Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

ERC SITGES

29/04/2016

RESPOSTA D’ERC A LA DEMAGÒGIA D’NH

Des d’ERC Sitges denunciem que Nou Horitzó hagi utilitzat una informació de caràcter intern per difamar Eduard Carrillo (regidor d’ERC) fent públic un tràmit realitzat a títol personal a l’OAC i vulnerant així la llei de protecció de dades. Tot plegat exposat en l’últim ple amb judicis de valors perniciosos, mal intencionats i tergiversats sobre l’esmentat tràmit fent­ne un ús partidista.
Nacho Rubí sol·licità a l’alcalde que destituís de les seves funcions Eduard Carrillo (Regidor RRHH, Educació, Joventut i Ocupació) argumentant manca d’ètica en haver induït a una funcionària a presentar una segona sol·licitud de pagament de taxa per a una reserva del saló de plens per a la celebració d’un casament, i així evitar pagar el recàrrec que li pertocava per no haver pagat en el termini corresponent de la primera sol·licitud d’abonament de l’esmentada reserva que es va fer el 5 de febrer d’enguany.
Els fets verídics, que fan referència al nostre regidor, són que va fer, a títol personal i en qualitat de veí de Sitges, una sol·licitud d’abonament per a una reserva feta per altres persones que volen efectuar el seu casament en unes instal·lacions municipals i atès que no va poder fer l’abonament en el termini de 10 dies, va fer una segona sol·licitud d’anul·lació de la primera, amb data 22 de febrer, de la qual a hores d’ara encara no té resposta administrativa.
Ens preocupa que qualsevol pugui tenir accés directe a informacions de tràmits administratius que els ciutadans formulen a l’OAC i que els faci públics vulnerant la Llei Orgànica de Protecció de Dades que preveu que l’accés als documents que formen partd’un expedienten tràmitnomés es podrà fer per partd’aquells que ostentin la condiciód’interessats en les seves concrecions.
Tan el regidor com el govern estan prenent les mesures adequades per a garantir l’adequat funcionament i confidencialitat en els tràmits administratius de l’ajuntament de Sitges, així com en la resolució adequada,segons els procediments establerts, de l’esmentat tràmit administratiu.
Esperem el resultat de l’anàlisi del procediment per a valorar possibles actuacions.
Eduard Carrillo: “Com a regidor i com a ciutadà no he comès cap irregularitat”
Secció Local ERC Sitges

30/11/2015 

Assemblea per a l’elecció de la presidència i nova executiva d’ERC Sitges.

El dissabte 28 de novembre a les 20h al local de l’Oasi, la Secció local d’ERC­Sitges celebrà l’assemblea per a fer de nou l’elecció de la presidència i els membres de l’executiva, amb l’assistència d’una trentena de participants.
Fou reelegit com a President l’actual regidor de RRHH, Ensenyament, Joventut i Ocupació de l’Ajuntament l’EduardCarrillo.
La motivació de tornar a encapçalar i representar ERC­Sitges es fonamenta amb la voluntat de col·laborar i compartir amb la resta de companys militants i simpatitzants els ideals republicans de llibertat, justícia social i fraternitat, d’alliberament nacional i de construcció de la nova República Catalana.
I més en concret poder impulsar polítiques des de dins i des de fora de l’ajuntament per a gestionar els afers públics dels veïns i veïnes de Sitges, amb propostes d’esquerres creïbles i sostenibles.
La composició de l’executiva també s’ha configurat per tal d’assegurar la paritat, la pluralitat, la presència de militants de recent incorporació i sobretot la regeneració generacional, amb la inclusió de membres joves, per tal de vitalitzar la secció local i assegurar la innovació, l’esperit de canvi transformador i el debat intern.
L’acompanyaran a la nova executiva com a secretària d’organització l’Ester Bayot, secretari de finances en Pere Muntané, secretari d’imatge i comunicació en Joan Marc Roca, secretari de relacions municipals en Martí Sáez, Secretària de la Dona l’Encarnita Berdala, vocal de via pública i LGTBI en Pere Ros, vocal de moviments socials i ANC la Carme Matas i com a representant de les JERC en Joan Rodríguez.
També en formaran part com a vocals l’Aurora Carbonell, regidora de Promoció econòmica, Turisme i Platges i portaveu d’ERC a l’ajuntament i la Carme Almirall,la regidora d’Esports i Serveis urbans.
Eduard Carrillo
President ERC Sitges
Sitges, a 30 de novembre del 2015

03/06/2015 

ASSEMBLEA D’ERC Sitges, 1 de juny de 2015.

 assemblea erc

Els militants, amics, simpatitzants i membres independents de la candidatura d’ERC Sitges, dilluns dia 1 de juny al vespre, varen fer una assemblea de valoració i anàlisi sobre els resultats electorals obtinguts el passat dia 24 de maig i alhora varen prendre posicionament per als possibles pactes postelectorals i les línies polítiques d’actuació dins del nou consistori. 

Atenent el mapa polític resultant de les eleccions, amb l’obtenció de tres regidors per part nostre, segons el mandat democràtic expressat en les urnes per part dels ciutadans de Sitges. Així com amb la voluntat de la nostra candidatura de poder fer una política propositiva i de govern, tot respectant el nostre programa electoral i els principis polítics que de defensem en l’àmbit local i nacional, l’assemblea va marcar les línies marc per als possibles acords polítics amb les altres candidatures en base als següents postulats: 

a.- Propiciar un canvi profund en la manera de gestionar els serveis públics de la vila i en la manera de fer política, ens cal més transparència i més participació popular. Volem impulsar la regeneració democràtica amb noves cares i nous actors, tot defugint de les tradicionals aliances i pactes anteriors. 

b.- En conseqüència i atenent el mapa polític existent, una primera proposta seria un govern municipal format per les tres forces netament sobiranistes CiU, ERC i CUP, amb la finalitat d’assegurar el desenvolupament de polítiques socials i alhora fer participar la nostra vila, de manera activa, en el procés de constitució del nou estat en forma de la República Catalana, que, a partir de les eleccions del 27 de setembre, es pugui desenvolupar una vegada que les forces a favor de la independència guanyem per majoria dins del nou Parlament de Catalunya. 

c.- En el supòsit de no poder arribar a acords de governabilitat amb les tres forces esmentades, es continuarà en converses amb la resta de formacions polítiques tot defensant el nostre programa i el nostre projecte de poble. És evident que ens hem presentat a unes eleccions municipals per canviar radicalment la política municipal i per tant, fer-ho des del govern. 

d.- Finalment si no és possible participar d’un govern que inclogui els postulats anteriors, els tres regidors electes desenvoluparan una oposició constructiva i alhora activa, amb el suport de les accions de carrer i la participació popular, en favor dels dos eixos programàtics, el social i el nacional, ja que per a la nostra candidatura ambdós, aconseguir constituir un nou estat i impulsar polítiques socials, són la mateixa cosa. 

Secció Local ERC Sitges

17/05/2015  

Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia 

Amb motiu del Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia, militants i membres de la candidatura d'ERC-Sitges, encapçalats per la candidata a l'alcaldia l'Aurora Carbonell i pel President de la Secció Local i número dos de la candidatura l'Eduard Carrillo, han fet una ofrena floral davant del Triangle Rosa ubicat al Passeig de la Ribera de Sitges.

La candidatura d'ERC-Sitges, atenent els valors republicans i d'esquerres que inspiren el seu programa electoral, és defensora de tots els drets socials i les llibertats cíviques de tota la ciutadania, sense distincions de cap tipus d'identitat personal i de model familiar, i per tant es compromet a desenvolupar en l'àmbit municipal la recent llei aprovada pel Parlament de Catalunya contra l'homofòbia. Així ho ha manifestat i defensat la cap de llista de la candidatura per a les eleccions municipals del 24 de maig.

Secció Local ERC Sitges

12/05/2015  

COL·LOQUI AMB J.MA. TERRICABRAS 

Dilluns 11 a les 17:00 ens vam reunir als Vikingos per poder xerrar amb l’eurodiputat J.Ma.Terricabras i la cap de llista Aurora Carbonell.

