Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Sitgestiu Cultural 2017

Sitgestiu Cultural 2017

La clàssica torna al Racó de la Calma

sitgestiu cultural 2017
Un cicle de sis concerts, programats dins el Sitgestiu Cultural, permet recuperar aquest emblemàtic espai com a escenari de recitals
El Sitgestiu Cultural 2017 –el programa cultural de Museus de Sitges per als mesos d’estiu– presenta enguany diverses novetats, entre les quals destaquen les visites nocturnes als museus i la creació d’un cicle de música clàssica al Racó de la Calma. Coorganitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament i Museus de Sitges, el cicle Clàssica al Racó de la Calma presenta sis concerts entre el 13 de juliol i el 31 d’agost, amb intèrprets de diverses procedències i estils.
El programa està coordinat pel Ramon Artigas Coll i inclou les formacions guanyadores del renovat Concurs Mirabent i Magrans, tant en el premi de cambra com en el de cant. El Concurs es va celebrar fa dues setmanes al Prado i va premiar Delis Duo en la modalitat de cambra i la soprano Paula Sánchez-Valverde i la pianista Viviana Salisi en la de cant. Tots dos protagonitzaran els primers concerts del cicle.
A més dels intèrprets premiats al Concurs, el cicle Clàssica al Racó de la Calma també ofereix el suggestiu concert de la soprano Serena Sáenz i la pianista Anna Crexells, presentats per Xavier Chavarría, que escenificarà una audició íntima amb la participació del públic.

PROGRAMA

Dijous 13 de juliol, 21h
Paula Sánchez-Valverde, soprano
Viviana Salisi, piano
Paula Sánchez-Valverde, soprano, guanyadora del 1r premi de cant del Concurs Mirabent i Magrans, acompanyada al piano per la contrastada pianista Viviana Salisi, ens han preparat un repertori variat on podrem escoltar una primera part de cançons i una segona d’àries d’òpera. Escoltarem peces de compositors com ara Donizetti, Händel, Rossini o Gounod.


Dijous 20 de juliol, 21h
Delis Duo
Irma Bau, violoncel
Irina Veselova, piano
La formació guanyadora del 1r premi de cambra del Concurs Mirabent i Magrans, format per la violoncel·lista catalana Irma Bau i la pianista russa Irina Veselova. El programa de concert proposat són dues peces essencials i a l’hora contraposades d’estils, del repertori de cambra. Una sonata de César Franck i una altra de Sergei Rakhmàninov.


Dilluns 24 de juliol, 21h
Sfera Duo
Christian Torres, violí
Paulina Dumanaite, piano
Guanyadors del 3r premi de cambra del Concurs Mirabent i Magrans, aquest duo format pel virtuós violinista Christian Torres i la magnífica pianista lituana Paulina Dumanaite presenten un concert basat en dos grans genis de la música clàssica. El programa proposa una sonata clàssica de Beethoven i una del Brahms més romàntic.


Dijous 10 d’agost, 21h
Kebyart Ensemble
Pere Méndez, Víctor Serra, Robert Seara, Daniel Miguel, saxofons
Aquest quartet de saxofons, guanyadors del 2n premi de cambra del concurs Mirabent i Magrans ha seleccionat per aquest concert un repertori de compositors contemporanis on demostren tota la capacitat musical d’aquesta formació cambrística. Podrem escoltar composicions d’autors com ara Ligeti, Bozza, Geiss, entre d’altres.


Dijous 17 d’agost, 21h
Hélene Walter, soprano
Anna Crexells, piano
Oleguer Aymamí, violoncel
La soprano francesa Hélène Walter, guanyadora del 2n premi de cant del Concurs Mirabent i Magrans, ens proposa un interessant repertori majoritàriament de compositors francesos. La seva delicada veu, serà acompanyada per l’excel·lent pianista Anna Crexells i el brillant violoncel·lista Oleguer Aymamí.


Dijous 31 d’agost, 21h
Serena Sáenz, soprano
Anna Crexells, piano
Xavier Chavarria, presentador
Aquest concert tindrà un format especial i molt original, serà una audició íntima; és a dir, un concert comentat, amb diàleg entre els músics, i amb la participació del públic, que podrà fer preguntes i comentaris. Els músics participants seran la soprano Serena Sáenz i la pianista Anna Crexells. La presentació anirà a càrrec del musicòleg i locutor de Catalunya Música Xavier Chavarría.

