calma, que han estat els quatre escenaris de les activitats. A aquesta quantitat, cal sumar els visitants de l’exposició L’escultor Gustau Violet: art, pensament i territori, que es va inaugurar al Museu de Maricel i que es pot veure fins el 21 d’octubre. 

L’activitat amb més assistència han estat les visites guiades al Palau de Maricel, que s’ha realitzat una mitjana de tres cops per setmana durant els dos mesos. Des que es va implantar aquest itinerari (que es fa en sessions en català, castellà i anglès), les visites al Palau han constituït un reclam cultural per a turistes i visitants. 

Una de les novetats del programa d’enguany, el Capvespre a Maricel, ha rebut també una alta participació, ja que en només deu sessions ha aplegat 196 persones. El Capvespre a Maricel era un recorregut nocturn pel Palau i el Museu de Maricel les dues nits de lluna plena d’aquest estiu. Els assistents tenien l’oportunitat de travessar l’emblemàtic pont que uneix les dues parts del conjunt de Maricel, que aquest estiu ha estat pintat de nou, junt amb la façana del Palau després de la restauració de la barana de les terrasses d’aquest edifici. 

Els cinc concerts de Clàssica al Racó –en iniciativa conjunta de la Regidoria de Cultura i el Consorci del Patrimoni de Sitges, junt amb el Concurs Mirabent Magrans– han atret més de 400 assistents, una xifra a la qual s’han aproximat els recitals d’òpera de butxaca els diumenges al Saló d’Or, que enguany han protagonitzat Carmen i Madama Butterfly. 

La fórmula del Cau Ferrat com a escenari de petit format també ha estat satisfactòria. Els recitals de jazz (els dimarts) i els d’òpera (els divendres) també van despertar un interès rellevant, tant pel contingut com per l’espai on s’hi feien. 

També han tingut una bona acollida els tallers infantils (el d’elaboració de gerros de fang i el de creació de titelles de Festa Major). Els tallers tenien un component lúdic, però també pedagògic, ja que a més del vessant plàstic, els nens i nenes tenien l’oportunitat d’entrar al museu de Maricel per veure les obres amb els quals s’havia vinculat la seva activitat. 

Sitgestiu 2018: assistències 

Jazz al Cau: 313 

Òpera al Cau 284 

Òpera de butxaca (Carmen): 364 

Òpera de butxaca (Madama Butterfly): 362 

Clàssica al Racó: 404 

Capvespre al Palau: 196 

Visites al Palau de Maricel: 1.358 

Taller Toca terrissa: 75 

Taller de Festa Major: 52 

Total: 3.408

PROGRAMA SITGESTIU SITGES 2018

Galeria Fotogràfica de tots els actes

SITGESTIU CULTURAL 2018

Sitgestiu Musical

Jazz al Cau

19 h MUSEU DEL CAU FERRAT preu 12€ Amb el grup RETRIO 2/3 i Copa de cava

Juliol : 10 - 17 - 24 - 31

Agost: 7 - 14 - 21- 28

RETRIO 2/3, Òscar Ferret (piano) i Joan Pinós (contrabaix) Una visió molt particular de les composicions musicals que formen part de la cultura popular de Sitges, com ara els balls de Festa Major i les obres de compositors com Enric Morera, Gabriel Pallarès o Manel Torrens… Tot amb diferents ritmes que van des del jazz i el swing fins a la música tradicional.

Clàssica al Racó de la Calma

21 h RACÓ DE LA CALMA preu 12€ amb Hao Tian, baríton, Yeajin Jeon, soprano i Marta Pujol, piano i copa de cava

Juliol: 12

Els guanyadors del 1r i 2n premi de cant del Concurs Mirabent i Magrans, acompanyats al piano de l’excel·lent Marta Pujol, ens han preparat un programa basat en àries i duos de les òperes més famoses que es coneixen. Podrem escoltar peces de Puccini, Händel o Verdi.

21 h RACÓ DE LA CALMA preu 12€ amb Quarteto Ophir, Amanda Nesa, violí, Adriano Ortega, violí, Pablo Quiroga, viola, Meritxell Llorens, violoncel i copa de cava

Juliol: 26

Aquest quartet de corda, guanyador del 2n premi de cambra del Concurs Mirabent i Magrans, ha escollit com a peça central del concert el famós Quartet núm. 6 en si bemoll de Beethoven. Amb aquesta peça el quartet podrà mostrar al públic tot el ventall de sonoritats i ambients ideats pel geni de Bonn.


