Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Places lliures al Centre de Dia L’Aplec

15/08/2015

Places lliures al Centre de Dia L’Aplec

places centre de dia

El Centre actualment té 23 usuaris i disposa de 7 places lliures tant públiques com privades. El centre funciona de dilluns a divendres, de les 8 del matí a les 7 de la tarda.

El servei municipal diürn d’assistència per a persones grans amb dependències cognitives i funcionals, el Centre de Dia l’Aplec, disposa de set places lliures, tant públiques com privades, amb prioritat per a les persones empadronades a Sitges. El preu de les places públiques varia segons el grau de dependència i dels ingressos de cada usuari.

Els destinataris són persones grans que necessiten organització, supervisió i assistència en el desenvolupament de les activitats de la vida diària, i que veuen completada la seva atenció en el seu entorn social i familiar. Així, el Centre de Dia facilita un entorn compensatori a la llar i adequa el servei a les necessitats d'assistència, per afavorir la recuperació i el manteniment del màxim grau d'autonomia personal i social de l'usuari. Aquest és un avantatge tant per als usuaris, que durant el dia estan acompanyats, assistits i treballant aspectes saludables com el físic o el cognitiu (la memòria per exemple), com per als familiars perquè els facilita la conciliació de la vida laboral i familiar amb les seves persones grans.

L’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, i la regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell, han visitat el Centre, divendres al matí, continuant amb la ronda de trobades amb les diferents entitats socials actives a Sitges, que es van iniciar el passat mes de juliol. “Les persones són la nostra prioritat i aquestes visites neixen amb la voluntat d’apropar-nos més a les entitats, associacions i centres que treballen per a la millora de les condicions i la qualitat de vida de la població sitgetana, així com als seus usuaris”, ha explicat Mireia Rossell. Segons l’Alcalde, “aquestes trobades ens serveixen per posar en comú els reptes que hem d’afrontar i com hem de fer-ho. Ens ajuden a marcar un full de ruta que ens permeti establir propostes de millora i de futur”.

A diferència d'un casal, el Centre de Dia serveix com a complement a les famílies per donar a suport a persones que presenten algun tipus de dependència però que no volen desvincular-se de la seva vida quotidiana. És un servei d'acolliment diürn, que es presta 11 hores al dia, de dilluns a divendres, durant tots els dies laborables de l'any, i que permet que l'usuari, a partir de les set de la tarda, torni a casa seva per mantenir la seva quotidianitat i independència. L'Aplec ofereix diferents horaris, que s’adapten a les necessitats dels usuaris i ofereix també servei de transport a les persones interessades. Al Centre de Dia els usuaris desenvolupen també un ampli programa d’activitats socioculturals com la celebració d’aniversaris i de les festes locals.

El personal tècnic de L’Aplec està format per la direcció, gerocultores, infermeres, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals i una psicòloga. L’horari del Centre és de dilluns a divendres de 8 del matí a 19 hores.