Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

L’Alcalde anuncia la creació d’una plataforma supracomarcal per reivindicar el preu del peatge de la C-32

L’Alcalde anuncia la creació d’una plataforma supracomarcal per reivindicar el preu del peatge de la C-32

alcalde sitges i delegat govern catala

• L’Ajuntament de Sitges diversifica la línia de treball per assolir tots els objectius prioritaris per Sitges. En aquesta línia, l’alcalde de Sitges es reuneix amb el delegat del Govern per treballar en les accions necessàries per Sitges.

• Miquel Forns apunta que si “les xifres de inscripció i demografia al setembre són baixes, la posició de l’Ajuntament és la que va adoptar la junta de portaveus per garantir el manteniment de l’escola”

L’alcalde de Sitges i el delegat del govern de la Generalitat s’han trobat aquest matí per definir el pla de treball en els àmbits educatiu, sanitari, de governació o d’infraestructures. Miquel Forns ha destacat que “estem reforçant les accions per poder dur a terme les qüestions prioritàries per Sitges i estem diversificant una línia de treball que ens permeti assolir tots els objectius el més ràpid possible”. El delegat ha afirmat que “es treballarà de la mà de l’Ajuntament per trobar solucions que siguin possibles en els àmbits prioritaris per a la localitat”. Durant la visita, el delegat ha signat el llibre d’Honor de l’Ajuntament.

El servei ferroviari i el preu del peatge de la C-32 han estat dues de les qüestions que l’alcalde ha traslladat al delegat del Govern i ha demanat que “s’avanci en inversió”. Miquel Forns ha recordat que “s’està teixint una aliança supracomarcal on hi ha representats agents socials, administracions, sindicats, empresaris, universitats i plataformes veïnals per continuar fent aquesta força de reivindicació. Aquesta plataforma decidirà les mesures que cal emprendre per cercar solucions conjuntament”. El delegat s’ha compromès en buscar les fórmules perquè “l’impacte negatiu en el desenvolupament econòmic i social que genera el preu del peatge en els ciutadans de Sitges i de la resta de la comarca sigui el menor possible”. Forns ha informat al delegat que el “servei d’insfraestructures és insuficient i cal actuar”.

La construcció de l’escola Agnès de Sitges ha estat un dels eixos que s’ha parlat en la reunió. L’alcalde ha explicat que l’Ajuntament està treballant per tal que el pressupost que hi havia a la Generalitat el 2015 per construir el centre, es mantingui per aquest 2016. També ha assegurat que es treballa per mantenir l’acord amb la conselleria que passat l’estiu es revisaran les dades d’inscripció i les dades demogràfiques. L’alcalde ha afirmat que en cas que les xifres siguin baixes, la posició de l’Ajuntament és la que va adoptar la junta de portaveus que és que “es construeixi l’escola perquè ens fa falta, perquè estarà en un barri nou, en una zona de Sitges on no hi ha cap equipament educatiu i en previsió de creixement urbanístic, i per tant, demogràfic”. Miquel Forns, a més, ha puntualitzat que si s’ha de reduir alguna línia es faci d’algun altre de les escoles existents. Miguel Àngel Escobar, ha assegurat que “l’objectiu no és només que es pugui fer el més ràpid possible, sinó que, a més, pugui acollir una proposta de formació que pugui complementar l’oferta formativa i de qualitat que té el municipi orientada en el sector de l’hostaleria”.

Una preocupació important que també ha tractat Miquel Forns amb el delegat ha estat la venda de productes top manta il·legals que afecta, entre altres aspectes, al comerç i a la imatge de Sitges. Un problema amb una arrel delictiva però també té una dimensió social molt important amb dificultats d’inserció. L’alcalde ha demanat cercar fórmules legislatives i de col·laboració amb el Departament d’Interior per atacar aquesta qüestió. A banda del treball conjunt que es fa entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, el batlle ha puntualitzat que “cal que s’impulsin canvis de tipus legislatius en l’àmbit competencial de la Generalitat”.

La reobertura del CAP en horari nocturn ha estat una altra de les qüestions que s’han tractat al llarg de la reunió. L’alcalde ha demanat que s’estudiïn alternatives i el delegat ha avançat que el departament de Sanitat està treballant en una proposta de model que sigui eficient i presti un servei de qualitat i que “passaria per donar servei a diferents poblacions per tal que sigui més sostenible”. En paral·lel a aquest tema, es tornar a plantejar la possibilitat d’oferir farmàcies de guàrdia a la nit. No obstant, el delegat ha afirmat “que la Generalitat manté encara un problema de finançament que impedeix ser més agosarats en les inversions”.