Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona Sitges 2018

 

 

01/03/2018 

Les cares conegudes del 60 Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona-Sitges

Galeria Fotogràfica de tot el Ral.li

famosos ral.liCada edició del Ral·li Barcelona-Sitges compta amb participants reconeguts pel públic, i en aquesta ocasió no serà menys

El proper diumenge 4 de març prendran la sortida de la Plaça Sant Jaume, juntes a bord d'un cotxe antic i vestides d'època com dicta la normativa de la prova, la periodista esportiva Carme Barceló –El Chiringuito de Jugones (Mega), Sport, Sport & Style– i la model i presentadora Elsa Anka.
Els també periodistes Andrés Guerra –La Vanguardia Digital i Arucitys– i Marc Martín –esports de motor a TVE– seran altres de les cares televisives que partiran de Barcelona cap a Sitges, on se'ls afegirà la popular cantant Gisela.

28/02/2018 

Els premis que vesteixen el 60 Ral·li Internacional de Cotxes d`Època Barcelona-Sitges

premis vestimenta ral li

El Ral·li Internacional de Cotxe d'Època Barcelona-Sitges suposa un repte per als vehicles i per als seus ocupants, que edició rere edició van de de vint-i-un botons per lluir millor que mai en una de les cites més importants de l'any. Un jurat d'especialistes en vehicles històrics avaluarà durant les verificacions del dissabte 3 l'estat de conservació o restauració de cada participant, que a més haurà d'arribar pels seus propis mitjans fins a La Fragata a Sitges per optar a un dels guardons. 


L'organització lliura tres premis en cada una de les quatre categories de cotxes (Grup I fins a 1908; Grup II, entre 1909 i 1914; Grup III, entre 1915 i 1920; i Grup IV, entre 1921 i 1928), i tres més per les millors motocicletes. A més, s'atorgarà el Premi RACC al participant més jove, un Premi especial en memòria a Pere Arderiu i un Premi "Amics dels cotxes veterans".

Si bé la competència entre els cotxes i motos és la raó de ser del Ral·li, sens dubte uns dels premis més desitjats entre els assidus a la prova són els Premis a l'elegància, en els que un jurat d'experts de la moda decideix quins han estat els cinc participants millor vestits en relació amb l'època de l'automòbil amb el que han viatjat. També es lliurarà el Premi a la elegància infantil i el Premi Memòria Gemma Toscas. 

Acreditacions, el dissabte 3 de març
Els periodistes i fotògrafs que desitgin cobrir el ‘60 Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona-Sitges’ per un mitjà de comunicació reconegut com a tal, podran recollir els passis personalitzats únicament el dissabte, 3 de març de 2018, de 10 a 14 hores, a l'espai habilitat per a la premsa en L’illa Diagonal. En aquest cas, la sol·licitud d'acreditació ha de fer-se prèviament enviant un e-mail a retro@jas.es. 

Qualsevol cas especial s'atendrà personalment, encara que per qüestions de logística només s'expediran acreditacions el diumenge 4 de març, de 9.30 a 10.30 hores, prèvia consulta a través del telèfon 93 885 22 56 realitzada abans del divendres, 2 de març de 2018.

22/02/2018 

60è Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona-Sitges: una nova fita 

La prova compleix aquest 2018 sis dècades de celebració ininterrompuda, en les que s’ha convertit en un dels referents internacionals pel seu itinerari incomparable -on destaquen sobre manera les Costes del Garraf-, la implicació dels seus participants i la complicitat de les ciutats que li donen nom 

La 60a edició del Ral·li Barcelona-Sitges és una de les més esperades dels últims temps. Una edició tan assenyalada com aquesta ha permès que la seva reconeguda capacitat de convocatòria s’hagi vist reforçada, motiu pel qual molts aficionats i col·leccionistes de cotxes d’època no han volgut deixar escapar l’ocasió de tornar a participar en la prova. 

Més d’un centenar de vehicles prendran la sortida de la Plaça Sant Jaume de Barcelona, amb els seus ocupants vestits amb robes pròpies de l’època en què van ser construïts, i afrontaran la “carretera de les Costes” per arribar a Sitges, on s’espera que una multitud els rebi tant al Port de Sitges-Aiguadolç, tradicional parada de refresc, com a la Plaça de la Fragata, al peu de la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla. 

L’exposició de L’illa Diagonal, un clàssic 

El centre comercial L’illa Diagonal de Barcelona és un dels punts de referència de l’esdeveniment.
Des del 12 de febrer i fins el dissabte 3 de març, dia de les verificacions del Ral·li, s’exposen sis models d’època representatius de la caravana que es podrà veure rodar l’endemà.
En aquesta ocasió, la mostra la componen un Essex Super Six Doctor Coupé de 1929, un Le Zebre Type C - Cabriolet de 1915, un Flanders “20” Twenty Roadster, un Ford Model T de 1926, un Rolls-Royce Phantom I Mayfair i un Rolls-Royce Phantom I de 1927 “ex William Deering”, cedits pel Retro Auto-Moto Museu (RAMM) de Barcelona i l’empresa Grup Limousines. 

