Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Ciutadans proposta reobrir les urgències nocturnes al CAP de Sitges per oferir servei 24 hores al dia, 365 dies a l’any

15/11/2018 

Ciutadans proposta reobrir les urgències nocturnes al CAP de Sitges per oferir servei 24 hores al dia, 365 dies a l’any

 ciutadans cap sitges


· El grup parlamentari insta al Govern a revertir la retallada en aquest servei essencial efectuada l’any 2011 

Parlament de Catalunya, divendres 9 de novembre de 2018. Ciutadans (Cs) ha registrat una proposta de resolució per tal de reobrir les urgències nocturnes del CAP de Sitges, tancades des de l’any 2011 a causa de les retallades del Govern de la Generalitat. La proposta registrada al Parlament pel portaveu de Salut, Jorge Soler, i el diputat i portaveu del grup municipal de Cs a l’Ajuntament de Sitges, Manuel Rodríguez, qui epera que el CAP torni a estar obert les “24 hores del dia, 365 dies a l’any, com reivindiquen les associacions de veïns i entitats socials del municipi”. 

El CAP de Sitges dona servei a gairebé 30.000 habitats, nombre que es pot triplicar en temporada d’estiu. Les urgències es van suprimir sense cap justificació prèvia i, en conseqüència, els ciutadans han de traslladar-se en transport privat fins a l’hospital de Vilanova i la Geltrú o a l’hospital de Sant Pere de Ribes durant la nit. Alhora, no hi ha cap farmàcia de guàrdia oberta en horari nocturn, ja que com que no hi ha cap servei mèdic disponible, no és obligatori per llei. 

A la mateixa proposta de resolució, el diputat taronja també demana reobrir el consultori del poble de Garraf “en el mateix horari i en les condicions d’abans de l’any 2011” i, d’aquesta manera, “garantir la prestació sanitària pública als veïns de Garraf”. Des de les retallades per part de la Conselleria de Salut, durant la crisi econòmica, només s’ofereix servei dues hores a la setmana.--

27/07/2018 

El Grup Taronja de C'S demana la retirada de qualsevol simbologia política a l'espai públic.

 ciutadans sitges

Ciutadans Sitges insta a l'Ajuntament a respectar la neutralitat política de les institucions i de l'espai públic 

· El Portaveu de Cs a l'Ajuntament de Sitges, Manu Rodríguez, va presentar ahir una petició pel compliment de la Sentència del TSJC i la retirada de qualsevol simbologia política a l'espai públic. 

Sitges, divendres 27 de juliol de 2018. El diputat de Ciutadans (Cs) i regidor del partit a Sitges, Manu Rodríguez, ha instat a l'ajuntament a que "respecti la neutralitat política de les institucions i de l'espai públic per tal de donar compliment a la Sentència del TSJC". A més, ha a reiterat la necessitat de "disposar d'uns espais lliures de simbología partidista i respectar les institucions i l'espai públic que és de tothom". 

L'ajuntament de Sitges, governat pels partits separatistes (CIU i ERC amb el suport de la CUP) i, amb la connivència dels regidors del PSC i la regidora no adscrita d'ICV, mantenen un llaç groc a la façana de l'ajuntament des del passat mes de desembre. El grup municipal de Cs Sitges havia instat durant aquest any la retirada, però ara, amb la Setència de 5 de juliol de 2018 del TSJC, s'insta al compliment immediat de la resolució.

19/04/2018 

Manuel Rodríguez: “És urgent que la Generalitat prengui mesures per reduir les partícules de pols al Garraf en benefici de la salut dels veïns”

garraf sitges

 · El diputat de Cs defensa donar resposta a les 400 denúncies interposades pels afectats i insta la Generalitat a difondre les dades de contaminació ambiental 

Parlament de Catalunya, dimecres 18 d’abril del 2018. El diputat de Ciutadans (Cs) i regidor del partit a Sitges, Manuel Rodríguez, ha alertat que “és urgent” que la Generalitat prengui mesures per reduir les partícules de pols en suspensió al Garraf “en benefici de la salut de tots els veïns”. Després de presentar al Parlament una iniciativa* en aquest sentit, ha criticat que “encara no s’han difós les dades actuals de contaminació ambiental” per conèixer l’efectivitat de les mesures “insuficients” dutes a terme entre el desembre i l’abril per la Generalitat. 