El president d’ERC, Eduard Carrillo, ha fet la presentació tot recordant que en les anteriors eleccions europees la candidatura encapçalada per en Terricabras fou la més votada, fent que ERC Sitges guanyés per primera vegada unes eleccions a la nostra vila.

L’eurodiputat ha iniciat la seva intervenció tot remarcant la voluntat de recolzar l’Aurora en unes eleccions municipals on es presenten moltes candidatures. En unes eleccions municipals és molt important tenir en compte Europa ja que des de la Unió europea es fan polítiques de subsidiarietat dirigides a tots els ciutadans europeus i als ajuntaments,és a dir, el govern de proximitat. Els municipis són la base de qualsevol democràcia. És allò que és realment proper al ciutadà. Actualment els ajuntaments tenen poc suport tant des de la Generalitat com des de l’Estat.

L’estat rep uns diners d’Europa, per exemple per als joves, però els diners no es fan servir en la finalitat original. Passa molt sovint.

Es parla poc d’Europa però es fan moltes coses i es treballa molt. És una feina feta des de lluny i és més difícil reclamar. Els regidors/es i alcaldes/es com que són pròxims als ciutadans, aquests els fan un seguiment directe i constant.

ERC pot oferir la defensa clara dels valors republicans:

1. Allò públic: els ciutadans participen en les decisions, transparència, autoritat propera als ciutadans…
2. Vocació de servei: Un fa d’alcalde no és alcalde. Som un instrument per a que el poble s’autogoverni.
3. Donem importància a les lleis per protegir als ciutadans de l’arbitrarietat. Defensem l’escola i la sanitat pública, com a patrimoni comú per a tothom

Hi ha maneres de fer polítiques públiques molt diferents. Encara que sembli que tots els partits diuen el mateix no sempre busquen el benefici col·lectiu.

Hem de tenir clar dues coses: en primer lloc el benestar de la població no va lligat només al benestar econòmic sinó també al cultural i social. En segon lloc la població de Sitges ha de tenir una mirada oberta a Europa. La visió i la percepció de la realitat quotidiana ha de tenir una mirada de llarga volada.

A Europa es mira amb simpatia el fet català. Estan atents al procés quan passen coses importants. Per exemple cada 11 de setembre, el passat 9 de novembre i també miraran aquestes eleccions municipals com a primera volta de les eleccions plebiscitàries del setembre. El que els interessa són els resultats finals, no les petites coses a les que donem tanta importància aquí.

La unió Europea és pragmàtica i fa els vestits a mida. No tindrem cap problema amb Europa. Que Europa no parli és senyal que esperen a què ho fem els catalans. Som els únics que hem de decidir el nostre futur i per tant ho hem de fer bé.

Hem de començar des dels ajuntaments a canviar-ho tot. Comencem des dels municipis fent pinya per construir des de baix. És incomprensible que a Sitges no hi hagi representació republicana. Valors de llibertat, respecte, tolerància, cultura…. la feina que hem de fer és la de convèncer al màxim de gent perquè votin la candidatura d’ERC.

El 24 de maig cal votar per una candidatura forta i els ciutadans ho han de fer possible.

Aurora Carbonell comença agraint les paraules de Terricabras. Explica que la primera vegada que ERC va guanyar va ser en les eleccions europees. Volem que els ciutadans de Sitges sàpiguen la importància de tenir un representant a Europa. Cal un consistori amb partits que tinguin representació a Europa i al Parlament de Catalunya. Les lleis que es fan a Europa afecten al municipi en força qüestions que cal gestionar dia a dia per al bé de la nostra vila. Nosaltres tenim una ideologia concreta i un ideari que es reflectirà en l’acció de les nostres polítiques municipals.

Els valors republicans els volem defensar a l’ajuntament. Sabem que entre els nostres conciutadans tenim un 25% de gent estrangera i molts són europeus. No tenim gaires problemes amb la immigració, però si en tenim amb la venda ambulant, els top manta. Persones amb condicions de vida desfavorables i sovint precàries, però que tanmateix amb la seva activitat il·legal provoquen malestar entre els vilatans i comerciants. Demanem que des de la Unió Europea es regulin i es trobin solucions a temes com aquests, que preocupen als ciutadans.

Els ajuntaments haurien de ser sobiranistes per preparar el país per a les eleccions del setembre alhora que gestionem el dia a dia, que en el nostre cas passa per una economia basada amb el turisme i per tant amb l’acolliment de molts ciutadans europeus.

El turisme ha canviat a Sitges i s’han fet moltes barbaritats. Nosaltres defensem un turisme responsable en tots els sentits, amb el medi natural, amb la identitat cultural pròpia, amb la potenciació d’una gastronomia mediterrània i amb el benestar dels vilatans en general.

Finalment en Terricabras ens anima a transmetre als veïns i veïnes de Sitges el missatge de defensa dels valors republicans de justícia social, llibertat i solidaritat que cal potenciar de l’administració local.

Acaba l’acte amb la formulació de diverses intervencions des del nombrós públic assistent i amb el lliurament a l’eurodiputat, com a obsequi i en nom de tots els membres de la candidatura d’ERC Sitges, del llibre sobre el primer alcalde socialista i independentista dels Països Catalans.
S’ha ofert a tots els assistents una copa de cava. 