Sitgestiu Cultural 2016

Galeria fotográfica de todos los actos

sitgestiu cultural sitges 2016

El Sitgestiu Cultural multiplica las sesiones de ópera
El Museu Maricel y el Palau acogerán 22 recitales líricos este verano
Miércoles 22 Junio 2016
La ópera volverá a ser protagonista destacada del Sitgestiu Cultural 2016, con un amplio programa que tendrá un doble escenario: el mirador del Museu Maricel y el Saló d’Or del Palau de Maricel. El Sitgestiu Cultural -que este año celebra 20 años- arranca el próximo 1 de julio y llenará la agenda cultural de la ciudad con un centenar de propuestas de distinto signo: ópera, jazz, guitarra, arpa, rutas artísticas, visitas y talleres infantiles, entre otras actividades.

La ópera ha sido habitualmente uno de los platos fuertes del Sitgestiu Cultural. Las sesiones de viernes por la noche en la que se representan algunos de los grandes éxitos de la lírica forman parte del programa estable del Sitgestiu. Este año, estos conciertos se reparten entre el viernes (los días 8 de julio, 5 y 19 de agosto) y sábado (2, 9, 16, 23 y 30 de julio; 6, 13, 20 y 27 de agosto, y 3 de septiembre). Es decir, que durante tres fines de semana de verano habrá doble sesión. En todos los casos, se celebrarán en el mirador del Museo Maricel, como ya se efectuó el año pasado, aprovechando las vistas fenomenales que ofrece este espacio bañado por el mar Mediterráneo y los arcos de la sala gótica.

Paralelamente, los domingos por la tarde la ópera vuelve a ser protagonista, en este caso, con las sesiones de ópera de bolsillo que se celebran en el Salón de Oro. Este año, habrá tres montajes diferentes, con un total de nueve sesiones. La Traviata, de Giuseppe Verdi se realizará los días 3 y 24 de julio, 7 y 21 de agosto; L’elisir d’amore, de Gaetano Donizetti, se representará el 10 y el 17 de julio; mientras que La Bohème, Giaccomo Puccini, llegará el 31 de julio, el 14 y el 28 de agosto.

Además de la ópera, el Sitgestiu Cultural tendrá un completo programa cultural con otras funciones musicales, visitas y talleres, entre otros. El programa se presentará el próximo viernes 1 de julio (a las 19h, en el Museo Maricel) con una cata de algunas de las propuestas musicales que llenarán su cartel durante los meses de julio, agosto y principios de septiembre.

Sitgestiu Cultural 2015

Programa Sitgestiu Cultural 2015

Sitgestiu Cultural als Museus arriba a la majoria d’edat! Per celebrar-ho, us hem preparat una atractiva programació que, com a novetat d’enguany, se suma a l’oportunitat de contemplar el Museu del Cau Ferrat i el Museu de Maricel reoberts el passat hivern i totalment rehabilitats.

Els espais bellíssims dels museus i l’excel·lència de les col·leccions artístiques se sumen a les activitats culturals i musicals. Us oferim, doncs, un autèntic regal per als sentits, “estètica per als ulls i poesia per a la vida” que, dels anys del Modernisme ençà, constitueix l’objectiu principal dels estius als Museus de Sitges. 

Acte: Jazz amb copa de cava
Intervenen: Retrio: amb Òscar Ferret, piano; Joan Pinós, contrabaix, i Josep Martí, bateria
Data: 7, 14, 21 i 28 de juliol; 4, 11, 18, 25 d'agost i 1 de setembre
Hora: 19h
Lloc: Museu de Maricel (Fonollar, s/núm)
Preu: 12 euros
Descripció: Els dimarts d’estiu gaudim d’una visió molt particular de les composicions musicals que formen part de la cultura popular de Sitges, com ara els balls de Festa Major i les obres de compositors com ara Enric Morera, Gabriel Pallarès o Manel Torrens... tot amb diferents ritmes que van del jazz i el swing fins a la música tradicional.

