Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

S’inaugura el nou espai de pesca artesanal

17/07/2017

S’inaugura el nou espai de pesca artesanal

Galeria Fotogràfica

inauguracio peix sitges
El nou espai serveix com a indret de contacte de la confraria de pescadors, i de pesca turisme, a més de diferents activitats que s’aniran impulsant.
La confraria de pescadors de Sitges compta des d’aquest diumenge d’un espai de pesca artesanal, situat al Port d’Aiguadolç, i que serveix com a lloc de reunions a més de diferents projectes com el de pesca turisme.

En l’acte inaugural, celebrat aquest diumenge, l’alcalde Miquel Forns ha recordat que “aquest espai ha estat una reivindicació per part dels pescadors, i després de 8 anys s’ha pogut fer realitat. Avui és el dia zero per molts dels projeces que es faran per revaloritzar la pesca artesanal que tenim a Sitges. Tambè perquè el sector dels pescadors mariners continui ben actiu i puguin haver noves oportunitats vinculades al turisme i el port d’aiguadolç”.

Albert Bertràn, president executiu del port d’aiguadolç ha recordat també que “aquest edifici, nau municipal, per fer-se realitat ha tingut que enfrontar-se a diferents inconvenients, i que al final s’ha pogut resoldre gràcies a l’actual ajuntament. Un fet que hem d’agraïr”.

Toni Martinez, que presideix la confraria de pescadors explica que actualment la utilitat que té l’espai de pesca artesanal és “per fer reunions entre nosaltres, i també per la pesca turisme, en la qual s’explica a la gent les activitats que es realitzen”. En un futur molt proper l’objectiu és que “aquest lloc sigui com. a punt de venda del peix, on la gent pugui comprar el peix i d’aquesta manera, que poguem treure un rendiment més alt del nostre peix”.

La inauguració del nou espai de pesca artesanal s’ha realitzat el dia de la festivitat del Carme, patrona dels pescadors.

26/04/2017

Satisfacció dels Pescadors pel nou punt de primera venda del Peix de Sitges

pescadors sitges

Toni Martínez Patró Major de la Confraria de Pescadors de Sitges fa una valoració molt positiva sobre l’aprovació definitiva del projecte d’abastiment de pesca artesanal que ha aprovat el Ple de l’Ajuntament de Sitges.

Aquesta aprovació no significa la imminent posada en marxa del servei sinó que es l’inici per poder iniciar els tràmits amb la Generalitat per poder aconseguir-ho.

Els pescadors estan molt contents per que s’ha firmat un conveni entre el Port de Sitges i l’Ajuntament pel amarratge dels vaixells dels pescadors.

Mentre es tramiten els permisos pertinents amb la Generalitat la oficina de la confraria començarà una activitat anomenada “Pesca Turisme” per poder fer aquesta activitat s’ha de tenir un lloc on reunir a la gent per poder explicar l’activitat al públic i es faran servir els contenidors que es muntaran.

Sitges es l’única confraria que es dedica únicament a la Pesca artesanal ja que a Vilanova Cubelles i Barcelona tenen pesca d’arrossegament encara.