Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Sitges s’afegeix dissabte a la jornada europea de recollida de residus del litoral

05/05/2016

Sitges s’afegeix dissabte a la jornada europea de recollida de residus del litoral

neteja litoral sitges

· La iniciativa oberta a tots els públics i organitzada pel Centre d'Estudis del Mar, tindrà lloc el 7 de maig a dos quarts de deu al Passeig Marítim, davant la platja de Les Anquines.

· L'acció de neteja de residus del litoral anirà des de la platja de La Barra fins a la Cala del Gegant, travessant espais naturals. 

Sitges celebra aquest dissabte la jornada de recollida de residus Clean up day (Dia de neteja) que se celebrarà conjuntament a tot Europa, amb la intenció de recollir els residus presents a les platges, i donar visibilitat a la problemàtica dels residus plàstics als mars i oceans.

La jornada de recollida de residus, organitzada pel Centre d'Estudis del Mar CEM, s'iniciarà a la platja de La Barra i finalitzarà a la Cala del Gegant. Les persones voluntàries es desplaçaran d'un punt a l'altre travessant espais naturals durant tot el matí per recollir tot tipus de deixalles i deixar l'entorn natural net. La convocatòria, oberta a tothom, se celebrarà dissabte 7 de maig a dos quarts de deu al Passeig Marítim, davant la platja de Les Anquines.

Durant la jornada se seleccionaran residus plàstics que seran reutilitzats com a matèria primera per convertir-los en art amb els infants i voluntaris en el marc de la Festivitat del Corpus, el festival Recicl’Art (del 9 al 12 de juny) i les activitat lúdiques del CEM en el marc dels casals d’estiu.

La neteja finalitzarà amb una concentració del grup de voluntaris davant el CEM per visitar l'exposició produïda per alumnes de 5è de Primària i els usuaris de la Fundació Ave Maria, amb la col·laboració de la Fundació Arrel.

L’acció comptarà amb la implicació de diversos col·lectius de treballadors de la Diputació de Barcelona, com són el Cercle Voluntaris dels Parcs; els treballadors de la campanya “Millorem el Medi Ambient” així com col·laboradors del Centre d’Estudis del Mar. 

Sobre el Clean up day

Els dies 6, 7 i 8 de maig se celebra arreu d’Europa el Clean up day en el marc de la campanya Let’s clean Europe! que organitza la EWWR (Setmana Europea de la Prevenció de Residus) amb l’objectiu de reduir el nombre de residus abocats a la natura i donar visibilitat a la problemàtica.

La campanya proposa accions de neteja en espais naturals, com boscos, rius, platges i rieres, que permetin aplegar les iniciatives locals en un únic esdeveniment i que tinguin lloc els mateixos dies a tot Europa.