Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Sitges intensifica la vigilància de la venda il·legal al carrer

12/04/2017

Sitges intensifica la vigilància de la venda il·legal al carrer

reunio seguretat sitges

 Els cossos de seguretat desplegaran un ampli dispositiu a partir d’aquesta Setmana Santa per reduir el Top Manta a Sitges.

 La Junta de Seguretat Local fa un balanç positiu del Carnaval de Sitges 2017 que s’ha saldat amb un 23% menys de delictes que l’any passat i un 70% menys que el 2013. 

La Policia Local amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra començaran a partir d’aquest dijous de Setmana Santa un dispositiu especial per pal·liar la venda ambulant il·legal al carrer. Aquesta serà una de les principals línies de treball també durant tota la temporada d’estiu i fins al mes de setembre, quan finalitzi la temporada d’estiu.

Paral·lelament al dispositiu de seguretat, l’Ajuntament de Sitges ha distribuït 5.000 fulletons amb el lema Digues no entre els hotels de Sitges, Oficina de Turisme i platges que edita la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la importància de no comprar productes del top manta. La campanya s’ha fet en 4 idiomes diferents i pretén arribar tant a ciutadans, com a turistes i visitants i recorda els perjudicis que comporta adquirir aquest tipus de productes. La campanya remarca que “tots els diners que et pots estalviar, ho acabaràs pagant amb escreix. Tu i tota la societat”.

La vigilància a les entrades de les urbanitzacions i nuclis aïllats per prevenir robatoris a l’interior de domicilis serà també un altre dels punts de màxim interès dels cossos de seguretat aquest estiu. La temporada passada el dispositiu va finalitzar amb bons resultats i una disminució d’aquest tipus de delictes.

Una de les novetats aquest any serà la campanya per conscienciar la població sobre la importància de no deixar cap pertinença a la vista a l’interior dels vehicles.


Balanç del Carnaval

La Junta de Seguretat Local s’ha reunit aquest dimarts, a la Casa de la Vila, per fer el balanç oficial del dispositiu de seguretat desplegat durant la festa del Carnaval. En aquest sentit, tots els cossos de seguretat han coincidit en fer una valoració positiva del dispositiu que s’ha tancat sense lamentar cap incidència remarcable.

El Carnaval de Sitges 2017 ha finalitzat amb un 23% menys de delictes que l’any passat i un 70% menys que el 2013, segons dades dels Mossos d’Esquadra. L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha subratllat “la importància de mantenir una línia descendent pel que fa als delictes durant el Carnaval que és senyal que les actuacions implementades van pel bon camí”.

El Carnaval 2017 s’ha saldat també amb una reducció dels incidents de seguretat ciutadana. Aquest any s’han produït un total de 85 incidents, la majoria corresponents a ordre públic, que representen un 35% menys que el 2016 i situant-se d’aquesta manera en l’any que menys incidents i delictes hi ha hagut des del 2013. Els Mossos d’Esquadra han dut a terme 20 detencions, de les quals 2 per motius de salut pública i 4 per robatoris amb violència i intimidació. S’han fet 1.136 proves d’alcoholèmia en els principals accessos al municipi de les quals 83 van resultar positives i 6 positives per drogues. De cara al 2018, els Mossos d’Esquadra preveuen incrementar el dispositiu policial durant tota la jornada de diumenge i de dimarts a la tarda, i mantenir actuacions d’aquest any com la il·luminació addicional que s’ha fet a les platges fins a la finalització dels dispositiu. També recorden als establiments la importància de no treure ampolles de vidre al carrer i insisteixen en la importància de fer campanyes per conscienciar la població sobre el consum de drogues i alcohol.

La Policia Local ha efectuat 80 denúncies per tinença o consum de drogues fruit de l’operatiu de prevenció amb els gossos amb la col·laboració dels gossos de l’empresa Barna Gos, s’han fet 43 identificacions i 3 detencions. La campanya coordinada amb el Servei Català de Trànsit per alcohol i drogues va resultar amb 4 drogotests positius, 11 alcoholèmies positives administratives i 3 alcoholèmies positives penals. Des de la Policia Local es fa una “valoració molt positiva del canvi recorregut de les rues de la Disbauxa i l’Extermini. També es valora molt positivament les portes d’emergència que han permès garantir la mobilitat de veïns i clients de restauració pels carrers del casc antic i s’aposta per mantenir els controls de venda ambulant i les barres al carrer”.