Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Posidonia Festival Sitges 2015

 

Posidonia Festival Sitges 2015

6 de Juny 2015

Galeria Fotográfica

posidonia festival sitges 2015

posidonia festival sitges 2015

Activitats de lleure per conscienciar sobre el medi ambient al Posidonia Festival 

L’EcoFestival d’Art i Natura ha ofert diferents activitats per donar a conèixer la importància de mantenir la Posidònia, una alga marina necessària per a la biodiversitat del Mediterrani. Els actes han coincidit amb el Dia Mundial dels Oceans, el 6 de juny. 

Des de primera hora del matí i gairebé fins a la mitjanit de dissabte, el Posidonia Festival ha ofert diferents activitats per conscienciar sobre la importància de reciclar i de preservar el mar i el litoral net de plàstics i altres residus. L’objectiu és mantenir la biodiversitat i defensarla Posidònia, una alga marina pròpia del Mediterrani, que forma praderes submarines que tenen una notable importància ecològica i són un bon bioindicador de la qualitat de les aigües marines costeres. Dins dela Posidòniaviuen molts organismes animals i vegetals que troben en aquestes praderes i protecció.  

Una de les formes més senzilles de preservar aquesta alga és amb la conservació del medi ambient i, per aquesta raó, el Posidonia Festival ha organitzat l’exposició L’espai marí Costes del Garraf, així com tallers lúdics, esportius, actuacions musicals i la mostra Eco Art, en què han participat els artistes Roby, Modesto Caballero, Juanma Reyes, Edu pous i David Mataró.  Amb els objectes recollits durant Clean-Up Day Let's Clean up Europe, una acció coordinada a tot Europa per reduir els residus abocats al litoral i a la natura, els artistes han creat obres a base de taps i restes plàstiques trobades a les platges de Sitges. 

La jornada ha finalitzat amb la projecció dels clips realitzats per l’alumnat del taller de rodatge audiovisual, Un mar de plàstics, amb l’objectiu de sensibilitzar i donar a conèixer la problemàtica dels plàstics als mars i als oceans, a l’hora que es donaven a conèixer tècniques bàsiques de rodatge cinematogràfic per comunicar aquest missatge de manera audiovisual. 

El Posidonia Festival ha finalitzat amb la projecció del documental d’investigació de Werner Boote, Plastic Planet, que mostra com el plàstic s’ha convertit en una amenaça global. 

Tots els vídeos projectats al Posidònia Festival es poden veure al canal municipal de Youtube a https://plus.google.com/u/0/107654297856283197219/videos                  

El Posidonia Festival, a més de l'edició a Sitges, enguany tindrà tres més al Mediterrani, a Carloforte (Sardenya, Itàlia) del 26 al 28 de juny; a Deià (Mallorca) l'11 de juliol, i a Santa Margherita Ligure (Liguria, Itàlia) del 4 al 6 de setembre.