21 h RACÓ DE LA CALMA preu 12€ amb Duo Piccotti-Puig, Federico Piccotti, violí i Marta Puig, piano i copa de cava

Agost : 2

Guanyadors del 3r premi de cambra del Concurs Mirabent i Magrans, aquest duo de violí i piano ha rebut excel·lents crítiques allà on ha actuat. El programa que ens proposa servirà per poder demostrar la magnífica combinació que hi ha entre el so del violí i el del piano.


21 h RACÓ DE LA CALMA preu 12€ amb Trio Doyenne: Michelle Dierx, viol, Shannon Merciel, violoncel i Monika Masanauskaite, piano i copa de cava

Agost: 9

Formació guanyadora del 1r premi de cambra del Concurs Mirabent i Magrans, aquest trio, format per intèrprets nascuts a Bèlgica, Lituània i Amèrica del Nord, és una de les formacions de cambra més prometedores en l’àmbit europeu de l’actualitat. Podrem escoltar peces cabdals de la música de cambra.


21 h RACÓ DE LA CALMA preu 12€ amb Antoni Lliteres, tenor i Marta Pujol, piano i Copa de Cava

Agost: 16

El tenor mallorquí, guanyador del 3r premi de cant del Concurs Mirabent i Magrans, tot i la seva joventut és un cantant ja consolidat dins de l’escena operística del nostre país. En el recital estarà acompanyat per la pianista Marta Pujol i ens oferiran un repertori variat, majoritàriament operístic. 

Òpera al Cau

Juliol: 13 - 20 - 27

Agost: 3 - 10 - 17

19h MUSEU DEL CAU FERRAT preu 12 € amb els INTÈRPRETS:

Soledad Cardoso, Charo Picazo, Ximena Agurto, Núria Vilà,

Griselda Ramón; sopranos

Anna Tobella, mezzosoprano

Facundo Muñoz, Vicenç Esteve, Carlos Ortiz; tenors

Lucas Groppo, Jorge Tello; barítons

Elke Sanjosé; piano
i Copa de Cava

En el marc únic del Cau Ferrat, temple del modernisme i on la música va tenir un paper tan destacat, gaudirem d’una vetllada d’òpera amb les grans peces de la lírica universal. És l’oportunitat ideal per deixar-se portar per la música i el capvespre, i viure una de les millors experiències de l’estiu. L’òpera més a prop que mai.

Òpera de butxaca

19h PALAU DE MARICEL preu 20€ CARMEN, de Georges Bizet i Copa de cava

Juliol: 8 - 29

Agost : 5 - 26

INTÈRPRETS OPERAÍLICA

Carmen Numil Guerra / Anna Tobella

Don José Facundo Muñoz / Jordi Mas / Vicenç Esteve

Micaela Soledad Cardoso / Charo Picazo

Escamillo Lucas Groppo / Jorge Tello

Arqueòleg (narrador) Gal Soler

Piano Elke Sanjosé

Don José fuig del País Basc per enrolar-se al regiment de cavalleria a Sevilla. Allà coneixerà Carmen, una gitana indomable i lliure que l’embruixarà. Boig d’amor, ho deixarà tot per ella, i es precipitarà cap a un desenllaç fatal. A través dels ulls de José Lizarrabengoa, personatge de la novel·la de Prosper Mérimée, revisarem un dels grans mites de la cultura hispana: Carmen, la femme fatale.


19h PALAU DE MARICEL preu 20€ MADAMA BUTTERFLY, de Giacomo Puccini i copa de cava

Juliol : 15 - 22

Agost : 12 - 19


INTÈRPRETS OPERAÍLICA

Madama Butterfly Núria Vilà

Pinkerton Facundo Muñoz / Alberto Canet / Vicenç Esteve

Suzuki Numil Guerra

Sharpless Lucas Groppo / Fabián Reynolds

Goro Carlos Ortiz

Piano Elke Sanjosé

Ambientada a Nagasaki, explica la tràgica història de la geisha Cio-Cio San, més coneguda com Madame Butterfly. Seduïda per Pinkerton, un oficial de la marina nord-americana, es casa amb ell, esperant que el seu matrimoni sigui per sempre. Però per a Pinkerton només es tracta d’una aventura fora del seu país i aviat l’abandona per casar-se amb una dona nord-americana. Fruit d’aquest xoc de cultures, a Cio-Cio San només li queda l’opció de la mort per salvar el seu honor.


