Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Sitges en Comú comparteix reflexions sobre el Ple d'avui de l'ajuntament

29/05/2017

Sitges en Comú comparteix reflexions sobre el Ple d'avui de l'ajuntament

ajuntament sitges

Avui hi ha ple a l'Ajuntament i des de Sitges en Comú volem compartir algunes reflexions dels temes que es tractaran:

1.- Respecte a la moció que presentarà el Grup Sitges en Posititu (PSC-Cp), per exigir un salari de referència de 1075€ arreu de Catalunya, mostrem el nostre suport a aquesta iniciativa: només garantint un mínim d’ingressos per a tots i totes les treballadores podrem parlar d’una igualtat formal i material. Malgrat tot, i donat que a la moció es cita la reforma laboral del PP (amb el suport de CiU), volem recordar al PSC que el procés de precarització laboral i empobriment dels i les treballadores s’inicia molt abans, l’any 2010, amb la reforma laboral que el propi PSOE va aprovar i que va tenir com a conseqüència una vaga general al setembre d’aquell any. També volem recordar que, ara per ara, el PSOE no es mostra disposat a derogar la reforma laboral del PP (molt menys encara, la reforma del PSOE). Des de Sitges en Comú defensem la derogació d’ambdues reformes i volem fer esment dels responsables de la pèrdua de drets, que són tant el PP com el PSOE.

Així mateix, defensem que aquesta proposta tingui un component material més concret, de manera que sigui a l’Ajuntament de Sitges on es donin les primeres passes per tal d’assolir aquest salari mínim de referència. A banda d'això, pensem que la quantitat de salari mínim hauria d'ajustar-se a la mitja dels països europeus que tenen un nivell de vida similar al nostre.

2.- Pel que fa a la reobertura del local del Rusc com a centre socioeducatiu, ens sembla una gran notícia ja que és un equipament que porta massa temps sense tenir un ús adequat a les necessitats de Sitges. Tot i així, seguim trobant a faltar un espai municipal que acolli a diferents entitats sitgetanes, per a què aquestes puguin fer ús en les diferents activitats que portin a terme així com espais de trobada de veïns i veïnes. Considerem que un bon lloc podria ser l’Espai Jove, com a complement del Rusc. A Sitges tenim una manca d’espais municipals al servei d’organitzacions i entitats molt important que requereix una solució ràpida. Esperem també que les previsions siguin bones i no haguem de patir un nou tancament de l’espai.

3.- Quant a la moció de la CUP Sitges per a rebutjar els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), Sitges en Comú ens mostrem d’acord amb el fons d’aquesta iniciativa. Entenem que l’exercici de la sobirania té també a veure amb les possibilitats reals del municipis per a organitzar-se segons les seves pròpies necessitats i realitats. En aquest sentit, Sitges en Comú ens oposem a la Disposició addicional 27 dels PGE, que impedeix la incorporació de personal laboral de les empreses privatitzades al sector públic, suposant un nou obstacle als processos de remunicipalització de serveis públics (com, per exemple, el subministrament de l’aigua) que s’estan intentant donar a molts municipis. Aquests pressupostos i en concret la dita disposició addicional suposen un atac directe contra la sobirania i autonomia municipal i, en conseqüència, és un atac contra el nostre i tots els municipis.

11/05/2017

Sitges en comú opina sobre l'alberg de Can Pei

alberg can pei sitges

"A Sitges en Comú pensem que les persones són el centre de les polítiques municipals, més encara si es troben en situació d'exclusió social o en risc de caure-hi. Considerem que el debat sobre la ubicació, sobre l'equipament, sobre els informes tècnics o sobre la possible "perillositat" pels veïns frivolitza i menysprea la dignitat de les persones a les quals se'ls ha de donar solucions per tenir una vida digna.

No existeixen les fórmules màgiques i les solucions integrals són difícils de trobar, el que és segur és que es necessita un canvi estructural i de dinàmiques socials que vagi més enllà d'una visió individualista i culpabilitzadora cap a les persones sense llar: no podem tenir aquests debats sense parlar dels nivells salarials mínims o de les taxes d'atur que ens porten determinades polítiques o dels lloguers desproporcionats.

Centrar el debat en la imatge que donaran algunes persones a un barri de Sitges ens sembla indignant i un argument purament classista.

Defensem el diàleg per trobar les millors opcions per aquest equipament, però les solucions han de ser pensades, especialment, per aquelles persones en situació de vulnerabilitat social."

