Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

JORNADA DE PREVENCIÓ DE RESIDUS A SITGES, 26 DE NOVEMBRE 2017

20/11/2017

JORNADA DE PREVENCIÓ DE RESIDUS A SITGES, 26 DE NOVEMBRE 2017

jornada de prevencio residus sitges

El proper dia 26 de novembre participa en BENVINGOOD DAY SITGES, en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Anualment milions de tones d’escombraries es depositen als oceans generades pels nostres hàbits de consum. Participa i ajuda a sensibilitzar i conscienciar sobre aquest problema.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus, del 18 al 26 de novembre 2017, és una acció comuna a tota Europa que te l’objectiu de conscienciar sobre la quantitat de deixalles que llencem de forma incontrolada a la natura generada pels nostres hàbits i promoure alhora la sensibilització sobre la prevenció de residus.

A Sitges aquesta acció està organitzada per l’Oficina d’Educació i Promoció Ambiental de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona des del Centre d’Estudis del Mar (CEM) i tindrà lloc el dia 26 de novembre al CEM, Passeig Marítim, 72.

Us esperem al punt d’informació on s’exhibirà la instal·lació Artística La Mar de Plàstics: Plafons Divulgatius, Totems i Para-sols fets amb peces modulars teixides prèviament amb la tècnica tradicional del ganxet, a partir de fil de bosses de plàstic d’un sol ús i material recuperat a les platges.

Es realitzarà una activitat participativa de Recol·lecta i Caracterització de Plàstic de les Platges de manera autònoma. Es repartiran bosses i guants i es recolliran les bosses amb el material plàstic recuperat i la fracció de rebuig. En acabar, els participants podran participar als Tallers La Mar de Plàstics i gaudir de la visita guiada a l’exposició L’ESPAI MARÍ COSTES GARRAF XN2000 i del audiovisual Immersió a la Posidònia Oceànica. Durant tot el matí, s’oferiran visites guiades i projeccions de l’audiovisual al CEM.

PROGRAMA:
•10h -10,15h: Benvinguda i breu presentació.
•10,15h -10,30h: Introducció, “El problema dels plàstics als oceans”. Presentació de recursos i desenvolupament de la Jornada de Prevenció de Residus. Presentació d’Agents Dinamitzadors i instruccions pel desenvolupament de la neteja.
•10,30h -11,30h: Recol·lecta de Plàstic de les Platges, activitat participativa autònoma. En el punt d’informació del Passeig Marítim, davant del CEM, es repartiran bosses i guants i posteriorment es recolliran les bosses amb el material plàstic recuperat i la fracció de rebuig.
•12h -12,30h: Caracterització, separació, selecció i pesatge dels residus. Es realitzarà al mateix punt d’informació, al Passeig Marítim.
•12:30h -13:30: Tallers la Mar de Plàstics i visita guiada a l’exposició “L’Espai Marí Costes del Garraf XN2000” i projeccions de l'audiovisual “Immersió a la Posidònia Oceànica”.

T’esperem el 26 de novembre a les 10:00 al CEM Passeig Marítim, 72, Sitges


05/05/2016

Sitges s’afegeix dissabte a la jornada europea de recollida de residus del litoral

neteja litoral sitges

· La iniciativa oberta a tots els públics i organitzada pel Centre d'Estudis del Mar, tindrà lloc el 7 de maig a dos quarts de deu al Passeig Marítim, davant la platja de Les Anquines.

· L'acció de neteja de residus del litoral anirà des de la platja de La Barra fins a la Cala del Gegant, travessant espais naturals. 

Sitges celebra aquest dissabte la jornada de recollida de residus Clean up day (Dia de neteja) que se celebrarà conjuntament a tot Europa, amb la intenció de recollir els residus presents a les platges, i donar visibilitat a la problemàtica dels residus plàstics als mars i oceans.

La jornada de recollida de residus, organitzada pel Centre d'Estudis del Mar CEM, s'iniciarà a la platja de La Barra i finalitzarà a la Cala del Gegant. Les persones voluntàries es desplaçaran d'un punt a l'altre travessant espais naturals durant tot el matí per recollir tot tipus de deixalles i deixar l'entorn natural net. La convocatòria, oberta a tothom, se celebrarà dissabte 7 de maig a dos quarts de deu al Passeig Marítim, davant la platja de Les Anquines.

Durant la jornada se seleccionaran residus plàstics que seran reutilitzats com a matèria primera per convertir-los en art amb els infants i voluntaris en el marc de la Festivitat del Corpus, el festival Recicl’Art (del 9 al 12 de juny) i les activitat lúdiques del CEM en el marc dels casals d’estiu.

La neteja finalitzarà amb una concentració del grup de voluntaris davant el CEM per visitar l'exposició produïda per alumnes de 5è de Primària i els usuaris de la Fundació Ave Maria, amb la col·laboració de la Fundació Arrel.

L’acció comptarà amb la implicació de diversos col·lectius de treballadors de la Diputació de Barcelona, com són el Cercle Voluntaris dels Parcs; els treballadors de la campanya “Millorem el Medi Ambient” així com col·laboradors del Centre d’Estudis del Mar. 

Sobre el Clean up day

Els dies 6, 7 i 8 de maig se celebra arreu d’Europa el Clean up day en el marc de la campanya Let’s clean Europe! que organitza la EWWR (Setmana Europea de la Prevenció de Residus) amb l’objectiu de reduir el nombre de residus abocats a la natura i donar visibilitat a la problemàtica.

La campanya proposa accions de neteja en espais naturals, com boscos, rius, platges i rieres, que permetin aplegar les iniciatives locals en un únic esdeveniment i que tinguin lloc els mateixos dies a tot Europa.