Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

S'inicia el servei de socorrisme a les platges

22/06/2015

S'inicia el servei de socorrisme a les platges

SERVEI SOCORRISME PLATGES SITGES

Les 13 platges urbanes de Sitges han iniciat el servei aquest cap de setmana. Les quatre platges amb major afluència disposen de socorrisme des del passat dimecres 17 de juny.


Amb un total de 22 socorristes, vehicles tot terreny, llanxes i motos aquàtiques, el Servei de Socorrisme ha entrat en funcionament aquest cap de setmana a les 13 platges urbanes del terme municipal. En el cas de les quatre platges amb més afluència; Ribera, Fragata, Sant Sebastià i Garraf, el servei va començar el passat dimecres 17 de juny.

La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, ha manifestat que “les platges de Sitges continuaran garantint la seguretat dels usuaris durant la temporada d’estiu”. Segons la nova responsable municipal, “impediments administratius han retardat l’inici d’aquest servei essencial i, fins que estigui tot solucionat, l’Ajuntament ha prorrogat el contracte amb ProActiva, l’empresa encarregada del servei en els darrers anys”.

La missió dels socorristes té una doble vessant. Per una banda, la vigilància dels banyistes, els perills, les embarcacions aquàtiques, entre d'altres. I d'altra banda, el socorrisme, amb les accions de salvament i primers auxilis, i la coordinació amb els cossos policials i d'emergències. Els agents poden identificar-se per la indumentària, amb samarretes grogues i pantalons vermells.

El Servei de Socorrisme a les platges compta també amb serveis com l'assistència al bany per a persones amb limitacions físiques per mitjà de cadires de bany amfíbies; el servei de polseres identificatives per evitar la pèrdua dels infants; la comunicació de l'estat de les banderes; la informació de la qualitat de la sorra i de l'aigua, i el manteniment del senyals de balisa dels espigons.

L'horari del servei és d'11.00 a 18.00 hores per a tots els dies de juny, i fins a les 19.00 hores tots els dies juliol i agost. Al setembre, el servei funcionarà de l'1 a 6, els dies 12 i 13 i del 19 al 24, d'11.00 a 18.00 hores.