El mateix dissabte, a partir de les 10.00, els vehicles inscrits acudiran a l’Av. Diagonal, sobre la vorera davant de L’illa Diagonal, on romandran exposats fins a les 17.00 hores.
El diumenge 4, a partir de les 8.30 hores, la Plaça Sant Jaume estarà habilitada per rebre els participants, que prendran la sortida des d’allà mateix a les 10.30, després de la baixada de bandera de les autoritats de Barcelona i de Sitges. 


Una imatge retro més moderna 

Sitges, Barcelona i un cotxe d’època abordant alegrement les Costes del Garraf, amb el mar de fons fent de nexe d’unió entre aquests tres punts clau, són els protagonistes del colorista cartell que anuncia el 60è Ral·li Internacional Cotxes d’Època Barcelona-Sitges.
Les senzilles línies de l’automòbil de la imatge, inspirades en les d’un Buick D44 de 1916, que aquest any participarà en la prova, representen el canvi cap a un nou estil, una renovació
generacional que coincideix, no per casualitat, amb la desimboltura elegant de l’espectadora que contempla el vehicle en passar.
Són, en definitiva, referències a la pròpia evolució del Ral·li, al qual cada cop participen més conductors joves. 

El Ral·li, al cupó de l’ONCE 

Una altra de les raons que fan especial aquesta 60a edició del Ral·li és que és el motiu triat per l’ONCE per il·lustrar el cupó del sorteig del 4 de març. Ni més ni menys que cinc milions i mig de cupons surten a la venda avui 22 de febrer, i estaran disponibles tant a través dels 20.000 agents venedors de la reconeguda organització sense ànim de lucre, com de la pàgina web oficial del joc (www.juegosonce.es) i establiments col·laboradors autoritzats. 

Més de cent vehicles i un repte 

La popularitat del Ral·li i la seva vocació internacional s’han posat en relleu una vegada més,
amb una inscripció oficial que arriba als 104 vehicles: 86 cotxes fabricats fins 1928 (d’ells, 13 francesos, 4 italians, 1 austríac i 1 britànic) i 18 motos fins a 1938. A ells cal afegir un Fiat 509 de 1929 i un Hispano Suiza de 1930, que participen fora de concurs.
El més antic de tots els participants serà un Vauxhall Tourreu de 1904, mentre que la marca amb major nombre de representants serà Ford, que comptarà amb 14 unitats lluint en les seves graelles el popular oval blaus, sumant d’aquesta manera 529 participacions durant tota la història del Ral·li.
Tots els participants competiran per ser un dels tres que mostrin el millor estat de conservació i respecte pel model original en cadascuna de les quatre categories: Grup I (automòbils fins a 1908); Grup II (de 1909 a 1914); Grup III (de 1915 a 1920); i Grup IV (de 1921 a 1928).
Entre les motos, cridarà l’atenció la Machless Model H de 1920, escortada per, entre altres, el nombrós grup de incombustibles BMW, que miraran igualment per fer-se amb un dels tres premis a la millor conservada. 

Tot el Ral·li Barcelona-Sitges, on-line 

Seguir tots els detalls del Ral·li és més fàcil que mai. Durant les verificacions a L’illa Diagonal el dissabte, es penjarà un codi QR davant de cada vehicle que es podrà escanejar amb un smartphone per accedir a la fitxa tècnica i a informació d’interès.
A més, els que vulguin seguir la prova el diumenge, entrant a la pàgina web oficial del Ral·li (www.rallybarcelonasitges.com) podran saber en temps real en quin punt de la ruta entre Barcelona i Sitges es troba la caravana de vehicles històrics.
El Ral·li Barcelona-Sitges està present a Facebook, Twitter (@rallisitges) i Instagram (@rallibarcelonasitges), i esvpoden seguir les seves novetats amb les etiquetes #rallibcnsitges, #viveelrally i #viuelrally. 


Vestits per l’ocasió 

Un dels trets que han caracteritzat el Ral·li Barcelona- Sitges des de la primera edició és la indumentària dels participants. Tant conductors com acompanyants han d’anar vestits segons els cànons de l’època del vehicle en què participen. Un jurat especialitzat analitza la qualitat i l’estil del vestuari per decidir qui s’emporta el Premi a la Elegància, un dels més desitjats de la prova. 

Un cap de setmana del motor 

El Ral·li està present tot el cap de setmana tant a Barcelona com a Sitges. Mentre els cotxes d’època s’exposen a L’illa Diagonal, el dissabte 3 a partir de les 11 la Plaça de la Fragata acollirà una concentració de models T1 i T3 de la marca Volkswagen, organitzada en col·laboració amb el Club Escarabats de Catalunya, que s’hi quedaran fins a les 17 hores aproximadament. 