Sitgestiu Cultural

Capvespre de lluna a Maricel

De 21 h a 22.30 h MUSEU DE MARICEL i PALAU DE MARICEL preu 12€ i Copa de cava

Juliol: 28

Agost: 25

Vine a conèixer el conjunt de Maricel com no l’havies vist mai. Et traslladem a l’època d’esplendor descobrint el seu esplèndid passat. T‘expliquem la història dels seus creadors, el col·leccionista nord-americà Charles Deering, l’enginyer i promotor artístic Miquel Utrillo i l’escultor Pere Jou. En acabar el recorregut oferirem una copa de cava al claustre i una fotografia de record d’aquest moment davant del mar amb la lluna plena com a protagonista.


Tallers familiars

Toca terrissa 18h RACÓ DE LA CALMA preu 4 €

Juliol : 11, 18 i 25

Taller dedicat a l’escultor Gustau Violet

El servei educatiu dels museus de Sitges ha preparat un taller de modelatge amb fang, en el qual els nens i nenes realitzaran un gerro de fang utilitzant la tècnica dels xurros de fang. Un cop realitzat el gerro, en faran la decoració treballant elements vegetals com feia l’escultor Gustau Violet.

En acabar el taller, el monitor farà als nens que ho desitgin (sempre acompanyats d’un adult) una breu visita comentada a l’exposició “L’escultor Gustau Violet: art, pensament i territori”.

La Festa Major en Dansa 18h RACÓ DE LA CALMA preu 4 €

Agost : 1 • 8 • 15

Un taller on els nens i nenes faran alguns dels personatges del folklore de la Festa Major de Sitges per fer-los dansar. Treballant el format de la titella ens centrarem en les figures dels bastoners, les gitanes, els capgrossos i la Moixiganga, entre d’altres. Durant el taller es transmet als alumnes el valor que tenen les joguines realitzades per ells mateixos i que poden ser tan o més divertides que les de les botigues.

Exposicions temporals

L’escultor Gustau Violet. Art, pensament i territori

Del 7 de juliol fins al 21 d’octubre de 2018

Horari: de dimarts a diumenge, de 10 h a 20 h

Gustau Violet va ser una figura pont entre els artistes de la Catalunya del Nord i del Sud en les primeres dècades del segle XX. La mostra presenta 107 obres procedents de diverses col·leccions públiques com el Musée d’Art et d’Histoire de Narbona, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Museu del Disseny de Barcelona, el Museu d’Art de Sabadell i el Museu d’Art Jaume Morera de Lleida, entre d’altres, així com de col·leccions privades. 

Quarta mostra

Fundació Stämpfli - Art Contemporani

Fins al 01/11/2018
Horari: Divendres de 17h a 20h dissabtes i diumenges d' 11 a 14h i de 17 a 20h

Els artistes presents en aquesta nova mostra són Guy de Rougemont, Claire-Jeanne Jézéquel, Pavlos, Jean-Michel Sanejouand, Christian Jaccard, Jean-Michel Meurice, Gérard Titus-Carmel, Eduardo Arroyo, Kim Tschang-Yeul, Mark Brusse, Pierrette Bloch, Daniel Humair, Marco Del Re, Gérard Deschamps, A-Sun Wu, Vladimir Velickovic, Jean-Jacques Lebel i el mateix Pere Stämpfli. 

Pierre Tchetverikoff

Centre Cultural Miramar Carrer Fonollar, s/n del 6 de Juliol al 12 d'Agost

Sitges Il·lustrat

Centre Cultural Miramar Carrer Fonollar, s/n del 13 de Juliol al 2 de Setembre 

Visites guiades al Palau de Maricel

PALAU DE MARICEL preu 5€

11 h english • 12 h català • 13 h castellano

Dimecres, dijous i divendres

Juliol : 11, 12, 13, 18, 19, 20, 25, 26 i 27

Agost: 1, 2, 3, 8, 9, 10, 15, 16, 17, 22, 29

Setembre: 5, 6, 7 

HORARIS DELS MUSEUS

Del 01/07/2018 al 30/09/2018

Museu del Cau Ferrat / Museu de Maricel Carrer Fonollar s/n

De 10 h a 20 h ( tancat els dilluns) Visita guiada 15h english - 16 h castellano - 17 h català

