Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Santa Tecla Sitges 2017

SANTA TECLA, FESTA MAJOR DE SITGES

Declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya 1991
Declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya 2016

Del 15 al 24 de setembre de 2017


PROGRAMA OFICIAL

Galeria Fotogràfica de tots els actes de Santa Tecla Sitges 2017

santa tecla sitges 2017Divendres, 15 de setembre

A les vuit de la tarda, a la Sitgetana Craftbeer (c/Sant Bartomeu, 10), INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ del Vè Concurs d’Instagram de Festa Major. Durant l’acte es lliuraran els premis als tres primers classificats.
Acte organitzat per l’Agrupació de Balls Populars de Sitges.

A les nou de la nit, al Hotel Melia, NIT DE LES PUBILLES I ELS HEREUS 2017. Lunch-Ball amb la proclamació de la Pubilla i de l’Hereu de Sitges 2017.
Acte organitzat per Foment de Sitges, amb la col·laboració de Bodegues Torres.

Dissabte, 16 de setembre

A les onze del matí, a l’Hort de Can Falç, TROBADA DE GEGANTS, CABEÇUTS I DRACS PETITS i Festa Infantil
Espectacle de la companyia sitgetana de titelles La Tija acompanyats pel grup musical Eufagis .

A les dotze del migdia, a La Fragata, VERMUT SOLIDARI, amb reconeguts DJ’s locals, activitats infantils, paradeta solidària a càrrec de l’Associació Més que Surf, i alguna sorpresa més.
Acte organitzat per l’Associació Cultural Huerto’s amb la col·laboració de la Comissió de Festa Major.


A les sis de la tarda, a l’Espai Cultural Pere Stämpfli, INAUGURACIÓ de l’Exposició fotogràfica del XVIIIè Concurs de Fotografia de Festa Major i corresponent LLIURA-MENT DE PREMIS. Aquesta exposició romandrà oberta fins l’1 d’octubre.
Acte organitzat pel Grup d’Estudis Sitgetans, Secció Fotogràfica.

A les vuit de la tarda, TIMBALADA. Els timbals de les colles de foc faran el següent recorregut: Plaça del Pou Vedre, Parellades, Cap de la Vila, Major i Plaça de l’Ajuntament.
A dos quarts de nou de la nit, des del Baluard, inici de LA NIT DE FOC pels carrers del casc antic de la vila. Recorregut: Baluard, Fonollar, Port d’en Alegre, Rafael Llopart, Sant Damià, Barcelona, Davallada, Carrer d’en Bosch, Plaça de l’Ajuntament, amb l'encesa final de l’Espetegafoc, i encesa final conjunta de totes les colles al Baluard.
Amb la participació de les colles de diables: Front Diabòlic de La Garriga, Ball d’Enveja de Vilanova i la Geltrú, Guspires de Sants, Ball de Diables Vila-seca, Bretolàs de Sant Andreu, Espetegafoc, les tres colles de Diables de Sitges i l’Àliga de Sitges.
Actes organitzats per la Nit de Foc.

En acabar, a les onze de la nit, a la Fragata, fi de festa amb el CONCERT de Ojo de Buen Cubero, Miquel del Roig i Dalton Bang.
Acte organitzar pel col·lectiu La SACA -Sitgetana de Cultura i Animació-.


Diumenge, 17 de setembre

A les deu del matí, concentració de gegants i cabeçuts infantils a la plaça de l’Ajuntament. Seguidament, CERCAVILA, des de la plaça de l’Ajuntament, tot passant per Major, Cap de la Vila, Parellades, plaça del Pou Vedre, Santa Bàrbara i Parc de Can Bóta. En arribar faran una BALLADA conjunta.

Seguidament, al Parc de Can Bóta, EXHIBICIÓ DELS BALLS INFANTILS: Ball de Bastons, Panderetes, Pastorets, Cercolets, Cintes, Gitanes i Moixiganga.

A dos quarts de sis de la tarda, al carrer Sant Francesc, concentració de dracs infantils. A continuació, inici de la CERCAVILA a la cruïlla del passeig Vilafranca i el carrer Espalter, passant per Espalter i Plaça del Pou Vedre, on faran l’ENCESA final.

Seguidament, representació del BALL DE DIABLES INFANTIL, a càrrec de la colla de la Colla Jove, l’Agrupació de Balls Populars de Sitges i la Colla Vella.


Dimecres, 20 de setembre

A les set de la tarda, al pati del Centre Cultural Miramar, XERRADA «I tú, els vols por-tar? » moderada per Alba Gràcia Pañella amb la participació de diferents parts impli-cades.
Acte organitzat per la regidoria de Benestar i Família, servei d’igualtat i inclusió de l’Ajuntament de Sitges.

A les vuit del vespre, TRASLLAT de la imatge de Santa Tecla. La Comissió municipal de Festa Major de Sant Bartomeu i Santa Tecla, en representació de les autoritats municipals, recollirà de mans de Mn. Josep Pausas, rector de la parròquia, la imatge de la Santa Patrona. I acompanyada pel so de l’Agrupació Musical Suburband de El Retiro, la traslladarà fins a l’indret designat per la Pendonista d’enguany, la senyora Immaculada Almiñana i Malivern, al carrer Jesús, número 20. El trasllat es dura a terme pels carrers Baluard, Plaça de l’Ajuntament, Major, Cap de la Vila i Jesús. Seguidament s’inaugurarà l’EXPOSICIÓ DE LA IMATGE DE SANTA TECLA, on romandrà fins el dia de la processo cívica.


Dijous, 21 de setembre

De les deu del matí fins a les dues de la tarda, i de les cinc de la tarda fins a les nou del vespre, EXPOSICIÓ DE LA IMATGE DE SANTA TECLA, al carrer Jesús, número 20.

A partir de les cinc de la tarda, al Palau del Rei Moro, FESTA INFANTIL, amb tallers, recital d’un conte i XOCOLATADA. Tot seguit, VESTIM ELS GEGANTS MOROS da-vant el Palau del Rei Moro.
Acte organitzat per l’Agrupació de Balls Populars de Sitges.

Tot seguit, al Palau del Rei Moro, COMMEMORACIÓ DEL PRIMER ASSAIG de la Colla Jove de Castellers de Sitges, celebrat ara fa 25 anys. Tot seguit, ASSAIG POPULAR DE SANTA TECLA de la Colla Jove amb la presència i participació del públic. En acabar hi haurà un sopar i fi d’acte.

A les nou del vespre, al Racó de la Calma, CONCERT DE GRALLES . I tot seguit, els salts i cabrioles de LES GITANES D’ANTES.
Acte organitzat per l’Agrupació de Balls Populars de Sitges.


Divendres, 22 de setembre
La vigília

De les deu del matí i fins a l’hora de la processó cívica, EXPOSICIÓ DE LA IMATGE DE SANTA TECLA, al carrer Jesús, número 20.

A les dues del migdia, des de la platja de la Fragata, ENCESA DELS 21 MORTERETS, a càrrec de la colla del Ball de Cintes de l’ABPS, amb motiu del seu 35è aniversari, i REPICADA DE CAMPANES.

A les set de la tarda, al carrer Jesús, número 20, domicili escollit per la Pendonista d’enguany, la senyora Immaculada Almiñana i Malivern, acompanyada dels seus cor-donistes, sortirà la PROCESSÓ CÍVICA. Els balls populars, entremesos, músics, l’Agrupació Musical Suburband d’El Retiro, i de les autoritats , acompanyaran el Ta-bernacle de Santa Tecla fins la església parroquial. El seguici farà el següent recorregut: Jesús, Francesc Gumà, Sant Isidre, Ànimes, Sant Sebastià, Sant Damià, Àngel Vidal, Cap de la vila, Major, Plaça de l’Ajuntament i Baluard.


En arribar al temple parroquial, els balls rebran la imatge de Santa Tecla, que serà col·locada al presbiteri per presidir els actes litúrgics de la diada.

A les onze de la nit, des del Baluard i La Fragata, CASTELL DE FOC a càrrec de Piro-tècnia Igual SA i amb disseny artístic del pirotècnic senyor Isidre Pañella i Virella, fill predilecte de Sitges.

En acabar, al passeig de la Ribera, CONCERT a càrrec del grup Los 80 Principales, i el DJ Marc Castell.

Al mateix temps, al Cap de la Vila, AUDICIÓ-BALLADA DE SARDANES amb la Cobla Sitgetana.