La música els espera 

El punt d’arribada a La Fragata de Sitges estarà amenitzat amb l’actuació en directe de Apocadixie 4, un grup de música swing que començarà el seu espectacle a partir de les 12.30.
La plaça, a més, albergarà al costat del parc tancat un village amb diverses carpes en què es desenvoluparan diverses activitats, com degustació de productes de Moritz als que es facin un selfie en el seu photocall, o sorteig de tasts de vi i visites a les seves caves a la zona de Caves Pere Ventura. 

El recorregut no tindrà pèrdua El Ral·li manté el recorregut habitual d’edicions anteriors, que uneix les principals poblacions entre Barcelona i Sitges: 

10.30 h 

Sortida del Ral·li des de Barcelona (Plaça Sant Jaume – Ferran – Rambles – Plaça Catalunya – Ronda Universitat – Ronda Sant Antoni – Sepúlveda – Paral·lel – Plaça Espanya – Gran Via – Badal – Constitució), cap a L’Hospitalet de Llobregat (Santa Eulàlia – Enric Prat de la Riba – Barcelona), Cornellà de Llobregat (Carretera de L’Hospitalet – Av. de la Fama – Tirso de Molina – Av. Baix Llobregat – Enllaç amb la C–245), Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà, Castelldefels, enllaç amb la C–246, Costes del Garraf i arribada al Port de Sitges-Aiguadolç. 

13.30 h 

Sortida del Port de Sitges-Aiguadolç amb el següent recorregut: Av. Port d’Aiguadolç – Emerencià Roig i Raventós – Av. Balmins – Port Alegre – Rafael Llopart – Jesús – Cap de la Vila – Parellades – Marquès de Montroig – Plaça Indústria – 1 de Maig – Passeig de la Ribera – Bassa Rodona – Sant Antoni – Av. Sofia i Passeig de la Ribera fins arribar a la Fragata.
Els cotxes estaran exposats fins a les 17.30 hores aproximadament. 

Es recupera la sortida del dilluns 

Dilluns 5 de març els participants que ho desitgin realitzaran una sortida lúdica per les carreteres del Garraf i l’Alt Penedès, tot seguint dos dels traçats més antics de la velocitat a Catalunya, el circuit de l’Alt Penedès i el Circuit de Vilafranca.
Aquesta sortida, amb origen a Sitges, recorrerà les localitats de Sant Pere de Ribes, Canyelles, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca, La Múnia, Santa Margarida i els Monjos i Sant Sadurní d’Anoia, on la comitiva farà una parada en les instal·lacions de Pere Ventura per visitar les seves caves i finalitzaran la jornada amb un dinar informal de cloenda del Ral·li. 

Acreditacions, el dissabte 3 de març 

Els periodistes i fotògrafs que desitgin cobrir el ‘60 Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona-Sitges’ per un mitjà de comunicació reconegut com a tal, podran recollir els passis personalitzats únicament el dissabte, 3 de març de 2018, de 10 a 14 hores, a l’espai habilitat per a la premsa en L’illa Diagonal. En aquest cas, la sol·licitud d’acreditació ha de fer-se prèviament enviant un e-mail a retro@jas.es.
Qualsevol cas especial s’atendrà personalment, encara que per qüestions de logística només s’expediran acreditacions el diumenge 4 de març, de 9.30 a 10.30 hores, prèvia consulta a través del telèfon 93 885 22 56 realitzada abans del divendres, 2 de març de 2018.

08/02/2018

La modernitat retro, imatge del 60 Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona-Sitges

ral li cotxes sitges

Sitges, Barcelona i un cotxe d'època abordant alegrement les Costes del Garraf, amb el mar de fons fent de nexe d'unió entre aquests tres punts clau, són els protagonistes del cartell del Ral·li Internacional Cotxes d'Època Barcelona-Sitges, que compleix aquest any la seva 60a edició.

Les senzilles línies de l'automòbil de la imatge, inspirades en les d’un Buick D44 de 1916 que aquest any participarà a la prova, representen el canvi cap a un nou estil, una renovació generacional que coincideix, no per casualitat, amb l'elegància desenfadada de l’espectadora que contempla el vehicle quan passa. Són, en definitiva, referències a la pròpia evolució del Ral·li, al qual cada vegada hi participen més conductors joves.

20/01/2017

El Ral·li Barcelona-Sitges comença amb la tradicional exposició a L'illa Diagonal

Per veure la galeria Fotogràfica de tot el Ral·li  Clika aquí

exposicio ral li cotxes sitges

El centre comercial L'illa Diagonal acull una exposició de sis vehicles representatius de la caravana de cotxes antics que han de travessar les Costes del Garraf.

