Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Sitges implanta noves mesures contra la venda ambulant

13/08/2015

Sitges implanta noves mesures contra la venda ambulant

top manta sitges

Més controls a les principals vies d’entrada del municipi, campanyes de conscienciació a les platges i als comerços, i actuacions a la via pública. Aquestes són algunes de les mesures que s’implementen a Sitges per pal·liar la venda ambulant.

L’Ajuntament de Sitges ha reunit aquesta setmana la taula de treball amb l’objectiu de fer un seguiment a les mesures implantades per l’administració i els cossos de seguretat, i abordar noves qüestions sorgides del consens amb l’objectiu final de minimitzar la venda ambulant il·legal a la via pública. La taula, que es va posar en marxa l’estiu passat, està formada per representants dels cossos de seguretat, dels sectors del comerç, l’hostaleria i de les platges, a més de les Regidories implicades (Governació, Promoció Econòmica i Serveis Urbans).

L’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, assegura que “nosaltres sols no tenim capacitat per eradicar la venda ambulant il·legal del tot. Cal que l’Estat prengui consciència d’aquesta situació en tant que és un problema social i que parlem de persones amb una situació d’exclusió social absoluta”. L’Alcalde demana que l’Estat prengui mesures perquè qui “pateix directament aquesta problemàtica som els municipis”. Miquel Forns afirma que “cal una aliança de municipis afectats per aquesta situació de venda ambulant il·legal per tal de pressionar a l’Estat que prengui mesures legislatives i de caire social”.

A Sitges ara s’ha dut a terme un nou dispositiu policial format per agents de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra per fer patrullatges conjunts als principals punts d’entrada del municipi, com és l’estació, i intentar que els venedors ambulants no arribin als punts de màxima concurrència del municipi. També es duen a terme patrullatges conjunts als carrers i al passeig de la Ribera i Marítim, a més d’actuacions d’investigació per detectar pisos on s’emmagatzemi material.

La taula de treball impulsarà també accions de conscienciació amb campanyes a les guinguetes de les platges, als comerços i hotels. També es difondrà un missatge amb 4 idiomes diferents a totes les platges de Sitges per recordar la prohibició per ordenança municipal de la venda i la compra ambulant il·legal.

Des de l’1 de gener de 2015 fins ara, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra han pogut requisar prop de 4.000 articles i tramitar una cinquantena de denúncies per infraccions administratives, el que es considera la venda ambulant.