Fundació Stämpfli Plaça de l’Ajuntament, 13

Divendres: de 17 h a 20 h Dissabte i Diumenge: d’11 a 14 h i de 17 a 20 h

Centre Cultural Miramar Carrer de Fonollar S/N

De Dilluns a Divendres de 10 a 15h i de 18 a 20h Dissabtes i diumenges d'11 a 14h i de 18 a 21h

Sitgestiu Cultural 2017

La clàssica torna al Racó de la Calma

sitgestiu cultural 2017
Un cicle de sis concerts, programats dins el Sitgestiu Cultural, permet recuperar aquest emblemàtic espai com a escenari de recitals
El Sitgestiu Cultural 2017 –el programa cultural de Museus de Sitges per als mesos d’estiu– presenta enguany diverses novetats, entre les quals destaquen les visites nocturnes als museus i la creació d’un cicle de música clàssica al Racó de la Calma. Coorganitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament i Museus de Sitges, el cicle Clàssica al Racó de la Calma presenta sis concerts entre el 13 de juliol i el 31 d’agost, amb intèrprets de diverses procedències i estils.
El programa està coordinat pel Ramon Artigas Coll i inclou les formacions guanyadores del renovat Concurs Mirabent i Magrans, tant en el premi de cambra com en el de cant. El Concurs es va celebrar fa dues setmanes al Prado i va premiar Delis Duo en la modalitat de cambra i la soprano Paula Sánchez-Valverde i la pianista Viviana Salisi en la de cant. Tots dos protagonitzaran els primers concerts del cicle.
A més dels intèrprets premiats al Concurs, el cicle Clàssica al Racó de la Calma també ofereix el suggestiu concert de la soprano Serena Sáenz i la pianista Anna Crexells, presentats per Xavier Chavarría, que escenificarà una audició íntima amb la participació del públic.

PROGRAMA

Dijous 13 de juliol, 21h
Paula Sánchez-Valverde, soprano
Viviana Salisi, piano
Paula Sánchez-Valverde, soprano, guanyadora del 1r premi de cant del Concurs Mirabent i Magrans, acompanyada al piano per la contrastada pianista Viviana Salisi, ens han preparat un repertori variat on podrem escoltar una primera part de cançons i una segona d’àries d’òpera. Escoltarem peces de compositors com ara Donizetti, Händel, Rossini o Gounod.


Dijous 20 de juliol, 21h
Delis Duo
Irma Bau, violoncel
Irina Veselova, piano
La formació guanyadora del 1r premi de cambra del Concurs Mirabent i Magrans, format per la violoncel·lista catalana Irma Bau i la pianista russa Irina Veselova. El programa de concert proposat són dues peces essencials i a l’hora contraposades d’estils, del repertori de cambra. Una sonata de César Franck i una altra de Sergei Rakhmàninov.


Dilluns 24 de juliol, 21h
Sfera Duo
Christian Torres, violí
Paulina Dumanaite, piano
Guanyadors del 3r premi de cambra del Concurs Mirabent i Magrans, aquest duo format pel virtuós violinista Christian Torres i la magnífica pianista lituana Paulina Dumanaite presenten un concert basat en dos grans genis de la música clàssica. El programa proposa una sonata clàssica de Beethoven i una del Brahms més romàntic.


Dijous 10 d’agost, 21h
Kebyart Ensemble
Pere Méndez, Víctor Serra, Robert Seara, Daniel Miguel, saxofons
Aquest quartet de saxofons, guanyadors del 2n premi de cambra del concurs Mirabent i Magrans ha seleccionat per aquest concert un repertori de compositors contemporanis on demostren tota la capacitat musical d’aquesta formació cambrística. Podrem escoltar composicions d’autors com ara Ligeti, Bozza, Geiss, entre d’altres.


Dijous 17 d’agost, 21h
Hélene Walter, soprano
Anna Crexells, piano
Oleguer Aymamí, violoncel
La soprano francesa Hélène Walter, guanyadora del 2n premi de cant del Concurs Mirabent i Magrans, ens proposa un interessant repertori majoritàriament de compositors francesos. La seva delicada veu, serà acompanyada per l’excel·lent pianista Anna Crexells i el brillant violoncel·lista Oleguer Aymamí.


