Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

La policia requereix informació, documentació i material a l’Ajuntament pel referèndum

26/09/2017

La policia requereix informació, documentació i material a l’Ajuntament pel referèndum

ajuntament sitges
Seguint la instrucció 5/2017 de la Fiscalia Superior de Catalunya, agents dels Mossos d’Esquadra han requerit a l’Ajuntament de Sitges informació, documentació i material sobre la celebració del referèndum de diumenge. Sitges ha estat, així, un dels primers municipis on es fa efectiva l’ordre, tramesa ahir dilluns al cos policial català.

Agents dels Mossos d’Esquadra han requerit a l’Ajuntament de Sitges informació, documentació i material sobre la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. En la seva actuació, s’han presentat a diverses dependències municipals, com Secretaria, al Miramar, i les oficines de Turisme. En tots els casos, la resposta que els han donat els treballadors municipals ha estat negativa.

L’acta de requeriment i informació en compliment de la Instrucció 5/2017 de la Fiscalia Superior de Catalunya, la que s’ha fet arribar aquest dimarts a l’Ajuntament, demana expressament si s’ha rebut alguna comunicació dels responsables del Departament d’Ensenyament o d’aquell al qual pertany el seu centre, sol·licitant la seva col·laboració en la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. Tot seguit, se’ls reclama específicament si han rebut informació, documentació o material, com paperetes, urnes, llistats de persones votants i ordinadors. Finalment, se’ls informa que accions com el lliurament de claus o de contrasenyes de seguretat per fer possible la celebració del referèndum poden ser considerats “un acte de col·laboració en els delictes de desobediència, prevaricació i malversació de cabdals públics”.

L’Ajuntament de Sitges ha estat en les darreres hores un dels primers de Catalunya en rebre aquest requeriment. La petició de la Fiscalia busca identificar a responsables de centres de votació del referèndum de l’1 d’octubre.