Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Sitges se suma a la commemoració dels 80 anys de l'Olimpíada Popular

24/11/2016

Sitges se suma a la commemoració dels 80 anys de l'Olimpíada Popular

olimpiades populars

Una exposició itinerant sobre els valors dels jocs populars de Barcelona que no es van poder realitzar per l'esclat de la Guerra Civil visitarà els instituts i el mercat entre novembre i desembre.

L'Ajuntament de Sitges se suma als actes de commemoració dels 80 anys de l'Olimpíada Popular amb una exposició itinerant instal·lada aquests dies a l'IES Joan Ramon Benaprés, també a l'IES Vinyet, i que s'inaugurarà aquest dissabte al Mercat Municipal.

D'aquesta manera, l'ajuntament vol recordar i homenatjar els esportistes que es van il·lusionar amb la idea d'organitzar i participar en uns jocs basats en els principis de la pau, la democràcia i la llibertat, i amb el lema "Els jocs que no van poder ser". La iniciativa se suma a la commemoració que administracions públiques, sindicats i entitats porten a terme aquest any.

Els jocs, de caire internacional, van ser proposats pel Comitè Català Pro Esport Popular durant la Segona República com a alternativa a la utilització propagandística que feia el règim nazi dels Jocs Olímpics de Berlín de 1936, una ciutat que va guanyar a Barcelona durant la votació del Comitè Olímpic Internacional uns anys abans.


Programació:

Exposició "80 anys de l'Olimpíada Popular. Els jocs que no van poder ser"

IES Joan Ramon Benaprés
Del 21 al 25 de novembre

Mercat Municipal
Del 25 de novembre al 16 de desembre
Inauguració el 26 de novembre a les 12 hores

IES Vinyet
Del 16 al 22 de desembre