Dijous 31 d’agost, 21h
Serena Sáenz, soprano
Anna Crexells, piano
Xavier Chavarria, presentador
Aquest concert tindrà un format especial i molt original, serà una audició íntima; és a dir, un concert comentat, amb diàleg entre els músics, i amb la participació del públic, que podrà fer preguntes i comentaris. Els músics participants seran la soprano Serena Sáenz i la pianista Anna Crexells. La presentació anirà a càrrec del musicòleg i locutor de Catalunya Música Xavier Chavarría.

Sitgestiu Cultural 2016

Galeria fotográfica de todos los actos

sitgestiu cultural sitges 2016

El Sitgestiu Cultural multiplica las sesiones de ópera
El Museu Maricel y el Palau acogerán 22 recitales líricos este verano
Miércoles 22 Junio 2016
La ópera volverá a ser protagonista destacada del Sitgestiu Cultural 2016, con un amplio programa que tendrá un doble escenario: el mirador del Museu Maricel y el Saló d’Or del Palau de Maricel. El Sitgestiu Cultural -que este año celebra 20 años- arranca el próximo 1 de julio y llenará la agenda cultural de la ciudad con un centenar de propuestas de distinto signo: ópera, jazz, guitarra, arpa, rutas artísticas, visitas y talleres infantiles, entre otras actividades.

La ópera ha sido habitualmente uno de los platos fuertes del Sitgestiu Cultural. Las sesiones de viernes por la noche en la que se representan algunos de los grandes éxitos de la lírica forman parte del programa estable del Sitgestiu. Este año, estos conciertos se reparten entre el viernes (los días 8 de julio, 5 y 19 de agosto) y sábado (2, 9, 16, 23 y 30 de julio; 6, 13, 20 y 27 de agosto, y 3 de septiembre). Es decir, que durante tres fines de semana de verano habrá doble sesión. En todos los casos, se celebrarán en el mirador del Museo Maricel, como ya se efectuó el año pasado, aprovechando las vistas fenomenales que ofrece este espacio bañado por el mar Mediterráneo y los arcos de la sala gótica.

Paralelamente, los domingos por la tarde la ópera vuelve a ser protagonista, en este caso, con las sesiones de ópera de bolsillo que se celebran en el Salón de Oro. Este año, habrá tres montajes diferentes, con un total de nueve sesiones. La Traviata, de Giuseppe Verdi se realizará los días 3 y 24 de julio, 7 y 21 de agosto; L’elisir d’amore, de Gaetano Donizetti, se representará el 10 y el 17 de julio; mientras que La Bohème, Giaccomo Puccini, llegará el 31 de julio, el 14 y el 28 de agosto.

Además de la ópera, el Sitgestiu Cultural tendrá un completo programa cultural con otras funciones musicales, visitas y talleres, entre otros. El programa se presentará el próximo viernes 1 de julio (a las 19h, en el Museo Maricel) con una cata de algunas de las propuestas musicales que llenarán su cartel durante los meses de julio, agosto y principios de septiembre.

Sitgestiu Cultural 2015

Programa Sitgestiu Cultural 2015

Sitgestiu Cultural als Museus arriba a la majoria d’edat! Per celebrar-ho, us hem preparat una atractiva programació que, com a novetat d’enguany, se suma a l’oportunitat de contemplar el Museu del Cau Ferrat i el Museu de Maricel reoberts el passat hivern i totalment rehabilitats.

Els espais bellíssims dels museus i l’excel·lència de les col·leccions artístiques se sumen a les activitats culturals i musicals. Us oferim, doncs, un autèntic regal per als sentits, “estètica per als ulls i poesia per a la vida” que, dels anys del Modernisme ençà, constitueix l’objectiu principal dels estius als Museus de Sitges. 

Acte: Jazz amb copa de cava
Intervenen: Retrio: amb Òscar Ferret, piano; Joan Pinós, contrabaix, i Josep Martí, bateria
Data: 7, 14, 21 i 28 de juliol; 4, 11, 18, 25 d'agost i 1 de setembre
Hora: 19h
Lloc: Museu de Maricel (Fonollar, s/núm)
Preu: 12 euros
Descripció: Els dimarts d’estiu gaudim d’una visió molt particular de les composicions musicals que formen part de la cultura popular de Sitges, com ara els balls de Festa Major i les obres de compositors com ara Enric Morera, Gabriel Pallarès o Manel Torrens... tot amb diferents ritmes que van del jazz i el swing fins a la música tradicional.

