Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

El Port de Sitges emetrà "Manon Lescaut" del Liceu a la Fresca.

13/06/2018 

El Port de Sitges emetrà "Manon Lescaut" del Liceu a la Fresca.

 liceu fresca port de sitges

El dissabte 16 de juny a les 22h el Port de Sitges serà un dels indrets de Catalunya on se celebrarà la nit del Liceu a la Fresca amb la retransmissió en directe del "Manon Lescaut" omplint Sitges de la millor Òpera. 

L'objectiu del Liceu a la fresca és difondre la música i l'òpera al nombre més gran de ciutadans ampliant així la cultura operística. El Liceu a la fresca és un projecte amb un fort component divulgatiu, de desmitificació de conceptes associats al gènere amb accés a títols atractiu i accessibles, per fer gaudir a tothom amb i de la immensitat de l'òpera, assistint d'una manera única, propera i informal a una funció al Liceu: El Liceu de Tots. 

El projecte es va iniciar el 2007 amb Òpera a la Platja que consistia en la retransmissió, a través d'una pantalla gegant i en fals directe, de l'òpera que s'estava representant en el mateix Teatre. 

La Temporada 2014-2015 aquest projecte es va fer realitat de nou, gràcies a la col·laboració de Televisió de Catalunya, i es va fer la retransmissió de “La Traviata”. En aquest projecte es van afegir uns quants municipis que a través de pantalles situades a les seves places i carrers van fer arribar l´òpera a les seves poblacions. 

La tradició s'ha anat repetint durant les següents temporades i cada cop més poblacions han participat en el Liceu a la fresca, fent arribar l'òpera als seus municipis i fent gaudir de l´òpera a cada cop més públic.

29/05/2018

El Port de Sitges-Aiguadolç s’omple de flors amb motiu del Corpus 2018
El próxim diumenge 3 de juny al Port de Sitges celebrarà la festivitat de Corpus amb una catifa de flors, garlanes i rams entre d’altres elements decoratius que ompliran el recinte de color
Els visitants que s’apropin podran gaudir a la Festa del Corpus de Sitges de 300.000 clavells que serviran per confeccionar les més de 35 catifes de flors que es podran veure per tota la localitat, i el Port de Sitges-Aiguadolç també participa en aquesta tradicional festivitat popular que se celebra del 2 al 10 de juny. La programació d’actes inclourà la decoració dels espais més emblemàtics de la població, la realització de tallers infantils, la celebració de ‘L’Ou com balla’, mostres de bonsais, mercat de flors o exposició nacional de clavells entre molts altres actes.
El Port de Sitges-Aiguadolç no vol faltar a tan important cita per a la localitat i en formarà part decorant les seves instal·lacions amb diferents motius florals com és característic de la Festivitat del Corpus. Els visitants que s’apropin al port podran gaudir de catifes de flors, garlandes i rams entre d’altres elements decoratius que ompliran el recinte de color fent honor a tan important celebració sitgetana.

Nova edició de la regata Sitges-Ciutadella al Port de Sitges-Aiguadolç

Galeria Fotogràfica

port de Sitges Aiguadolç

El Port de Sitges acull la sortida i la gran Festa de Comiat de tripulacions al poblat mariner

Tot és a punt perquè dins d’una setmana els vaixells inscrits en la regata Sitges- Ciutadella salpin del Port de Sitges-Aiguadolç per cobrir les 120 milles que separen la localitat catalana del port menorquí de Ciutadella i cobrir la propera edició d’aquesta prova puntuable per al Campionat de Catalunya d’Altura de Creuers. La regata està organitzada pel CN Skipper, el CN Ciutadella, i compta amb la col·laboració del Port de Sitges i els ajuntaments de Ciutadella i Sitges.
La prova s’ha convertit en un clàssic dins del calendari de regates mediterrànies que uneixen la península amb les illes, sortint del Port de Sitges-Aiguadolç el proper dia 16 de juny. El vencedor absolut de la regata serà obsequiat amb el quadre del pintor menorquí Torrent Vivó, conegut artista que cada any realitza un oli commemoratiu de la prova.
Entre altres atractius de la regata, a part de la travessia cap a la illa de Menorca i amarrar al port de Ciutadella, està la gran Festa de Comiat de tripulacions, al poblat mariner del Port de Sitges-Aiguadolc i la celebració de la Festa del Xai, al CN Ciutadella.