Dissabte, 23 de setembre
Diada de Santa Tecla, protomàrtir, Patrona de Sitges

A partir de les set del matí, esplendorosa, alegre i sorollosa MATINAL INFANTIL, amb la participació dels infants de Sitges, que representaran els balls i els entremesos de la nostra vila. Hi haurà dos recorreguts paral·lels:

A les set del matí, des del Baluard, sortida de la Matinal Infantil Gran. Els participants més grans faran el següent recorregut: Fonollar, Baluard Vidal i Quadras, Port de n’Alegre, Rafael Llopart, Sant Damià, Sant Sebastià, Jesús, Sant Bartomeu, Sant Gaudenci, Sant Josep, Bonaire, passeig de la Ribera (tocant a mar) fins a la Fragata.

A dos quarts de vuit del matí, des de la plaça de l’Ajuntament, sortida de la Matinal Infantil Petita. Els nens més petits faran el següent recorregut: plaça de l’Ajuntament, carrer d’en Bosch, Davallada, Barcelona, Àngel Vidal, Cap de la Vila, Parellades, Sant Pere, passeig de la Ribera (banda de muntanya) fins a la Fragata.
En arribar hi haurà esmorzar per a tots els nens i nenes que hagin participat a les cer-caviles.

A les onze del matí, a l’Església Parroquial de Sant Bartomeu i Santa Tecla, SOLEMNE OFICI CONCELEBRAT en honor a Santa Tecla protomàrtir. Presidirà la celebració el senyor Mn. Josep Pausas, Rector de la Parròquia. Enguany farà l’ofrena a la nostra Patrona la colla del Ball de Cintes de l’ABPS, amb motiu del seu 35è aniversari. En acabar la celebració, cant dels Goigs a càrrec del Cor dels Amics de l’Orgue.

Tot seguit, ESPLENDOROSA SORTIDA D’OFICI. Desfilada musical amb la Banda que acompanyarà les autoritats fins a l’Ajuntament. Seguidament actuaran alhora tots els balls i els seus respectius músics que, juntament amb la Cobla Maricel i l’Agrupació Musical Suburband del Retiro, ompliran de sons i imatges aquest emotiu moment de la Festa.

Després de l'actuació dels balls i entremesos, la Banda interpretarà Els Segadors, l'himne nacional de Catalunya.

A continuació, a la plaça de l’Ajuntament, ACTUACIÓ CASTELLERA a càrrec de la Colla Jove de Castellers de Sitges.

Seguidament, als jardins de les nostres societats, SELECTE CONCERT-VERMUT:
A la Societat Recreativa El Retiro, amb l’actuació de l’Agrupació Musical Suburband d’El Retiro.
Al Casino Prado Suburense, amb l’espectacle “Solistes de la cobla”, per la Cobla Mari-cel.

A les sis de la tarda, des del Baluard, PUJADA I BAIXADA DEL PILAR DE LA JOVE DE SITGES per les escales de la Punta, a càrrec de la Colla Jove de Castellers de Sitges.

A les set del vespre, des del Baluard, PROCESSÓ EN HONOR DE SANTA TECLA.
El tabernacle de Santa Tecla desfilarà pels carrers i les places de la vila, portat per les Pubilles i els Hereus, i acompanyat per les sitgetanes i els sitgetans que ho desitgin. Recordem i animem que al seguici religiós hi participin tots els gèneres. Presidirà aquest acte processional el senyor Rector de la Parroquia, Mn. Josep Pausas i Mas, i hi assistirà l’Il·lustríssim Ajuntament. Com és costum, el tabernacle anirà precedit de tots els balls populars, els grallers i la banda Agrupació Musical Suburband d’El Retiro. El ganfaró parroquial serà portat pel Cos de portants del tabernacle de Sant Bartomeu i Santa Tecla.

S’ha designat com a Pendonista del Penó de Santa Tecla la senyora Immaculada Al-miñana Malivern, qui ha nomenat com a Cordonistes la senyora Carme Almiñana i Malivern i el senyor Anton Llop i Almiñana.
La Processó de Santa Tecla farà el següent recorregut: Baluard, Fonollar, Sant Joan, Davallada, Barcelona, Santiago Rusiñol, Jesús, Sant Bartomeu, Sant Gaudenci, Sant Francesc, Cap de la Vila, Parellades, Bonaire, passeig de la Ribera, Nou, Major, plaça de l’Ajuntament i Baluard.
Al pas de la Processó pel Passeig de la Ribera, el seguici religiós serà saludat amb salves de morterets i repics de campanes. La Cobla Sitgetana interpretarà la sardana « Els gegants de Sitges » del mestre Tomàs Gil i Membrado i « La Processó de Santa Tecla », de Jordi Pañella i Virella.

En arribar el tabernacle al Baluard, ENTRADA DE SANTA TECLA a l’Església Parro-quial de Sant Bartomeu i Santa Tecla. Els balls i els músics rebran la imatge de la nostra patrona i li retran homenatge quan entri a l’església, enmig de focs artificials i repicada de campanes. A dins el temple, lectura de la pregària « Us he mirat Santa Tecla ».

A continuació, a la plaça de l’Ajuntament tindrà lloc la DARRERA ENCESA DE LES BÈSTIES DE FOC i l’ÚLTIMA BALLADA DELS GEGANTS, per acomiadar la Festa Major fins a l’any vinent.

En acabar, al Passeig de la Ribera, CONCERT del grup La Golden Beat i els DJ’s Moustache&Maluki.


Diumenge, 24 de setembre

A dos quarts de set de la tarda, al Cap de la Vila, EXHIBICIÓ CASTELLERA DE SANTA TECLA, amb la Colla Jove dels Xiquets de Valls, els Xicots de Vilafranca, els Castellers de Berga i la Colla Jove de Castellers de Sitges.

A les set de la tarda, BALL PER A LA GENT GRAN a l’Hort de Can Falç, amb El Duet.


Actes a les entitats i altres activitats de Santa Tecla

Dissabte, 2 de setembre

A les sis de la tarda, al Palau del Rei Moro, MERCAT DE SEGONA MÀ DE VESTUARI INFANTIL, on es podrà intercanviar, comprar o vendre tot el que es necessiti per a la festa petitona.
Acte organitzat per l’Agrupació de Balls Populars de Sitges.

Divendres i dissabte 15 i 16 de setembre

I Open de Bridge « Festa Major de Santa Tecla » amb premis per a la primera parella de la Classificació General i per a la primera parella de Socis del Club.
Acte organitzat per el Club Sitges Blau Bridge en col·laboració de la Comissió de Festa Major.

Dissabte i diumenge 16 i 17 de setembre

En horari de les celebracions de la Parròquia, EXPOSICIÓ DEL PENÓ DE SANTA TECLA.

Diumenge, 24 de setembre

Dia de PORTES OBERTES als Museu del Cau Ferrat, Museu de Maricel i Fundació Stämpfli.

Als Jardins del Casino Prado Suburense, tradicional Paella Popular, Festa Gimcana Infantil i descoberta de les seccions del Prado.

A les sis de la tarda, a la plaça de La Fragata, XXIXè CONCURS NACIONAL DE COLLES SARDANISTES TROFEU VILA DE SITGES: espectacle sardanista de com-petició amb la participació de les millors colles de l’actualitat en les modalitats d’aleví, infantil i juvenil, que lluitaran per assolir la classificació per al campionat de Catalunya. Les colles grans ballaran per assolir el Trofeu VILA DE SITGES. Amenitzarà musical-ment la competició sardanista l’excel·lent Cobla Maricel.
Acte organitzat pels Amics de la Sardana de Sitges.

A les sis de la tarda, a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, CONCERT D’ORGUE de Santa Tecla a càrrec de Maurizio Salerno (Milà). Entrada: aportació econòmica voluntària.
Acte organitzat pels Amics de l’Orgue de Sitges.

Divendres, 29 de setembre
Representació de l’obra teatral «La memòria de les oblidades ». Idea original i drama-túrgia de Tecla Martorell.

La Comissió de Festa Major i Santa Tecla crida a evitar una Matinal Infantil amb nens en cotxet o acompanyats de més d’un adult 

 santa tecla sitges

La limitació d’edat en els formularis d’inscripció a la Matinal Infantil per als portants de gegants i cabeçuts és “orientativa”, segons ha indicat la Comissió de Festa Major i Santa Tecla. Des de l’organització s’insta a les famílies que es corresponsabilitzin per tal d’aconseguir una sortida més lluïda evitant la presència de nens en cotxet o acompanyats de més d’un adult, posat que fan alentir la marxa de la cercavila.

