Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Sitges en Comú

20/01/2017

Comunicat de Sitges en Comú arran ruptura "Sitges en positiu"

Sitges en Comú, davant dels darrers esdeveniments polítics municipals arran de la ruptura de "Sitges en Positiu" (PSC i ICV), i especialment davant de les declaracions del portaveu de "Sitges en Positiu" a l'Ajuntament, volem expressar el següent:

Sitges en Comú és un espai polític amb identitat pròpia, diferenciat d'altres partits polítics i que treballa de forma autònoma respecte a altres formacions polítiques: PSC, ICV, etc.

Sitges en Comú és un espai l'objectiu fonamental del qual és que els veïns i veïnes de Sitges entrin dins d'aquest espai per transformar el nostre municipi a través de la participació i d'una forma d'entendre la política allunyada de les formes tradicionals.

Sitges en Comú estem oberts al fet que altres partits vulguin treballar amb el nostre espai, de la mateixa manera que nosaltres volem treballar amb altres partits (en les fórmules que siguin més profitoses per a la ciutadania de Sitges), però en cap cas acceptem que altres partits afirmin que treballaran dins del nostre espai ja que, com indiquem, som un espai autònom i diferenciat que a més respectem l'autonomia d'altres espais polítics.

Sitges en Comú pertany únicament als veïns i veïnes de Sitges, i no a cap partit polític.

En qualsevol cas, la nostra intenció, com indicàrem des de l'inici, és treballar amb projectes de l'esquerra transformadora de Sitges, sent els nostres referents BeC, En Comú Podem i Unidos Podemos. Volem recordar que en cap d'aquestes experiències ha participat ni el PSOE ni el PSC.

Ignorem si el PSC es trobarà amb ICV en altres espais; no obstant això, dubtem especialment que vagin a fer-ho a En Comú Podem (on mai ha participat el PSC) i informem que no ho faran a Sitges en Comú com a partit; per descomptat, tot simpatitzant del PSC que comparteixi la nostra visió de la política és benvingut a participar a Sitges en Comú.

Demanem als mitjans de comunicació més rigor a l'hora d'utilitzar el nostre nom i ens prestem a donar quanta informació necessitin que faciliti un millor coneixement del nostre espai i els nostres objectius.

Seguim convidant a la ciutadania de Sitges a que prenguin un paper protagonista i participin a Sitges en Comú a la recerca de la necessària transformació del nostre municipi.

sitgesencomu@gmail.com
sitgesencomu.cat

05/11/2016

Presentació Sitges en Comú

Galeria Fotogràfica

sitges en comu

Sitges en comú un nou partit d’àmbit municipal i progressista ha fet la seva presentació aquest dissabte a Sitges . En aquest acte han intervingut Sheila Waldech i Javi Avendaño activistes de Sitges en Comú La formació neix a Sitges amb l’objectiu d'aglutinar les forces d’esquerres, associacions ciutadanes, moviments socials i plataformes per transformar Sitges. Seguint el model de Barcelona en Comú .
Els promotors de Sitges en Comú s’han implicat en la lluita de la Plataforma CAP Sitges, de la qual n’ha estat portaveu el propi Javier Avendaño. També els preocupa l’estat del servei de la neteja i recollida d’escombraries al municipi. “Tenim un servei que no és prou bo”, ha assenyalat Avendaño. Altres problemàtiques sobre les quals pensen incidir són la relativa a les deficiències a Rodalies i el deute municipal. Sobre aquesta darrera qüestió, tenen previst de programar un taller per explicar com es pot controlar.
En acabar la presentació s´ha fet una roda de preguntes i s´ha projectat la pel·lícula l, alcaldessa 

"Dissabte, 5 de novembre, Sitges en Comú va fer el seu acte de presentació a Sitges, com un nou espai polític obert a la participació de la ciutadania, moviments, associacions i partits per a la transformació de la Vila. 

L'acte, presentat per Mauricio Tamayo, va comptar amb la intervenció de Javi Avendaño, que va explicar la línia política del projecte i Sheila Waldeck, que va parlar de l'organització del nou espai així com de les àrees en que ja s'ha començat a treballar "hem començat a treballar en l'àrea de medi ambient, drets laborals, comunicacions o deute municipal", va afirmar la Sheila. 

Sitges en Comú es configura com un projecte participatiu, tal i com va explicar el Javi Avendaño "no només volem el suport electoral de les persones, volem que s'uneixin a nosaltres, que s'impliquin directament en allò que afecta a les seves vides" 

Acte seguit es va obrir un torn de paraula, on els assistents van plantejar les seves preguntes i comentaris sobre Sitges en Comú. 

Per acabar, es va projectar el documental "Alcaldesa", sobre l'experiència d'Ada Colau des de les seves primeres accions com a activista fins a la seva arribada a l'Ajuntament de Barcelona. 

El nou espai neix amb vocació de diàleg amb altres forces polítiques, buscant una entesa que permeti treballar des del municipalisme per Sitges."