Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

La regidoria de Cultura, Tradicions i Festes presenta els resultats de l’estudi d’espectadors del Carnaval 2017

18/04/2017

La regidoria de Cultura, Tradicions i Festes presenta els resultats de l’estudi d’espectadors del Carnaval 2017

espectadors carnaval sitges 2017

L’estudi revela que la nit que registra major afluència d’espectadors del Carnaval és la de diumenge de Disbauxa amb 44.000 persones i detalla que en els dies de majors concentració d’actes de Carnaval arriben a Sitges unes 230.000 persones.

La regidoria de Cultura, Tradicions i Festes presenta els resultats de l’estudi elaborat per l’empresa BestFreeWiFi que determina el nombre d’espectadors que registra Sitges els dies de major concentració d’actes.

Les dades s’obtenen de 3 sensors, el primer instal·lat a l’oficina de turisme, a la Plaça Eduard Maristany, i que permet saber el flux de persones que han arribat o han marxat amb tren. El segon sensor es va situar a la primera de les 44 carrosses i el tercer a la última, aquest dos sensors permeten saber la gent que està situada prop del recorregut de la rua. Els sensors detecten les persones a 100 metres a la rodona, que porten els mòbils amb el wi-fi obert, que són la gran majoria, i només els comptabilitza una sola vegada.

L’estudi analitza l’afluència de públic que registra la rua infantil de diumenge, la rua de la disbauxa i la de l’extermini i determina que la rua que més espectadors registra és la de la rua de la disbauxa amb 44.000 visitants. També detalla que 97.000 persones han vist com a mínim una de les tres rues, de les quals el 94% han assistit només a una rua, el 5% a dues i l’1% a totes tres.

Persones detectades durant les rues:

‣ Rua infantil 26 matí: 25.720 assistents.
‣ Rua Disbauxa 26 nit: 43.817 assistents
‣ Rua Extermini 28 nit: 34.181 assistents


La regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, explica que “les dades ens permeten saber la quantitat d’espectadors que es concentren al llarg del recorregut de les rues de la Disbauxa i de l’Extermini, i es constata que tenim una rua de la Disbauxa on es concentra un gran nombre de públic i un públic eminentment familiar, tal com es buscava amb l’avançament horari. També es confirma el canvi de tendències d’assistències a les rues de carnaval dels darrers anys on s’ha invertit l’afluència d’espectadors, de dimarts a diumenge. Aquest fet ja s’havia detectat tot i que no s’havia pogut quantificar”.

L’estudi de la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes indica que entre la rua infantil de diumenge, la de la disbauxa i la rua de l’extermini es registren un total de 230.000 persones.

Les dades registrades per RENFE també constaten l’alta afluència de visitants el diumenge i la davallada de públic de dissabte a la nit.