La Comissióde Festa Major i Santa Tecla ha informat que la  limitació per edats indicada als formularis de l’OAC per als portants de gegants i cabeçuts a la Matinal Infantil, situada en els sis anys, és “orientativa”. Aquest organisme s’ha marcat l’objectiu de reduir el nombre de pares i mares que acompanyen els infants i la presència de nens en cotxet per tal d’aconseguir una celebració més lluïda.  

En els darrers anys,la Matinalinfantil ha arribat a aplegar fins a 1.200 participants i la voluntat dela Comissióés vetllar pel bon funcionament de la festa i que els més menuts trobin el seu espai en la celebració. Per això, aquest any s’ha afegit al programa d’actes una trobada de gegants, cabeçuts i dracs petits sense foc el dissabte, 16 de setembre, a l’Hort de Can Falç. Com sempre, a més, els més petits podran esperar els més grans a la Fragata el dia de la Matinal. 

La Comissiólamenta no haver informat “amb claredat” i convida a “mantenir obert un debat sobre les millors condicions perquè Santa Tecla es desenvolupi ben lluïda, especialment en aquells actes en què hi ha una gran concentració de participants i públic”. 

Les inscripcions per a la Cercavila i la Matinal Infantil ja estan obertes. En el cas dels gegants, cabeçuts i bestiari sense carretilles i bestiari de foc amb carretilles infantils que hagin fet el curs de foc en anys anteriors, les inscripcions es van obrir ahir dimarts i s’estendran fins el dia 13 de setembre. En canvi, els portants de bestiari de foc amb carretilles infantils que reben el curs de foc el 9 de setembre, podran formalitzar les inscripcions els dies 12 i 13 de setembre.

SANTA TECLA – FESTA MAJOR DE SITGES

Del 16 al 25 de setembre de 2016

PROGRAMA OFICIAL SANTA TECLA SITGES 2016

Galeria Fotogràfica de tots els actes de Santa Tecla Sitges 2016

santa tecla sitges 2016

Divendres, 16 de setembre

A les vuit de la tarda, INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ del IV Concurs d’Instagram de Festa Major. Durant l’acte es lliuraran els premis als tres primers classificats.
Acte organitzat per l’Agrupació de Balls Populars de Sitges.

A les deu de la nit, a la Fragata, CONCERT amb K-LIU, Gats i  Seguirem.
Acte organitzat per la SACA -Sitgetana de Cultura i Animació-.

A la mateixa hora, NIT DE LES PUBILLES i ELS HEREUS 2016. Lunch-Ball amb la proclamació de la Pubilla i de l’Hereu de Sitges 2016.
Acte organitzat per Foment de Sitges, amb la col·laboració de Bodegues Torres.

Dissabte, 17 de setembre

A les deu del matí, des del Baluard, II CURSA POPULAR - CÓRRER PER SANTA TECLA. Inscripcions del 6 d’agost fins al 13 de setembre, a la paradeta de la Comissió de Festa Major i als següents establiments: Ferran Esports (carrer Jesús 22), Outrun Running Store (carrer Jesús 58) i Boira Esports (carrer de la Bassa- Rodona 26).
Els 5km de la cursa seguiran el següent recorregut: Baluard, Bernat de Fonollar, Sant Joan, Davallada, Barcelona, Santiago Rusiñol, Jesús, Sant Bartomeu, Sant Gaudenci, Sant Francesc, Cap de la Vila, Parellades, Bonaire, Passeig de la Ribera, Passeig Marítim Estàtua Doctor Benaprès, tornada fins a la Fragata, Nou, Major, plaça de l’Ajuntament i Baluard.
Aquest any la cursa se solidaritza amb l’ONG sitgetana Ocularis, que lluita contra la ceguesa evitable a l’Africa subsahariana. Una part dels beneficis anirà destinada a aquesta ONG.

A dos quarts d’una del migdia, a El Vall, davant del bar La Guineu, CONCERT FA-MILIAR, música i diversió per als més petits i per als més grans.

A les sis de la tarda, a l’Espai Cultural Pere Stämfli, INAUGURACIÓ de l’Exposició fotogràfica del XVIIIè Concurs de Fotografia de Festa Major i corresponent LLIU-RAMENT DE PREMIS. Aquesta exposició romandrà oberta fins al 2 d’octubre.
Acte organitzat pel Grup d’Estudis Sitgetans, Secció Fotogràfica.

A les vuit de la tarda, TIMBALADA. Els timbals de les colles de foc faran el següent recorregut: Plaça del Pou Vedre, Parellades, Cap de la Vila, Major, Plaça de l’Ajuntament.

A dos quarts de nou de la nit, des del Baluard, inici de LA NIT DE FOC pels car-rers del casc antic de la vila. Recorregut: Baluard, Fonollar, Sant Joan, Davallada, Barcelona, Aigua, Major, Plaça de l’Ajuntament amb l'encesa final del Espetegafoc i al Baluard es farà l'encesa final conjunta.
Amb la participació de les colles de diables: Espetegafoc, Dimonis de Molins de Rei, Colla de Diables de la Bisbal del Penedès, Colla de Diables de Terrasa, Ball de Diables Els Diabòlics de Les Roquetes i la colla conjunta dels Diables de Sitges.
Acte organitzats per la Nit de Foc.

En acabar, al mateix lloc, fi de festa amb el CONCERT de Miquel del Roig, Animal i Marcel & Isma.
Acte organitzar pel col·lectiu La SACA -Sitgetana de Cultura i Animació-.


Diumenge, 18 de setembre

A les deu del matí, concentració de gegants i cabeçuts infantils a la plaça de l’Ajuntament. Seguidament, CERCAVILA, des de la plaça de l’Ajuntament, tot pas-sant per Major, Cap de la Vila, Parellades, plaça del Pou Vedre, Santa Bàrbara i Parc de Can Bóta. En arribar faran una BALLADA conjunta.

Seguidament, al Parc de Can Bóta, EXHIBICIÓ DELS BALLS INFANTILS: Ball de Bastons, Panderetes, Pastorets, Cercolets, Cintes, Gitanes i Moixiganga.

A dos quarts de sis de la tarda, al carrer Sant Francesc, concentració de dracs infantils. A continuació, inici de la CERCAVILA a la cruïlla del passeig Vilafranca i el carrer Espalter, passant per Espalter, Santa Bàrbara, Joan d'Àustria, Mossèn Joan Llopis Pi i Parc de Can Bóta, on faran l’ENCESA final.

Seguidament, representació del BALL DE DIABLES INFANTIL, a càrrec de la colla de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges, la Colla Vella i la Colla Jove.

Dilluns, 19 de setembre

A partir de les cinc de la tarda, al Palau del Rei Moro, FESTA INFANTIL, amb tallers i recital d’un conte animat per la companyia teatral Les Veïnes. XOCOLATADA per a totes les nenes i nens. Tot seguit, VESTIM ELS GEGANTS MOROS davant el Palau del Rei Moro.
Acte organitzat per l’Agrupació de Balls Populars de Sitges.


Dimarts, 20 de setembre

A les sis de la tarda, TRASLLAT de la imatge de Santa Tecla a càrrec de Mossen Josep Pausas, rector de la Parroquia, i de la Comissió de Festa Major, fins al domicili de la Pendonista, la senyora Vinyet Ferrer i Pañella, a l’avinguda Balmins, número 17. Allà mateix s’inaugurarà l’EXPOSICIÓ de la imatge de Santa Tecla, on romandrà fins el dia de la vigília, a l’hora de la processo cívica. L’exposició es mantindrà oberta fins les nou del vespre.

A dos quarts de nou de la nit, al Palau del Rei Moro, ASSAIG POPULAR DE SANTA TECLA DE LA COLLA JOVE DE CASTELLERS DE SITGES, amb la presència i parti-cipació del públic.


Dimecres, 21 de setembre

De les onze del matí fins a la una del migdia, i de les sis de la tarda fins a les nou del vespre, EXPOSICIÓ DE LA IMATGE DE SANTA TECLA, al domicili de la Pendonista, a l’avinguda Balmins, número 17.

A les set de la tarda, al pati de l’edifici Miramar, XERRADA I tu, dona, vols ballar a la moixiganga? a càrrec d’Alba Gràcia, historiadora, sinòloga i coneixedora de les festes populars.
Acte organitzat per la regidoria de Benestar i Família, servei d’igualtat i inclusió de l’Ajuntament de Sitges.

A dos quarts de nou del vespre, a l’Ajuntament de Sitges, NOMENAMENT de Roso Carbonell i Ripoll com a FILLA PREDILECTA DE SITGES.