Secció Local ERC Sitges

28/04/2015 

L'ESQUERRA T'ESCOLTA: COMERÇ I TURISME

erc sitges

Dissabte 25 ens vàrem tornar a trobar per quarta vegada al Café Bar Roy per parlar de comerç i turisme. Aquesta vegada van acompanyar a la nostra candidata a l’alcaldia l’Aurora Carbonell dues persones vinculades al sector, el Vicente Alemany, membre del cub de tast de Sitges, i en Joan Anton Matas, President del gremi d'Hostaleria. Com en altres ocasions l’acte fou presentat per l’Eduard Carrillo, President d’ERC Sitges.
Joan Anton Matas exposà que el turisme de sol i platja no està esgotat però que ara els turistes no estan tot el dia a la platja, hi estan 3 o 4 hores i les altres hores les utilitzen per gaudir. En aquestes 20 hores cal que puguin fer coses atractives. Hem de ser hàbils i originals si volem que Sitges sigui una destinació atractiva.
Disposem de diversos productes:
Gastronomia: disposem de molta oferta i per a tots els nivells econòmics.
Territori: tenim molt a prop Barcelona, Tarragona i les vinyes i cellers del Penedès.
Oci nocturn: ha estat un dels motors publicitaris de la nostra vila. Ara no està on caldria.
S'han de fer una sèrie d'accions per diversificar l'oferta turística, sobretot els quatre mesos que tenim més dificultats. Recolzant per exemple el Centre de disseny que farà un sitges més creatiu i talentós i molts visitants que vénen a veure els seus estudiants visitaran la nostra vila.
El motor de promoció hauria de ser d'èxit com el de promoció pública-privada. El mercat va més ràpid que l'administració. Aquest model funciona.
Cal buscar un equilibri i compartir l'activitat econòmica produint les mínimes molèsties als veïns. És important fer complir les ordenances i reglamentacions i revisar-les si és necessari. Per exemple l'ordenança de terrasses. En aquests moments hi ha un desgavell que cal reconduir igual que amb els sorolls, ja que no són problemes produïts pel sector sinó d'ordre públic.
L'administració no té prou cura pel que fa al tema de llicències, no funciona. Treballen establiments sense llicència i no hi ha inspeccions. Pel que respecta a les moratòries se'n van crear dues: per entitats financeres i per APIS. Per exemple caldria pensar de fer alguna moratòria d'establiments de queviures que estan proliferant en la nostra vila i sobretot regular els horaris. Potser també faria falta crear una moratòria pels habitatges i apartaments d'ús turístic, ja que sols estan legalitzats 850 d'uns 2000 que podem trobar que s'oferten per internet i són una competència deslleial.
La qualitat de la destinació és important per atraure visitants. La marca Sitges és coneguda però cal cuidar la imatge perquè juga un paper molt important: neteja, jardins i ordre públic.
Vicente Alemany ens comenta que Sitges és un poble turístic des de fa molts anys però des de fa uns 30-35 anys s’ha donat una empenta forta amb el tema de restauració. Hi ha professionals que han lluitat molt per tenir un nivell de qualitat.
El problema que hi ha és l'augment d'establiments que s'han obert. L'ajuntament ha donat les llicències per silenci administratiu i això pot afectar a la imatge que donem de Sitges. S'ha de ser diligent a l'hora de donar les llicències.
Gastronòmicament parlant cada vegada les temporades turístiques són més curtes però els visitants vénen durant tot l'any els caps de setmana. Tenen problemes per aparcar, i si aparquen, és car. Són influències negatives igual com la deficient neteja i els top manta. Aquest turisme s'ha de cuidar perquè ens triïn a nosaltres abans que altres destinacions.
Estan fetes la meitat de les llicències de terrasses de les que hi ha, i moltes d'elles ocupen molta via pública. Passegem i anem als llocs on podem gaudir i aquestes petites coses cal millorar-les.
Tot seguit Aurora Carbonell exposà els punts programàtics sobre aquest àmbit coincidint amb moltes de les observacions fetes pels ponents.
S'han de buscar noves fonts d'economia per la vila perquè no ens hem de basar únicament en el turisme. El turisme és l'activitat número 1 i és el que sabem fer, la nostra font de riquesa i el que genera més treball. És necessari potenciar la nostra identitat i el territori més proper perquè nosaltres també som un referent per la zona.
Sitges ha de ser un referent en el turisme responsable. Hem sabut mantenir la nostra identitat que ens fa diferents a altres destinacions. El turisme ha de ser sostenible i universalment accessible. I ha de respectar la cultura, els veïns, i el territori.
Treballarem per implementar el codi ètic global que maximitzi els beneficis que ens pot aportar el turisme i minimitzar el que no beneficia.
Podem emprendre diverses accions des de l'administració per complementar el turisme de sol i platja: hem de vendre Sitges per als creueristes, el turisme d'esport i de salut, el gastronòmic (que és de qualitat).
Per a promocionar-nos aprofitarem les noves tendències 2.0: apps i publicitat a les xarxes socials. La col·laboració público-privada per a la promoció és cabdal, ja que el sector privat està al dia i cal que treballem plegats.
Les regidories han d'estar treballant transversalment i coordinadament. Seguretat, turisme, platges, cultura...
Revisarem el calendari d'esdeveniments per valorar quins beneficis ens deixen i què ens aporten.
Revisarem i modificarem si cal les ordenances de civisme, de terrasses,... sobretot tocant de peus a terra, amb sentit comú i consensuades. El règim sancionador s'ha de poder complir i s'ha de fer un seguiment.
Millorarem els accessos a la vila perquè no són estètics.
Estudiarem com minimitzar els problemes que provoquen als ciutadans la càrrega i descàrrega, així com els problemes que es puguin esdevenir entre veïns i visitants potenciant polítiques de barri.
Els assistents varen formular diverses qüestions que contestà Joan Anton Matas:
1. Si es produeix una trobada ajuntament-gremi, totes les empreses es pot comptar que estaran en aquest consens? Hi ha gent que va per lliure?
Joan Anton Matas contestà que el consens pot estar sobre el 90%. Per exemple per carnaval es volia regular l'horari i es va fer un pacte perquè no fos un perjudici per les empreses. Els establiments van complir. Si hi ha algun que no compleix que sigui qui pateixi les conseqüències. Si hi ha regles del joc, tots hi sortim guanyant.
2. S'ha valorat de fer una logística centralitzada de repartiment de mercaderies?
Els establiments són molt sensibles per facilitar les feines als repartidors. Hi ha hagut diversos intents de centralitzar-ho però ha sigut molt difícil a causa de l'orografia de Sitges. El principal problema és que sitges no té zones per centralitzar-ho i després distribuir.
3. Ha de canviar l'oci nocturn?
És necessari com a destinació turística, abans funcionaven les discoteques. Ara n'hi ha dues al centre del poble, i el problema el tenim quan la gent està fora. Els establiments d'oci nocturn que treballen són els que s'han adaptat a les necessitats i gustos actuals. Cal trobar una solució per a les massificacions però és problema de seguretat pública.
4. El sector de restauració ha fet prou per donar-se a conèixer fóra de Sitges?
(Vicent Alemany) S'ha treballat en els grups de tast, fa anys es publicitava sobretot a Barcelona. Tenim la sort que ens podem alimentar de la capital però volem que la gent vingui els caps de setmana i entre setmana
5. Com s'inverteix la tasca turística? Contemplar com es gasten perquè es poden malgastar els diners innecessàriament?
(Aurora Carbonell) Parlant de transparència ERC va preguntar a l'ajuntament en què s'invertia la tassa turística. La contesta fou molt general. Es va dir quan es va recaptar i que es va gastar en promoció turística però sense especificar les partides.
Amb aquest col·loqui tanquem el cicle de col·loquis i convidem a tots els veïns i veïnes de Sitges a participar en tots els actes que realitzarem properament, xerrades i parades informatives.
Tenim previst que ens visitin la vicepresidenta del Parlament de Catalunya, l’Anna Simó i l’eurodiputat en Josep Maria Terricabras.

28/04/2015 

COMUNICAT.- 

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sitges donem total suport a les legítimes reivindicacions dels treballadors del nostre Ajuntament.
Lamentem profundament la mala gestió en les negociacions portades a terme per l’equip de govern durant els últims mesos i que finalment han provocat la desagradable situació viscuda ahir en el Ple municipal. Alhora condemnem enèrgicament les desafortunades declaracions del regidor d’Organització i Recursos Humans, senyor Magí Almirall, fetes avui a Radio Maricel.
Secció local d’ERC Sitges
28 d’abril del 2015

18/04/2015 

PRESENTACIÓ CANDIDATURA ERC SITGES

Galeria Fotogràfica

presentacio candidatura erc sitges

Dissabte 18 d’abril al Retiro, a les 19h, es va fer la presentació pública de la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya de Sitges, per a les properes eleccions municipals del 24 de maig. 

L’acte fou presentat pel president d’ERC-Sitges, l’Eduard Carrillo, qui donà la benvinguda als mitjans de comunicació presents, així com als més de 120 assistents a l’acte.

 Posà en relleu que aquesta presentació es feia amb molta il•lusió per part de tots els candidats i candidates, atès que es tracta d’una candidatura de sitgetanes i sitgetans que amb un programa d’esquerres i independentista volem gestionar els afers públics de la vila amb honestedat i honradesa. Convençuts de ser un equip que, amb l’Aurora Carbonell al capdavant i com a futura alcaldessa, volem governar el proper ajuntament de Sitges. 

Tot seguit la nostra senadora l’Ester Capella va adreçar unes paraules a tots els assistents, remarcant el coratge de tenir a Sitges una candidatura d’ERC encapçalada per una dona. 

Feu palesa la necessitat de fer polítiques locals i properes a les necessitats reals dels ciutadans, però dins d’un context de canvi nacional, que inevitablement per als catalans, ha de significar la construcció de la nova República Catalana. 

Recordà que ERC som un partit amb una llarga història democràtica i de servei al país, especialment des dels ajuntaments, tot recordant la proclamació de la República Catalana l’any 1931 per part d’en Macià, després de guanyar unes eleccions municipals. 

Desglossà un seguit de reflexions a l’entorn de la transformació, en forma de revolució democràtica que la societat catalana està portant a cap, essent el nostre partit capdavanter en la llarga lluita per a les llibertats individuals i col•lectives, sempre amb un ideal republicà i d’esquerres. 

Seguidament va parlar la candidata a l’alcaldia, Aurora Carbonell, destacant els següents aspectes, tot exposant les virtuts d’aquesta candidatura i de tots els companys que en formen part. 

Ressaltà que no es tracta d’una candidatura personalista, ja que som un conjunt plural de persones amb ganes de treballar en equip, units pels ideals de fer el bé comú i alhora amb un programa elaborat en base a les necessitats i preocupacions dels ciutadans de la nostra vila. 

Tot parafrasejant l’Oriol Junqueras, el president del nostre partit, remarcà que nosaltres som independentistes, però abans som demòcrates i encara abans som bones persones. Aquesta llista està plena de bones persones. Tots i totes són uns sitgetans compromesos, il•lusionats i amb ganes sinceres de transformar les coses. 

