Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Sitges constitueix la primera Comissió contra el Top Manta

06/11/2015

Sitges constitueix la primera Comissió contra el Top Manta

Sitges constitueix la primera Comissió contra el Top Manta

La comissió s’ha constituït aquest dimecres i ha marcat un full de ruta amb l’objectiu clar de pal·liar aquesta pràctica il·legal al municipi de Sitges. La comissió dóna continuïtat a l’antiga taula de treball de la venda ambulant

La Comissió contra el Top Manta, aprovada per Ple, s’ha constituït aquest dimecres. La comissió està presidida per l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, i integrada per representants de tots els partits polítics amb representació municipal, regidories i tècnics municipals de les àrees afectades per aquesta pràctica il·legal, cossos de seguretat, representants del sectors econòmics, i veïns i veïnes de Sitges.

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha explicat que “aquesta comissió ens permetrà treballar tots junts, incloent l’oposició, en la cerca de solucions”.

La comissió ja ha marcat un pla d’acció amb l’objectiu de traçar les línies de treball per a la propera temporada turística, quan els municipis turístics pateixen més aquesta activitat il·legal. Entre els eixos definits, la comissió aposta per campanyes de comunicació que recordin la prohibició de la venda i compra de productes il·legals. L’Ajuntament estudiarà també experiències d’altres municipis al voltant de la gestió la venda ambulant il·legal al carrer.

Els responsables de seguretat van explicar que hi ha hagut un notable increment de decomisos respecte l’any passat. Des del mes de gener fins a 31 d’octubre, s’han intervingut 5.008 efectes entre material de bijuteria, DVD’s, comestibles i begudes, ulleres, joguines o tèxtil, 3.000 més que la mateixa temporada del 2014. Aquest resultat és fruit dels 946 serveis que Policia Local i Mossos d’Esquadra han dut a terme des de principis d’any i que, sobretot s’han centrat en la vigilància a les principals entrades de Sitges (estació de tren i autobús) i patrullatges conjunts a la zona centre i passeig. Pel que fa a denúncies, s’han interposat un total de 149 denúncies, entre les que destaquen denúncies a establiments que col·laboraven amb venedors il·legals i també a compradors. En aquest sentit, la comissió es planteja com un dels principals reptes incidir amb les denúncies a compradors de cara a properes campanyes.

Tot i que els dispositius policials continuaran sent un dels principals eixos d’actuació, la comissió va subratllar que la venda ambulant il·legal és també un problema social. Per aquest motiu, s’ha integrat la Regidoria de benestar i família a la comissió per abordar aquesta problemàtica des del punt de vista social i una de les primeres actuacions que desplegaran serà acostar-se al col·lectiu de venedors ambulants per conèixer el seu perfil i les seves necessitats.

La propera reunió de la comissió tindrà lloc a mitjans del mes de febrer per tancar les accions abans de l’inici de la nova temporada turística.