Dijous, 22 de setembre
La vigília

De les onze del matí fins a l’hora de la processó cívica, EXPOSICIÓ DE LA IMATGE DE SANTA TECLA, al domicili de la Pendonista, a l’avinguda Balmins, núm. 17.

A les dues del migdia, REPICADA general de CAMPANES i encesa de la salva de 21 MORTERETS a càrrec de la colla infantil de Gitanes de l’ABPS per celebrar el seu 25è aniversari.

A tres quarts de set de la tarda, el seguici format pels balls, la imatgeria, els músics tradicionals i l’Agrupació Musical Suburband d’El Retiro, es concentraran a l’Avinguda Balmins, núm. 17, domicili de la Pendonista d’enguany, Vinyet Ferrer i Pañella. Tot seguit, a les set, s’iniciarà la PROCESSÓ CÍVICA per traslladar el Ta-bernacle de Santa Tecla a l’Església Parroquial.
El seguici farà el següent recorregut: Balmins, Port de n’Alegre, Rafael LLopart, Sant Damià, Sant Sebastià, Jesús, Cap de la Vila, Major, plaça de l’Ajuntament i Ba-luard.

En arribar al temple parroquial, els balls rebran la imatge de Santa Tecla que, acompanyada per les autoritats, la Pendonista i els Cordonistes, serà col·locada al presbiteri per presidir els actes litúrgics de la diada.

A les onze de la nit, des del Baluard i La Fragata, CASTELL DE FOC a càrrec de Pirotècnia Igual SA. El disseny de l'espectacle i la supervisió artística del muntatge aniran a càrrec d’Isidre Pañella i Virella. Cal recordar que part de la Traca Final és el resultat del procés d’apadrinament de morterets entre totes les sitgetanes i sitgetans.

En acabar, al passeig de la Ribera, davant del Monument a El Greco CONCERT a càrrec del grup Justo y los Pecadores.

També en acabar el Castell de Foc, al Cap de la Vila, AUDICIÓ-BALLADA DE SAR-DANES amb la Cobla Sitgetana.


Divendres, 23 de setembre
Diada de Santa Tecla, protomàrtir, Patrona de Sitges

A partir de les set del matí, esplendorosa, alegre i sorollosa MATINAL INFANTIL, amb la participació dels infants de Sitges, que representaran els balls i els entre-mesos de la nostra vila. Hi haurà dos recorreguts paral·lels:

A les set del matí, des del Baluard, sortida de la Matinal Infantil Gran. Els partici-pants més grans faran el següent recorregut: Fonollar, Baluard Vidal i Quadras, Port de n’Alegre, Rafael Llopart, Sant Damià, Sant Sebastià, Jesús, Sant Bartomeu, Sant Gaudenci, Sant Josep, Bonaire, passeig de la Ribera (tocant a mar) fins a la Fragata.

A dos quarts de vuit del matí, des de la plaça de l’Ajuntament, sortida de la Matinal Infantil Petita. Els nens més petits faran el següent recorregut: plaça de l’Ajuntament, carrer d’en Bosch, Davallada, Barcelona, Àngel Vidal, Cap de la Vila, Parellades, Sant Pere, passeig de la Ribera (banda de muntanya) fins a la Fragata.
En arribar hi haurà esmorzar per a tots els nens i nenes que hagin participat a les cercaviles.

A les onze del matí, a l’Església Parroquial de Sant Bartomeu i Santa Tecla, SOLEMNE OFICI CONCELEBRAT en honor a Santa Tecla. Enguany, farà la ofrena a la nostra patrona la colla de grallers La Sitja, en nom de tot el poble, amb motiu del seu 10è aniversari. Els acompanyaran un membre de cada Ball Popular del seguici infantil.

En acabar, esplendorosa SORTIDA D’OFICI amb tots els balls i entremesos, músics tradicionals, la Cobla Maricel i la Banda Agrupació Musical Suburband del Retiro.

Després de l'actuació dels balls i entremesos, la Banda interpretarà Els Segadors, l'himne nacional de Catalunya.

A continuació, a la plaça de l’Ajuntament, ACTUACIÓ CASTELLERA a càrrec de la Colla Jove de Castellers de Sitges.

Tot seguit, selectes CONCERT-VERMUT als jardins de les nostres societats:
A la Societat Recreativa El Retiro amb la Cobla Maricel.
Al Casino Prado Suburense amb concert de la Sitges Big Band, de l’escola de música d’El Retiro.


A les sis de la tarda des del Baluard, PUJADA I BAIXADA DEL PILAR DE LA JOVE DE SITGES per les escales de la Punta, a càrrec de la Colla Jove de Castellers de Sitges.

A les set del vespre, des del Baluard, PROCESSÓ EN HONOR DE SANTA TECLA.
El tabernacle de Santa Tecla desfilarà pels carrers i les places de la vila, portat per les Pubilles i acompanyat per les sitgetanes i els sitgetans que ho desitgin. Es re-corda i s’anima que el seguici religiós sigui dels dos gèneres. Presidirà aquest acte processional el senyor Rector de la Parroquia, Mn. Josep Pausas i Mas, i hi assistirà l’Il.lustrissim Ajuntament. Com de costum, el tabernacle anirà precedit de tots els balls populars, els grallers i la banda Agrupaciò Musical Suburband d’El Retiro. El ganfaró parroquial serà portat pel Cos de portants del tabernacle de Sant Bartomeu i Santa Tecla.

S’ha designat com a Pendonista del Penó de Santa Tecla la senyora Vinyet Pañella i Ferrer, qui ha nomenat com a Cordonistes els seus fills: Joan Duran i Ferrer i Vinyet Duran i Ferrer.
El recorregut serà el següent: Baluard, Fonollar, Sant Joan, Davallada, Barcelona, Santiago Rusiñol, Jesús, Sant Bartomeu, Sant Gaudenci, Sant Francesc, Cap de la Vila, Parellades, Bonaire, passeig de la Ribera, Nou, Major, plaça de l’Ajuntament i Baluard.
Al pas del seguici religiós pel Passeig de la Ribera, la patrona de la Vila serà salu-dada amb salves de morterets i tocs de campanes. La Cobla Sitgetana interpretarà la sardana Els gegants de Sitges del mestre Tomàs Gil i Membrado i La Processó de Santa Tecla, de Jordi Pañella i Virella, tot saludant el tabernacle de Santa Tecla.

En arribar el tabernacle al Baluard, ENTRADA DE SANTA TECLA a l’Església Par-roquial de Sant Bartomeu i Santa Tecla. Els balls i els músics rebran la imatge de la nostra patrona i li retran homenatge quan entri a l’església, enmig de focs artifi-cials i campanades. A dins el temple, lectura de la pregària Us he mirat Santa Tecla.

A continuació, a la plaça de l’Ajuntament tindrà lloc la darrera ENCESA del Drac i l’Àliga i l’última BALLADA de Gegants.

En acabar, al Passeig de la Ribera davant del monument de El Greco, CONCERT del grup Calima. 

Dissabte, 24 de setembre

A dos quarts de set de la tarda, al Cap de la Vila, EXHIBICIÓ CASTELLERA DE SANTA TECLA, amb els Xicots de Vilafranca, els Castellers de Castellar i la Jove de Sitges.

Actes a les entitats i altres activitats de Santa Tecla


Dissabte, 17 de setembre i diumenge 18 de setembre
En horari de les celebracions de la Parròquia, EXPOSICIÓ DEL PENÓ DE SANTA TECLA.

Divendres, 23 de setembre
Dia de PORTES OBERTES als museus del Cau Ferrat i Maricel.
Acte organitzat pel Consorci del Patrimoni de Sitges.

Diumenge, 25 de setembre
A les sis de la tarda, a la plaça de La Fragata, XXVIIIè CONCURS NACIONAL DE COLLES SARDANISTES TROFEU VILA DE SITGES: espectacle sardanista de com-petició amb la participació de les millors colles de l’actualitat en les modalitats d’aleví, infantil i juvenil, que lluitaran per assolir la classificació pel campionat de Catalunya. Les colles grans ballaran per assolir el Trofeu VILA DE SITGES. Ame-nitzarà musicalment la competició sardanista l’excel·lent Cobla Maricel.
Acte organitzat pels Amics de la Sardana de Sitges.

A les sis de la tarda, a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, CONCERT D’ORGUE de Santa Tecla a càrrec de Jonatan Carbó (Professor del Conservatori d'Igualada i de l'Escola de Música Pau Casals del Vendrell). Entrada: aportació voluntària. 

Acte organitzat pels Amics de l’Orgue de Sitges. 