En aquestes eleccions municipals es presentaran moltes formacions. Tot i que tots volen el millor per Sitges, no tothom té un projecte clar. Aquests dies escoltarem repetir molts cops les mateixes paraules o frases i al final sembla que tots acabem dient el mateix. Que si volem un turisme de qualitat, que si volem un Sitges de les persones, que si transparència, participació... tots tenim assimilat un vocabulari que amb el temps ens ha fet igualar opcions ideològiques molt diferents. Fins i tot a vegades pots escoltar dir a un partit de dretes la mateixa frase que acaba de dir el partit més radical d’esquerra. Així, en aquest context, com pot el ciutadà de carrer diferenciar entre el ventall de candidatures i com pot tenir garantia de quin compliment faran d’allò que diuen .. . És evident que hi ha gent que per ideologia té clar el seu vot, altres per la coneixença amb el candidat o candidata o amb la resta de la gent de la llista. Però també és cert que hi ha molta gent que pot estar confosa o perduda entre tantes opcions. 

Tot seguit ens donà uns consells per aquells que dubten: 

● Mira bé l’equip sencer de candidatura, no et quedis només amb el candidat. A ERC Sitges som un equip.
● Fixa’t en el programa. Primer mira si tenen o no programa. I després no cal estudiar-se per complet cadascun dels programes electorals però sí fer una visió. Només amb una ullada veureu quines prioritats tenen els uns i els altres. A ERC Sitges prioritzem l’acció social i el treballar per la independència del nostre país.
● Mireu les promeses que es fan, molts cops impossibles o irrealitzables.
● Mireu que la candidatura sigui útil per a Sitges i alhora per al país. No ens val aquelles que diuen que només miren per la vila, nosaltres també ens interessa Sitges i de fet per això estem aquí. Però és impossible mantenir-se al marge del que està passant a Catalunya. I a Sitges i als seus habitants també els interessa el nostre país, ja que vila i país son un tot interrelacionat i indestriable
● I com a últim consell que facin el vot útil. Ara més que mai s’ha de votar per una candidatura útil perquè sinó tenim el perill que es perdin molts vots. ERC Sitges és el vot útil, perquè en primer lloc som l’alternativa d’esquerres a un consistori conservador com el que hi ha ara. També perquè som un partit netament independentista que estarà a l’alçada del moment històric que viu Catalunya i compromesos a fer, a partir del 27 de setembre, tot allò que ens demani el president i el govern del país sigui del partit que sigui, per a iniciar el procés constituent de la nova República Catalana. I perquè tenim opcions serioses de treure uns bons resultats i per tant ser decisius en el nou consistori i assegurar una governabilitat estable i seriosa. 

Una vegada finalitzats els parlaments ens traslladàrem als jardins de Retiro on en Martí Sáez, representant de les JERC a l’executiva local d’ERC, presentà un a un tots es membres de l’equip que constitueix la candidatura. Després d’efectuar fotos de tot el grup s’oferí un petit refrigeri amb cava, tot amenitzat pel grup musical L’Entresòl. 

Secció Local ERC Sitges

23/02/2015 

L’esquerra que t’escolta Parlem d’Acció Social i Salut Amb l’Aurora Carbonell i l’Anna Simó
Cafè Roy, Sitges 20 de febrer de 2015, a les 19h 

Una tarda més ens vàrem reunir una seixantena de persones al cafè Roy per a debatre temes d'interès per a la nostra vila dins la campanya l'esquerra que t'escolta. Aquesta vegada, al costat de la nostra candidata a l’alcaldia l’Aurora Carbonell, ens acompanyava l’Anna Simó que fou Consellera de Benestar i Família del Govern de Catalunya del desembre de 2003 al maig 2006 i actual Vicepresidenta primera del Parlament. 

L’Acte fou presentat per l’Eduard Carrillo, president d’ERC Sitges. 

A continuació l’Anna Simó començà la seva intervenció contextualitzant les polítiques d’acció social i salut en un moment de crisi i després de grans retallades. 

Els serveis socials han de tenir un caràcter més universal i no s’han d’adreçar tan sols a les persones amb extremíssima necessitat. L'administració s'ha de fer responsable d'ajudar les persones amb qualsevol tipus de necessitat social. 

Amb la crisi la “càrrega” ha tornat a l'espatlla de les de sempre: les dones. 

Cal revertir tot el que s'ha anat perdent en aquests darrers anys i alhora ser austers en la gestió dels recursos públics, així com planificar i gestionar adequadament i amb racionalitzat els recursos i construir noves infraestructures que siguin útils i necessàries socialment. Per a fer-ho possible el nostre objectiu és aconseguir l'autonomia financera per tal de revertir tot allò que ens hem perdut en matèria de drets socials. ERC vol que Catalunya tingui les competències íntegres en polítiques socials, per això necessitem un estat propi. Estem treballant ja amb els estaments i institucions de tota mena de serveis socials i de la salut per tal d’articular-los dins del pròxim estat independent.
Seguidament l’Aurora Carbonell fa un resum del programa d'acció social i salut que, amb el lema de Sitges vila cohesionada ,s’està elaborant i que engloba també cultura, educació i esport. 

Existeix el mite que a Sitges es viu molt bé i parlant amb la gent a peu de carrer es palpa que no és així. A la nostra vila hi ha desnonaments, malnutrició infantil, avis i àvies sols amb mancances econòmiques i emocionals. 

ERC Sitges té la intenció de fer un mapa social per a fer possible un pla estratègic eficient i funcional. Un altra necessitat és treballar coordinant tots els sectors implicats en l’acció social, en busca sempre del consens. 

Pel que fa a les polítiques de família, serà necessari donar suport a tot tipus i models diferents de famílies amb dificultats i reforçar els programes d'educació sexual, especialment per a joves. 

Pel que fa a la gent gran proposem accions de formació i suport a les cuidadores i a favor de l'autonomia dels que viuen sols. 

En relació al maltractament de gènere cal atendre tant a homes com a dones. 

Considerem l’esport com a eina per a la promoció de la salut.
Com a accions concretes es vol retornar el RUSC en la seva activitat inicial. Mainada amb problemes de des estructuració familiar. També la inserció laboral dels discapacitats psíquics i aturats de llarga durada amb el projecte TIMOL i ampliar els horts urbans també a gent que pateix dificultats econòmiques. 

Volem que la regidoria d'Acció social sigui més forta i es doti d’un pressupost més alt. 

