Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

La Junta Local de Seguretat fa un balanç satisfactori de les actuacions contra la venda ambulant il·legal

21/06/2017

La Junta Local de Seguretat fa un balanç satisfactori de les actuacions contra la venda ambulant il·legal

top manta sitges

La Junta Local de Seguretat fa un balanç satisfactori de les actuacions contra la venda ambulant il·legal. Els fets delictius baixen un 2,3% durant el període de juny de 2016 a maig de 2017 en comparació amb els dotze mesos anteriors.

La Policia Local de Sitges i els Mossos d’Esquadra han aconseguit evitar la venda ambulant en els horaris de màxima afluència de vianants a la via pública. Els cossos de seguretat han fet un balanç satisfactori del dispositiu que s’ha dut a terme en els darrers mesos a Sitges per minimitzar aquesta pràctica il·legal. Segons l’alcalde de Sitges “s’ha evitat tenir top manta a Sitges durant els caps de setmana i festius en alguns moments. De cara a l’estiu continuarem amb la tàctica iniciada però posarem més reforços amb serveis policials extraordinaris”. El dispositiu s’ha dut a terme, al passeig de la Ribera, a la zona de les escales de La Punta i darrerament també a la platja de Sant Sebastià.

El balanç del dispositiu contra el Top Manta s’ha presentat aquest dimarts en la Junta de Seguretat Local que ha presidit l’alcalde de Sitges, Miquel Forns. Durant la reunió, s’ha posat de manifest que s’ha evitat la venda il·legal als carrers més cèntrics de la vila i s’ha desviat cap a la façana marítima. En aquest sentit, l’alcalde de Sitges assegura que “cal continuar treballant en aquesta direcció per aconseguir que no hi hagi venda il·legal enlloc. Tot i que aquest és el nostre objectiu i per al que treballem, cal recordar que es tracta d’un problema que s’ha d’abordar des de diferents àmbits i de forma transversal. Hem de perseguir lleis supramunicipals a les que ens poguem acollir”. Per tal de reforçar els missatges sobre els perjudicis que genera comprar productes il·legals, Sitges iniciarà una campanya de manera coordinada amb tots els municipis que pateixen el Top Manta adreçada al comprador.

Els fets delictius s’han reduït un 2’3% des del mes de juny de 2016 al maig del 2017, respecte els dotze mesos anteriors. Pel que fa a les tipologies de delictes, els furts són els més nombrosos. En aquest sentit, en els propers dies s’instal·laran cartells a les àrees de descans de la carretera C-31 per tal de recordar a tothom que tingui cura de les seves pertinences. Els Mossos d’Esquadra han iniciat també xerrades sobre seguretat a diverses urbanitzacions i en els propers dies es reuniran amb els veïns de Quint Mar.