SITGES SANTA TECLA 2015

Programa Santa Tecla Sitges 2015 

DIVENDRES 18 DE SETEMBRE

20:00h. Inauguració de l'Exposició del Concurs de Cartells de Festa Major i Santa Tecla, amb els dibuixos i cartells que participaren en aquesta edició. A l'Escorxador
22:00h. Concert de grups locals. A la Fragata. Amb December Harvest, Relax, K-LIU, Stigma, Last Road i GAK Klan. Acte organitzat per la Regidoria de Joventut.
22:00h. Inauguració exposició III Concurs Instagram de Festa Major. S'entregaran els premis als tres primers classificats. Organitza l'Agrupació de Balls Populars de Sitges amb Ateneu Popular de Sitges
22:00h. Nit de les Pubilles. Lunch-Ball a la plaça Catalunya del Poble Sec amb la proclamació de la Pubilla de Sitges 2015.

Galeria Fotogràfica

nit dels hereus i les pubilles sitges 2015
21:30h. Gran assaig de Santa Tecla de la Colla Jove de Castellers de Sitges.Amb presència i participació del públic.

DISSABTE 19 DE SETEMBRE

10:00h. I Cursa popular de Santa Tecla, Des del Baluard. Inscripcions del 3 d'agost al 13 de setembre a la paradeta de la Comissió de la Festa Major i a Outrun (Jesús, 56), Ferran Esports (Jesús 22)
Sorteig de merxandatge de la festa entre tots els participants.Recorregut dels 5 km: Baluard, Fonollar, Sant Joan, Davallada, Barcelona, Santiago Rusiñol, Jesús, Sant Bartomeu, Sant Gaudenci, Sant Francesc, Cap de la Vila, Parellades, Bonaire, Passeig de la Ribera, Passeig Marítim Estatua Dtor Benaprès, vuelta hasta la Fragata, Nou, Major, Plaça Ajuntament i Baluard.

Galeria Fotogràfica

cursa popular santa tecla sitges 2015
12:30h. Concert familiar, a càrrec de Soma Club, música i diversió pels petits i grans Plaça de l'Ajuntament
18:00h. Inaugruació de l'exposició fotogràfica del XVIII Concurs de Fotografia de Festa Major i entrega de premis. Sala Cultural Pere Stämpfli
Exposició oberta fins el 4 d'octubre. Organitzada pel Grup d'Estudis Sitgetans.
19:00h. "La Boja més esbojarrada" per celebrar el 40 aniversari de la Colla Jove de Bastons de Sitges.
Recorregut de 2.900m entre la Riera de Ribes i la Plaça del Baluard: Riera de Ribes, Passeig Marítim, Passeig de la Ribera, Nou, Major, Plaça Ajuntament i Baluard.
Organitzat per la Colla Jove de Bastons de Sitges amb la col.laboració de l'Escola de Grallers de Sitges i les Colles de Noies, Mitjana i Vella dels Bastons de Sitges.

Galeria Fotogràfica

la boja mes esbojarrada sitges 2015
20:30h. Timbalada. Parc de Can Bota.Els timbals de les "Colles de Foc" faran el recorregut de : Parc de Can Bota, Parellades, Cap de la Vila, Major i Plaça Ajuntament.

Galeria Fotogràfica

timbalada santa tecla sitges 2015
20:30h. NIT DE FOC Des de la Plaça de l'Ajuntament de Sitges, ESPECTACLE PIROTÈCNIC pels carrers del casc antic a càrrec del grup Espetegafoc
Recorregut: Baluard, Fonollar, Racó de la Calma, Sant Joan, Davallada, Barcelona, Aigua, Sant Domènec, Major i Plaça Ajuntament.
A continuació
DEMOSTRACIÓ D'ENCESES a la Plaça Ajuntament, amb les colles de Diables: Colla Vella de Diables de Sitges, Colla Jove de Diables de Sitges i colla de Diables de l'ABPS, més dues colles convidades: Diables de Ribes Colla Jove, Diabòlica de Gràcia y Colla Vella de Gràcia.
22:30h. CORREFOC. amb el recorregut: Davallada, Barcelona, Angel Vidal, Cap de la Vila, Parellades, Sant Pau, Passeig de la Ribera i Fragata on es realitzarà l'encesa final.
Al finalitzar:

Galeria Fotogràfica

nit de foc santa tecla sitges 2015
CONCERT final de fiesta amb Miquel del Roig, Rumbalbar i AlQuadrat. Organitzat per La Saca.

DIUMENGE 20 DE SETEMBRE

10:00h. Concentració de GEGANTS I CABEÇUTS a la Plaça Ajuntament. Cercavila amb el recorregut: Ajuntament, Major, Cap de la Vila, Parellades, Plaça Pou Vedre, Santa Bàrbara i Parc de Can Bóta. En arribar es realitzarà un ball conjunt.

Galeria Fotogràfica

Concentracio de gegant santa tecla sitges 2015
A continuació:
EXHIBICIÓ DE BALLS INFANTILS: Ball de Bastons, Panderetes, Pastorets, Cercolets, Cintes, Gitanes i Moixiganga.

Galeria Fotogràfica

exhibicio de balls infantils santa tecla sitges 2015
17:30h. Concentració de DRACS infantils al carrer Sant Francesc

Galeria Fotogràfica

Exhibicio Dracs Infantils Santa tecla sitges 2015
A continuació:
CERCAVILA cruïlla del Passeig Vilafranca amb carrer Espalter, Camí de Santa Bàrbara, Joan d'Àustria, Mossèn Joan Llopis Pi i Parc de Can Bóta on faran l'Encesa Final.
En finalitzar:
BALL DE DIABLES INFANTIL a càrrec de Colla de l'Agrupació de Balls Populars de Sitges, Colla Vella de Diables i Colla Jove de Diables.

Galeria Fotogràfica

diables infantils santa tecla sitges 2015
18:00h. Inauguració exposició de la imatge de Santa Tecla, en el domicili de la pendonista, carrer Sant Sebastià 23, Joana i Rosa Maria Alexandre i Milà. A càrrec de Mn Pausas, rector de la Parròquia. Exposició oberta fins les 21:00h.

Galeria Fotogràfica

imatge santa tecla sitges 2015
18:00h. Concert d'orgue de Santa Tecla, a càrrec de Marià Franco (tenora) i Francesc Pi (orgue). Aportació voluntària. Organizado por Amics de l'Orgue de Sitges Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla

DILLUNS 21 DE SETEMBRE

11:00h. - 13:00h i de 18:00h - 21:00h. EXPOSICIÓ DE LA IMATGE DE SANTA TECLA. Al domicili de les Pendonistes, Joana i Rosa Maria Alexandre i Milà, carrer Sant Sebastià 23.
17:00h. Festa Infantil + Xocolatada al Palau del Rei Moro, amb la lectura del conte animat a càrrec de Loreto Baqués i Anna Mataró.
A continuació... "Vestim els Gegants Moros", davant el Palau del Rei Moro, organitzat per l'Agrupació de Balls Populars de Sitges

Galeria Fotogràfica

festa infantil santa tecla sitges 2015

DIMARTS 22 DE SETEMBRE

11:00h. - fins l'hora de la processó. EXPOSICIÓ DE LA IMATGE DE SANTA TECLA. En el domicili de les Pendonistes, Joana i Rosa Maria Alexandre i Milà, carrer Sant Sebastià 23.
14:00h. REPICADA DE CAMPANES i la salva dels 21 MORTERETS a càrrec les expendonistes de Santa Tecla.
19:00h. PROCESSÓ CÍVICA. Des del domicili de les Pendonistes, Joana i Rosa Maria Alexandre i Milà, carrer Sant Sebastià 23, processó del tabernacle de Santa Tecla amb els Balls Populars, els músics tradicionals i l'Associació Musical Suburband del Retiro.
Recorregut: Sant Sebastià, Sant Damià, Rafel Llopart, Port de n'Alegre, 11 de Setembre, Joan Maragall, Rafael Kkopart, Jesús, Cap de la Vila, Major, Plaça Ajuntament y Baluard
En arribar, els balls populars rebran la imatge de Santa Tecla acompanyada per les autoritats, les Pendonistes i les Cordonistes i es col.locarà en el presbiteri.

Galeria Fotogràfica

Processo Civica Santa Tecla Sitges 2015
23:00h. CASTELL DE FOC. A càrrrec de la Piroctècnia Igual S.A. amb disseny d'Isidre Pañella.

