Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

L'Observatori Contra L'Homofòbia (OCH) reclama coordinació i un dispositiu específic per actuar davant una agressió homòfoba

23/03/2017

L'Observatori Contra L'Homofòbia (OCH) reclama coordinació i un dispositiu específic per actuar davant una agressió homòfoba

homofobia sitges

Eugeni Rodríguez agraeix a l'alcalde Forns "la voluntat d'intensificar línies de col·laboració amb L'Observatori i treballar conjuntament per atendre les necessitats del col·lectiu"

Sitges, dimecres 22 de març de 2017. El president de L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, ha reclamat "més coordinació i un dispositiu específic per actuar davant una agressió homòfoba", després de reunir-se amb l'alcalde de Sitges, Miquel Forns i Fusté, en relació a l'última agressió succeïda en el mateix municipi la nit del carnestoltes. I ha explicat que "actualment, el OCH actua com a ens coordinador entre les diferents administracions locals, Govern i Mossos d'Esquadra sense un protocol establert". A més, ha apuntat que "la Llei 11/2014 recull en el deure intervenció que aquest protocol hauria d'existir".

En declaracions als mitjans de comunicació, Rodríguez ha explicat que "a Sitges s'han produït tres agressions homòfobes en els últims dos anys amb un mateix patró: caçar a la víctima en grup". I ha detallat que "l'última víctima, un veí de Barcelona de 20 anys, va ser agredida amb una porra extensible el diumenge de Carnestoltes per anar disfressat de ballarina, per un agressor que anava acompanyat i que el dia d'avui segueix sense ser identificat". Tanmateix, ha demanat "respecte per la decisió de la víctima de romandre en l'anonimat".

Sobre la reunió, Eugeni Rodríguez ha agraït a l'alcalde Forns "la bona predisposició de col·laborar amb l'Observatori davant qualsevol tipus de discriminació o agressió homòfoba en la seva localitat". I ha subratllat "la voluntat d'intensificar línies de col·laboració per treballar conjuntament en l'atenció de les necessitats del col·lectiu". I ha recordat que "Sitges és el primer municipi de Catalunya amb un Punt d'Assessorament LGTBI".