Secció local ERC Sitges

05/02/2015 

REGENERACIÓ DEMOCRÀTICA AUTÈNTICA
En la cursa per unes eleccions sempre sorgeixen paraules que es posen de moda, llavors tots els partits polítics les utilitzen i les col•loquen en qualsevol context. Ara toca la paraula regeneració, tothom vol regenerar però és evident que no tothom ho entén de la mateixa manera.
El diccionari ens diu que regeneració és l’acció de regenerar en el sentit de produir nou, renovar moralment, fer un canvi radical pel bé. Si aquesta definició la traslladem a la política, veiem clarament qui regenera i qui no ho fa.
El proper mes de maig tenim eleccions municipals i previsiblement es presentaran moltes formacions polítiques, que com no podia ser d’una altra manera, totes portaran la paraula regeneració. ERC Sitges som una de les formacions que portarem aquesta paraula en el nostre programa electoral, atès que hi creiem fermament en tot el seu sentit. Però si rasquem una mica en altres formacions, ens adonarem que no totes poden apropiar-se d’aquest mot. Si regenerar vol dir canviar del tot no poden representar cap canvi, per molt que es canviïn les sigles, formacions liderades per persones que estan o han estat molts anys en la política municipal, si més no per una bona higiene democràtica.
Una de les propostes que porta ERC Sitges en el seu programa és precisament que els càrrecs electes no es puguin presentar més de dues legislatures seguides, i amb satisfacció hem pogut veure com la proposta de nova Constitució Catalana també advoca per aquesta opció. Entenem que com a ciutadans volem dedicar un temps de les nostres vides a treballar pel poble, però en cap cas ens volem convertir en uns professionals de la política i volem que un cop esgotat el període compromès, tornar a la nostra feina. Així entenem la política, i pensem que la millor manera és donar-ho tot durant un període concret i alhora no “apoltronar-se” agafant vicis i maneres de treballar pernicioses per la salut democràtica de la institució.
Però regenerar, també significa fer un canvi radical en la governança de la nostra vila, ja que a Sitges portem des de l'any 1979 amb una alternança entre dues forces, PSC i CIU i aprofito per remarcar que sempre hem tingut alcaldes homes. Altres forces hem pogut estar puntualment al govern, però sempre amb una quota molt petita de decisió, per tant, ara toca que nosaltres impulsem un canvi, i una transformació veritable.
Des d'ERC Sitges estem fent un programa engrescador però alhora realista. Preparant-lo, ens hem adonat que no sempre els problemes actuals són la manca de diners, molts cops el que hi ha és un problema de gestió, d’actituds còmodes i fins i tot de desídia. Per això creiem tant en la renovació, perquè no només cal que entrin persones noves sinó que calen nous projectes i sobretot calen noves formes de treballar i de gestionar. Apostem per una bona coordinació entre totes les regidories, escoltar la societat civil, les entitats i associacions, compartir els projectes i consensuar-los entre tots, per tal que amb la participació activa del poble col•laborem entre tots a fer de Sitges un poble millor del que tenim ara.
Cal donar una oportunitat a noves persones que mai hagin viscut de la política. Els que han exercit la gestió política durant molts anys ens ofereixen l'experiència com la gran garantia de bona gestió, però el cert és que la societat ha canviat molt en els darrers temps i de fet el món canvia constantment, per tant el que val de debò és l'adaptació a les noves situacions i el trencament amb allò que no funciona. La gent d' ERC Sitges tenim poca experiència de govern, és cert, però tampoc tenim experiència en cobrar pel fet de fer política, ni tenim experiència en fer política opaca o poc transparent, ni tenim vicis adquirits per portar anys i panys fent el mateix i tampoc tenim gens d’experiència en fer política només pels amics. La nostra experiència és la política de base, de carrer, de parlar i d'escoltar, de viure la política cada dia després de plegar de les nostres respectives feines. De discutir, de treballar i d'albirar somnis per tenir un Sitges com cal, però sempre des de la militància base, duent a terme actuacions pensant en les pròximes generacions i no en les pròximes eleccions. Si volem canviar el món, hem de començar canviant el que ens envolta.
Així doncs, quan en un programa electoral llegim la paraula “regeneració política”, cal que pensem exactament què és el que ens estan dient. Per aquells partits que fan campanya a cop de talonari, o que tenen entre els seus membres polítics professionals o que només es belluguen en funció del nombre de cadires que poden aconseguir i quina d'elles serà ocupada a títol personal; per aquests, la regeneració política només vol dir obediència, que la gent voti cada quatre anys i que voti un xec en blanc, que no es mobilitzi, en definitiva que no emprenyi i deixi que guanyin els de sempre.
Però per als i les que creiem en la política i en la democràcia, la regeneració no pot ser una altra cosa que la participació activa de la ciutadania, controlar les institucions i vetllar pel bé social de tothom. És per això que cal assegurar una manera de fer política que proporcioni constantment la renovació amb gent nova i amb idees noves.
Aurora Carbonell
Candidata a l'alcaldia de Sitges per ERC

02/02/2015 

L'ESQUERRA T'ESCOLTA

 l'esquerra t'escolta

Parlem d'educació i cultura amb AURORA CARBONELL i JOSEP BARGALLÓ. 

La intenció és escoltar els veïns sitgetans per tal de fer una candidatura i un programa creïble. 

Josep Bargalló recorda que va venir l'any 1999 a presentar l'Àngel Parés com a candidata en aquell moment. En aquell temps la gent no estava tan convençuda com ara del pas cap al sobiranisme d’una forma tan majoritària. Ara estem en un moment històric camí de la independència amb moltes incerteses que cal resoldre i atenent que res no és fàcil.

En aquest moment hi ha dues cites cabdals, en primer lloc les municipals i després al setembre cal decidir quin és el futur que volem per al país. Les votacions municipals són les que ens prepararan per arribar bé a les catalanes. És molt important crear les estructures d'estat i l'educació és una estructura d'estat bàsica. El sistema educatiu depèn ara com ara de nosaltres.

Per fer la societat necessitem un sistema educatiu. L' escola fa imaginari col•lectiu, fa identitat. L'escola ha de ser inclusiva, formativa i un servei públic. L'Ajuntament té una eina d'inserció social molt important. La política educativa va molt més enllà d'utilitzar les parets de l'escola. Sitges té capacitats com a poble d'oferir una educació potent i té aptituds de ser un dels pobles més importants.

L'educació ha d'anar de la mà d'unes polítiques culturals. La cultura és un pilar econòmic i social perquè crea ciutadans lliures, gent que en funció de com es pot arribar a formar-se i participar de la societat. Necessiten d'un estat que les impulsi. El municipi també ha de generar aquesta cultura social. Si l'ajuntament vol ser líder, i vol construir una societat millor haurà d'esforçar-se molt. Ha de tenir en la cultura un pilar. Les identitats només les tens si te la reconeixen. Per tant Sitges ha de lluitar perquè Sitges sigui reconegut com a capital cultural. ERC te un projecte de país on la cultura és fonamental i per tant, la cultura és clau. 

L'any 2004 quan ERC estava en el govern es va crear les oficines municipals d'educació. L'Ajuntament era el responsable de com cohesionar la societat en els municipis i les matriculacions. És llavors quan es fa el pacte municipal d'educació. Els Ajuntaments havien de fer lideratge. Les escoles no són només uns edificis que obren i tanquen, són espais de debat social i cultural. 

La intervenció d'Aurora Carbonell es centra més en l'àmbit local. Explica la visió que en té esquerra i proposa temes a debatre. Des d'ERC Sitges entenem que la cultura, l'educació i el benestar social van units. És important coordinar el turisme amb la cultura perquè també tenen molts punts en comú. A Sitges falten molts equipaments culturals com per exemple una escola de música. Aquí Sitges hi ha molts artistes però en canvi no hi ha espais culturals on pugui aflorar tota aquesta creativitat. Tenim molt potencial però no tenim els mitjans. La cultura s'ha deixat de banda la cultura argumentant que hi ha coses més importants, però creiem que la cultura és molt important per a la cohesió social. 

Intervé l'Andreu Bosch recalcant la idea de fer ciutadans lliures per a què sàpiguen què volen fer i cap a on volen anar. Conscients del llegat que els hi ve de generacions anteriors. Ell creu que durant molt de temps l'escola ha viscut allunyada de les institucions com l'Ajuntament. No només cal aconseguir nous equipaments sinó tenir clar què es vol fer amb els equipaments que ja tenim. 

L'Eduard Carrillo intervé no sols com a President de la secció local sinó també com a docent. Exposa que l'administració local ha de liderar un projecte educatiu entenent l'educació com un procés formatiu al llarg de tota la vida. La formació cal entendre-la des d'un punt de vista global. Tots els agents socials han d'expressar les seves necessitats, i cal saber reconèixer i agafar les idees que aquests aporten i mantenir un diàleg permanent amb tots ells, per tal de liderar un projecte educatiu per a la vila, formulat de baix a dalt, per a després fer-lo realitat. 

En Gonçal exposa que hi ha molta gent de parla castellana al poble i que cal saber incloure'ls en el model de l'escola catalana. Per tant cal aconseguir la col•laboració de la ciutadania perquè entenguin que el model es comú. 

En Bargalló diu que no tenim un país mono- és a dir que no és un país homogeni, és un país molt cosmopolita, d'orígens molts diversos. On volem que cadascú tingui la identitat personal que vulgui però amb una ciutadania que alhora estigui cohesionada. Formar part de la cultura catalana no és una obligació, és un dret. 

La nostra és una cultura electiva. Les que existeixen segons aquest model, com ara la nostra, són les que fan que la gent se senti identificada perquè vol. I ens hem de sentir còmodes perquè segons ell, aquest tipus de cultura és l'única que subsistirà. 

