Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Sitges Solidari

12/05/2015 

FIRA D’ENTITATS DE LES JORNADES SOLIDÀRIES I FESTA DEL COMERÇ JUST I LA BANCA ÈTICA A SITGES

Galeria Fotogràfica

 jornades solidaries

Un any més la XIV Fira d’Entitats i ONG, organitzada per Sitges Solidari i l’Ajuntament, apostarà pel comerç just i el lema d’enguany de les Jornades Solidàries: “Ciutadania Activa per la Pau” assumirà el repte que ens proposa la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica i es transformarà en “Ciutadania Activa per la Pau i Responsable en el seu Consum”. 

Enguany posant l’accent en el tèxtil i amb el lema «Estira el fil...», la Festa del Comerç Just que té lloc a Sitges (i a 31 municipis més de tot Catalunya), vol denunciar les injustícies que amaga l'elaboració d'articles tèxtils, un sector molt potent econòmicament -només a Espanya cada persona gasta a l'any 437 euros en roba- i que exemplifica de manera clara les conseqüències negatives de la globalització i en el qual es produeixen nombroses violacions dels Drets Humans en la confecció de la moda. 

A la nostra Festa hi trobareu diferents paradetes amb productes de Comerç Just, informació sobre la Banca Ètica, informació sobre la Campanya Roba Neta i estands amb de les diferents Entitats Solidàries i ONG que treballen a la nostra comarca per la Pau i la Cooperació. 

Com l’any passat la Fira, tindrà lloc a la Platja Sant Sebastià el proper dissabte 16 de maig a partir de les 16h i tindrà el següent programa d’activitats:
• A les 18h, hi haurà l’actuació de l’animador Carles Cuberes, que amb el seu espectacle: “Petit Karibu: Cançons i danses per un Món més Just!” farà cantar i ballar al presents, grans i petits.
• Seguidament, a les 19h es farà la Lectura del Manifest, a càrrec del periodista sitgetà de RTVE Jordi Barrachina.
• Per acabar, a les 19.30h compartirem una xocolatada molt especial: feta amb xocolata i sucre de cooperatives de comerç just: doblement bona! Com sempre comptarem amb el suport d’Enrich i el Grup Matas Arnalot que ens prepararan la xocolata i la coca. 

Us esperem a tots i totes per compartir aquestes activitats i reivindicar una societat més ètica, solidària i justa. Perquè creiem que els ciutadans tenim una força en les nostres opcions personals i en el consum del nostre dia a dia. 

Fem que creixi en la nostra societat l’Economia Solidària i la Banca Ètica. Animeu-vos a
Estirar del fil ... de les injustícies per destapar tot allò que l’etiqueta no diu.
Us hi esperem el dissabte!

22/11/2013

Una economia ètica tambè es possible.

sitges solidari

sitges solidari

Sitges Solidàri va organitza una taula rodona al Ateneu Popular de Sitges per parlar de que una economia ètica tamb`es possible. L’ Economia del Benne Comune, la banca ética,   cooperatives de comerç just,  el trueque o mercats d’intercanvi, cooperatives de consum responsable, etc. En definitiva,ens van donar a conèixer aquestes experiències del nou moviment anomenat “Economia Social i Solidària”.

Tambè es va presentar la Agenda Llatinoamericana i el seu material didactic. per veure aquest mateial podeu entrar a la seva web www.llatinoamericana.org

 

LES  XIII JORNADES SOLIDÀRIES DE SITGES  ES PRESENTEN EL PROPER DILLUNS 11 DE NOVEMBRE A L’ESPAI JOVE DE SITGES, SOTA EL LEMA:

Individus Ètics > Societats solidàries:

- “ El canvi de la societat, comença en tu mateix ” -

sitges solidari

Un any més, les Jornades Solidàries de Sitges enceten una XIIIa.  edició. Enguany  sota aquest lema que té relació amb l’Ètica i la Ciutadania. El programa del XIII Cicle de Tardor serà presentat als centres educatius, a la premsa local i al públic en general de Sitges. Això tindrà lloc el proper dilluns 11 de novembre a les 18:30h a l’Espai Jove de Sitges.

 Aquestes Jornades Solidàries volen proposar de fer una petita reflexió sobre l’ ética. Anem a veure què diuen sobre això els experts: 

L’ ética es la practica de reflexionar sobre “ALLÒ QUE FEM I ELS MOTIUS PELS QUE HO FEM" (…)  “La reflexió ética ens ajuda a entendre com podem ajudar-nos els uns altres a viure de la millor manera possible. Això no vol dir que abans de cada acció ens hem d’aturar a fer un judici ètic, sinò que NO ens hem de deixar portat per allò que està de moda o allò que em diuen els amics… Sinò que hem de pensar per nosaltres mateixos i ens hem d’interrogar sobre la bondat i la conveniencia d’allò que fem. Som responsables dels nostres actes sempre i quan siguem lliures per escollir”

 “La convivència al mateix temps que ens obliga a triar, també contribueix a fer-nos millors persones, mes “humans”. Tot ens pot condicionar com a individus i ajudar a convertir-nos en allò que voldríem ser.  És el valor de sentir que vivim en una Comunitat (Planeta Terra) on tot el que fem repercuteix en els altres”.

“Aquest és el nostre repte: Conviure amb els altres i cooperar per fer realitat el gran projecte humà de construir un món més just i solidari. Cadascú de nosaltres, amb les nostres actituds i opcions tenim a les nostres mans canviar el que no ens agrada del nostre entorn”.

Com cada any, les Jornades Solidàries de Sitges  ofereixen diferents activitats adreçades a  públic distint per a reflexionar sobre el tema. Per això, us convidem a les dues primeres activitats:  11 de novembre a les 18.30h a l’Espai Jove, presentació del programa del  Cicle de Tardor i la proposta pedagógica d’aquestes XIII Jornades , i el 15 de novembre a les 19.30h a l’Auditori Miramar,  Cinefòrum amb la pel.lícula “Erin Brockovich.

També ( com no?) creiem que cal donar a conèixer aquelles opcions ètiques que ja existeixen a casa nostra. Es a dir, anar cada cop més cap a:  l’ Economia del Benne Comune, la banca ética,  cooperatives de comerç just,  el trueque o mercats d’intercanvi, cooperatives de consum responsable, etc. En definitiva, un cop més, us donarem a conèixer aquestes experiències del nou moviment anomenat “Economia Social i Solidària”.Això ho farem a través d’una taula rodona el 22 de novembre a les 19.30h a l’Ateneu Popular de Sitges.

Un any més, des de les entitats convocants de les XIII Jornades Solidàries ( Sitges Solidari,  Oikocrèdit, Ocularis, Amics de Kamba Beo Neré, Ateneu Popular de Sitges , Setem-Catalunya, Ajuntament de Sitges i ) us convidem a participar-hi!