Acte: Visita al Palau de Maricel amb concert de castanyoles i copa de cava
Intervenen: Silvia Baqués i Vanessa Tello (castanyoles)
Data: 1, 8, 15, 22 i 29 de juliol; 5, 12, 19 i 26 d'agost i 2 de setembre
Hora: 19h
Lloc: Palau de Maricel (Fonollar, s/núm)
Preu: 12 euros
Descripció: Els dimecres d’estiu vivim una experiència per admirar la bellesa del Palau de Maricel. La visita culmina amb música de Georges Bizet i Isaac Albéniz, entre d’altres, amb l’acompanyament de castanyoles i una copa de cava.

Acte: Concert de guitarra
Intervenen: Juan Mario Cuéllar (guitarrista)
Data: 2 i 23 de juliol i 13 d'agost
Hora: 19h
Lloc: Museu de Maricel (Fonollar, s/núm)
Preu: 12 euros
Descripció: Sota el títol Romaní & caña de azúcar, Juan Mario Cuéllar ofereix un concert de guitarra a través d’un repertori de la música de la Mediterrània i Llatinoamèrica que ens permetrà regalar-nos els sentits amb l’ampli registre de sonoritats, ritmes i matisos que permet aquest instrument.

Acte: Concert d'arpa
Intervenen: Caterina del Cerro (arpista)
Data: 9 de juliol i 6 d'agost
Hora: 19h
Lloc: Museu de Maricel (Fonollar, s/núm)
Preu: 12 euros
Descripció: Un passeig musical des del Barroc fins a la música del segle XIX a través de les melodies evocades per l’arpa. Un programa amb obres de Händel, Debussy, Couperin o Hasselmans. La copa de cava, el fluir de les ones del mar i les col·leccions d’art, faran d’aquest concert una experiència única.

Acte: Concert de piano
Intervenen: Anna Olivan (pianista)
Data: 16 de juliol i 27 d'agost
Hora: 19h
Lloc: Museu de Maricel (Fonollar, s/núm)
Preu: 12 euros
Descripció: Anna Olivan, guanyadora de diversos concursos de piano i música de cambra de l’Estat, compagina la seva dedicació com a pianista amb la docència, a través del concert farà arribar a tot tipus de públic coneixements musicals de forma divertida, interessant i màgica creant una atmosfera amistosa i propera. El Concert de valsos compta amb peces de F. Chopin. J. Strauss, E. Granados i E. Morera. El Concert de casa nostra, ofereix un repertori amb obres de Soler, Albéniz, Granados, Ginastera i Gerswhin.

Acte: Concert d'arpa i piano
Intervenen: Caterina del Cerro (arpista) i Anna Olivan (pianista)
Data: 3 de setembre
Hora: 19h
Lloc: Museu de Maricel (Fonollar, s/núm)
Preu: 12 euros
Descripció: El darrer dels concerts de corda del Sitgestiu combina el so de l’arpa de Caterina del Cerro i el so del piano a mans de l’Anna Olivan. Arpa i piano, difícils de trobar plegats en un concert, amb un repertori d’obres de Claude Debussy, un dels iniciadors del l’Art Modern en el terreny musical.

Acte: Concert de cambra
Intervenen: Antoni Guinjoan (violinista), Maria Rosa Llorens (pianista) i Montserrat Sitjà (violoncelista)
Data: 11 i 30 de juliol
Hora: 19h
Lloc: Museu de Maricel (Fonollar, s/núm)
Preu: 12 euros
Descripció: Cap altre nom podria definir millor a aquesta formació de músics: Trio Gaudeamus. Un grup de músics que han tocat en orquestres de reconegut prestigi i que s’han ajuntat per gaudir i fer-nos gaudir –mitjançant el piano, el violoncel i el violí– d’un repertori que abasta composicions de clàssics antics i d’ara.

Acte: Recital d'òpera al mirador del Maricel amb copa de cava
Intervenen: Soledad Cardoso, Charo Picazo, Ximena Agurto i Griselda Ramón (sopranos); Amàlia Medina (mezzosoprano); Facundo Muñoz i Jorge Jasso (tenors); Lucas Groppo, Joan Sebastià Colomer i Jorge Tello (barítons) i Elke Sanjosé (piano)
Data: 10, 17, 24 i 31 de juliol; 7, 14 i 28 d'agost i 4 de setembre
Hora: 19h
Lloc: Museu de Maricel (Fonollar, s/núm)
Preu: 12 euros
Descripció: Carmen, La traviata, Il barbiere di Siviglia... Una vetllada d’òpera al Mirador del Museu de Maricel. El Mediterrani com a fons, les col·leccions d’art i l’agradable sabor d’una fresca i bombollejant copa de cava és l’experiència sensorial ideal per deixar-se portar per la música, el capvespre i viure una de les millors experiències de l’estiu.