Galeria Fotogràfica

castell de foc santa tecla sitges 2015
Al finalitzar:
BALL DE GRALLES. Al Passeig de la Ribera, davant del Monument del Greco.
"BALL DE GITANES com es feia antes" (a la mitja part)

Galeria Fotogràfica

ball de gitanes santa tecla sitges 2015
CONCERT a cargo del grupo La Morena
AUDICIÓ I BALL DE SARDANES en el Cap de la Vila con la Cobla Sitgetana

DIMECRES 23 DE SETEMBRE

07:00h. ESPLENDOROSA, ALEGRE I SOROLLOSA MATINAL INFANTIL. Amb la participació dels nens de Sitges, que representen els balls i entremesos de la nostra vila. Hi ha 2 recorreguts paral.lels:
Recorregut Matinal Gran 7:00h. : Fonollar, Baluard Vidal i Quadras, Port de n'Alegre, Rafael Llopart, Sant Damià, Sant Sebastià, Jesús, Sant Bartomeu, Sant Gaudenci, Sant Josep, Bonaire, Passeig de la Ribera (mar) fins la Fragata.

Galeria Fotogràfica

matinal infantil grans santa tecla sitges 2015
Recorregut Matinal Petita 7:30h: des de la Plaça Ajuntament, d'En Bosch, Davallada, Barcelona, Àngel Vidal, Cap de la Vila, Parellades, Sant Pere, Passeig de la Ribera (muntanya), fins la Fragata.

Galeria Fotogràfica

matinal infantil petits santa tecla sitges 2015
Al finalitzar un esmorzar per tots els participants.
11:00h. SOLEMNE OFICI en honor a Santa Tecla. Aquest any l'ofrena la farà Els Gegants de la Vila pel seu 40 aniversari, en nom de Sitges.

Galeria Fotogràfica

ofici santa tecla sitges 2015

En finalitzar:
"SORTIDA D'OFICI" amb tots els balls, entremesos, músics tradicionals, la Cobla Maricel i l'Agrupació Suburband del Retiro. En finalitzar la Banda interpretarà "Els Segadors", l'himne nacional de Catalunya.

Galeria Fotogràfica

sortida ofici santa tecla sitges 2015
A continuació:
EXHIBICIÓ CASTELLERA a càrrec de la Colla Jove de Castellers de Sitges.

Galeria Fotogràfica

Exhibicio castellera santa tecla sitges 2015
A continuació:
CONCERTS-VERMUT a les societats:
El Retiro amb l'actuació de Sitges Big Band de l'escuela de música de El Retiro
El Prado amb l'actuació de la Cobla Maricel
(en cas de pluja se realizará dentro de los teatros de cada entidad)
18:30h. BAIXADA DEL PILAR CAMINANT per les escales de la Punta a càrrec de la Colla Jove de Castellers de Sitges

Galeria Fotogràfica

baixada del pilar caminant santa tecla sitges 2015
19:00h. PROCESSÓ EN HONOR DE SANTA TECLA: La processó del tabernacle de Santa Tecla portat per las Pubilles dels barris i entitats sitgetanes anirà acompanyat pels sitgetans i sitgetanes en processó i obriran pas els Balls Populars i els músics.
Recorregut: Baluard, Fonollar, Racó de la Calma, Sant Joan, Davallada, Barcelona, Santiago Rusiñol, Jesús, Sant Bartomeu, Sant Gaudenci, Sant Francesc, Cap de la Vila, Parellades, Bonaire, Oasseig de la Ribera, Nou, Major, Plaça de l'Ajuntament i Baluard.
Amb el pas de la processó pel Passeig de la Ribera, la patrona serà saludada amb salves de "Morterets" i tocs de campana i al seu pas la Cobla Sitgetana interpretarà les sardanes Els Gegants de Sitges de Tomàs Gil i Membrado i La Processó de Santa Tecla de Jordi Pañella i Virella

Galeria Fotogràfica

processo en honor a santa tecla sitges 2015
ENTRADA DE SANTA TECLA a l'església parrroquial. Els balls i músics reben a la patrona amb els seus balls, castell de foc i campanades.

Galeria Fotogràfica

entrada santa tecla sitges 2015
A continuació:
ENCESA del Drac i l'Àliga ("foc a la bèstia") i l'últim BALL de Gegants

Galeria Fotogràfica

ball final santa tecla sitges 2015
FI DE FESTA al Palau del Rei Moro organitzat per l'ABPS.

DISSABTE 26 DE SETEMBRE

18:30h. EXHIBICIÓ CASTELLERA, de Santa Tecla al Cap de la Vila amb Xicots de Vilafranca, els Castellers de Sabadell i la Colla Jove de Castellers de Sitges.

Galeria Fotogràfica

Exhibicio castellera de santa tecla sitges 2015

DIUMENGE 28 DE SETEMBRE

18:00h. XXVII CONCURS NACIONAL DE COLLES SARDANISTES "TROFEU VILA DE SITGES". Organitzat pels Amics de la Sardana de Sitges i amenitzat per Cobla Maricel. Plaça de la Fragata

PROGRAMA FIESTA DE SANTA TECLA SITGES 2014

JUEVES 18 DE SEPTIEMBRE

18: 00h. Inauguración de la Exposición del Concurso de Carteles de Fiesta Mayor y Santa Tecla, con los dibujos y carteles que participaron en esta edición. 

Galeria Fotogràfica 

concurs cartells festa major i santa tecla sitges 2014

20: 00h. Inauguración exposición II Concurso Instagram de Fiesta Mayor. Se entregarán los premios a los tres primeros clasificados. Exposición abierta hasta el 29 de septiembre. Organiza la Agrupación de Bailes Populares de Sitges con Ateneo Popular de Sitges 

Galeria Fotogràfica 

concurs instagram festa major sitges 2014

22: 00h. Concierto de Ramón Miravet en El Retiro. Precio entrada anticipada 8 €, socios 5 €. Venta de entradas en El Retiro, Janio sy Zapatería Rosell. Entradas en taquilla el día del concierto € 10 

Galeria Fotogràfica 

concert ramon mirabet


VIERNES 19 DE SEPTIEMBRE
 

17: 00h. Fiesta Infantil y chocolatada en el Palacio del Rey Moro, con la lectura del cuento a cargo de Loreto Baqués y Anna Mataró.

Despues de la Fiesta infantil "Vestimos los Gigantes Moros", ante el Palacio del Rey Moro, organizado por la Agrupación de Bailes Populares de Sitges 

Galeria Fotogràfica 

festa infantil santa tecla sitges 2014

21: 30h. Gran ensayo de Santa Tecla de la Colla Jove de Castellers de Sitges.

22: 00h. Noche de las Pubilles. Lunch-Ball en el Casino Prado Suburense con la proclamación de la Pubilla de Sitges 2014.

Galeria Fotogràfica del examen de las pubillas y hereus Sitges 2014

noves pubilles i hereus de sitges 2014  

Galeria Fotogràfica de la elección de la pubilla y el hereu de Sitges 2014 

pubilla i hereu sitges 2014

SÁBADO 20 DE SEPTIEMBRE

12: 00h. Justo Rocks for kids en el Bar La Guineu. Concierto familiar, rock and roll, diversión para pequeños y grandes. 

Galeria Fotogràfica 

justo rock for kids

18: 00h. Inauguración exposición de la imagen de Santa Tecla, en el domicilio de la pendonista, Conxi Álvarez y Pérez, Pasaje Morera 2. A cargo de Mn Pausas, rector de la Parroquia. Exposición abierta hasta las 21: 00h. 

Galeria Fotogràfica 

inauguracio imatge de Santa Tecla Sitges 2014

20: 30h. NOCHE DE FUEGO Desde la Plaza del Ayuntamiento de Sitges, ESPECTÁCULO PIROTÉCNICO por las calles del casco antiguo a cargo del grupo Espetegafoc

A continuación

DEMOSTRACIÓN DE ENCENDIDAS en la Plaza Ayuntamiento, con los grupos de Diablos: Colla Vella de Diables de Sitges, Colla Jove de Diablos de Sitges y colla de Diablos del ABPS, más dos grupos invitados: Diablos de Vilafranca y Diablos y Aristos de Sant Martí Sarroca.

22: 30h. CORREFOC. con el recorrido: Calle d'en Bosch, Davallada, Barcelona, Angel Vidal, Cap de la Vila, Parellades, San Pablo, Paseo de la Ribera y Fragata donde se realizará el encendido final. 

Galeria Fotogràfica 

nit de foc sitges 2014

Al finalizar:

CONCIERTO de La Gossa Sorda, Rumbo al Bar y PD.Tubi & Kollada, organizado por La Saca.
 

