Log In

iniciar sessió

Heu oblidat la vostra contrasenya?

Subtotal de la cistella: 0,00 €

L’Ajuntament posa en marxa el Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS)

16/11/2018

Què és el SIS? 

BANNER SISEl Servei d'Intervenció Socioeducativa (SIS) és un servei municipal d'atenció a la infància, l'adolescència i les seves famílies en el nucli de Sitges. El SIS permet enfortir la xarxa d'atenció i els recursos cap als infants i adolescents del municipi, especialment aquelles que viuen una situació de vulnerabilitat i risc social. 

És un espai d'acció socioeducativa, que realitza una tasca preventiva, fora de l'horari escolar, donant suport, estimulant i potenciant l'estructuració i desenvolupament de la personalitat, la socialització, l'adquisició d'hàbits bàsics i l'esbarjo, d'infants i adolescents, mitjançant el treball individualitzat, el treball grupal, el treball amb la família i el treball en xarxa i en la comunitat.

A qui va dirigit? 

El SIS està destinat als infants, adolescents i les seves famílies que es troben en diverses situacions, especialment els que es trobin en una situació de risc social. 

El Servei d'Intervenció Socioeducativa (SIS) atén inicialment els nens i les nenes amb edats compreses entre els 0 i els 18 anys.

On està situat? 

Podeu trobar el SIS a la plaça de Catalunya, 0. També us podreu dirigir a l'Espai Jove de Sitges, situat al carrer Josep 
Soler Tasis, 4.

Quin horari ofereix? 

El SIS funciona en horari extraescolar, de setembre a juny. Les activitats es duen a terme de dilluns a divendres de 16.45 h/17 h a 19.30 h.

Més informació a http://www.sitges.cat/html/sitges_tema_a_tema/ensenyament/servei_datencio_socioeducativa

23/10/2018

L’Ajuntament posa en marxa el Servei d’Intervenció Socioeducativa

Galeria fotogràfica

Servei d Intervencio Socioeducativa

La regidoria de Benestar i Família treballa amb l’objectiu que el SIS sigui un espai per a infants de 0 a joves de 18 anys i també per a les seves famílies. El servei, situat a la plaça Catalunya, és un centre d’acció socioeducativa que realitza una tasca preventiva i un treball individualitzat, grupal, amb la família i el treball en xarxa. 

El SIS SITGES, servei d’intervenció socioeducativa, ha entrat en funcionament aquest dimarts passat  per enfortir la xarxa d’atenció i els recursos cap als infants i adolescents del municipi, especialment els que viuen una situació de vulnerabilitat i risc social. L’espai del SIS, situat al centre cívic de plaça Catalunya, està coordinat per un equip d’educadors i integradors socials. El servei és gratuït i s’ofereix fora de l’horari escolar a infants en situació d’exclusió social. Se’ls ofereix activitats per al seu desenvolupament personal i social, com poden ser un acompanyament a l’adquisició d’hàbits, en l’educació emocional, en les habilitats socials de relació i d’esbarjo, i les competències d’aprenentatge, entre d’altres. 

L’obertura del SIS és una de la trentena d’accions incloses del Pla Local d’Infància i Adolescencia. El  SIS és un recurs de serveis socials i agafa el relleu de l’antic Centre Obert El Rusc, reconvertit ara en Centre d’Intervenció Socioeducatiu, que ofereix atenció a la infància, l’adolescència i les seves famílies residents a Sitges. 

La regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell, explica que l’objectiu d’aquest servei és "vetllar pel desenvolupament integral i el benestar dels infants de Sitges, aquells que es poden trobar en situacions de vulnerabilitat per causes econòmiques, familiars, o personals, però també que el SIS sigui un recurs per a tots els infants de la vila”. Mireia Rossell afegeix: “Portem molts anys treballant en com donar forma a un equipament que doni resposta a la infància i a les seves famílies tenint en compte les diverses realitats de Sitges”. 

El SIS obrirà de dilluns a divendres, de cinc de la tarda a vuit del vespre. El projecte pedagòc inclou la realització de tallers i activitats per a infants, adolescents i per a les famílies durant el curs escolar, des del mes d’octubre i fins al juny. Inicialment, el SIS atendrà infants de5 a12 anys en situació vulnerable, però a partir del mes de gener del 2019, s’ampliaran a nadons de0 a3 anys amb els seus pares i mares i també els adolescents de13 a18 anys. L’atenció al grup d’adolescents es farà a l’Espai Jove de Sitges. 

En aquest espai també es realitzaran propostes per a la descoberta de l’entorn i de treball en xarxa amb entitats esportives, culturals i altres activitats socials. 

Per accedir al servei del SIS, cal dirigir-se a les oficines de la regidoria de Benestar i Familia (Edifici Escorxador, carrer Joan Maragall, 36) o bé omplir la sol·licitud d'inscripció amb les dades bàsiques de l'infant. El full per sol·licitar la inscripció es pot trobar al Centre Cívic de dilluns a dijous, de 16 h a 17 hores. L’equip d’educadors del SIS, el Servei d’Intervenció Socioeducativa, valorarà la petició.