Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Sitges Rock Trail 2017

 

Sitges Rock Trail 2018

Galeria Fotogràfica

sitges rock trail 2018

La Sitges Rock Trail s’acosta als 500 inscrits en la seva quarta edició

La cursa per muntanya de Sitges torna a formar part del Circuit Català de la FEEC 

Aquest proper dissabte 17 de Març, el Centre Excursionista de Sitges organitza la quarta edició de la seva cursa per muntanya, la Sitges Rock Trail (www.sitgesrocktrail.cat). Es tracta d’un doble recorregut, de 12,5 i 25 quilòmetres, per camins i senders del massís del Garraf, amb sortida i arribada al Parc del Rocar. Un total de 487 atletes s’han inscrit per córrer per un entorn feréstec en un esdeveniment esportiu que busca donar valor a l’entorn natural de Sitges. El recorregut curt, anomenat Sitges Speed Trail, té un desnivell positiu acumulat de 360 metres, mentre que el llarg, la Sitges Rock Trail, compta amb més de 1000 metres acumulats positius. La cursa tornarà a formar part del Circuit Català de Curses per Muntanya de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. 

L’expectació creada a l’entorn de la cursa ha fet que, malgrat la gran oferta de proves similars, les inscripcions s’hagin tornat a omplir força dies abans de la competició (un mes en el cas de la cursa curta, i dues setmanes en el de la llarga), com ja va passar en les edicions anteriors. La web de la cursa és sitgesrocktrail.cat. A més, per fer la cursa el més participativa i interactiva possible amb corredors i afeccionats, l’organització té presència a Facebook, Twitter, Instagram i el hashtag #sitgesrocktrail18. 

La sortida està prevista a les nou del matí des de l’esplanada del davant de l’Espai Jove, que esdevindrà un any més centre neuràlgic de la cursa. Aquest serà l’únic moment en que caldrà tallar el trànsit del tram superior del Camí de la Fita i al carrer Josep Soler Tasis fins el polígon de les Pruelles. Els dos recorreguts, molt tècnics i entretinguts, tindran una sortida simultània i un tram de recorregut compartit, malgrat que aquest serà diferent al de les edicions anteriors. Així, la Sitges Speed Trail pujarà el Camí de la Fita i el sender del Gafarró fins el Puig d’en Boronet, on hi ha la Creu de Sant Isidre. Baixat el cim, a la pista de la Trinitat, està situat el primer avituallament. Posteriorment, els participants seguiran per un corriol que els conduirà fins a la pista de les Basses, i en trobar el camí de la Fita baixaran per un nou corriol fins a sota el coll d’Entreforc, on afrontaran l’ascens al puig Pacurri, per acabar baixant per la Serra del Gegant.

Per la seva banda, la Rock Trail farà el recorregut invers als darrers anys. Pujarà també pel camí de la Fita, però des del collet anirà cap el puig Pacurri, d’allà per Pota de Cavall, la riera de Ribes, i pujarà la serra del Parany fins prop de Jafra. D’allà, cap al Morsell, abans d’afrontar la pujada al puig de Mata-rodona, cim de la cursa. Es continua pel coll de Vallgrassa, i per un corriol a trams tècnic, una llarga baixada els conduirà fins la font de Montseva. D’allà, pujada contínua fins el puig d’en Boronet, i baixada pel Gafarró i la serra del Gegant fins la meta. 

L’organització ha previst premis pels primers de cada categoria, i una festa final pels voluntaris. Els dorsals s’entregaran al mateix espai jove, divendres 16 de 17 a 20h, i el mateix dissabte 17 de 7 a 8h, i el servei de dutxes se situa al poliesportiu Pins Bens. Al parc del Rocar també hi haurà un espai d'animació, amb un rocòdrom inflable per als més petits. L’entrega de premis tindrà lloc a les 12h per la Speed, i a les 13h per la Rock. Més d’un centenar de voluntaris de diverses entitats i particulars, i diverses empreses i establiments de Sitges col·laboren amb l’esdeveniment, que també té el suport de l’Ajuntament de Sitges i de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. 

HORARIS PREVISTOS

07:00 a 08:00  Recollida de dorsals a l’Espai Jove.

08:40 Obertura del calaix de sortida.

08:50 Briefing per megafonía.

08:55 Tancament del calaix de sortida.

09:00 Tret de sortida de les dues curses.

10:00 Hora prevista d’arribada del 1er corredor de la Speed Rock.

