Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Més de 3.000 alumnes iniciaran el nou curs escolar a Sitges

08/09/2017 

Més de 3.000 alumnes iniciaran el nou curs escolar a Sitges 

 escoles sitgesL’Ajuntament de Sitges ha executat actuacions de manteniment i millores a les escoles públiques durant l’estiu. Bona part dels treballs han servit per adequar-les al canvi de model pedagògic actual. 

Un total de 3.428 alumnes començaran el nou curs als centres d’ensenyament públics, privats i concertats de Sitges. A les llars d’infants municipals també iniciaran classes 148 nens i nenes. Els estudiants tornaran a les aules el proper 12 de setembre, després de gairebé tres mesos de vacances, i trobaran millores i nous espais reorganitzats als centres educatius públics. Part dels treballs, executats per l’Ajuntament de Sitges durant els mesos de juliol i agost, han estat orientats a remodelar les instal·lacions dels centres per adequar-se als criteris dels projectes de les escoles innovadores seguint el canvi de model pedagògic de l’Escola Nova 21. En aquest àmbit, per exemple, hi ha la possibilitat d’intercomunicació entre aules o l’opció de llums d’ambient i color de les parets de les aules per poder desenvolupar projectes educatius innovadors. Tot plegat s’ha fet amb l’objectiu que l’alumne se situï al centre de l’aprenentatge i estigui en un entorn  adequat per facilitar l’adquisició de competències i coneixements. Les millores als centres educatius també inclouen altres actuacions de manteniment que al llarg de l’any no es poden fer, com pintar les aules i l’entorn d’aquests equipaments. 

Millores a les escoles públiques de Sitges

Escola Esteve Barrachina: 

A l’Escola Esteve Barrachina s’ha fet una remodelació integral de les aules de P5 situades al primer pis per eliminar la paret que les separava per ajuntar-les i fer un espai únic dedicat a les classes. La porta corredora que s’hi ha instal·lat permet transformar aquest espai per utilitzar-lo com a dues aules separades o bé perquè els infants de diferents edats, de P3 a P5, comparteixin espai i potenciïn el treball en equip. L’aula d’educació especial també s’ha remodelat amb el mateix objectiu per adequar-se al canvi de model pedagògic que el centre va iniciar el curs passat. Altres actuacions són la col·locació de parquet a les aules del primer pis, la instal·lació de noves piques i pintar les aules de P5. 

Escola Miquel Utrillo: 

A l’Escola Miquel Utrillo també s’ha eliminat una paret del primer pis per agrupar dues classes i tenir així tres mestres en un mateix espai. Amb aquesta reorganització dels espais s’ha creat una aula de treball cooperatiu ben àmplia que s'obre a l'exterior a través de la vidriera nova que s'ha col·locat. Aquesta nova distribució de les aules permet un espai ampli amb capacitat de transformar-se per l’ensenyament interdisciplinari. Altres actuacions han estat polir el terra i en el cas de  l’aula de P5, fer els terres i els sòcols per continuar amb un model estètic dels ambients ara amb tons càlids. L’Escola Miquel Utrillo també inverteix en la creació d’un nou ambient de llums i ombres per experimentar.  

Escola Maria Ossó: 

A l’Escola Maria Ossó s’han pintat les aules d’educació infantil, s’han posat suros a les aules d’infantil i s’ha construït un espai de llums i ombres perquè els alumnes pugin experimentar i tenir experiències sensorials i visuals. 

Escola Agnès de Sitges: 

A l’Escola Agnès de Sitges s’ha posat sauló, s’han pintat les baranes i les parets de colors exteriors dels mòduls.   

Ajuts per a llibres de text i material escolar 

La regidoria de Benestar i Família ha obert el termini de sol·licitud d’ajuts econòmics per a l’adquisició de llibres de text i material escolar per a famílies empadronades a Sitges amb alumnes dels cicles d’Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, i cicles de formació professional de centres sostinguts amb fons públics, de l’1 al 30 de setembre. 

Cal presentar la sol·licitud a l’OAC acompanyada de llibre de família, DNI de pares i/o tutors, informe de vida laboral, últim rebut d’hipoteca i/o lloguer i acreditacions de situacions especials (famílies monoparentals, discapacitat etc). 

Conferència inaugural del curs escolar a Sitges 

El regidor d’Ensenyament, Eduard Terrado, ha fet la presentació de l’obertura del curs a Sitges juntament amb el professor Boris Mir, un dels impulsors del programa Escola Nova 21. L’auditori del Centre Cultural Miramar ha quedat atapeït de mestres i professors per escoltar les reflexions de Mir sobre la transformació educativa que viuen molts centres educatius com les escoles públiques de Sitges, que continuen el desenvolupament cap al nou model avançat educatiu. Aquest docent està vinculat professionalment i emocionalment  a l’institut escola Les Vinyes, un dels instituts de la xarxa d’innovadors, i col·labora en la transformació educativa a través dela Fundació Jaume Bofill. 

Ensenyament no obligatori: 

Places vacants a les llars d’infants municipals 

Les llars d’infants municipals El Cercolet ila Moixigangatenen vacants a P0, P1 i P2. Les famílies interessades poden dirigir-se directament a aquests centres. 

Nou grau a l’Institut Joan Ramon Benaprès  

L’Escola d’Hostaleria de l’Institut Joan Ramon Benaprès ofereix a partir d’aquest curs un nou grau mitjà en elaboracions culinàries. Les persones que tinguin el títol de l’ESO poden accedir a aquests estudis, que ensenyaran el procés de preparar l’àpat a una cuina i després fer la distribució a botigues de menjar preparat o càterings.   

07/08/2017

Obres de millora a les escoles de Sitges

obres millora escoles sitges

La regidoria d’educació aprofita les vacances d’estiu per posar a punt les escoles

Diverses son les accions que s’estan duen a terme a les escoles de la vila per tant d’acollir un nou curs escolar.

A l’escola Esteve Barrachina s’han pintat les parets de diversos passadissos i aules, s’ha obert la classe de P5 i s’han pintat les aules i el passadís, també s’ha pavimentat la zona de P5 així com el passadís i les aules i s’ha pintat l’entorn de l’escola.

A l’escola Miquel Utrillo s’ha ampliat l’aula de cinquè i s’ha pintat i posat suro a la paret, s’ha polit el terra de l’aula ampliada i del passadís, s’han pavimentat les aules P5, s’ha arreglat l’Aula fosca, s’han pintat les aules, i al setembre esta previst posar arbrat per fer ombra al patí d’infantil

A l’escola Agnès de Sitges s’han pintat les reixes i les baranes dels mòduls.

A l’escola Maria Ossò s’ha arregat l’Aula fosca, s’ha posat suro a les aules d’infantil i s’han pintat les aules.

A més de totes aquestes accions també s’ha fet el petit manteniment de final de curs