El Port de Sitges-Aiguadolç acull la Regata Desafiament Pato Willy

Galeria Fotogràfica

Regata desafiament Pato Willy

La competició està organitzada conjuntament pel Port de Sitges, el CN Garraf i el CN Vilanova.

Les aigües de Sitges acolliran el proper dissabte 17 de juny la Regata Desafiament Pato Willy, organitzada pel Port de Sitges-Aiguadolç, el Club Nàutic Garraf i el Club Nàutic Vilanova amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges. La competició és per a vaixells de Creuer de totes les classes: Solitari, A-Dos i Tripulació, sota el Sistema de Medició ORC o sense certificat de medició. La regata es dividirà en dos grups, Competició i Esportius, que tindran recorreguts diferents. Al finalitzar la jornada els participants podran gaudir d’una barbacoa al Port de Sitges-Aiguadolç on es realitzarà l’entrega de premis. 

El Port de Sitges-Aiugadolç s’omple de gent i activitats durant el Marina Day

El bon temps i el port van ser l’escenari perfecte perquè grans i petits gaudissin d’un fantàstic dia vora el mar

Sortides a vela, caiac, tallers de nusos mariners, concurs de pesca i taller de socorrisme per als més petits, excursions marítimes, exposicions, sortejos, gastronomia, més de 700 globus  i d’altres activitats van fer del Marina Day del passat dissabte 10 de juny al Port de Sitges-Aiguadolç una festa per conèixer l’amplia oferta d’oci i esportiva del port.
El bon temps i el port van ser l’escenari perfecte perquè grans i petits gaudissin d’un fantàstic dia vora el mar i descobrir que a les instal·lacions portuàries hi ha molt més que vaixells amarrats. El Marina Day se celebra a 30 ports i és una iniciativa de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET) nascuda amb la intenció d’apropar a la gent als ports esportius. Des del Port de Sitges volem agrair a tots aquells que han fet possible el Marina Day i sobre tot a les empreses col·laboradores.

10/05/2017

Els Ports Esportius de Catalunya es reuneixen durant dos dies al Port de Sitges-Aiguadolç
L’Alcalde de Sitges, el Sr. Miquel Forns, realitzarà l’acte d’obertura de les Jornades
Els properes 11 i 12 de maig el Port de Sitges-Aiguadolç acollirà les Jornades Tècniques i de Treball de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET). L'acte d'obertura comptarà amb la presencia de l'Alcalde de Sitges, el Sr. Miquel Forns, el Director Executiu del Port de Sitges i Vicepresident Primer de l'ACPET, el Sr. Albert Bertran, i el President de l'ACPET, el Sr. Tomàs Gallart.
Durant els dos dies es realitzaran nombroses ponències per tractar els temes més rellevants del sector nàutic com la renovació de concessions, el Pla de Ports, integració port ciutat, entre d’altres. A les Jornades assistiran els principals responsables dels ports esportius i clubs nàutics d’arreu de Catalunya, diversos representants del sector d’altres comunitats autònomes així com personalitats de la Generalitat de Catalunya i l’Administració. El dia 10 se celebrarà l’Assemblea de General de l’ACPET.
 
Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics
 
XV Jornades Tècniques i de Treball Sitges, 11 i 12 de maig de 2017 – Hotel Port Sitges Resort

Programa

Dijous 11 de maig – Hotel Port Sitges Resort
 
09.00 Recollida de documentació a l’Hotel Port Sitges Resort

09.30 Acte d’obertura a càrrec de:
Miquel Forns, Alcalde de Sitges
Tomàs Gallart, President de l’ACPET
Albert Bertran, Vicepresident 1er. de l’ACPET

10.00 Renovació de concessions – experiències de ports que han renovat
Eugeni Figa, Director del Club Nàutic Estartit
Alex de la Fuente, Director del Club Nàutic Vilanova
Hector Espadas, Director del Club de Vela Blanes
Fabian Escude, Director del Club Nàutic Cambrils
Moderador: Maria Muñoz, Directora del Club Nàutic Port d’Aro