11:15 Hora prevista d’arribada del 1er corredor de la Sitges Rock Trail.

12:00 Entrega de premis pels corredors de la Speed Rock.

13:00 Entrega de premis pels corredors de la Sitges Rock Trail.

14:00 Paella pels voluntaris.


Sitges Rock Trail 2017

Galeria Fotogràfica

Sitges Rock trail 2017

La tercera Sitges Rock Trail acull 400 corredors

Francesc Ferrer i Javier Puit guanyen junts la prova de 25km

Un total de 390 corredors dels 427 inscrits varen participar dissabte en la tercera edició de la Sitges Rock Trail, la doble prova de cursa per muntanya de 12,5 i 25 quilòmetres, que organitzava el Centre Excursionista de Sitges. El recorregut pujava en ambdós casos cap el Puig d’en Boronet, i es dividia a la pista de les Basses. D’allà, els participants de la Speed Rock tornaven per les Basses fins al collet de la Fita i per un corriol de la Serra del Gegant, mentre que els de la Rock Trail baixaven a la riera de Vallcarca, passaven prop de la Font de Montseva, pujaven al coll de Vallgrassa i al Puig de Mata-Rodona, vorejaven Jafre i tornaven pel Coll de Pota de Cavall i la novetat del puig d'en Pacurri fins al collet de la Fita i la Serra del Gegant. Un gran ambient va presidir la prova, que va tenir el centre neuràlgic a l’Espai Jove del Parc del Rocar.

Pel que fa als premiats, la Sitges Rock Trail va ser guanyada per Francesc Ferrer i el sitgetà Javier Puit, que van arribar plegats a la meta amb un temps de 2:11:33, seguits molt a prop per Óscar Monclús. Pel que fa a la categoria femenina, el triomf va ser per Gisela Carrion (2:37:29), seguida Debora Cian i de Vanessa Garcia. Pel que fa a la Sitges Speed Rock, el jove Josep Morales va establir un nou rècord del recorregut (53:08), seguit per David Rovira i Gerard Cabestany. El podi de la prova femenina va incloure la sitgetana Vinyet Noguero, en el seu retorn a la competició i la seva estrena en modalitat de muntanya (1:09:24), Neus Guinovart i Montserrat Elias.

La prova es va poder disputar en total normalitat, i sense que s’hagués de lamentar cap incident destacable. A diferència de les dues primeres edicions, en aquesta ocasió va lluir el sol i una temperatura primaveral que va fer la cursa més agradable, i en alguns punts, fins i tot calorosa. Molts corredors han expressat una valoració positiva de la prova a través de les xarxes socials.

A la web de la cursa, www.sitgesrocktrail.cat, es poden consultar totes les classificacions per categories, i al Flickr de la cursa (sitgesrocktrail), els àlbums d’imatges.

Un centenar llarg de voluntaris varen col·laborar en la prova, així com diverses empreses del Garraf i el Penedès. El Centre Excursionista de Sitges vol agrair a tothom qui ha col·laborat el seu suport a la iniciativa, que busca fer-se un lloc en l’atapeït calendari de curses per muntanya de Catalunya. 

Informació 

  • Data de la cursa: 18 de març de 2017
  • Hora de la cursa: 9:00
  • Serveis: Guardarropia i dutxes
  • Prova cronometrada amb xip
  • Avituallaments: A la cursa i al finalitzar
  • Lloc de sortida: Parc del Rocà (Sitges)

La III Edició de la Sitges Rock Trail, la cursa que us permet atravessar llocs emblemàtics del Parc del Garraf, tindrà lloc el proper 18 de març de 2017. Podeu optar per dues opcions:

1- La Sitges Rock Trail de 25 km i un desnivell de 1000 m positius, que us permetran gaudir d’unes vistes 100% garrafenques, inusuals i sorprenents.

2- La Speed Rock de 12 Km i un desnivell de 370 m positius, que també us permetran assaborir els encants amagats en el Parc del Garraf.

Inscripcions obertes fins el 12 de Març
Regal d’uns braçals commemoratius de la cursa als 100 primers inscrits en total (no per cursa)
Com l’any passat, el límit de participants serà de 200 per cursa, així que afanya’t i no et quedis sense la teva inscripció

Fes-te voluntari
Per tal de garantir léxit d’aquest esdeveniment sense ànim de lucre, és essencial la participació voluntària de la gent.
El centre excursionista de Sitges obsequiarà amb una samarreta commemorativa de l’esdeveniment a tots aquells voluntaris que ens ajudin a fer possible aquest projecte.

