Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Presentació Projecte d'estabilització de la platja Sant Sebastià

02/06/2017

Presentació Projecte d'estabilització de la platja Sant Sebastià

sant sebastia sitges

Ahir a l'Edifici Miramar es va presentar el Projecte d'estabilització de la platja Sant Sebastià amb l'asistencia de l'Alcalde de Sitges Miquel Forns i la Tinent d'Alcalde Aurora Carbonell.

• Els redactors treballen actualment amb la idea d'un espigó o dic submergit que començaria a l'extrem est de la platja i que abraçaria les seves aigües en forma d’espiral logarítmica

• El govern treballa paral·lelament en trobar les fonts de finançament necessàries per executar el projecte quan estigui acabat de redactar i aprovat per les administracions


El Ministeri de Medi Ambient ha compartit amb el ciutadans aquest dijous l’evolució dels treballs que es porten a terme en la redacció del projecte d'estabilització de la platja de Sant Sebastià en el marc d'una nova audiència pública que va comptar amb la presència de l'Alcalde de Sitges, Miquel Forns, la regidora de Platges, Aurora Carbonell, membres del govern, representants dels sectors econòmics i veïns de Sant Sebastià.

Tècnics del Ministeri de Medi Ambient i l’empresa redactora de la proposta, Marciglob, van explicar els avanços realitzats en la redacció actual del projecte que ha comptat amb estudis previs de dinàmica del litoral sobre l'onatge, els corrents i el transport de sediments i que han revelat, per exemple, que si bé els temporals de llevant desplacen molta sorra és en realitat per una combinació de l'acció dels moviments de Garbí i Migjorn.

Els redactors treballen actualment amb la idea d'un espigó o dic submergit que començaria a l'extrem est de la platja i que abraçaria les seves aigües en forma d’espiral logarítmica submergint-se cada cop i on el punt més allunyat estaria a uns 150 metres de la platja. La construcció del dic necessitaria a més d'una aportació extraordinària de sorra que amb el temps aniria decantant-se cap al dic trobant finalment un perfil d'equilibri. El projecte preveu també l'estudi de l'aspecte paisatgístic i d'integració en l'entorn d'una platja natural com és la de Sant Sebastià.

El govern sotmetrà la proposta del Ministeri a consulta dels grups municipals i a un procés que contempli la participació dels veïns i les entitats. D’aquest debat haurà de sortir una proposta definitiva que es traslladarà a Medi Ambient.

L’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, va explicar que “el projecte no està tancat. Hem volgut compartir la seva evolució amb els ciutadans perquè puguin aportar les seves impressions. L’objectiu és preservar la platja en benefici de totes les activitats que s’hi realitzen. El govern treballa ara amb l’objectiu de trobar el finançament necessari per executar-lo quan estigui acabat de redactar i aprovat per les administracions, com ara la possibilitat d’incloure una partida en el Pressupost General de l’Estat.

Veïns i representants de diferents sectors van traslladar al govern i als redactors del projecte els seus dubtes i opinions sobre aspectes com l'efecte de les marees i les solucions tècniques que s'estan treballant així com el seu aspecte paisatgístic.

Actualment, el Ministeri de Medi Ambient redacta el projecte d'estabilització de la platja de Sant Sebastià amb la intenció d'evitar la decantació de sorra que provoquen les marees i temporals d'hivern i que han provocat que la platja hagi perdut superfície en les darreres dècades.

Durant l’audiència pública, van explicar els treballs que es porten a terme la cap del Servei d'Obres i Projectes de la Demarcació de Costes de Catalunya depenent del Ministeri de Medi Ambient, Ana María Castañeda, i el gerent de Marciglob, Javier Escartín, empresa externa que col·labora amb Costes.