DOMINGO 21 DE SEPTIEMBRE

11: 00h. -21: 00h Exposición de la imagen de Santa Tecla, en el domicilio de la pendonista, Conxi Álvarez y Pérez, Pasaje Morera 2.

En horario de celebraciones de la Parroquia de San Bartolomé y Santa Tecla, Exposición del Pendón de Santa Tecla

10: 00h. Concentración de GIGANTES Y cabezudos en la Plaza Ayuntamiento.

Pasacalles con el recorrido: Ayuntamiento, Mayor, Cap de la Vila, Parellades, Plaza Pou Vedre, Santa Bárbara y Parque de Can Bota. Al llegar se realizará un baile conjunto. 

Galeria Fotogràfica

gegants i capgrossos infantils santa tecla sitges 2014

A continuación:

EXHIBICIÓN DE BAILES INFANTILES: Baile de Bastones, Panderetas, Pastorets, Cercolets, Cintas, Gitanas y Moixiganga.

Galeria Fotogràfica

eshibicio de balls populars infantils santa tecla sitges 2014

 
17: 30h. Concentración de DRAGONES infantiles en la calle San Francisco

A continuación:

PASACALLES cruce del Paseo Vilafranca con la calle Espalter, Camino de Santa Bárbara, Juan de Austria, Mossèn Joan Llopis Pi y Parque de Can Bota donde harán el Encendido Final. 

Galeria Fotogràfica 

Cercavila de dracs infantils santa tecla sitges 2014

Al finalizar:

BAILE DE DIABLOS INFANTIL a cargo de Colla de la Agrupación de Bailes Populares de Sitges, Colla Vella de Diables y colla Jove de Diablos. 

Galeria Fotogràfica 

ball de diables infantil Santa Tecla Sitges 2014

18: 00h. Concierto de órgano de Santa Tecla, a cargo de María Nancy, profesora de órgano del Conservatorio Municipal de Música de Barcelona. Organizado por la Asociación Catalana del Órgano.

LUNES 22 DE SEPTIEMBRE

11: 00h. - Hasta la hora de la procesión. EXPOSICIÓN DE LA IMAGEN DE SANTA TECLA. En el domicilio de la pendonista, Conxi Álvarez y Pérez, Pasaje Morera 2.

14: 00h. Repique de campanas y la salva de los 21 morteretes a cargo del Club de Fútbol Blanca Subur.

19: 00h. PROCESIÓN CÍVICA. Desde el domicilio de la pendonista, Sra. Conxi Álvarez y Pérez, procesión del tabernáculo de Santa Tecla con los Bailes Populares, los músicos tradicionales y la Asociación Musical Suburband del Retiro.

Recorrido: Pasaje Morera, Miguel Llopis, paseo Vilanova, Muntané, Santa Bárbara, plaza Pou Vedre, Parellades, Cap de la Vila, Mayor, Plaza del Ayuntamiento y Baluard. 

Galeria Fotogràfica 

processo civica santa tecla sitges 2014

23: 00h. CASTILLO DE FUEGO. A càrrrec de la Piroctècnia Igual S.A. con diseño de Isidre Pañella. 

Galeria Fotogràfica 

castell de foc santa tecla sitges 2014

Al finalizar:

CONCIERTO DE GRALLES. En el Cap de la Vila.(Por motivos de lluvia este acto se traslada al Casino Prado Suburense y empezara a partir de las 23:30h) 

Galeria Fotogràfica 

ball de gralles santa tecla sitges 2014

"BAILE DE GITANAS como se hacía antes" (al descanso)(Por motivos de lluvia este acto se traslada al Casino Prado Suburense y empezara a partir de las 23:30h) 

Galeria Fotogràfica 

ball de gitanes santa tecla sitges 2014

CONCIERTO a cargo del grupo Somos Caliu.(Por motivos de lluvia este acto se traslada al Casino Prado Suburense y empezara a partir de las 23:30h)

AUDICIÓN Y BAILE DE SARDANAS en el Paseo de la Ribera con la Cobla Sitgetana
 

MARTES 23 DE SEPTIEMBRE

07: 00h. Esplendorosa, ALEGRE Y RUIDOSA MATINAL INFANTIL. Con la participación de los niños de Sitges, que representan los bailes y entremeses de nuestra villa. Hay 2 recorridos paralelos: queda pospuesta por causa de la lluvia y se llevará a cabo si todo va bien, el domingo 28 de septiembre a las 9h el pasacalle de los grandes, ya las 9,30 h pasacalle de los pequeños

Recorrido Matinal MayoresGran 7: 00h. : Fonollar, Baluarte Vidal y Quadras, Puerto de alegramos, Rafael Llopart, San Damián, San Sebastián, Jesús, San Bartolomé, San Gaudencio, San José, Bonaire, Paseo de la Ribera (mar) hasta la Fragata. 

Galeria Fotogràfica 

matinal infantil grans santa tecla sitges 2014

Recorrido Matinal Pequeños 7: 30h: desde la Plaza Ayuntamiento, de En Bosch, Descenso, Barcelona, Àngel Vidal, Cap de la Vila, Parellades, San Pedro, Paseo de la Ribera (montaña), hasta la Fragata. 

Galeria Fotogràfica 

matinal infantil petits santa tecla sitges 2014

Al finalizar un almuerzo para todos los participantes.

11: 00h. SOLEMNE OFICIO en honor a Santa Tecla. Este año la ofrenda se realizará por la "Colla Media del Baile de Bastones" en nombre de Sitges. 

Galeria Fotogràfica 

ofici santa tecla sitges 2014

Al finalizar:

"SALIDA DE OFICIO" con todos los bailes, entremeses, músicos tradicionales, la Cobla Maricel y la Agrupación Suburband del Retiro. Al finalizar la Banda interpretará "Els Segadors", el himno nacional de Cataluña. 

Galeria Fotogràfica 

sortida de ofici santa tecla 2014

A continuación:

EXHIBICIÓN CASTELLERA a cargo de la colla Jove de Castellers de Sitges. 

Galeria Fotogràfica 

actuacio jove de sitges santa tecla sitges 2014

A continuación:

CONCIERTOS-VERMUT a las sociedades:

El Retiro con la actuación de la Cobla Maricel

El Prado con la actuación de Sitges Big Band de la escuela de música de El Retiro

(en caso de lluvia se realizará dentro de los teatros de cada entidad)

18: 30h. BAJADA DEL PILAR CAMINANDO por las escaleras de la Punta a cargo de la Colla jove de Castellers de Siges 

Galeria Fotogràfica 

Baixada del pilar caminant santa tecla sitges 2014

19: 00h. PROCESIÓN EN HONOR DE SANTA TECLA: La procesión del tabernáculo de Santa Tecla llevado por las Pubilles los barrios y entidades sitgetanas irá acompañado por Sitges y sitgetanas en procesión y abrirán paso los Bailes Populares y los músicos.

Recorrido: Baluarte, Fonollar, Rincón de la Calma, San Juan, Davallada, Barcelona, Santiago Rusiñol, Jesús, San Bartolomé, San Gaudencio, San Francisco, Cap de la Vila, Parellades, Bonaire, Oasseig de la Ribera, Nuevo, Mayor, plaza del Ayuntamiento y Baluard. 

Galeria Fotogràfica 

processo de santa tecla 2014

Con el paso de la procesión por el Paseo de la Ribera, la patrona será saludada con salvas de "morteretes" y toques de campana ya su paso la Cobla Sitgetana interpretará las sardanas Los Gigantes de Sitges de Tomás Gil y Membrado y La Procesión de Santa tecla de Jordi Pañella y Virella

ENTRADA DE SANTA TECLA en la iglesia parrroquial. Los bailes y músicos reciben a la patrona con sus bailes, castillo de fuego y campanadas.

A continuación:

ENCENDIDO del Dragón y el Águila ("fuego a la bestia") y el último BAILE de Gigantes 

Galeria Fotogràfica 

entrada santa tecla i ballada final sitges 2014

FIN DE FIESTA en el Palacio del Rey Moro organizado por el ABPS con concierto del grupo Veneno en la Piel. 

SÁBADO 27 DE SEPTIEMBRE

18: 30h. EXHIBICIÓN CASTELLERA, de Santa Tecla en el Cap de la Vila con los Xicots de Vilafranca, los Minyons del Arboç y la colla Jove de Castellers de Sitges. 

