Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Petit foc de vegetació a les Botigues de Sitges

24/06/2017

Petit foc de vegetació a les Botigues de Sitges

incendi botigues de sitges

Foc de vegetació a les Botigues de Sitges (el Garraf), l’avís del qual es va rebre a les 23.17 hores. L’incendi ha mobilitzat 12 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat. Segons les estimacions inicials dels Bombers de la Generalitat hauria afectat 2 hectàrees de vegetació forestal.
Segons una veïna de les Botigues els boscos estan molt bruts i la riera esta plena de bruticia. 

El balanç dels Bombers de la nit de la Revetlla 

Els Bombers de la Generalitat han fet, des de les 20.00 d'ahir i fins a les 08.00 d'avui, 1.291 serveis.

La major part d'aquests serveis ha sigut per extinció d'incendis de vegetació, sobretot urbana, però també agrícola i forestal. S'han registrat 589 incendis d'aquest tipus, un 12% més que els 524 de l'any passat, segons les dades dels Bombers de la Generalitat. També s'han dut a terme actuacions als nuclis urbans, per apagar incendis de contenidors o mobiliari urbà.

El Vallès Occidental ha sigut la comarca on s'han fet  més serveis, en total  236 avisos, gairebé tots per incendis de vegetació, de contenidors, de vehicles o d'elements a dins d'habitatges.

Un dels incendis més rellevants de la nit ha sigut a les Botigues de Sitges (Garraf), l'avís del qual es va rebre a les 23.17. L'incendi s'ha donat per extingit totalment aquest migdia, així com també el que cremava a Esparreguera des del divendres a la tarda. 

El foc de Sitges mobilitzat 12 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i hauria afectat 3,5 hectàrees de vegetació forestal.

Bonastre (Baix Penedès) un foc ha afectat una superfície estimada d'unes 3,5 hectàreesde vegetació en una zona boscosa. L'avís de l'alarma va entrar poc abans de les 23.30 i va activar nou vehicles dels Bombers. Aquest incendi està controlat des de les 04.00 i al migdia només 10 dotacions seguien remullant la zona.

Cervera (Segarra), un altre incendi ha afectat 2,5 hectàrees de vegetació agrícola. Va quedar controlat en poc més d'una hora. 

També ha quedat extingit l'incendi d' Esparreguera (Baix Llobregat) d'ahir a la tarda. El foc, que es va declarar cap a les 17.30 a prop de la carretera B-231, va obligar a tallar preventivament i durant una estona la circulació. Segons els Agents Rurals, la superfície afectada és de 6,5 hectàrees, 3,5 de vegetació forestal i 3 d'agrícola. 

El telèfon d'emergències 112 ha rebut durant la revetlla 5.206 trucades, corresponents a 2.366 incidents. Les trucades eren sobretot de l'àrea metropolitana de Barcelona.

El tipus d'incident que ha generat més trucades és la crema de contenidors (727 trucades i 281 incidents diferents), seguit de la crema de matolls en via pública (594 trucades corresponents a 190 incidents), foc en un solar (316 trucades corresponents a 248 incidents) i foc en arbres (314 trucades corresponents a 83 incidents). També hi ha hagut 720 trucades (555 incidents) per sorolls, baralles i embriaguesa en espais públics.

En alerta pel risc d'incendi

Protecció Civil de la Generalitat manté en alerta el pla de protecció civil de Catalunya Procicat per onada de calor i el pla per risc d'incendis Infocat, i demana als ciutadans molta prudència per evitar problemes de salut causats per les temperatures extremes i minimitzar el risc d'incendis evitant conductes negligents com llançar burilles des del vehicle, encara que semblin apagades.