L'exposició de vehicles d'època a L'illa Diagonal és novament l'antesala del Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona-Sitges. Des de dilluns 20 de febrer al dissabte 4 de març, els visitants del centre comercial podran admirar sis models que anticipen el que es veurà durant la celebració de la prova. En aquesta ocasió, la marca Hispano-Suiza ocuparà un lloc destacat a la mostra, on comptarà amb un 15/45 "Alfons XIII" de 1913 (valorat en 550.000 euros), un T30 de 1917 i un T48 de 1930. Al seu costat lluiran un Donnet Zedel model G de 1924, un Locomobile 48 Sportif de 1918 i un Rolls-Royce Wraith de 1938. Posteriorment, el dia 28 de febrer se’ls afegirà un convidat molt especial: el Graham Paige de 1928 amb el qual la família Zapp porta viatjant pel món des de l'any 2000. El mateix dia 4 tots els inscrits s'exposaran a l'Av. Diagonal, sobre la vorera davant del centre comercial, a partir de les 10 del matí i fins les 17 hores, i el diumenge 5 sortiran a les 10:30 des de la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Un cartell de prestigi

El cartell del 59è Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona-Sitges ha estat dissenyat pel prestigiós il·lustrador danès Mads Berg, que ha representat en primer pla un Delaunay Belleville com el que conduïa el pintor modernista Ramon Casas. La il·lustració mostra al fons diversos dels trets tradicionals de la prova, com són dues de les icones més importants de les localitats que li donen nom i el recorregut que les uneix. Així mateix, el dibuix remarca el contrast entre el mar i la muntanya que defineix el revirat tram de les Costes del Garraf. Berg ha captat l'essència del Ral·li i li ha aplicat el seu característic estil, en el qual uneix amb elegància l'estètica més actual amb els cartells publicitaris del segle XX.
Hermán i Candelaria Zapp són una parella procedent de l'Argentina que s'han fet famosos per dedicar la seva vida a conèixer tots els continents viatjant amb un Graham Paige de 1928. Des que van iniciar la seva aventura han tingut quatre fills, Pampa, Tehue, Paloma i Wallaby, que han crescut envoltats de cultures de tota mena, i la participació de la família en el Ral·li és una experiència més que sumar a la seva increïble trajectòria. El Graham Paige ha rebut escassos canvis mecànics, tot i que per donar cabuda a la creixent família el van haver d’allargar i li van instal·lar un sostre rígid que es pot aixecar per fer-lo servir de llit. Amb ell, els Zapp han recorregut més de 250.000 quilòmetres per tot tipus de pistes i carreteres arreu del món.

Més de mig centenar de vehicles

Mig centenar de cotxes i una desena de motos han confirmat la seva participació en l'edició 2017 del Ral·li. El més veterà de tota la caravana serà un Darracq de 1900, mentre que Ford serà, una vegada més, la que tindrà més representació, amb 11 cotxes entre model A i model T (la firma de l'oval blau ostenta el rècord de participació oficial, amb 515 inscripcions), més un Ford A Doble Phaeton de 1929. A més del particular Graham Paige de la família Zapp, un altre model inèdit en la prova serà un Erskine de 1928.

L'última tecnologia per seguir els cotxes d'època

Els aficionats que s'apropin al Ral·li podran conèixer tots els detalls dels vehicles participants a través del seu smartphone. Durant el procés de verificacions, que tindrà lloc davant de L'illa Diagonal el dissabte 4 de març a partir de les 10 del matí, al costat de cada vehicle es col·locarà un codi QR que donarà accés a la seva fitxa tècnica i la informació més rellevant. A més, per primera vegada es pot fer el seguiment en línia del recorregut del Ral·li. A la pàgina web oficial (www.rallybarcelonasitges.com) els usuaris podran localitzar en temps real per on passa en cada moment la caravana de vehicles en la seva ruta de Barcelona a Sitges. El Ral·li Barcelona-Sitges també està present a Facebook, Twitter i Instagram, i es poden seguir les seves novetats amb les etiquetes #rallisitges17 i #viuelrally.

Vestits per l'ocasió

Un dels trets que fan únic el Ral·li Barcelona-Sitges és que conductors i acompanyants han d'anar vestits segons els cànons de l'època del vehicle en què participen. Un jurat especialitzat analitza la qualitat i l'estil del vestuari per decidir qui s'emporta el Premi a la Elegància, un dels més dessitjats de la prova.

Emblemàtica companyia

Aquest any, el Ral·li Barcelona-Sitges acollirà una trobada amb innegable sabor nostàlgic, com és el dels membres del Club Seat 600 de Sabadell. Dissabte 4 a les 10 del matí, nombrosos exemplars d'aquest vehicle emblemàtic de l'automoció del nostre país acudiran a La Fragata a Sitges, on estaran exposats fins a les 17 hores, en un esdeveniment que s'emmarca en les celebracions que commemoren el 60è aniversari del llançament d'aquest model.

