Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

L’Ajuntament reconeix la possible comissió d’una falta disciplinària en l’actuació policial a la Torreta

28/09/2017

L’Ajuntament reconeix la possible comissió d’una falta disciplinària en l’actuació policial a la Torreta

policia sitges torreta

Les diligències d’investigació obertes per l’Ajuntament pels incidents en l’acte pel dret a decidir del 16 de setembre a la Torreta conclouen la possible comissió d’una falta disciplinària relativa a l’actuació policial. L’informe municipal reconeix, però, que tot seguit els agents es van replegar per evitar problemes d’ordre públic, garantint així la continuïtat de l’acte.

La Policia Local podria haver comès una falta disciplinària en la seva actuació amb motiu de l’acte pel dret a decidir que diferents formacions polítiques van convocar el 16 de setembre passat a la Torreta. Així es desprèn de l’expedient informatiu que el Consistori va obrir posteriorment per esbrinar si s’havia vulnerat algun dret civil en l’incident d’un agent amb dos periodistes.

L’informe municipal esmenta que el nombre d’efectius desplegats a la Torreta possiblement va ser desmesurat. Per evitar que hi haguessin més problemes d’ordre públic, tot seguit els agents es van replegar, de manera que l’actuació policial no va impedir la continuïtat de l’acte.

La Policia Local es va adreçar al lloc dels fets en virtut de la Instrucció 1/2017 de la Fiscalia Superior de Catalunya, que obliga els cossos policials a actuar contra qualsevol activitat convocada en motiu del referèndum de l’1 d’octubre. Gairebé en paral·lel amb l’obertura de l’expedient informatiu, l’alcalde, Miquel Forns, va adreçar una petició a la Fiscalia demanant que deixés sense efecte l’esmentada instrucció.