Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

El Govern Municipal aprova l’aturada de llicències de basars i apartaments turístics

22/12/2016

El Govern Municipal aprova l’aturada de llicències de basars i apartaments turístics


La mesura s’ha aprovat aquest dimecres a la Junta de Govern Local i tindrà validesa per un any. Durant aquest temps, l’Ajuntament treballarà en el nou model d’usos per al casc antic i un control sobre els habitatges d’us turístic a tot el terme municipal.

El Govern Municipal ha aprovat en la Junta de Govern Local celebrada aquest dimecres la suspensió de llicències per un any per a minimarkets, supermercats, botigues de souvenirs, menjars per emportar, xurreries i forns de pa al nucli antic, d’un banda, i la de les llicències per a habitatges d’ús turístic a tot el municipi, per un altra. La suspensió entrarà en vigor un cop s’aprovi en el butlletí oficial d’aquesta setmaminimarket sitgesna.

La mesura permetrà fer un estudi sobre els habitatges d´ús turístic i inspeccionar aquells que són il·legals, i fer un pla per distribuir i ordenar l’oferta d’allotjament. L’acció servirà també per modificar el pla d’usos en el principal eix comercial de Sitges.

En els darrers anys hi ha hagut una proliferació tant a Sitges com a la resta de Catalunya d’habitatges d’ús turístic. Per a la regidora de Promoció Econòmica, Aurora Carbonell, “volem reordenar el nostre municipi després d’haver detectat aquest increment substancial de pisos turístics i l’obertura d’establiments que no acaben d’encaixar amb el model de vila que volem”. La regidora ha puntualitzat que “aquesta acció no es quedarà aquí sinó que implementarem mesures de seguiment i control per tal d’aturar l’activitat dels allotjaments turístics que no compleixin amb la normativa, com per exemple un Pla Especial que reguli les condicions d’emplaçament dels habitatges d’ús turístic, al terme municipal de Sitges”. En aquest sentit, l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha dit que “durant aquest any de suspensió de llicències acabarem de debatre sobre el model d’usos que volem pel casc antic i aprovarem les normatives que se’n derivin per preservar la convivència i la qualitat de vida dels veïns, i garantir la professionalització dels allotjaments turístics per tal que el producte ofertat s’adeqüi a un model de turisme sostenible”.

Entre les mesures que ja s’estan desenvolupant, hi ha la implantació del Pla Estratègic de Turisme per contribuir a un turisme responsable i sostenible que maximitzi els beneficis econòmics que no generi efectes negatius per a la vida quotidiana.