20/01/2017

Comunicat de Sitges en Comú arran ruptura "Sitges en positiu"

Sitges en Comú, davant dels darrers esdeveniments polítics municipals arran de la ruptura de "Sitges en Positiu" (PSC i ICV), i especialment davant de les declaracions del portaveu de "Sitges en Positiu" a l'Ajuntament, volem expressar el següent:

Sitges en Comú és un espai polític amb identitat pròpia, diferenciat d'altres partits polítics i que treballa de forma autònoma respecte a altres formacions polítiques: PSC, ICV, etc.

Sitges en Comú és un espai l'objectiu fonamental del qual és que els veïns i veïnes de Sitges entrin dins d'aquest espai per transformar el nostre municipi a través de la participació i d'una forma d'entendre la política allunyada de les formes tradicionals.

Sitges en Comú estem oberts al fet que altres partits vulguin treballar amb el nostre espai, de la mateixa manera que nosaltres volem treballar amb altres partits (en les fórmules que siguin més profitoses per a la ciutadania de Sitges), però en cap cas acceptem que altres partits afirmin que treballaran dins del nostre espai ja que, com indiquem, som un espai autònom i diferenciat que a més respectem l'autonomia d'altres espais polítics.

Sitges en Comú pertany únicament als veïns i veïnes de Sitges, i no a cap partit polític.

En qualsevol cas, la nostra intenció, com indicàrem des de l'inici, és treballar amb projectes de l'esquerra transformadora de Sitges, sent els nostres referents BeC, En Comú Podem i Unidos Podemos. Volem recordar que en cap d'aquestes experiències ha participat ni el PSOE ni el PSC.

Ignorem si el PSC es trobarà amb ICV en altres espais; no obstant això, dubtem especialment que vagin a fer-ho a En Comú Podem (on mai ha participat el PSC) i informem que no ho faran a Sitges en Comú com a partit; per descomptat, tot simpatitzant del PSC que comparteixi la nostra visió de la política és benvingut a participar a Sitges en Comú.

Demanem als mitjans de comunicació més rigor a l'hora d'utilitzar el nostre nom i ens prestem a donar quanta informació necessitin que faciliti un millor coneixement del nostre espai i els nostres objectius.

Seguim convidant a la ciutadania de Sitges a que prenguin un paper protagonista i participin a Sitges en Comú a la recerca de la necessària transformació del nostre municipi.

sitgesencomu@gmail.com
sitgesencomu.cat

05/11/2016

Presentació Sitges en Comú

Galeria Fotogràfica

sitges en comu

Sitges en comú un nou partit d’àmbit municipal i progressista ha fet la seva presentació aquest dissabte a Sitges . En aquest acte han intervingut Sheila Waldech i Javi Avendaño activistes de Sitges en Comú La formació neix a Sitges amb l’objectiu d'aglutinar les forces d’esquerres, associacions ciutadanes, moviments socials i plataformes per transformar Sitges. Seguint el model de Barcelona en Comú .
Els promotors de Sitges en Comú s’han implicat en la lluita de la Plataforma CAP Sitges, de la qual n’ha estat portaveu el propi Javier Avendaño. També els preocupa l’estat del servei de la neteja i recollida d’escombraries al municipi. “Tenim un servei que no és prou bo”, ha assenyalat Avendaño. Altres problemàtiques sobre les quals pensen incidir són la relativa a les deficiències a Rodalies i el deute municipal. Sobre aquesta darrera qüestió, tenen previst de programar un taller per explicar com es pot controlar.
En acabar la presentació s´ha fet una roda de preguntes i s´ha projectat la pel·lícula l, alcaldessa 

"Dissabte, 5 de novembre, Sitges en Comú va fer el seu acte de presentació a Sitges, com un nou espai polític obert a la participació de la ciutadania, moviments, associacions i partits per a la transformació de la Vila. 

L'acte, presentat per Mauricio Tamayo, va comptar amb la intervenció de Javi Avendaño, que va explicar la línia política del projecte i Sheila Waldeck, que va parlar de l'organització del nou espai així com de les àrees en que ja s'ha començat a treballar "hem començat a treballar en l'àrea de medi ambient, drets laborals, comunicacions o deute municipal", va afirmar la Sheila. 

Sitges en Comú es configura com un projecte participatiu, tal i com va explicar el Javi Avendaño "no només volem el suport electoral de les persones, volem que s'uneixin a nosaltres, que s'impliquin directament en allò que afecta a les seves vides" 

Acte seguit es va obrir un torn de paraula, on els assistents van plantejar les seves preguntes i comentaris sobre Sitges en Comú. 

Per acabar, es va projectar el documental "Alcaldesa", sobre l'experiència d'Ada Colau des de les seves primeres accions com a activista fins a la seva arribada a l'Ajuntament de Barcelona. 

El nou espai neix amb vocació de diàleg amb altres forces polítiques, buscant una entesa que permeti treballar des del municipalisme per Sitges."