Som solidaris
Enguany, la Sitges Rock Trail donarà 1€ de cada inscripció a la ONG Ocularis. Aquesta ONG es dedica a formar professionals de la salut visual en el seus països d’origen, a l’Àfrica Subsahariana.

Mes informació http://sitgesrocktrail.cat/

20/03/2016

La Sitges Rock Trail torna a omplir inscripcions 

430 corredors recorreran dissabte l’entorn natural de Sitges 

Aquest proper dissabte 19 de Març, el Centre Excursionista de Sitges organitza
la segona edició de la seva cursa per muntanya, la Sitges Rock Trail. Es tracta d’un doble recorregut, de 12,5 i 25 quilòmetres, per camins i senders del massís del Garraf, amb sortida i arribada al Parc del Rocar. Un total de 430 atletes, 215 per cursa, correran per un entorn feréstec en un esdeveniment esportiu que busca donar valor a l’entorn natural de Sitges. El recorregut curt, anomenat Sitges Speed Trail, té un desnivell positiu acumulat de 360 metres, mentre que el llarg, la Sitges Rock Trail, compta amb 960 metres acumulats positius. La cursa té també un component solidari, ja que a través de la plataforma “Jo Esportista Solidari” l’organització dona 1 € de cada inscripció a la Fundació Ave Maria.
L’expectació creada a l’entorn de la cursa ha fet que, malgrat la gran oferta de proves similars, les inscripcions s’hagin tornat a omplir força dies abans de la competició, com ja va passar en la primera edició. La web de la cursa és sitgesrocktrail.cat. A més, per fer la cursa el més participativa i interactiva possible amb corredors i afeccionats, l’organització té presència a Facebook, Twitter, Instagram i el hashtag #sitgesrocktrail16.
La sortida està prevista a les nou del matí des de l’esplanada del davant de l’Espai Jove, que esdevindrà centre neuràlgic de la cursa. Aquest serà l’únic moment en que caldrà tallar el trànsit del tram superior del Camí de la Fita i al carrer Josep Soler Tasis fins el polígon de les Pruelles. Els dos recorreguts, molt tècnics i entretinguts, tindran una sortida simultània i un tram de recorregut compartit. Així, la Sitges Speed Trail pujarà el Camí de la Fita i el sender del Gafarró fins el Puig d’en Boronet, on hi ha la Creu de Sant Isidre. Baixat el cim, a la pista de la Trinitat, està situat el primer avituallament. Posteriorment, els participants seguiran per un corriol que els conduirà fins la pista de les Basses, punt on es divideixen les dues curses. La Speed Trail seguirà per les Basses fins la pista de la Trinitat i la de la Fita, recorrerà el sender del tallafocs fins al coll de la Fita, i baixarà per un sender per la serra del Gegant fins el camí de la Fita. La Rock Trail continuarà des del punt de divisió per un sender força tècnic cap a la pista de Mas Quadrell, passarà prop de la font de Montseva, i pujarà cap als camps de Can Planes. D’allà de seguirà cap el coll de Vallgrassa per un sender, i per un altre pel puig de Mata-Rodona fins la pista de la Plana Novella, al Morsell, on els corredors trobaran un nou avituallament. Abans de Jafre, els participants agafaran a la serra del Parany un corriol que els farà baixar fins a la riera de Ribes, on trobaran el tram del sender GR5 que els tornarà pels colls de Pota de Cavall, amb un nou avituallament líquid, i d’Entreforc fins el collet de la Fita, on hi haurà l’avituallament final. Pel sender de la serra del Gegant, tornaran cap el Camí de la Fita, i pel carrer Josep Soler Tasis arribaran a la meta del Parc del Rocar. Els dos recorreguts són gairebé idèntics dels de l’any passat, amb dos petits canvis: un sender paral ·lel als camps de Can Planes, per evitar un indret on els corredors es varen enfangar molt, i un petit tram final de prolongació de la Serra del Gegant, per evitar que els participants coincideixin amb el tram obert al trànsit del camí de la Fita.
L’organització ha previst premis pels primers de cada categoria, i una festa final pels voluntaris. Els dorsals s’entregaran al mateix espai jove, divendres 18 de 1 7 a 20h, i el mateix dissabte 19 de 7 a 8h, i el servei de dutxes se situa al poliesportiu Pins Bens. L’entrega de premis tindrà lloc a les 12h. per la Speed, i a les 13h per la Rock. Més d’un centenar de voluntaris de diverses entitats i particulars, i diverses empreses i establiments de Sitges col ·laboren amb l’esdeveniment, que també té el suport de l’Ajuntament de Sitges i de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, i el president de la FEEC, Jordi Merino, assistiran a l’esdeveniment. 