Rebuda musical

Quan arribin a La Fragata a Sitges, els participants es trobaran amb l'actuació en directe de Els 3 Juanetes del Apocadixie, un grup de música que a partir de les 12:30 delectarà el públic amb animades cançons de swing que, amb tota seguretat , animaran a ballar més d'un. A més del parc tancat de vehicles, a la plaça hi haurà un village amb carpes on es faran diverses activitats, com degustació de productes de Moritz a qui es faci un selfie al seu photocall, o sorteix de tasts de vi i visites a les seves caves a la zona de Caves Pere Ventura.

Recorregut tradicional

El Ral·li repeteix la major part del recorregut de la passada edició, que uneix les principals poblacions entre Barcelona i Sitges:

10.30 h Sortida del Ral·li des de Barcelona (Plaça Sant Jaume - Ferran - Rambles - Plaça Catalunya - Ronda Universitat - Ronda Sant Antoni - Sepúlveda - Paral·lel - Plaça Espanya - Gran Via - Badal - Constitució), cap a L'Hospitalet de Llobregat (Santa Eulàlia - Enric Prat de la Riba - Barcelona), Cornellà de Llobregat (Carretera de l'Hospitalet - Av. de la Fama - Tirso de Molina - Av. Baix Llobregat - Enllaç amb la C-245), Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà, Castelldefels, enllaç amb la C-246, Costes del Garraf i arribada al Port de Sitges-Aiguadolç.

A partir de les 12.30 h

Al Passeig de la Ribera (al costat de la Plaça de la Fragata). Actuació del grup de swing Els 3 Juanetes del Apocadixie.

13.00 h Sortida del Port de Sitges-Aiguadolç amb el següent recorregut: Av. Port d'Aiguadolç - Emerencià Roig i Raventós - Av. Balmins - Port Alegre - Rafael Llopart - Jesús - Cap de la Vila - Parellades - Marquès de Montroig - Plaça Indústria - 1 de Maig - passeig de la Ribera cap a Hotel Calipolis - Volta pel passeig de terra fins arribar a la Fragata. Els cotxes estaran exposats fins a les 17.30 hores aproximadament.

31/01/2017

El Ral·li de Cotxes d'Època arribarà a Sitges el diumenge 5 de març

ral.li internacional cotxes d'epoca sitges
La prova, celebrada ininterrompudament des de fa 59 anys, comptarà amb la participació de cotxes construïts fins l'any 1928 inclòs -i motos fins 1938

El Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona-Sitges prepara els últims detalls per a la celebració de la propera cita, que enguany tindrà lloc els dies 4 i 5 de març. Prèviament, des del 20 de febrer i fins al dia del Ral·li, es podrà veure al centre comercial L'illa Diagonal de Barcelona una exposició amb una acurada selecció de vehicles participants.

La nova edició d'aquesta prova, celebrada ininterrompudament des de fa 59 anys, comptarà amb tots els ingredients que l'han fet popular al llarg de la seva dilatada trajectòria. La participació de cotxes construïts fins l'any 1928 inclòs -i motos fins 1938-, el seu emplaçament en punts clau de Barcelona i Sitges, i el recorregut per les principals localitats del Baix Llobregat abans de fer front les sempre exigents i espectaculars Costes del Garraf, tornaran a fer d'aquest esdeveniment un espectacle únic i singular.

El públic podrà gaudir del Ral·li al llarg de dues jornades. El dissabte 4 de març a partir de les 10 hores els vehicles inscrits s'exposaran fins a les 17.30 a l'Avinguda Diagonal de Barcelona, davant L'illa Diagonal, on es realitzaran les verificacions per poder fer la sortida al dia següent.

Diumenge 5 de març es disputarà la prova i la sortida tindrà lloc a la Plaça Sant Jaume de la Ciutat Comtal, a les 11 hores, amb la tradicional baixada de bandera de les autoritats de Sitges i de Barcelona. El recorregut manté l'itinerari tradicional i es pot consultar juntament amb tota la informació d'interès a la pàgina web oficial del ral·li: www.rallybarcelonasitges.com.

Des de la Plaça Sant Jaume els participants recorreran diversos carrers de Barcelona (Ferran, Rambles, Plaça Catalunya, Rondes Universitat i Sant Antoni, Sepúlveda, Paral·lel, Plaça Espanya i Gran Via), travessaran les poblacions de l'Hospitalet de Llobregat i Cornellà de Llobregat per enllaçar amb la carretera C-245 per on creuaran els termes municipals de Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels.

Des d'allà agafaran directament la C-246 cap a les Costes del Garraf, per finalitzar la primera etapa al Port d'Aiguadolç de Sitges, on arribaran aproximadament a les 13 hores.

Posteriorment, la caravana circularà pels carrers de Sitges fins arribar al punt de trobada final, al recinte habilitat a La Fragata, al peu de la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, on els vehicles restaran exposats fins a les 17 hores.

Els conductors i acompanyants gaudiran d'un dinar de gala durant el qual el jurat d'experts premiarà els cinc participants més elegants, les tres millors motocicletes, així com els tres automòbils més destacats segons la seva data de fabricació: Grup I, construïts fins a 1908; Grup II, entre 1909 i 1914; Grup III, entre 1915 i 1920; i Grup IV, entre 1921 i 1928.

El Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona-Sitges està organitzat per Foment de Sitges, l'Ajuntament de Sitges i l'Ajuntament de Barcelona, i compta amb el patrocini de L'illa Diagonal, el RACC, Menkes i Caves Pere Ventura.

Font Eix Diari

Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona Sitges 2016 

Galeria Fotográfica 

58º Rally Internacional de coches de época Barcelona-Sitges

Agenda  2016

58 Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona – Sitges. 2 i 3 d’abril 2016

PROGRAMA  

Dissabte dia 2 abril 2016

A partir de les 10:00 h

Arribada de tots els participants a l'Avinguda Diagonal, davant del centre comercial L'illa Diagonal de Barcelona. Verificació i exposició dels cotxes participants fins a les 17:30 hores (aprox.)

De 10:00 a 17: 00h

Concentració de Mini Clasic a la Plaça de la Fragata.

Diumenge dia 3 abril 2016

A les 08:30 h

A la plaça Sant Jaume, arribada dels cotxes participants amb els seus ocupants vestits d'època.
Típica Xocolatada a l'Ajuntament de Barcelona

A les 11:00 h

Sortida del Ral·li amb el següent itinerari: Ferran - Rambles - Pl. Catalunya - Ronda Universitat - Ronda Sant Antoni - Sepúlveda - Paral·lel - Pl. Espanya - Gran Via - l'Hospitalet de Llobregat - passa a la C-246 cap a Sant Boi - Viladecans - Gavà - Castelldefels - Costes del Garraf - Port d'Aiguadolç (Sitges).

A les 12.30 hores

Arribada del Ral·li a Sitges. Reagrupament dels cotxes al Port d'Aiguadolç.

A les 13: 30h

Sortida dels cotxes del Port d'Aiguadolç per dirigir-se cap a la Plaça de la Fragata fent següent recorregut pel centre de Sitges:
Av Port d'Aiguadolç - Emerencià Roig i Raventós - Av Balmins - Port Alegre - Rafael Llopart - Jesús - Cap de la Vila - Parellades - Bonaire - Passeig de la Ribera - fins Hotel Calipolis i Passeig de terra fins a La Fragata.
A La Fragata es farà el Concurs de la Elegància i els cotxes quedaran exposats fins a les 17.30 hores aprox.
Dinar oficial i lliurament de premis a l'Hotel Calípolis.

Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona Sitges 2015
El 21 i 22 març 2015 

Galeria fotogràfica del 57 Ral.li Internacional de cotxes època Barcelona Sitges 

rally internacional de coches de epoca Barcelona Sitges 2015

Programa:

Des del passat dilluns 2 de març i fins al proper dissabte 21 de març, el centre comercial l’Illa Diagonal
de Barcelona acull una exposició de cotxes i motocicletes antigues. 

Galeria fotografica 

coches epoca

Dissabte 21 de març

A partir de les 10h
Arribada de tots els cotxes d’època participants a l'Avinguda Diagonal, davant del centre comercial l'Illa
Diagonal de Barcelona. Verificació i exposició dels cotxes participants fins a les 17.30h aproximadament.

Diumenge 22 de març

PUNT DE SORTIDA. La caravana de clàssics sortirà a les 10.30h de la Plaça Sant Jaume de Barcelona.
L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; l’alcalde de Sitges, Miquel Forns; la presidenta de Foment de
Turisme, Maria Marín; la Pubilla i l’Hereu de Sitges, Nadia Viana i Josep Van Gorkom, seran els
encarregats de donar el tret de sortida a la prova.
EL TRAJECTE I L’ARRIBADA. Els cotxes recorreran un trajecte de 40 quilòmetres entre la ciutat comtal i
Sitges per l’autovia C-31. L’arribada del primer automòbil al Port d’Aiguadolç de Sitges està prevista a les
12h. Seguidament, els cotxes sortiran del port per dirigir-se a la zona de La Fragata, on arribaran cap a
les 13h.
CONCURS I EXPOSICIÓ DE VEHICLES. És en aquesta zona de La Fragata on se celebrarà el concurs de
l’elegància. Els cotxes antics quedaran exposats al públic al Passeig de la Ribera fins a les 19h. 

Horaris i activitats del cap de setmana del motor

Dissabte 21 de març

Barcelona

 De 10h a 17h. Verificació i exposició de vehicles clàssics al centre comercial l’Illa Diagonal de
Barcelona.

Sitges

 • 10:00h Inici activitat circuit motos elèctriques, tant per adults com per a infants i arribada de vehicles súper esportius de luxe.
 • 10:00 – 11:00h Exposició de vehicles súper esportius de luxe.

exposicion coches lujo

 • 13:00 – 14:30h Exposició de vehicles i concurs al millor cotxe i millor so.
 • 14:30 – 17:00h Exposició de vehicles.
 • 17:00h Sortida de vehicles.
 • 19:00h Fi activitat circuit motos elèctriques. 