L'escola funciona i excel•leix si té dos èxits: l' educatiu i l'acadèmic. La política que es faci des de l'Ajuntament ha de solucionar el fracàs escolar. Són necessàries unes idees clares i amb unes polítiques clares a fer. La nostra ha de ser una escola equitativa, no una escola igual. L'escola equitativa reparteix perquè tots els nens puguin arribar a fer el mateix. 

Secció local ERC Sitges

30/01/2015 

BONES PRÀCTIQUES I GESTIÓ RESPONSABLE PER PART DELS REPRESENTANTS I GESTORS DELS AFERS PÚBLICS

Els representants polítics i els servidors públics: càrrecs de confiança, funcionaris i treballadors de l’administració pública en general, hem de desenvolupar les nostres funcions amb total responsabilitat, amb la màxima eficiència i amb una total transparència. Tenint en compte que els primers han estat triats democràticament pels ciutadans i juntament amb els segons rebem el nostre salari mitjançant els impostos dels nostres conciutadans.
És en aquest sentit que quan algú en l’exercici de les seves funcions públiques, que no privades, comet un greu error de procediment en els seus comportaments o, tot i abusant de les seves competències, s’excedeix de manera flagrant, amb un perjudici a terceres persones, una vegada demostrada de forma contrasta la veracitat d’aquest fets, per raons d’higiene democràtica, de responsabilitat pública i d’ètica personal cal demanar explicacions polítiques a qui n’és responsable del nomenament o contractació de la persona en qüestió.
En un moment en que la ciutadania en general patim una descomunal manca de confiança en la política per culpa d’una desmesurada i descontrolada corrupció, incompetència política i falta d’ètica, cal ser escrupolosos i exemplars en la marera de gestionar els afers públics.
La gent d’Esquerra apostem per construir un nou país, ho fem amb la voluntat de gestionar les administracions públiques, tant en l’àmbit local com nacional, amb total transparència i responsabilitat. 

Eduard Carrillo
President d’ERC Sitges

28/01/2015 

L’esquerra que t’escolta a Sitges 

erc sitges

Amb l’objectiu d’elaborar una proposta de programa de la nostra candidatura per a les eleccions municipals del maig de 2015 i amb la voluntat de  diàleg i de col·laboració amb el major nombre possible de veïns i veïnes de la nostra vila, des d’ERC de Sitges hem organitzat un conjunt de col·loquis oberts a tothom i amb la participació d’experts en cadascun dels temes. 

Hem planificat quatre col·loquis oberts als veïns i veïnes de Sitges, amb la voluntat d’escoltar, parlar i dialogar dels temes educatius i culturals, socials, d’entorn i medi ambient i d’economia i turisme relacionats amb la nostra vila. És per això que  es realitzaran en un format informal i distès al cafè-bar Roy, a partir del proper divendres dia 30 de gener a les 19h.

Apostem per  a fer des de l’ajuntament una gestió municipal dels afers públics de forma transparent i participativa, en diàleg permanent amb els agents socials i els veïns i veïnes en general. 

Volem contribuir a la regeneració democràtica en les formes i la manera de fer política, és per aquest motiu que no volem proposar de forma unidireccional el nostre programa, sinó construir-lo amb les aportacions i les inquietuds dels nostres conciutadans, tot atenent les nostres  propostes socials i polítiques que tenim com a  partit d’esquerres i en favor de constituir la nova República catalana. 

No podem separar la realitat local amb la realitat territorial, comarcal, regional i nacional, especialment en uns moments històrics en què tenim l’oportunitat de construir un nou país. 

La independència i la constitució d’un estat propi per a Catalunya, per a nosaltres és l’oportunitat de tenir i controlar les estructures pròpies d’un estat sobirà, per a poder fer polítiques econòmiques i socials a favor de les classes populars i del progrés i benestar de tots els ciutadans de la nostra vila i del nostre país. 

Entenem que les primeres estructures d’estat són els ajuntaments, ja que  són les administracions més properes als ciutadans i la base territorial que ha de configurar el funcionament d’un bon estat democràtica, en un sentit de baix a dalt. 

Convoquem, doncs, a tothom que vulgui participar als quatre col·loquis programats, amb la voluntat de convertir-los en petites àgores de reflexió sobre els afers locals i la seva gestió. 

Eduard Carrillo

President d’ERC Sitges

15/09/2014 

PRESENTACIÓ D’AURORA CARBONELL COM ALCALDABLE A LES MUNICIPALS 2015 DE SITGES

aurora carbonell erc sitges
Dissabte passat al Prado fou la presentació d’AURORA CARBONELL I ABELLA de la mà del President d’Esquerra Republicana de Catalunya Oriol Junqueras.
El dimarts anterior al Local d’ERC Sitges va tenir lloc l’elecció del nou President de la secció local així que EDUARD CARRILLO I VALDIVÍA també es va presentar als sitgetans.
JOSEP CARBONELL (portaveu de les JERC aSitges) presentà l’acte donant pas al nou president que començà agraint a tots els companys i companyes que feren possible la seva elecció.
Va aprofitar per demanar la participació i la col.laboració de tothom, sigui militant o futur militant per a treballar cadascú en la mesura que pugui i de manera generosa i altruista en el projecte polític.
L’Eduard exposà que la intenció és fer d’ERC Sitges un referent polític creïble i solvent, amb propostes basades en l’honradesa, la sinceritat, la bona gestió i sobretot la transparència i renovació democràtiques, evitant el sectarisme polític, el partidisme tradicional i els personalismes endogàmics.
Propostes renovadores, rupturistes, formulades amb radicalitat democràtica, però alhora creïbles i possibles. Volem ser un instrument útil per als afers públics dels ciutadans de Sitges, amb polítiques socials d’esquerres i per tant de transformació i de progrés per a tothom.

Va expressar la seva total confiança amb l’Aurora com a candidata a l’alcaldia de Sitges.

Seguidament l’Aurora començà la seva intervenció amb una petita reflexió dels lligams que l’uneixen amb l’entitat per seguidament exposar el perquè es presenta com a candidata a l’alcaldia de Sitges en les pròximes eleccions municipals, un fet d’enorme responsabilitat però alhora que l’omple d’orgull. Conscient que no serà fàcil i que caldrà molt d’esforç exposa eixos i valors que fonamentaran el nostre programa i actuacions si Sitges és governat per ERC:
Transparència: Posar totes les eines a l’abast dels ciutadans perquè de forma clara i entenedora sàpiguen com es gestiona cada partida del pressupost, com es donen les concessions d’obres, com s’oferten les places dels treballadors públics, etc,.
Participació: Un ajuntament que quan es decideixi portar a terme un gran projecte pel poble, es sotmeti a consulta dels ciutadans. Ens hem d’acostumar a votar, i els governants s’han d’acostumar a preguntar.
Escoltar: Xerrar menys i escoltar més a tothom. Un Sitges de tots i per tots.
Independència de Catalunya: A una alcaldessa d’Esquerra Republicana no li tremolaran les cames si el nostre president ens demana tot el suport en el camí cap a l’alliberació nacional. Una vila per la independència.
Vila de tots i de tothom: Vila oberta, de tots i totes, cosmopolita, moderna i innovadora, i alhora justa on puguem conviure vilatans i visitants. Un Sitges que no perdi la il•lusió i que ens torni a fer sentir orgullosos del nostre poble.
Valors republicans: de justícia social, de llibertat, de respecte a la diversitat i pel dret a decidir, pel nostre poble, Sitges i evidentment pel nostre país, Catalunya. 

L’Oriol Junqueras es va disculpar si no feia el discurs que tothom esperaba després d’un dia com l’11 amb l’èxit aclaparador de la “V” a Barcelona per tot seguit exposar en primícia un tastet del discurs de dimarts al Parlament del Debat de Política General. 

El seu discurs es va desenvolupar en 5 eixos: Reptes, debilitats, fortaleses, oportunitats i compromís. 