Acte: Visita al Palau de Maricel amb concert de castanyoles i copa de cava
Intervenen: Silvia Baqués i Vanessa Tello (castanyoles)
Data: 1, 8, 15, 22 i 29 de juliol; 5, 12, 19 i 26 d'agost i 2 de setembre
Hora: 19h
Lloc: Palau de Maricel (Fonollar, s/núm)
Preu: 12 euros
Descripció: Els dimecres d’estiu vivim una experiència per admirar la bellesa del Palau de Maricel. La visita culmina amb música de Georges Bizet i Isaac Albéniz, entre d’altres, amb l’acompanyament de castanyoles i una copa de cava.

Acte: Concert de guitarra
Intervenen: Juan Mario Cuéllar (guitarrista)
Data: 2 i 23 de juliol i 13 d'agost
Hora: 19h
Lloc: Museu de Maricel (Fonollar, s/núm)
Preu: 12 euros
Descripció: Sota el títol Romaní & caña de azúcar, Juan Mario Cuéllar ofereix un concert de guitarra a través d’un repertori de la música de la Mediterrània i Llatinoamèrica que ens permetrà regalar-nos els sentits amb l’ampli registre de sonoritats, ritmes i matisos que permet aquest instrument.

Acte: Concert d'arpa
Intervenen: Caterina del Cerro (arpista)
Data: 9 de juliol i 6 d'agost
Hora: 19h
Lloc: Museu de Maricel (Fonollar, s/núm)
Preu: 12 euros
Descripció: Un passeig musical des del Barroc fins a la música del segle XIX a través de les melodies evocades per l’arpa. Un programa amb obres de Händel, Debussy, Couperin o Hasselmans. La copa de cava, el fluir de les ones del mar i les col·leccions d’art, faran d’aquest concert una experiència única.

Acte: Concert de piano
Intervenen: Anna Olivan (pianista)
Data: 16 de juliol i 27 d'agost
Hora: 19h
Lloc: Museu de Maricel (Fonollar, s/núm)
Preu: 12 euros
Descripció: Anna Olivan, guanyadora de diversos concursos de piano i música de cambra de l’Estat, compagina la seva dedicació com a pianista amb la docència, a través del concert farà arribar a tot tipus de públic coneixements musicals de forma divertida, interessant i màgica creant una atmosfera amistosa i propera. El Concert de valsos compta amb peces de F. Chopin. J. Strauss, E. Granados i E. Morera. El Concert de casa nostra, ofereix un repertori amb obres de Soler, Albéniz, Granados, Ginastera i Gerswhin.

Acte: Concert d'arpa i piano
Intervenen: Caterina del Cerro (arpista) i Anna Olivan (pianista)
Data: 3 de setembre
Hora: 19h
Lloc: Museu de Maricel (Fonollar, s/núm)
Preu: 12 euros
Descripció: El darrer dels concerts de corda del Sitgestiu combina el so de l’arpa de Caterina del Cerro i el so del piano a mans de l’Anna Olivan. Arpa i piano, difícils de trobar plegats en un concert, amb un repertori d’obres de Claude Debussy, un dels iniciadors del l’Art Modern en el terreny musical.

Acte: Concert de cambra
Intervenen: Antoni Guinjoan (violinista), Maria Rosa Llorens (pianista) i Montserrat Sitjà (violoncelista)
Data: 11 i 30 de juliol
Hora: 19h
Lloc: Museu de Maricel (Fonollar, s/núm)
Preu: 12 euros
Descripció: Cap altre nom podria definir millor a aquesta formació de músics: Trio Gaudeamus. Un grup de músics que han tocat en orquestres de reconegut prestigi i que s’han ajuntat per gaudir i fer-nos gaudir –mitjançant el piano, el violoncel i el violí– d’un repertori que abasta composicions de clàssics antics i d’ara.

Acte: Recital d'òpera al mirador del Maricel amb copa de cava
Intervenen: Soledad Cardoso, Charo Picazo, Ximena Agurto i Griselda Ramón (sopranos); Amàlia Medina (mezzosoprano); Facundo Muñoz i Jorge Jasso (tenors); Lucas Groppo, Joan Sebastià Colomer i Jorge Tello (barítons) i Elke Sanjosé (piano)
Data: 10, 17, 24 i 31 de juliol; 7, 14 i 28 d'agost i 4 de setembre
Hora: 19h
Lloc: Museu de Maricel (Fonollar, s/núm)
Preu: 12 euros
Descripció: Carmen, La traviata, Il barbiere di Siviglia... Una vetllada d’òpera al Mirador del Museu de Maricel. El Mediterrani com a fons, les col·leccions d’art i l’agradable sabor d’una fresca i bombollejant copa de cava és l’experiència sensorial ideal per deixar-se portar per la música, el capvespre i viure una de les millors experiències de l’estiu.

