Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Sitges disposa d’una àmplia oferta formativa complementària

13/09/2017

Sitges disposa d’una àmplia oferta formativa complementària 

escola musica sitges

La música, els idiomes, cursos de diversa temàtica i estudis complementaris als regulats pel sistema educatiu permeten millorar les competències i els coneixements. El Centre de Formació d’Adults oferirà novament un curs d’alemany i recupera el vessant cultural amb l’estrena dels tastets.


El Centre de Formació d’Adults La Xarxa (CFA) ha aconseguit l’autorització per impartir els cursos de preparació a proves d'accés a cicles formatius de grau superior, tot i que ja serà el tercer any que es fa en aquest equipament educatiu. Tenir l'autorització del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya suposa, si es supera el curs presencial al centre, obtenir un certificat que dóna puntuació extra a sumar a la nota que s'obtingui a la prova lliure. Des d’aquest centre també s’ofereixen cursos de preparació per obtenir titulacions com l’ESO i també formació bàsica per aprendre a llegir i escriure.

Altres novetats són l’oferta d’un curs d’alemany al costat de l’ensenyament d’altres idiomes, com l’anglès i el castellà, i la recuperació del vessant cultural del centre. A partir del mes d’octubre s’oferiran vuit tastets per ensenyar a aprofitar una tablet, per tenir recursos per a l’expressió escrita, crear manualitats de Nadal, per aprendre a cuinar i lluir-se en una festa d’una forma fàcil i ràpida, per dissenyar màscares per decorar el carnaval, per aprendre a elaborar Senyores i Senyors, els anomenats tradicionals ‘Currutacus’, per desvetllar els secrets d’una obra artística, per millorar la comunicació i tenir relacions d’èxit mitjançant un taller de gestió emocional.

El regidor d’Ensenyament, Eduard Terrado, assegura que “l’Ajuntament de Sitges potencia la formació contínua al llarg de la vida perquè és un enriquiment personal i permet ampliar coneixements. El Centre d’Adults és un servei bàsic perquè durant el curs escolar té prop de 500 usuaris i es preveu que amb la nova oferta educativa aquesta xifra augmenti”.

Quant als tallers, el Centre de Formació d’Adults afegeix un taller més de memòria en horari de tarda i complementa els altres dos grups que s’imparteixen en horari de matí. Aquest taller permet conèixer tècniques i estratègies per reforçar la memòria. Durant el mes de setembre es pot realitzar la inscripció, prèvia cita al CFA a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) en horari laboral.

Connecta’t al català
El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), per mitjà del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Alt Penedès i el Garraf, aposta per l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana com a eina per a la convivència, la integració i la igualtat d’oportunitats dels ciutadans, i l’accés i la promoció en el món laboral. Relacionar-se amb fluïdesa i normalitat tant en l’entorn personal com en el laboral és l’objectiu que s’assoleix gràcies a l’ampli ventall de cursos, nivells, modalitats i franges horàries.

L’oferta de cursos a Sitges, Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia cobreix els diferents nivells: des d’iniciar-se en l’aprenentatge de la llengua, per adquirir fluïdesa i per entendre i parlar català a la feina, fins a cursos per millorar l’escriptura en contextos formals. Es poden seguir tant en la modalitat presencial com en la combinada Parla.cat (aprenentatge en línia amb dues sessions presencials) i tenen certificació oficial.

Per a més informació sobre proves de nivell i inscripcions, poseu-vos en contacte amb l’Oficina de Català (c/ Sant Honorat, 28. Tel.: 93 8941048; a/e:ocsitges@cpnl.cat)

Formació musical a l’Escola Municipal de Música Montserrat Almirall
L’Escola Municipal de Música Montserrat Almirall ha iniciat aquest dimarts les classes del nou curs escolar. El centre manté una proposta educativa que va des de les classes d’iniciació per a infants, formació bàsica i avançada, sempre amb la voluntat de compartir la música tocant i cantant en grup i, també, cursos de curta durada com música en família. La proposta del centre és conèixer la música des d'una experiència vivencial.

Els instruments que es poden aprendre a l'escola de música són: el violí, la viola, el violoncel, la guitarra i la guitarra elèctrica, el baix elèctric, el piano, la bateria, diferents instruments de percussió, el clarinet, la flauta travessera, el saxo, la trompeta, la tuba, la trompa, el trombó o el cant.

 


Per al regidor d’Ensenyament, Eduard Terrado, “l’objectiu a llarg termini és poder incrementar l’alumnat de l’Escola Municipal de Música Montserrat Almirall i arribar a tenir un 1 % de la població de Sitges, usuària del centre i, per això, és necessari tenir una seu permanent i definitiva de l'escola".
El centre, situat a les instal·lacions de l’Escola Esteve Barrachina, té obertes les inscripcions que es poden formalitzar a la secretaria del centre dilluns, dimarts i dijous de 16 a 20 hores. Per a més informació també es pot enviar el correu electrònic de l'Escola emmsitges@gmail.com.