Manuel Rodríguez ha recordat que l’associació de veïns del Garraf i nombrosos ciutadans han presentat més de 400 denúncies al Departament de Territori. Davant d’aquesta situació, ha instat a la Generalitat a “fer més i millors inspeccions per reduir les partícules de tipus PM10 i PM15” i ha proposat adoptar mesures per “minimitzar els seus efectes i limitar la contaminació”.

04/12/2017

La Junta Electoral ordena a l'Ajuntament de Sitges retirar la pancarta "Llibertat Presos Polítics" a la façana del seu edifici i qualsevol signe de propaganda electoral en els espais públics municipals a petició de Cs Sitges

resolucio junta electoral

01/12/2017

Ciutadans demana a la Junta Electoral que l'Ajuntament de Sitges retiri la pancarta de Presos Politics de la façana de la casa consistorial, la retirada de la foto de Carles Puigdemont del Saló de Plens i la restitució de la foto del Rei.

ciutadans junta electoral

28/11/2017

El Ple de Sitges aprova la moció de Ciutadans (Cs) per ampliar els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

cargador coches electricos

· Des de la formació taronja també s’ha sol·licitat un estudi mediambiental, de seguretat vial i de movilitat.

Sitges, dilluns 27 de novembre de 2017. El Ple de l’ajuntament de Sitges ha aprovat la moció presentada pel grup municipal de Ciutadans (Cs) Sitges, a la qual es formulava una proposta, recollida des de diferents sectors veïnals, per a l'ampliació dels punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a Sitges.

La moció ha estat treballada i defensada pel regidor de la formació, Luis Jiménez, que ha explicat que “a Sitges només es disposen de 7 punts de recàrrega dels quals trobem 5 a hotels i 2 a aparcaments, i únicament es troba 1 sol punt gratuït ”. I ha afegit, que “actualment són insuficients i han d'estar accesibles a la via pública".

La moció també preveu que s'acordi una partida pressupostària exclusiva per a 2018 i que la instal·lació pugui estar enllestida abans de 6 mesos, des de la recepció dels corresponents informes mediambientals, de seguretat vial i de movilitat.

Segons Jiménez, es tracta d’una moció que “ajudarà a impulsar la sostenibilitat ambiental per mitjà de l'adquisió de vehicles elèctrics" i ha afegit: "si n'hi han punts de recarrega suficients, tindrem més vehicles sostenibles”.

13/09/2017 

Ciudadanos Sitges presenta recurso de impugnación al decreto de alcaldía de apoyo a las leyes separatistas para favorecer el 1-O 

manu ciutadans• El portavoz municipal de Cs reclama "dejar sin efecto" la decisión del gobierno municipal ya que su ilegalidad ha sido confirmada por el Tribunal Constitucional


Sitges, martes 12 de septiembre de 2017. El grupo municipal de Cs en el ayuntamiento de Sitges, ha presentado un recurso de impugnación al decreto de alcaldía firmado en apoyo a las leyes separatistas aprobadas por el Parlament de Cataluña. El texto alega que el acto administrativo del alcalde es consecuencia de diversas acciones políticas "ilegales y suspendidas por parte del Tribunal Constitucional y por tanto sin vigencia ni marco jurídico legal". 

El portavoz de la formación naranja en Sitges, Manuel Rodríguez, ha explicado que su grupo ha adoptado esta medida porque tiene “el compromiso de velar por un ayuntamiento que cumpla las leyes” y en este sentido ha destacado que las corporaciones locales “no serán cómplices de un golpe a la democracia”. 

“Desde Ciudadanos no se permitirá que el alcalde haga un uso ideológico de la institución”, ha manifestado el edil de la formación naranja. Manuel Rodríguez ha recordado que “el ayuntamiento representa a todos los ciudadanos”, y ha agregado que “el gobierno municipal no puede poner la ciudad al servicio de un proyecto que pretende levantar fronteras y enfrentar a los catalanes con el resto de los españoles”.