Acte: Rusiñol i el Modernisme
Intervenen: Griselda Ramon (soprano) i Àlex Jordi (pianista)
Data: 4 i 25 de juliol i 8 i 29 d'agost
Hora: 19h
Lloc: Museu del Cau Ferrat (s/núm)
Preu: 12 euros
Descripció: El Modernisme, a Catalunya i a Europa, va ser un nou corrent artístic que pregonava la renovació de les arts i la recerca d’un art nou i modern. Però, a més, també va ser una forma de viure i de sentir. La música modernista –veu de les arrels més populars tot conferint-li profunds tocs i caires de modernitat– n’és una viva mostra. D’aquí que ens resulti propera i innovadora a l’ensems. L’espectacle per a veu i piano, dedicat al Modernisme català, combina les paraules de Rusiñol, acompanyades de peces musicals de l’època, algunes d’elles gairebé inèdites. Se servirà una copa de cava.

Acte: Des de Montmartre
Intervenen: Griselda Ramon (soprano) i Àlex Jordi (pianista)
Data: 18 de juliol; 1 i 15 d'agost i 5 de setembre
Hora: 19h
Lloc: Museu del Cau Ferrat (s/núm)
Preu: 12 euros
Descripció: Des de Montmartre és l’espectacle musical basat en els textos que Santiago Rusiñol va escriure des de París per al diari La Vanguardia entre els anys 1890 i 1891. Aborden temes, encara avui, de rigorosa actualitat que no deixen de sorprendre’ns per la seva visió irònica i fresca. La posada en escena d’aquest espectacle al Cau de Rusiñol –tot assaborint una copa de cava–, està acompanyada amb música francesa de tots els temps, que ens permet reviure l’ambient i l’esperit d’una època.

Acte: L’Elisir d’amore, de Gaetano Donizetti
Intervenen: Soledad Cardoso (Adina), Facundo Muñoz (Nemorino), Joan Sebastià Colomer i Jorge Tello (Belcore), Lucas Groppo (Dulcamara), Charo Picazo (Gianetta) i Elke Sanjosé (pianista)
Data: 19 de juliol i 9 i 16 d'agost
Hora: 20h
Preu: 20 euros
Descripció: Tots estimen Adina: bonica i rica, llegeix, estudia i aprèn. No hi ha res que no sàpiga. O això creu el pobre Nemorino, incapaç de competir amb la desbordant virilitat del soldat Belcore. Fins que apareix pel poble Dulcamara amb el seu elixir d’amor: un simple vi de Bordeus. Però no serà fins que el seu oncle mori i li deixi una gran fortuna, que Nemorino podrà assaborir les delícies de l’únic elixir d’amor d’eficàcia provada.

Acte: La Traviata, de Giuseppe Verdi
Intervenen: Ximena Agurto (Violetta Valery), Facundo Muñoz (Alfredo Germont), Joan Sebastià Colomer i Jorge Tello (Giorgio Germont), Amàlia Medina (Flora Bervoix), Lucas Groppo (Barone Douphol - Dottor Grenvil), Ezequiel Casamada (Gastone) i Elke Sanjosé (pianista)
Data: 26 de juliol i 30 d'agost
Hora: 20h
Lloc: Palau de Maricel (Fonollar, s/núm)
Preu: 20 euros
Descripció: La Traviata va patir el rebuig i l’escarni del públic de Venècia el 6 de març de 1853 quan va ser estrenada. Entre d’altres motius, coïa l’escabrositat del tema, l’exigència de buscar complicitat amb Violetta Valéry, una prostituta de luxe, i la incomoditat que, per a molts il·lustres espectadors, podia generar veure els seus propis rostres en el mirall de La traviata. Avui es representa arreu. També aquí, a Sitges. Han passat anys, molts anys. I s’ha entelat el mirall.