Els vehicles queden exposats de 10:00 a 11:00h i de 13:00 a 17:00h 

Diumenge 22 de març

Barcelona 

De 08:30 a 9.30 h 

A la plaça Sant Jaume, arribada dels cotxes participants amb els seus ocupants vestits d'època. 

A les 10:30 h Sortida del Ral·li des dela Pl Sant Jaume, c / Ferran, Rambles, Pl Catalunya, Ronda Universitat, Ronda Sant Antoni, Sepúlveda, Paral · lel, Plaça Espanya, Gran Via, Autovia de Castelldefels (C-31), passa a C-246, Costes de Garraf, Port d'Aiguadolç (Sitges).

Sitges

 • 10:00h Inici activitats circuit de motos elèctriques, tant per adults com per a infants.
 • 10:30h Sortida Ral·li de Barcelona. Recorregut per l’autovia.
 • 12:00h Arribada primer cotxe al Port d’Aiguadolç.Entra al enllaç per veure els menus que t'ofereixen els restaurants del Port per dinar
 • 12:30 Sortida Port d’Aiguadolç. per dirigir cap a la Plaça de La Fragata fent un recorregut pel centre de Sitges: Av Port d'Aiguadolç, Emerencià Roig i Raventós, Av Balmins, Port Alegre, Rafael Llopart, Jesús, Cap de la Vila, Parellades, Bonaire, Passeig de la Ribera, fins Hotel Calipolis i Passeig de terra fins La Fragata
 • 13:00h Arribada Cotxes Fragata i concurs de l’elegància.
 • 13:00h – 19:00h Exposició de cotxes antics al Passeig de la Ribera. Aproximadament 65 vehicles.
 • 19:00h Sortida vehicles
 • 19:00 Fi activitat circuit motos elèctriques. 

Els cotxes queden exposats de 13:00 a 19:00h.  

El 21 i 22 de març se celebrarà una nova edició d’aquesta prova, que concentrarà autèntiques peces de
museu plenes d’història

Es presenta la 57ª edició del Ral·li Internacional de Cotxes
d’Època Barcelona – Sitges

Els propers 21 i 22 de març tindrà lloc la 57ª edició del Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona–
Sitges, una prova on es podrà copsar la bellesa d’autèntiques joies automobilístiques anteriors a l’any
1928, i l’enginy d’uns dissenys que arriben a l’actualitat gràcies a la passió dels col·leccionistes que
participen en una de les proves més antigues de l’especialitat.
L’objectiu dels organitzadors de la prova, Foment de Turisme de Sitges, l'Agència de Promoció Turisme
de Sitges, l'Ajuntament de Sitges i l’Ajuntament de Barcelona, és donar un nou impuls a aquest
esdeveniment, que se celebra des de l’any 1959.
El programa del Ral·li començarà dissabte 21 de març amb l’exposició de vehicles a l’Illa Diagonal. Els
participants arribaran a partir de les 10h amb els vehicles per fer el procés de verificació dels cotxes, i
posteriorment, quedaran exposats davant del centre comercial fins a les 17.30h. La cursa de cotxes
d’època manté el seu paper més tradicional dins d’un cap de setmana que arriba ple de novetats. La
caravana de clàssics, fabricats amb anterioritat a l’any 1928, sortirà diumenge 22 de març a les 10.30h
des de la Plaça Sant Jaume de Barcelona en direcció Sitges per l’autovia C-31. L’alcalde de Barcelona,
Xavier Trias; l’alcalde de Sitges, Miquel Forns; la presidenta de Foment de Turisme, Maria Marín; i la
Pubilla i l’Hereu de Sitges, Nadia Viana i Josep Van Gorkom, seran els encarregats de donar el tret de
sortida a la prova des del centre de la Plaça Sant Jaume, davant d’un gran nombre d’assistents que cada
any s’hi apleguen per veure de prop els vehicles clàssics. Està previst que el primer vehicle arribi al Port
d’Aiguadolç a les 12h. En total, han passat pel Ral·li més de 158 marques de cotxes, i aquest any, com a
primícia, es podrà gaudir d’un model únic, un Darracq de l’any 1900, a més de motocicletes antigues.
Per a aquesta edició, s’espera una inscripció d’uns 60 o 65 vehicles.
Una de les novetats d'aquest any és que Sitges ha creat al voltant d’aquest gran esdeveniment un
autèntic Cap de Setmana del Motor, una festa oberta al públic de totes les edats, i amb múltiples i
diverses activitats, com la conducció en circuit de motos elèctriques per a nens i adults.
La zona de La Fragata i el Passeig de La Ribera seran també dos dels centres d’interès d’aquesta festa.
Dissabte, el públic podrà gaudir d’una exposició de vehicles superesportius de 10h a 11h i de 13h a 17h.
En aquest context, se celebrarà un concurs per premiar el millor cotxe i el millor so de motor. Diumenge
22 de març, els vehicles antics quedaran exposats al Passeig de la Ribera de les 13.00h fins a les 19.00h.
Des del passat 2 de març i fins al proper dissabte 21, el centre comercial l’Illa Diagonal de Barcelona, que
renova un any més el seu patrocini amb el Ral·li, acull l’exposició de vehicles antics al vestíbul de l’Illa. El
Ral·li també comptarà de nou amb el patrocini de Cerveses Moritz, i se sumarà a la festa amb els seus
mítics Seat 600, que formaran part de la caravana de vehicles antics. Aquest any serà la desena ocasió
en què la cervesera catalana participa en aquesta iniciativa, reivindicant així el seu compromís amb el
món del vehicle històric i recolzant aquest esdeveniment tan arrelat al nostre país. 