Acte: Rusiñol i el Modernisme
Intervenen: Griselda Ramon (soprano) i Àlex Jordi (pianista)
Data: 4 i 25 de juliol i 8 i 29 d'agost
Hora: 19h
Lloc: Museu del Cau Ferrat (s/núm)
Preu: 12 euros
Descripció: El Modernisme, a Catalunya i a Europa, va ser un nou corrent artístic que pregonava la renovació de les arts i la recerca d’un art nou i modern. Però, a més, també va ser una forma de viure i de sentir. La música modernista –veu de les arrels més populars tot conferint-li profunds tocs i caires de modernitat– n’és una viva mostra. D’aquí que ens resulti propera i innovadora a l’ensems. L’espectacle per a veu i piano, dedicat al Modernisme català, combina les paraules de Rusiñol, acompanyades de peces musicals de l’època, algunes d’elles gairebé inèdites. Se servirà una copa de cava.

Acte: Des de Montmartre
Intervenen: Griselda Ramon (soprano) i Àlex Jordi (pianista)
Data: 18 de juliol; 1 i 15 d'agost i 5 de setembre
Hora: 19h
Lloc: Museu del Cau Ferrat (s/núm)
Preu: 12 euros
Descripció: Des de Montmartre és l’espectacle musical basat en els textos que Santiago Rusiñol va escriure des de París per al diari La Vanguardia entre els anys 1890 i 1891. Aborden temes, encara avui, de rigorosa actualitat que no deixen de sorprendre’ns per la seva visió irònica i fresca. La posada en escena d’aquest espectacle al Cau de Rusiñol –tot assaborint una copa de cava–, està acompanyada amb música francesa de tots els temps, que ens permet reviure l’ambient i l’esperit d’una època.

Acte: L’Elisir d’amore, de Gaetano Donizetti
Intervenen: Soledad Cardoso (Adina), Facundo Muñoz (Nemorino), Joan Sebastià Colomer i Jorge Tello (Belcore), Lucas Groppo (Dulcamara), Charo Picazo (Gianetta) i Elke Sanjosé (pianista)
Data: 19 de juliol i 9 i 16 d'agost
Hora: 20h
Preu: 20 euros
Descripció: Tots estimen Adina: bonica i rica, llegeix, estudia i aprèn. No hi ha res que no sàpiga. O això creu el pobre Nemorino, incapaç de competir amb la desbordant virilitat del soldat Belcore. Fins que apareix pel poble Dulcamara amb el seu elixir d’amor: un simple vi de Bordeus. Però no serà fins que el seu oncle mori i li deixi una gran fortuna, que Nemorino podrà assaborir les delícies de l’únic elixir d’amor d’eficàcia provada.

Acte: La Traviata, de Giuseppe Verdi
Intervenen: Ximena Agurto (Violetta Valery), Facundo Muñoz (Alfredo Germont), Joan Sebastià Colomer i Jorge Tello (Giorgio Germont), Amàlia Medina (Flora Bervoix), Lucas Groppo (Barone Douphol - Dottor Grenvil), Ezequiel Casamada (Gastone) i Elke Sanjosé (pianista)
Data: 26 de juliol i 30 d'agost
Hora: 20h
Lloc: Palau de Maricel (Fonollar, s/núm)
Preu: 20 euros
Descripció: La Traviata va patir el rebuig i l’escarni del públic de Venècia el 6 de març de 1853 quan va ser estrenada. Entre d’altres motius, coïa l’escabrositat del tema, l’exigència de buscar complicitat amb Violetta Valéry, una prostituta de luxe, i la incomoditat que, per a molts il·lustres espectadors, podia generar veure els seus propis rostres en el mirall de La traviata. Avui es representa arreu. També aquí, a Sitges. Han passat anys, molts anys. I s’ha entelat el mirall.

