Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Sitges commemora el dia Mundial del Càncer de Mama

El 22 d'Octubre Sitges Celebrará el dia internacional del càncer de mama

carcer mama sitges

24/10/2015

Sitges commemora el 24 d'octubre el dia internacional del càncer de mama

sitges Cancer de mama

Galeria Fotográfica

sitges contra el cancer de mama 2015 

Sitges ha commemorat avui el dia Internacional del càncer de mama en un acte institucional al saló de plens de l'Ajuntament, darrere l'acte s'ha il·luminat l'Església de Rosa i s'han llançat globus en record dels que s'han anat a causa d'aquesta malaltia i per donar forces als que estan lluitant en aquest moment per combatre-la

19/10/2015

19 d'Octubre dia Internacional del Càncer de Mama

 19 d'Octubre dia Internacional del Cancer de Mama

Cada any, el 19 d'octubre se celebra el Dia Contra el Càncer de Mama com a recordatori del compromís de tota la societat en la lluita contra el càncer de mama.

El càncer de mama és el càncer més freqüent en les dones tant en els països desenvolupats com en els països en desenvolupament. La incidència de càncer de mama està augmentant en el món en desenvolupament a causa de la major esperança de vida, l'augment de la urbanització i l'adopció de formes de vida occidentals.

Encara que redueixen en certa mesura el risc, les estratègies de prevenció no poden eliminar la majoria dels casos de càncer de mama que es donen en els països d'ingressos baixos i mitjans, on el diagnòstic del problema es fa en fases molt avançades. Així doncs, la detecció precoç amb vista a millorar el pronòstic i la supervivència d'aquests casos segueix sent la pedra angular del control del càncer de mama.

Les estratègies de detecció precoç recomanades per als països d'ingressos baixos i mitjans són el coneixement dels primers signes i símptomes, i el cribratge basat en l'exploració clínica de les mames en zones de demostració. El cribratge mitjançant mamografia és molt costós i es recomana per als països que compten amb una bona infraestructura sanitària i poden costejar un programa a llarg termini.

Molts països d'ingressos baixos i mitjans que afronten la doble càrrega de càncer cervicouterino i càncer de mama han d'emprendre intervencions costoeficaces i assequibles per fer front a aquestes malalties altament prevenibles.

L'OMS promou el control del càncer de mama en el marc dels programes nacionals de lluita contra el càncer, integrant-lo en la prevenció i el control de les malalties no transmissibles. L'Organització, amb el suport de la Fundació Komen, està duent a terme un estudi de 5 anys sobre la costoeficacia del control del càncer de mama en deu països d'ingressos baixos i mitjans.

El projecte inclou un instrument d'estimació de costos dels programes per a avaluar les possibilitats de finançar-los. S'espera que els resultats d'aquest projecte aportin dades que permetin formular polítiques apropiades contra el càncer de mama en els països poc desenvolupats.

missatge clau
La detecció precoç per millorar el pronòstic i la supervivència dels casos de càncer de mama continua sent la pedra angular de la lluita contra aquest càncer.

15/10/2014

Sitges commemora el dia Mundial del Càncer de Mama

Sitges commemora el dia Mundial del Càncer de Mama

Galeria Fotogràfica del acte

L’acte central de la commemoració serà dissabte, amb una presentació al Cap de la Vila. S’instal•laran també taules informatives durant el cap de setmana i, divendres, l’església de La Punta oferirà una il•luminació especial de color rosa.

Sitges se suma a la celebració del Dia Mundial del Càncer de Mama, que es commemora internacionalment el 19 d’octubre. L’Ajuntament de Sitges, a través del departament de Salut Pública, i en col•laboració amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), ha programat diferents actes el cap de setmana.

Tant dissabte com diumenge, de les 20 hores a la mitjanit, l’església de La Punta s’il•luminarà de forma especial de rosa, color que simbolitza internacionalment la lluita contra aquesta malaltia. L’acte central de la commemoració és dissabte, a les 18 hores. El Cap de la Vila serà l’escenari, on es farà una presentació pública del Dia Mundial del Càncer de Mama, amb la presència d’autoritats municipals, representants de l’AECC i de la comunitat mèdica comarcal. Al mateix Cap de la Vila s’instal•larà, durant tot el cap de setmana, una taula informativa que també es podrà visitar al Mercat Municipal, dissabte al matí.

La commemoració del dia Mundial del Càncer de Mama serveix com a recordatori del compromís de la societat en la lluita contra aquesta malaltia. El càncer de mama s'inicia a les cèl•lules del pit en dones i, més rarament tot i que també, en homes. A nivell mundial, és el segon tipus de càncer més freqüent després del càncer de pulmó i la cinquena causa més comuna de mort per càncer. Segons l’AECC, afecta a una de cada vuit dones al llarg de la seva vida i a Espanya, cada any, 22 mil persones són diagnosticades de càncer de mama.