Galeria fotogràfica 

castells santa tecla sitges 2014

21:30 Teatro en el Casino Prado Suburense con la obra "Antaviana" de la Compañía Joven Prado, con una recopilación de cuentos de Pere Calders. Precio socios 8 €, no socios € 10
 

DOMINGO 28 DE SEPTIEMBRE

18: 00h. CONCIERTO DE ÓRGANO a cargo de Claudio Astronio, organizado por "Amigos del Órgano de Sitges"

18: 00h. XXVI CONCURSO NACIONAL DE PEÑAS SARDANISTAS "TROFEO VILLA DE SITGES". Organizado por los Amigos de la Sardana de Sitges y amenizado por Cobla Maricel. Plaza de la Fragata

Actos de la Fiesta de Santa Tecla en Sitges

21/09/2013

Fiesta Infantil y Chocolatada

actos de la fiesta de santa tecla en sitges

actos de la fiesta de santa tecla en sitges

Con la representación de “la Llegenda dels  Gegants Moros” con marionetas, y Chocolatada para todos los niños y niñas. A continuación, Vestiremos a los Gigantes Moros. Acto organizado por la Agrupació de Balls Populars de Sitges.

22/09/2013 

Repique de campanas y 21 morteros

actos de la fiesta de santa tecla sitges 2013

actos de la fiesta de santa tecla en sitges

Como ya es tradición hoy se ha hecho el encendido de la salva de 21 morteros, este año a cargo de miembros de la Agrupación Escolta (CAU) Los 21 morteros han sido lanzados por:

 1.-  El  Alcalde Miquel Forns 2.-  El Teniente de Alcalde Magí Almirall 3.-  Presidente de la Comisió de la Fiesta de Santa Tecla, Rafel Font  4.-  Cati y Victor 5.-  Jonathan, Teresa y Luis 6-   Sharu, David y Jaime 7.-  Rosa Mari y Umar 8.-  Arnau, Laia, LLuis y Silvia 9.-   Hugo, Dario, Mercè, Duna y Imma 10.- Cristina, Mark y Josè 11.- Estel, Woody, Sonia y Jordi 12.- Alexia y Beatriz 13.- Paula 14.- Marta y Rosa 15.- Adrià, Mª Mar y Francesc 16.- Anna y Carles 17.- Eloi, Judit y Josep 18.- Ariadna 19.- Laura y Natalia 20.- Alberto y Carlota 21.- Guille, Pere, Zoe, Anton y Pau

Procesión Cívica

actos de la fiesta de santa tecla sitges 2013

actos de la fiesta de santa tecla en sitges

El cortejo del tabernáculo de Santa Tecla, por los bailes, la imagen, los músicos tradicionales y la Asociación Musical Suburband del Retiro, se ha concentrado en el domicilio de la pendonista, la señora Carmen Merlos Mediavilla, desde donde han recogido "la botiga de Santa Tecla" y se han dirigido a la Iglesia Parroquial.
El cortejo ha hecho el siguiente recorrido: Illes Balears, Aragó, Sant Honorat, Emili Picó, Jesús, Cap de la Vila, Major, Plaça de l’Ajuntament y Baluard.

Castillo de Fuegos artificiales

actos de la fiesta de santa tecla sitges

actos de la fiesta de santa tecla en sitges

A cargo de Pirotecnia Igual SA. El diseño del espectáculo y la supervisión artística del montaje a cargo de los pirotécnicos Isidro Pañella y Xavier Galan.

Baile de Gralles y concierto

actos de la fiesta de santa tecla sitges

actos de la fiesta de santa tecla en sitges

En el Cap de la Vila, Baile de Gralles y concierto a cargo del grupo Fumera.  Acto organitzado por la Agrupació de Balls Populars de Sitges y la Comissió de Fiesta Mayor y Santa Tecla.

23/09/2013

Dia de Santa Tecla

Matinal Infantil (Mayores)

actos de la fiesta de santa tecla sitges

actos de la fiesta de santa tecla en sitges

Desde el cruce de la C/ Davallada con la C/ Barcelona, ha salidola Matinal Infantil Grande. Los participantes mayores han hecho el siguiente recorrido: Fonollar, Baluard, Vidal i Quadras, Port de n’Alegre, Rafel Llopart, Sant Damiá, Sant Sebastià, Jesús, Sant Bartomeu, Sant Gaudenci, Sant Josep, Bonaire, Passeig la Ribera (tocando el mar) hasta la Fragata.


Matinal Infantil (Pequeños)

actos de la fiesta de santa tecla sitges

actos de la fiesta de santa tecla en sitges

Desde la plaça de l’Ajuntament, ha salido la Matinal Infantil de los más pequeños, los niños  han hecho el siguiente recorrido: Plaça de l’Ajuntament, d’En Bosch, Davallada, Barcelona, Àngel Vida, Cap de la Vila, Parellades, Sant Pere, Passeig de la Ribera (por el lado de la montaña) hasta la Fragata.

Celebración del Solemne Oficio y salida de oficio

actos de la fiesta de santa tecla sitges

actos de la fiesta de santa tecla en sitges

Solemne Oficio concelebrado en honor de Santa Tecla. Este año, en el ofertorio, el Ball de Panderetes del ABPS ha hecho la ofrenda, en nombre de todo el pueblo, a nuestra copatrona.A la salida de Oficio con todos los bailes y entremeses, músicos tradicionales, la Cobla Maricel y la AgrupaciónMusical Suburband del Retiro. Después de la actuación de los bailes y entremeses, la Banda ha interpretado Els Segadors, el himno nacional de Cataluña. A continuación, en la Plaça de l’Ajuntament, Exhibición Castellera a cargo de la Colla Jove de Castellers de Sitges.

Bajada del Pilar Caminando

actos de la fiesta de santa tecla sitges

 actos de la fiesta de santa tecla en sitges

A las seis y media de la tarde desde el Baluard, Bajada del Pilar Caminando por las escaleras de la Punta, a cargo de la Colla Jove de Castellers de Sitges.

 Procesión en Honor de Santa Tecla

actos de la fiesta de santa tecla sitges

actos de la fiesta de santa tecla en sitges

Ha abierto el cortejo religioso el “ganfaró” parroquial llevado por el Cuerpo de costaleros de Sant Bartomeu y Santa Tecla. Los gigantes, las bestias y los bailes, con sus músicos, han abierto la procesión, que ha presidido el señor rector de la Parroquia, Mn. Josep Pausas Mas, y el Ilustrísimo Ayuntamiento, y que ha cerrado l’Asociació Musical Suburband del Retiro. El recorrido ha sido el siguiente: Baluard, Plaça de l’Ajuntament, d’en Bosch,  Davallada, Barcelona, Santiago Rusiñol, Jesús, Sant Bartomeu, Sant Gaudenci, Sant Francesc, Cap de la Vila, Parellades, Bonaire, Passeig de la Ribera, Nou, Major, Plaça de l’Ajuntament y Baluard. Al paso del cortejo religioso por el Passeig de la Ribera, la patrona de la Villa ha sido saludada con salvas de morteros y toques de campanas.

Entrada de Santa Tecla 

actos de la fiesta mayor de santa tecla sitges

 actos de la fiesta de santa tecla en sitges

Los bailes y los músicos han recibido la imagen de la copatrona y le han rendido homenaje cuando ha entrado en la iglesia, en medio de fuegos artificiales y campanadas. Dentro del templo, lectura de la oración “Us he mirat Santa Tecla “. 

Baile Final

actos de la fiesta de santa tecla sitges

actos de la fiesta de santa tecla en sitges

A continuación, en la plaça de l’Ajuntament ha tenido lugar la última encendida del Drac y ´’Àliga y el último Baile de Gigantes.

28/09/2013

 

Exhibición Castellera ( Santa Tecla )

actos de la fiesta de santa tecla sitges 2013

 actos de la fiesta de santa tecla en sitges

Exhibición Castellera de Santa Tecla , con los Castellers de Sants , los Castellers de Terrassa y la Colla Jove de Castellers de Sitges . Después de una hora esperando a que empezaran por falta de ambulancia, empezaron las actuaciones y tras una ronda se tubo que suspender a causa de una caida. Desde aquí queremos animar a la Jove de Sitges a que continuen porque nos encantan sus actuaciones. "Visca la Jove"


20/09/2013

Presentación de la Imagen de Santa Tecla

presentacion de la imagen de Santa Tecla Sitges 2013

presentacion de la imagen de Santa Tecla Sitges 2013


La imagen de Santa Tecla se puede visitar en el domicilio de la pendonista desde hoy a las seis de la tarde, en la calle de las Islas Baleares número 9.
Con este acto se da el pistoletazo de salida a un largo fin de semana que culminará el lunes 23 de septiembre, propiamente el día de Santa Tecla.