Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Roba un veler a Sitges i el detenen al port de Blanes

03/08/2017

Roba un veler a Sitges i el detenen al port de Blanes

roba veler a sitges

L’home, de nacionalitat britànica i veí de Barcelona, es va endur el vaixell dimarts a la matinada

L’arrestat, que hauria navegat begut, va amarrar a Blanes, on van descobrir que el veler era robat


Els Mossos van detenir ahir a la matinada a Blanes un home de nacionalitat britànica veí de Barcelona de 50 anys, després que robés un veler al port de Sitges i el pilotés fins al port de Blanes, on va amarrar. L'home va sostreure el veler batejat amb el nom de Tots Tres, model Dufour 455, del Club Nàutic del Garraf del port de Sitges dimarts, 1 d’agost, a les cinc de la matinada. Els propietaris del vaixell en van denunciar la desaparició, i en van fer difusió a les xarxes socials, sobretot en els fòrums nàutics.

Tretze hores després del robatori, un home va atracar al port de Blanes pels volts de les sis de la tarda amb un veler que aparentment era de les mateixes característiques. El navegant va anar a les oficines del club nàutic per fer els papers corresponents a l’amarratge del veler al port. Però alguna cosa els va fer mala espina, als responsables del club, perquè l’home deia que no duia la documentació del vaixell, i a més presentava símptomes clars d’anar begut. Tot i així, els empleats del club li van dir que deixés el passaport, que ja en farien prou, i l’home va marxar.

Ja amb calma, i sense que hi hagués l’home al davant, van fer les gestions pertinents i van comprovar el que ja sospitaven: el veler era el que havien robat hores abans a Sitges. És per això que els responsables del Club Nàutic de Blanes van trucar immediatament als Mossos.

Hores més tard, pels volts de la una de la matinada, l'home va tornar a les instal·lacions per recollir la documentació que hi havia deixat, moment en què els agents policials el van poder detenir i el van portar a la comissaria dels Mossos, on van comprovar en el seu currículum policial que havia estat detingut en una ocasió per amenaces a l’Eixample de Barcelona. Pel que fa al vaixell, tot sembla indicar que està en perfectes condicions i que no ha tingut cap desperfecte. A més, el detingut va retornar algun aparell nàutic, com ara un GPS, que n’havia agafat.

No és el primer vaixell que roben a la costa barcelonina. A l’abril, un altre veler va ser sostret al Club Nàutic de Vilanova i la Geltrú. El seu nom és Ventall III, i el model, Furia 28, amb matrícula 7a. BA-2-2072. En aquest cas els amos encara no l’han pogut localitzar