Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

El Palau Maricel acull dissabte una sessió del Congrés Participatiu Catalunya i Futur

25/10/2017 

El Palau Maricel acull dissabte una sessió del Congrés Participatiu Catalunya i Futur 

palau maricel sitges 2

Ferran Mascarell, Vinyet Panyella i Gemma Cendra seran els ponents dels Debats de Cultura, que se celebraran dissabte al Palau Maricel, en el marc del Congrés Participatiu Catalunya i Futur, organitzat per l’associació Exigents.cat. Eduard Carrillo moderarà la trobada, que clourà la regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau. 

El Congrés Participatiu Catalunya i Futur, organitzat pel nou laboratori d'idees participatiu Exigents.cat, arriba a Sitges el proper dissabte 28 d'octubre amb una proposta de debats entorn la cultura i amb la intenció de fer una reflexió serena i profunda sobre què es vol que sigui Catalunya en aquest àmbit. 

Ferran Mascarell, Vinyet Panyella i Gemma Cendra participaran en aquests debats com a ponents, moderats per Eduard Carrillo. La trobada, al Saló Blau del Palau Maricel, comptarà amb les presentacions d'Esteve Leon i Pere Pugès per part de l'entitat. La regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, clourà l’acte. 

El Congrés Participatiu, que es va iniciar el mes de maig passat, pretén definir de manera oberta i participativa qüestions com els principis constitucionals o el sistema electoral a Catalunya, passant per altres temes de preocupació com les estructures productives que garanteixin la sostenibilitat, el sistema educatiu o les relacions laborals. Exigents.cat ha programat activitats en el marc del congrés fins al maig de 2018 que es poden consultar a www.exigents.cat.

26/07/2017

El Palau de Maricel serà objecte d’una important reforma estructural i condicionament per a exposicions

palau maricel sitges
L’Ajuntament aprova destinar-hi 650.000 euros procedents del romanent
Una operació de reforma estructural millorarà els espais del Palau de Maricel, els farà més accessibles i n’adaptarà una part com a escenari d’exposicions d’art de primer nivell. El Ple de l’Ajuntament de Sitges va aprovar la setmana passada la concessió d’una aportació de 650.000 euros per a la reforma estructural del Palau, que se sumen als 500.000 que ja va acordar destinar-hi la Diputació de Barcelona. L’aportació forma part del 5,5 milions d’euros procedents del romanent (és a dir, dels estalvis en la despesa), que l’Ajuntament va acordar, per unanimitat del Ple, destinar a diverses inversions i projectes locals.
El projecte porta per títol Reforma integral, rehabilitació, restauració i museïtzació del Palau de Maricel (1913-17) per adequar-lo com a centre d’activitats i d’exposicions temporals de Museus de Sitges i ha estat elaborat pel Consorci del Patrimoni de Sitges, amb el suport de l’Ajuntament. El projecte detalla una inversió a l’edifici per fer-lo plenament operatiu per a la seva missió cultural, que consisteix en la reparació dels problemes estructurals; la restauració dels elements patrimonials; la rehabilitació de la façana i les cobertes; la redefinició d’entrades i de circulacions; la supressió de barreres arquitectòniques mitjançant la instal·lació d’elevadors mecànics; i l’adequació museogràfica de l’edifici per a la visita, de manera que permeti l’organització d’exposicions de format mitjà.
La iniciativa preveu que l’edifici esdevingui prou versàtil perquè el Consorci del Patrimoni de Sitges –que és l’organisme que el gestiona– en pugui treure utilitat i rendiment, tant com a sala d’exposicions com a edifici patrimonial obert a les visites guiades, a més acollir actes institucionals i casaments o, si és el cas, llogar algunes de les sales per a celebracions i reunions d’empresa.
La reforma té la missió de recuperar l’essència del Palau de Maricel quan es va construir, ara fa cent anys; és a dir, hostatjar obres d’art –a través d’un ambiciós programa d’exposicions temporals de caràcter internacional–, ser escenari d’actes institucionals i d’interès general, acollir visites culturals i adaptar les seves sales al lloguer d’espais. La suma i combinació d’aquests elements garanteix un ús integral i total de l’edifici.
Les obres estan previstes que comencin aquest 2017. La primera fase consistirà en el sanejament de les terrasses i reparació dels degotalls. A continuació (en el darrer trimestre d’aquest 2017) es durà a terme l’estudi d’estructura del pont que uneix Maricel de Mar (el Museu) i Maricel de Terra (el Palau), mentre que paral·lelament es procedirà a les intervencions d’urgència a les façanes, les cornises i el pont. Durant el 2018 s’executarà la part central del projecte.
La reforma i adaptació del Palau de Maricel garantirà la continuïtat i us de l’edifici, en millorarà el seu rendiment, dotarà Sitges d’un espai per acollir exposicions de qualitat (sense haver de buidar el Museu de Maricel, com es va fer per Ramon Casas) i, al mateix temps, permetrà celebrar-ne el seu centenari amb plenes condicions i projecció.