Acte: La Bohème, de Giacomo Puccini
Intervenen: Charo Picazo (Mimí), Soledad Cardoso (Musetta), Facundo Muñoz (Rodolfo), Jorge Tello (Marcello), Joan Sebastià Colomer (Schaunard), Ulises Ordúñez (Colline), Bartolomé Fernández (Alcindoro) i Elke Sanjosé (pianista)
Data: 12 de juliol
Hora: 20h
Lloc: Palau de Maricel (Fonollar, s/núm)
Preu: 20 euros
Descripció: La pobresa i el fred no impedeix als bohemis Rodolfo (poeta), Marcello (pintor), Colline (filòsof) i Schaunard (músic) gaudir de la vida i de París. Els amors de Marcello amb Musetta i, sobretot, de Rodolfo amb la seva veïna Mimi faran que la crua realitat irrompi en les seves vides i clogui una joventut que ja no podrà tornar mai més. Era l’òpera preferida de Santiago Rusiñol (1861-1931), que, amb Ramon Casas i Miquel Utrillo, va viure la bohèmia del Montmartre entre 1889 i 1893.

Acte: Ai, com m'agrades
Intervenen: Marta Fiol (soprano), Efren Garcia (pianista) i Gemma Reguant (direcció)
Data: 5 de juliol, 2 d'agost i 13 de setembre
Hora: 20h
Lloc: Palau de Maricel (Fonollar, s/núm)
Preu: 20 euros
Descripció: Ai, l’amor… Ai, el desig... Deixeu que us petonegin a l’orella llengües diferents: el cabaret de Britten, el cafè concert de Satie, la provocació Boris Vian, la passió de Weill, la cançó marinera de Comellas i, encara més, el cuplet del Paral·lel. Mmmmm... quin plaer!


Acte: Visites guiades al Palau de Maricel
Data: 2, 3, 7, 9, 10, 16, 17, 21, 23, 24, 28, 30 i 31 de juliol; 4, 6, 7, 11, 13, 14, 18, 25, 27 i 28 d'agost i 1, 3 i 4 de setembre
Hora: 11h (Anglès), 12h (Català) i 13h (Castellà)
Lloc: Palau de Maricel (s/núm)
Preu: 5 euros
Descripció: Un recorregut pels diferents espais del Palau de Maricel, joia noucentista construïda entre 1910 i 1918 pel magnat i col·leccionista nord-americà Charles Deering (1857-1927) i per l'enginyer i crític d'art Miquel Utrillo (1861-1934).

Acte: Jacques Monory, mon cinéma
Data: 10 de juliol
Preu: gratis
Descripció: Visita comentada de l’exposició a càrrec del seu coordinador, Ferran Martínez Sancho.

Acte: Taller infantil Tomeus i Tecletes
Data: 25 de juliol, 22 d'agost i 19 de setembre
Hora: 11h
Lloc: Museu de Maricel (Fonollar, s/núm)
Preu: 6 euros 

Acte: Taller infantil Jacques Monory, mon cinéma
Data: 18 de juliol i 1 d'agost
Hora: 11h
Preu: 6 euros

Acte: Taller infantil 11 de setembre: història il·lustrada
Data: 5 i 12 de setembre
Hora: 11h
Preu: 6 euros

Acte: Enric Morera i el seu temps
Data: Del 13 de juliol al 31 d'octubre
Lloc: Can Rocamora (Fonollar, s/núm)
Descripció: L’exposició ret homenatge al gran compositor Enric Morera (Barcelona, 1865 – 1942), amb motiu del 150 aniversari del seu naixement. Morera hi va estar intensa ment vinculat amb Sitges, on hi va viure una etapa de la seva vida. És autor de les emblemàtiques sardanes La Festa Major i La Santa Espina. L’exposició recull obres sobre l’artista o de recitals en els quals hi va participar (com els de les Festes Modernistes de Sitges), partitures originals i impreses i objectes personals.

Acte: Jacques Monory, mon cinéma
Data: Fins el 18 d'octubre
Lloc: Fundació Stämpfli - Art Contemporani (Plaça de l'Ajuntament, 13)
Descripció: L’exposició Jacques Monory, mon cinéma presenta 30 obres de l'univers cinematogràfic de Monory, un dels artistes més representatius de la Figuració Narrativa i una de les figures rellevants de l’art francès de la segona meitat del segle XX. Les obres de Monory estan caracteritzades pels tons blaus, que les impregna d’una atmosfera nocturnal, enigmàtica, que combina fredor i distància des d’un punt de vista tècnic amb una implicació temàtica vital i existencial.