Reptes: Estem afectats per la situació econòmica internacional i cal mirar quins són els reptes a què ens enfrontem globalment per fer-los front adequadament: creixement de la massa monetària, globalització, la transformació de la pirámide de creixement. Aquest últim repte ens ha de portar a canvis radicals quant a pensions, retorn del deute sobirà i l’efecte en el parc d’habitatges.
Debilitats: Taxes d’atur inassumibles amb majors de 45 aturats de llarga durada, treballadors de menys de 35 que no troben feina i població de menys de 25 que ni estudia ni treballa.
Fortaleses: Vàrem superar reptes en el passat i hem de ser capaços de superar-los en el futur. Som una nació emergent en la investigació i publicació de tesis doctorals. Ens convertim en un referent a nivell del coneixement i la investigació i ocupem el 4 lloc en el rànquing internacional després dels EEUU, Israel i els països escandinaus
Oportunitats: Davant de la globalització creixent i el desplaçament de la producció a l’Àsia, els nostres ports han esdevingut una oportunitat clau: (i també ho seria el corredor mediterrani si ja estigués construït).
La immigració de diferents països que s’ha establert al nostre petit país, esdevindrà una fortalesa un enriquiment per a tots. Compromís: La nostra demanda d’independència certament té a veure amb la història però molt més amb el present i amb el futur.
Catalunya és futurisme, humanisme, modernitat.
Tot plegat fou un acte dinàmic i engrescador que ens esperona a seguir treballant per la nostra vila i pel nostre alliberament nacional.
Secció Local ERC Sitges


14/07/2014 

LES PLATGES DE SITGES.-

sorra a les platges de sitges erc 

 

Fa un temps, ERC Sitges, va realitzar un estudi per l'estabilització de les platges del nostre poble, comptant amb la sensibilitat i opinió dels sitgetans, que no volen una modificació substancial, ni del passeig ni de la morfologia actual de les platges, després de valorar diverses opcions vàrem optar per un sistema d’estabilització del fons marí, en lloc de portar sorra forana aconseguint preservar la posidònia i la biodiversitat de la nostra costa, mitjançant esculls artificials. 

Donada la poca fondària de les nostres platges, es recomana un sistema d’escullera submergida, que trenca la força de l’onatge en profunditat, evitant l’arrossegament de la sorra cap a l’interior del mar.

Gràcies a la morfologia de les nostres platges, és molt fàcil fer una prova entre dos espigons, verificar la seva efectivitat e implementar-ho any rere any, amb un cost assumible pel poble.

Aquest sistema d’estabilització proposat per ERC Sitges, va ser el recomanat per un posterior estudi encarregat per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sitges, a la Universitat de Barcelona. 

Estem en desacord amb l’oportunitat del moment en plena campanya turística i no sé si el dia 10 de juliol és el més indicat per començar aquestes tasques. 

En l’extens i  tècnic escrit als mitjans del regidor Ignasi Garrigó no s’explica quin és el projecte definitiu que diu estar treballant amb el Ministerio per evitar el malbaratament de diners públics que representa aquesta aportació de sorra doncs, ja sabem que amb la primera llevantada tot se n'anirà en orris. La sorra desapareixerà altre cop, algú ho pagarà i apa... a seguir que són dos dies. 

ERC Sitges espera que la llevantada del proper mes de maig s'emporti també el govern de CiU i els seus companys de govern. 

En resum, ERC ha fet propostes innovadores, contrastades tècnicament i ha escoltat els ciutadans que volen preservar al màxim la biodiversitat marina, pensant en el manteniment sostenible de les platges i del sector turístic. 

Jesús Terán Martínez 

Secció Local ERC Sitges

26/05/2014 

Reflexions sobre els resultats de les eleccions europees 2014.

esquerra sitges

Ahir ERC amb la candidatura (ERC-NEC-Catalunya Sí) va obtenir uns resultats de suport ciutadà històrics, en l’àmbit nacional i especialment a Sitges, ja que a la nostra vila som els que més vots hem aconseguit en unes eleccions, per primera vegada.

Hem d’agrair el llegat històric de totes aquelles persones que des de la fundació d’ERC han defensat els valors republicans d’igualtat d’oportunitat i de justícia social, especialment a favor de la les classes populars i alhora de compromís i lleialtat amb Catalunya i els Països Catalans.
Vivim moments transcendentals per a l’avenir social i nacional del nostre país i és per aquest motiu que majoritàriament la ciutadania de Catalunya ha dipositat en les mans d’ERC, de manera preferent, el desig de construir un estat nou dins d’Europa, atès que dins l’actual Estat espanyol es fa impossible la viabilitat econòmica i nacional de Catalunya.
Es tracta, doncs, d’un mandat democràtic del 23,67% de l’electorat català i del 23,4% dels electors sitgetans, en favor, de manera inequívoca, de la consulta del pròxim 9 de novembre i del doble Sí com a resultat de la mateixa. Aquesta és, doncs, una gran responsabilitat política per a ERC, ja que recull un tresor democràtic que no podem malmetre de cap de les maneres.

Per a ERC la millora de les condicions de vida dels que més estan patint la crisi a casa nostra, la justícia social, el progrés econòmic, el restabliment de la credibilitat amb el sistema democràtic i la defensa de la identitat lingüística, cultural i nacional de Catalunya, només es pot aconseguir mitjançant la independència i la plena sobirania política de Catalunya, construint la república catalana dins del marc europeu.

A partir d’ara cal que els militants d’ERC treballin amb molta humilitat, honestedat i honradesa per a no malbaratar els somnis de progrés i llibertat d’aquesta majoria social, defugint dels personalismes i dels tradicionals interessos partidistes.

Cal felicitar a les altres forces polítiques anomenades sobiranistes i partidàries al dret a decidir (CiU i ICV) per als extraordinaris resultats obtinguts, ja que és amb la col•laboració conjunta d’aquestes forces i les altres representades al Parlament, especialment la CUP, que aconseguirem que el 9 de novembre el poble de Catalunya iniciï de forma democràtica el procés cap a la independència.

Com tantes vegades ha manifestat el nou eurodiputat d’ERC, en Josep Maria Terricabras, el procés sobiranista de Catalunya està en les mans del poble i aquest ahir, amb un 47.63% de participació, va expressar democràticament i mitjançant les urnes la seva voluntat política.
Visca la República Catalana. 

Eduard Carrillo i Valdívia
Secció Local ERC Sitges

16/04/2014 

Acte final de campanya "Votar és Democràcia"

erc sitges  

Aquest passat dia 15 d'abril se celebrà a Sitges el final de campanya del Penedès de "Votar és democràcia" , una campanya que ha dut a terme Esquerra Republicana de Catalunya per tal de convèncer a tothom de la importància que representa decidir el nostre futur mitjançant la consulta que se celebrarà el pròxim dia 09 de novembre d'enguany. 

En aquest acte vam comptar amb la presència del secretari general adjunt d'ERC i alhora diputat al Parlament de Catalunya el Sr. Lluís Salvador. També vam poder gaudir de la presentació del treball de recerca de 2on de batxillerat de la sitgetana Andrea Llopis. De forma clara i entenedora va fer un repàs de tota la història del nostre país i va acabar nomenant tots els tractats internacionals que ens donen dret a consultar al nostre poble. 

El diputat Lluís Salvador va fer un discurs encoratjador parlant sobre la viabilitat d'una Catalunya independent i que la pregunta actual no és si podrem fer la consulta, sinó que faran per impedir-nos de fer-la. 

L'acte va tenir lloc als jardins del nou Hotel Sitges 1883, en un ambient agradable i ple de gent jove interessada en el procés que està patint el nostre país.

Gràcies i salutacions,

Aurora Carbonell


22/03/2014 

ERC SITGES ESCULL CAP DE LLISTA PER LES MUNICIPALS 2015

cap de llista ers 2015


En una assemblea oberta a militants, simpatitzants i amics d’ERC de Sitges, divendres es va escollir a AURORA CARBONELL com a cap de llista per a les pròximes eleccions municipals del 2015. Van assistir també Lluïsa Llop presidenta de la Regional del Penedès i Adelaida Moya, vicepresidenta així com una representació de les JERC de Sitges.
La candidata va exposar tant els motius pels quals es vol presentar a ser candidata a l’alcaldia de Sitges per ERC com també les diferències entre aquestes eleccions i les últimes del 2011, en l'àmbit municipal i de país.
Amb una participació superior al 40 % del cens electoral, Aurora Carbonell ha assolit més del 90% dels vots emesos.
Amb aquesta elecció la secció local d’ERC de Sitges comença a treballar en la preparació del seu programa electoral que estarà obert a les aportacions i suggeriments que els sitgetans ens vulguin fer arribar.
Secció local ERC Sitges

07/03/2014 

UN CARNAVAL A SITGES QUE COMPLAGUI A TOTHOM

 

Sabem que aconseguir el que proposa el títol d’aquest escrit és gairebé impossible. 