10.30 Col·loqui i preguntes

10.40 Emergencies en Ports Esportius
Lluis Regincós, Sotsinspector Bombers de la Generalitat de Catalunya
Ferran García, Sotsinspector Bombers de la Generalitat de Catalunya
Javier Adame, Capità Marina Badalona
Moderador: Joan Guitart, Director de Port Olímpic

11.05 Col·loqui i preguntes

11.15 Cafè

11.45 Programa d’acords voluntaris per la reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle.
Marta Hidalgo, Oficina Canvi Climàtic
Mariona Manich, Club Nàutic Estartit
Moderadora: Maribel Vela, Directora Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols

12.05 Col·loqui i preguntes

12.15 Motos i bicicletes elèctriques i punts de recarrega
Javier Fuertes, Torrot Group
Francisco Sarrias, Director de MSL
Moderador: Joan Moya, Director Club Nàutic Balís

12.30 Col·loqui i preguntes
 
12.40 Dragatges, El procés i l’impacte ambiental
Oriol Milà, Director de Port Torredembarra
Moderador: Xavier Cuyas, Director de Port de Sitges-Aiguadolç

13.00 Col·loqui i preguntes

13.10 Pantalans posttesats
Jordi Quera, Soci-Director de Enigest S. L.
Pere Arumí, Soci-Director de Prefabricats Arumí S. L.
Moderador: Eugeni Figa, Director del Club Nàutic Estartit

13.30 Col·loqui i preguntes

13.40 Dinar a l’Hotel Port Sitges Resort

15.30 Certificacions de Qualitat: exigència, eina o màrqueting ?
Oscar Siches
Moderador: Nicolas Gonzalez, Director Sant Carles Marina

15.55 Col·loqui i preguntes

16.05 Formació Conjunta de Marineria Xavier Cuyás, Director Port de Sitges-Aiguadolç, Joaquim Colominas, Director Club Nàutic Garraf, Concepció Selvas, Consell Comarcal del Garraf, Marcela Castells, Facultat de Nàutica - UPC, Esteve Miró, Ajuntament de Sitges – Nivell 10, Moderador: Rodrigo de Febrer, Capità Port Ginesta

16.30 Col·loqui i preguntes

16.40 Experiències Plataforma de Coordinació d’Activitats Empresarials Oriol Milà, Director de Port Torredembarra, Rodrigo de Febrer, Capità Port Ginesta, Carles Carrera, Monica Pursals i Raul Lozano, Geseme, Moderador: Rai Roca, Director del Club Nàutic l’Escala

17.05 Col·loqui i preguntes

17.15 Temes jurídics: Compliance BA Advocats Moderador: Domènec Gomez, Director del Club Nàutic Port de la Selva

17.40 Col·loqui i preguntes

17.50 Desenvolupament de l’àmbit de terra en concessions noves i antigues Joan Conde, Director de Port Fòrum, Albert Bertran, President Executiu de Port de Sitges-Aiguadolç Moderador: Joan Bellavista, Director de Port Mataró

18.15 Col·loqui i preguntes

18.30 Clausura

21.00 Sopar al restaurant La Taverna del Port

 
Divendres 12 de maig – Hotel Port Sitges Resort

10,00 Situació actual i tendències de la nàutica. Industria, ports esportius i usuaris Carlos Sanlorenzo, Secretari General de ANEN Gabriel de Sandoval, President de la FEAPDT Moderador: Tomàs Gallart, President de l’ACPET

11,00 Pla de Ports 201-2030, Línies estratègiques Enric Martinez, Responsable zona portuària sud de Ports de la Generalitat, Francesc Macias, Cap de Servei de Ports de la Generalitat de Catalunya

11.45 Cafè

12,15 Integració Port - Ciutat Miquel Forns, Alcalde de Sitges, Josep Caparros, Alcalde de la Ràpita, Neus Lloveras, Alcaldessa de Vilanova i la Geltru, Tomàs Gallart, President de l’ACPET, Albert Bertran, Vicepresident 1er. de l’ACPET

13,45 Dinar de Cloenda al restaurant Can Laury