09/09/2017 

Ciutadans no participarà en els actes institucionals de l’11-S sempre que siguin per dividir i no unir tots els catalans 

 ● El portaveu municipal de C’s Sitges ha anunciat que l'Onze de Setembre s’organitzarà un acte polític a Barcelona per reivindicar “una Diada de tots" 

ciutadans sitges diadaSitges, dissabte 9 de setembre del 2017. El portaveu del grup municipal de Ciutadans (C’s) a l’ajuntament de Sitges, ha assegurat que “Ciutadans no participarà en cap acte institucional de la Diada” i ha explicat que això serà així "sempre que siguin per dividir i no unir a tots els catalans” 

El portaveu de C’s ha apostat per la celebració d’una “Diada que representi a tots els catalans i que no estigui al servei d’una ideologia que busca el trencament i la confrontació”. 

Manuel Rodríguez, ha anunciat que l’Onze de Setembre Ciutadans organitzarà un acte polític a Barcelona que comptarà amb la presencia del president del partit, Albert Rivera, així com la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, i la presidenta del grup municipal de Cs a l’ajuntament de Barcelona, Carina Mejías. L’acte, ha explicat, servirà per "reivindicar una Diada de tots i no només per als separatistes”.

07/09/2017 

Cs considera que els alcaldes catalans tenen el deure i la responsabilitat d’evitar que els seus ajuntaments participin de l’1-O 

 ciutadans sitges

•      Ciutadans reclamarà, als municipis on té representació municipal, que demanin un informi jurídic als secretaris dels ajuntaments  sobre l’1-O i els recorda que “han de complir la llei i protegir els funcionaris”
 
Barcelona, dijous 7 d setembre del 2017. El responsable d’Acció Institucional de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Joan García, ha afirmat que els alcaldes catalans tenen “el deure i la responsabilitat d’evitar que els seus ajuntaments participin de l’1-O”. Garcia ho ha dit després que avui hagi transcendit que el Govern de la Generalitat ha enviat cartes als ajuntaments "traslladant-los la responsabilitat de l'organització de l'1-O ".
 
El dirigent de Cs ha reclamat que els alcaldes "es mantinguin del costat de la llei i la democràcia, protegeixin els funcionaris i no participin de l'abús de poder del Govern de la Generalitat". I en aquest sentit ha qualificat d ' "intolerable" que el Govern "pretengui fer llistes de bons i mals funcionaris en funció de si participen o no d'aquest acte il·legal".
 
Així mateix, García ha explicat que instaran als alcaldes a que demanin un informe als secretari general dels diferents ajuntaments sobre la participació de les corporacions locals en l’1-O. En aquest sentit el responsable d’Acció Institucional de Cs a Catalunya ha recordat que els secretaris “tenen l’obligació de complir amb la llei i protegir els funcionaris”, i ha afegit que “els ajuntaments no poden ser còmplices  d'un acte com el viscut ahir al Parlament, en què es van atropellar els drets dels catalans". “Esperem que diguin que compliran amb la llei i que no seran còmplices d'un cop a la democràcia ", ha sentenciat el dirigent de la formació taronja.

30/03/2017

Cs aconsegueix que el Parlament aprovi per unanimitat negociar amb l'Ajuntament de Sitges l'obertura de les seves farmàcies en horari nocturn

ciutadans farmacies

• Martín Barra aposta pel consens entre la conselleria de Salut, el consistori i els titulars de les farmàcies per “obrir almenys una oficina farmacèutica de la ciutat” en aquesta franja horària

Parlament de Catalunya, dijous 30 de març del 2017. El diputat de Ciutadans (Cs), Martín Barra, ha celebrat que tots els grups parlamentaris de la cambra catalana hagin votat a favor de la proposta del seu partit per “negociar amb l'Ajuntament de Sitges l'obertura de les seves farmàcies en horari nocturn”.

En la comissió de Salut del Parlament, Barra ha apostat pel consens de la conselleria, el consistori, les entitats veïnals i els titulars de les farmàcies per “obrir almenys una oficina farmacèutica en aquesta franja horària”.

manuel rodriguez

08/03/2017

Ciutadans Sitges es reuneix amb el grup municipal del partit a Barcelona per intercanviar experiències sobre turisme i comerç

ciutadans sitges

· El portaveu, Manuel Rodríguez considera que “cal afrontar la venda ambulant il·legal a Sitges amb el suport de totes les institucions i en benefici de tots el ciutadans”

Sitges, dimecres 8 de març del 2017. El portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Sitges, Manuel Rodríguez i el regidor, Miguel Ángel Bastenier, han mantingut una reunió amb la portaveu del grup municipal de Barcelona, Carina Mejías, i el regidor Koldo Blanco “per intercanviar experiències sobre turisme i comerç local”.