Volem començar felicitant les entitats i colles que aporten les carrosses a la festa i que malgrat les dificultats econòmiques que estem patint han lluït amb força, agrair la Creu Roja, Bombers, Policia Local i Mossos el treball per mantenir segura la festa. 

Però creiem que s’han de fer moltes reflexions sobre el Carnaval a Sitges. 

1.- Enguany i malgrat els canvis en els horaris de les Rues milers i milers de persones ens han visitat i milers i milers de persones han donat voltes pels carrers fins altes hores de la matinada. 

2.- Des de primeres hores de la tarda-vespre els carrers de Sitges han estat bloquejats amb unes tanques de “seguretat” que impedien l’accés al Centre de la Vila, tanques que  en alguns trams, estaven lligades amb brides i sense senyalitzar les possibles sortides d’emergència. 

3.- Veïns que han tingut dificultats per arribar als seus domicilis, establiments de tota mena que no han pogut atendre als seus clients, restaurants que han vist anul·lades les reserves, encara que se’ns digui, que el personal de seguretat facilitava l’accés, això no va passar. 

4.- Carrosses arrossegades per tractors i altres vehicles pels estrets carrers de la Vila. Ens diuen que un tractor va estar a punt de bolcar a la cantonada de Parellades amb Sant Josep i pel que sembla d’aquest perill  ningú en parla.  

5.- Tones i tones de brossa, excrements, pixades a qualsevol lloc, vandalisme amb el mobiliari urbà etc..., encara que el Regidor de via pública digui que el servei de neteja ha funcionat, sols cal passejar pels carrers del centre i no diguem de l’Avinguda Sofia enllà, per notar els efluvis del que han deixat els visitants. 

6.- Robatoris de bosses en els espais habilitats per l’Ajuntament com a vestidors de les colles, entre ells el Rusc al Poble Sec. 

Hem de ser conscients que Sitges ha canviat, que el Carnaval de Sitges és diferent al de fa uns anys, que els visitants són altres i que això ens obliga a plantejar-nos un canvi definitiu en aquesta festa. No podem seguir tancant el Centre del poble, no podem seguir mantenint el perill del pas de les Rues pels carrers estrets, no podem seguir mantenint aïllats els veïns amb tanques, no podem seguir mantenint el comerç sitgetà aïllat durant dues nits, no podem acceptar que la Vila sigui un urinari públic. 

Proposem i som conscients que a alguns sitgetans no els agradarà, però l’única opció que tenim és traslladar les Rues al Passeig i lliurar el Centre de la Vila de tots els problemes abans descrits, no fem servir la rauxa i que els responsables de la Festa en parlin amb tranquil·litat, tenim un any per arribar a acords. 

Secció local ERC Sitges

08/02/2014

AUDIÈNCIA PÚBLICA 2014

audiencia publica de l alcalde de sitges


El passat dimecres 5 de febrer va tenir lloc la tercera audiència pública del mandat, acte on l'Alcalde va repassar l'acció de govern i atén preguntes dels ciutadans. Alguns membres de la secció local d’ERC Sitges hi vam estar presents per tal de fer algunes preguntes.

Abans de res, volem remarcar que la sensació que ens queda al final de l'audiència és que aquest tipus d’actes els hi és molt més beneficiós a l'equip de govern de l’ajuntament que no pas als ciutadans. El format com sempre es va iniciar amb una explicació de la feina feta per part del govern per després parlar del que pensen fer en l'any vinent. Moltes de les futures accions que pensen fer ja les van dir en l'última audiència, per tant, poca novetat i potser pensen que els ciutadans tenim poca memòria.

Quant a la feina feta, el més destacat i pel que sembla ser el que més enorgulleix a l'equip de govern, és pagar el deute. Realment és important anar pagant tot allò que es deu i sobretot pagar als proveïdors, però han de ser conscients que per tal de complir amb aquest mandat estan escanyant als ciutadans alhora que estan deixant uns serveis molt deficients i en les queixes dels ciutadans va quedar ben constatat. En general el discurs és molt electoralista amb un excés de posar-se medalles i amb una manca d'acceptar que hi ha coses que s'han fet malament. Cap referència tampoc a l'esforç dels ciutadans per contribuir a pagar aquest deute que de fet, com sempre, acabem pagant qui menys culpa té. Seguidament van parlar de tot el que es farà pròximament: arreglar el terra del passeig, el nou pont de sant Domènec, obres biblioteca, túnel Vallbona a Garraf, etc. Moltes de les coses fa temps que estan a mitges i en totes les accions futures es va utilitzar molt els verbs treballarem, impulsarem... molts propòsits però poques concrecions.

Després de l’explicació de l’alcalde es va passar a contestar a les preguntes que la gent havia fet via correu electrònic. Moltes feien referència a les molèsties amb els sorolls a la nit, la neteja, al nul manteniment dels parcs i jardins, als impostos elevats que paguem i una signada per un gran nombre de gent que feia referència a les escales mecàniques i els ascensors del pas per sota la via. Aquest és un exemple que aquest govern prefereix pagar el deute abans de donar un servei tan bàsic i necessari com és donar pas per sota la via. Això és un perjudici enorme per a la ciutadania, gent gran, amb discapacitats físiques, nens amb cotxets, en fi molta gent que està pràcticament obligada a quedar-se al poble sec per no poder creuar la via. Una barbaritat! Perquè a més aquest és un problema que fa molt de temps que dura. Ja no es poden excusar que això és culpa de l'anterior govern, això és culpa de prioritzar altres coses abans de cobrir les necessitats de la ciutadania.

Les respostes en general, per part del senyor batlle, no van ser massa satisfactòries. De manera molt hàbil va respondre allò que més li interessava i al ser preguntes escrites ningú podia replicar res. Després es va donar la paraula al públic i la primera pregunta, evidentment, va fer referència al pas de sota la via. Una senyora gran amb crosses va explicar detalladament el drama que representava viure al poble sec i no poder baixar al centre del poble. La resta de preguntes van continuar amb les queixes dels desorbitats impostos que paguem, la inseguretat ciutadana, els problemes amb molts carrers, la deixadesa de parcs i jardins i les reclamacions històriques de falta de serveis a Garraf i Les Botigues. Cal remarcar que uns nois que practiquen el skate van deixar en evidència tot el govern al afirmar que les obres que s'estan fent han seguit un procés de vergonya. No estan finalitzades i han costat molts diners amb errors i mala gestió que fins i tot l'alcalde va reconèixer. Una de les respostes més aberrant va ser quan van al•legar que s'ha gastat diners amb el material però que la mà d'obra no costa res. L'equip de govern encara no s'adona que les hores dels treballadors de l'ajuntament també són despesa. Totes les hores que s'han destinat fins al dia d'avui en les obres de les pistes de skate tenen un cost per l'ajuntament, no surten gratis. Per què ens oculten la despesa real de les obres de reparació fetes fins ara? Els representants dels skaters es mereixien una resposta més creïble i intel•ligent per part del govern. Molt de temps, pèrdua de diners, mala gestió.

Per acabar un membre de l'executiva d'ERC va proposar a l'alcalde que en la propera audiència es comencés donant la paraula al públic present donant preferència a les persones que han tingut l'interès i les ganes d'anar a escoltar a l'alcalde. Les preguntes per escrit es poden deixar pel final i així la gent no anirà marxant tal com va passar.

Malgrat que cal agrair la valentia per part del batlle de fer un acte obert on la gent pot expressar el que vulgui també cal remarcar que aquestes audiències s'han tornat un mitjà de propaganda on el consistori porta al ciutadà cap allà on ell vol i interessa. Sincerament la ciutadania no queda satisfeta i això es constata en el fet que cada cop hi va menys gent.
Secció Local ERC Sitges