Acte: La Bohème, de Giacomo Puccini
Intervenen: Charo Picazo (Mimí), Soledad Cardoso (Musetta), Facundo Muñoz (Rodolfo), Jorge Tello (Marcello), Joan Sebastià Colomer (Schaunard), Ulises Ordúñez (Colline), Bartolomé Fernández (Alcindoro) i Elke Sanjosé (pianista)
Data: 12 de juliol
Hora: 20h
Lloc: Palau de Maricel (Fonollar, s/núm)
Preu: 20 euros
Descripció: La pobresa i el fred no impedeix als bohemis Rodolfo (poeta), Marcello (pintor), Colline (filòsof) i Schaunard (músic) gaudir de la vida i de París. Els amors de Marcello amb Musetta i, sobretot, de Rodolfo amb la seva veïna Mimi faran que la crua realitat irrompi en les seves vides i clogui una joventut que ja no podrà tornar mai més. Era l’òpera preferida de Santiago Rusiñol (1861-1931), que, amb Ramon Casas i Miquel Utrillo, va viure la bohèmia del Montmartre entre 1889 i 1893.

Acte: Ai, com m'agrades
Intervenen: Marta Fiol (soprano), Efren Garcia (pianista) i Gemma Reguant (direcció)
Data: 5 de juliol, 2 d'agost i 13 de setembre
Hora: 20h
Lloc: Palau de Maricel (Fonollar, s/núm)
Preu: 20 euros
Descripció: Ai, l’amor… Ai, el desig... Deixeu que us petonegin a l’orella llengües diferents: el cabaret de Britten, el cafè concert de Satie, la provocació Boris Vian, la passió de Weill, la cançó marinera de Comellas i, encara més, el cuplet del Paral·lel. Mmmmm... quin plaer!


Acte: Visites guiades al Palau de Maricel
Data: 2, 3, 7, 9, 10, 16, 17, 21, 23, 24, 28, 30 i 31 de juliol; 4, 6, 7, 11, 13, 14, 18, 25, 27 i 28 d'agost i 1, 3 i 4 de setembre
Hora: 11h (Anglès), 12h (Català) i 13h (Castellà)
Lloc: Palau de Maricel (s/núm)
Preu: 5 euros
Descripció: Un recorregut pels diferents espais del Palau de Maricel, joia noucentista construïda entre 1910 i 1918 pel magnat i col·leccionista nord-americà Charles Deering (1857-1927) i per l'enginyer i crític d'art Miquel Utrillo (1861-1934).

Acte: Jacques Monory, mon cinéma
Data: 10 de juliol
Preu: gratis
Descripció: Visita comentada de l’exposició a càrrec del seu coordinador, Ferran Martínez Sancho.

Acte: Taller infantil Tomeus i Tecletes
Data: 25 de juliol, 22 d'agost i 19 de setembre
Hora: 11h
Lloc: Museu de Maricel (Fonollar, s/núm)
Preu: 6 euros 

Acte: Taller infantil Jacques Monory, mon cinéma
Data: 18 de juliol i 1 d'agost
Hora: 11h
Preu: 6 euros

Acte: Taller infantil 11 de setembre: història il·lustrada
Data: 5 i 12 de setembre
Hora: 11h
Preu: 6 euros

Acte: Enric Morera i el seu temps
Data: Del 13 de juliol al 31 d'octubre
Lloc: Can Rocamora (Fonollar, s/núm)
Descripció: L’exposició ret homenatge al gran compositor Enric Morera (Barcelona, 1865 – 1942), amb motiu del 150 aniversari del seu naixement. Morera hi va estar intensa ment vinculat amb Sitges, on hi va viure una etapa de la seva vida. És autor de les emblemàtiques sardanes La Festa Major i La Santa Espina. L’exposició recull obres sobre l’artista o de recitals en els quals hi va participar (com els de les Festes Modernistes de Sitges), partitures originals i impreses i objectes personals.

Acte: Jacques Monory, mon cinéma
Data: Fins el 18 d'octubre
Lloc: Fundació Stämpfli - Art Contemporani (Plaça de l'Ajuntament, 13)
Descripció: L’exposició Jacques Monory, mon cinéma presenta 30 obres de l'univers cinematogràfic de Monory, un dels artistes més representatius de la Figuració Narrativa i una de les figures rellevants de l’art francès de la segona meitat del segle XX. Les obres de Monory estan caracteritzades pels tons blaus, que les impregna d’una atmosfera nocturnal, enigmàtica, que combina fredor i distància des d’un punt de vista tècnic amb una implicació temàtica vital i existencial.