Els participants

A dia d’avui, 10 de març, el nombre d’inscrits a la 57ª edició del Ral·li és d’una cinquantena de vehicles.
Tot i que al concurs només hi poden participar vehicles fabricats amb anterioritat al 1928, dins d’aquest
esdeveniment festiu també s’hi podran veure cotxes fabricats posteriorment, uns models clàssics que
lluiran fora de concurs.
Les inscripcions de la 57ª edició del Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona – Sitges romandran
obertes fins al proper 12 de març. Els vehicles es poden inscriure a Foment de Sitges.
Aspectes destacats de la 57ª edició:
· El cotxe més antic inscrit al Ral·li és un Darracq de 1900.
· La 57ª edició del Ral·li comptarà amb la participació de Magda Oranich, advocada i reconeguda
tertuliana de TV3.

Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona Sitges 2015
El 21 i 22 març 2015

ral.li cotxes epoca barcelona sitges
El Ral·li Barcelona Sitges pren una nova dimensió
Una de les proves de cotxes d'època més importants del país s'estén a tot el cap de setmana amb activitats per donar més protagonisme als participants i al públic.
El Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona - Sitges arriba un cop més a la seva cita anual, celebrant el seu cinquantena setena edició. Aquest any aquest esdeveniment, que tindrà lloc els dies 21 i 22 de març, es presenta amb un nou format i ple de novetats, entre les que destaquen una sèrie d'activitats que giraran al voltant del ral·li i que completaran un cap de setmana festiu en la localitat del Garraf.
El Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona - Sitges se celebra de forma ininterrompuda des de l'any 1959, havent estat un èxit en totes les seves edicions, i omplint de color i ambient la bonica població costanera de Barcelona. Aquest any des de l'Agència de Promoció Turisme de Sitges es vol potenciar el calendari d'activitats d'hivern, de manera que volen donar un nou impuls a l'esdeveniment, ampliant les activitats a dissabte, i amb importants novetats que tindran lloc durant tot el cap de setmana , convertint-se així en el cap de setmana del motor.
Amb aquest nou format l'organització, integrada per Foment de Turisme de Sitges, l'Agència de Promoció Turisme de Sitges i l'Ajuntament de Sitges, vol aconseguir un doble objectiu: donar més protagonisme als vehicles i els seu participants, i d'Així acostar una de les carreres més clàssiques de l'especialitat al públic, i que aquest també pugui ser protagonista durant tot el cap de setmana. Entre les novetats destaca el fet de convertir la zona de la Fragata i el Passeig de la Ribera al centre neuràlgic de la festa, punts on s'aniran celebrant les diferents activitats.
Aquest any la sortida de Barcelona el diumenge 22 de març, que es durà a terme com ja és tradicional des de la plaça Sant Jaume, s'avançarà mitja hora i per tant sortirà a les 10.30 hores.
Per donar una major dimensió a la prova, dissabte passarà a acollir activitats paral·leles en el Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona - Sitges. Una de les novetats més destacades i més atractives serà una exposició de vehicles superesportius de luxe, un contrast absolut amb els clàssics que disputen el ral·li, els quals també quedaran exposats al Passeig de la Ribera. El públic podrà viure en directe aquesta concentració de superesportius, així com els participants en el Ral·li, a més de poder participar en activitats durant tot el cap de setmana, com la conducció en circuit de motos elèctriques per a nens i adults, i experiències de conducció de vehicles esportius. Aquest mateix dia, els assistents també podran gaudir amb l'exposició de cotxes i motos antics davant l'Illa Diagonal a Barcelona des de les 10 del matí fins a les 17.00 hores.
Per a aquesta 57a edició del Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona - Sitges les inscripcions van a bon ritme i s'espera una gran participació, no només en quantitat sinó també en qualitat. Per poder participar a la prova, els vehicles han d'estar fabricats amb anterioritat a l'any 1928, i va permetre reviure d'aquesta manera els inicis del segle XX, amb una filosofia de conducció molt diferent a la d'avui en dia. La caravana començarà a la ciutat de Barcelona i acabarà a la ciutat costanera de Sitges