 

21/03/2015

Sitges Rock Trail 

Galeria Fotogràfica

sitges rock trail 2015

Tot i la pluja ja s'ha efectuat la sortida de la Sitges Rock Trail.

16/03/2015 

Més de 400 inscrits a la Sitges Rock Trail

El recorregut de la prova, força tècnic, dóna valor a l’entorn natural de Sitges. Aquesta és la primera cursa de muntanya organitzada pel Centre Excursionista de Sitges. 

El Centre Excursionista de Sitges proposa, el 21 de març, la Sitges Rock Trail, la primera cursa per muntanya que organitza l’entitat. Amb un doble recorregut de 12,5 i 25 quilòmetres, la Sitges Rock Trail transcorre per camins i senders del massís del Garraf, amb sortida i arribada al Parc del Rocar. La sortida està prevista a les nou del matí des de l’esplanada del davant de l’Espai Jove, que esdevindrà centre neuràlgic de la cursa. 

Les inscripcions s’han tancat amb més de 400 atletes, 200 per cursa, en un esdeveniment esportiu que busca donar valor a l’entorn natural de Sitges. El recorregut curt, Sitges Speed Trail, té un desnivell positiu acumulat de 360 metres, i el llarg, Sitges Rock Trail, de 960 metres acumulats positius. Els dos recorreguts tindran una sortida simultània i un tram de recorregut compartit. La meta s’estableix al Parc del Rocar. 

L’expectació per cursa ha fet que, malgrat la gran oferta de proves similars, les inscripcions s’hagin omplert força dies abans de la competició. L’organització ha obert una llista d’espera que permet substituir els atletes que per un o altre motiu s’han donat de baixa. La botiga Outrun de Sitges ha ofert a través de les xarxes socials diverses sessions d’entrenament amb tastets de la prova. 

La cursa té també un component solidari, ja que a través de la plataforma “Jo Esportista Solidari” l’organització dóna 1€ de cada inscripció a Projecte Home Catalunya. 

L’organització ha previst premis pels primers corredors de cada categoria, i la festa de la pasta, elaborada per l’Escola d’Hostaleria. Al punt d’arribada actuaran també les formacions musicals Elder’s Rock i Stains. L’entrega de premis per les dues curses tindrà lloc a les 13 hores. 

Un centenar de voluntaris procedents d’entitats esportives, i diverses empreses i establiments de Sitges col·laboren amb l’esdeveniment, que també compta amb el suport de l’Ajuntament de Sitges i de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. 

Recorregut 

La Sitges Speed Trail Pujarà el Camí de la Fita i el sender del Gafarró fins el Puig d’en Boronet, on hi ha la Creu de Sant Isidre. Baixat el cim, a la pista de la Trinitat, està situat el primer avituallament. Posteriorment, els participants seguiran per un corriol que els conduirà fins la pista de les Basses, punt on es divideixen les dues curses. La Speed Trail seguirà per les Basses fins la pista de la Trinitat i la de la Fita, recorrerà el sender del tallafocs fins al coll de la Fita, i baixarà per un sender per la serra del Gegant fins el camí de la Fita. La Rock Trail continuarà des del punt de divisió per un sender força tècnic cap a la pista de Mas Quadrell, passarà prop de la font de Montseva, i pujarà cap als camps de Can Planes. D’allà de seguirà cap el coll de Vallgrassa per un sender, i per un altre pel puig de Mata-Rodona fins la pista de la Plana Novella, al Morsell, on els corredors trobaran un nou avituallament. Abans de Jafre, els participants agafaran a la serra del Parany un corriol que els farà baixar fins a la riera de Ribes, on trobaran el tram del sender GR5 que els tornarà pels colls de Pota de Cavall, amb un nou avituallament líquid, i d’Entreforc fins el collet de la Fita, on hi haurà l’avituallament final. Pel sender de la serra del Gegant, tornaran cap el Camí de la Fita, i pel carrer Josep Soler Tasis arribaran a la meta del Parc del Rocar.

13/01/2014

Sitges Rock Trail

sitges rock trail

Sitges Rock Trail – 21 de Març de 2015