La trobada ha estat centrada principalment en abordar qüestions com el top manta i la moratòria de pisos destinats al lloguer turístic. “La experiència de Barcelona ve de llarg i, a Sitges, encara tenim recorregut per abordar aquestes qüestions”, ha afegit. El portaveu del grup municipal de Cs a Sitges ha alertat que “és l’hora de buscar solucions per afrontar la venda ambulant il·legal a Sitges, amb el suport de totes les institucions i en benefici de tots el ciutadans”.

Així mateix, s'ha tractat la moratòria d'un any per a la concessió de llicències per obrir nous pisos turístics a tot el municipi i la prohibició de obertura de nous establiments d'alimentació al nucli antic, fins a l'aprovació d'un Pla especial. En aquest sentit, Manuel Rodríguez ha destacat "la necessitat de que hi hagi una acció política decidida per donar seguretat jurídica i evitar greuges comparatius entre els propietaris que disposen d'una llicència i els pisos turístics il·legals".

També, per part del grup C's Barcelona, s'ha destacat la necessitat de no excloure la regulació del lloguer turístic d'habitacions o el d'espais singulars, que es poden veure afectats amb aquesta moratòria i que no estan previstos en cap Pla Especial.

Finalment, s'han emplaçat a continuar treballant junts i donar-se suport en matèries que afecten als dos municipis

17/02/2017

Carina Mejías visita Sitges

Carina Mejias visita Sitges
Carina Mejías regidora i portaveu de Ciutadans Barcelona (i membre de l'executiva nacional de Cs) acompanyada de Marilen Barceló i convidats per #CsSitges han vingut a visitar l'exposició de Ramon Casas, el Cau Ferrat l'ajuntament de Sitges i finalment l'exposició a Miramar "Reines del Carnaval" entre les que es troba la de l'any 2005 dissenyada pel regidor de Ciutadans Miguel Ángel Bastenier.

10/02/2017

La presidenta del Grup Parlamentari de Ciutadans (Cs) i Cap de l’Oposició, Inés Arrimadas, visita Sitges

Galeria Fotogràfica

ines arrimadas visita sitges

La presidenta del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, ha visitat Sitges. La Cap de l’Oposició al Parlament de Catalunya ha estat rebuda per l’alcalde, Miquel Forns, i els regidors del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Sitges, i ha recorregut les instal·lacions de l’ajuntament i ha signat al Llibre d’Honor del Consistori.
Posteriorment s'ha desplaçat al Museu Maricel on ha visitat l’exposició central de l’any Ramon Casas titulada ‘La modernitat anhelada’ i que s’ha organitzat per commemorar el 150è aniversari del naixement del pintor modernista.
La seva visita ha finalitzat a la Fundació Ave Maria, entitat sense afany de lucre que ofereix atenció especialitzada a persones adultes amb discapacitat intel·lectual des del 1987.

23/01/2017

Ciutadans (C’s) insta la Generalitat a eliminar els barracons de l'escola Agnès de Sitges

• El diputat de C’s, Martín Barra, destaca la necessitat de construir un edifici per “millorar les condicions dels alumnes i dels professors”, com també reclama l'Ajuntament

Sitges, dilluns 23 de gener del 2017. El diputat de Ciutadans (C’s), Martín Barra, ha instat la Generalitat a “eliminar els barracons de l'Escola Agnès de Sitges”, després de presentar una Proposta de Resolució* en aquest sentit al Parlament de Catalunya. Així mateix, ha explicat que és quelcom que també reclamen els professors, les famílies dels alumnes i el propi Ajuntament ja que “fa 12 anys que s'imparteixen les classes als mòduls prefabricats”.

Martín Barra ha destacat la necessitat que el Govern elabori “un calendari amb la previsió dels terminis per a la construcció d'una nova escola”. I ha demanat a la Generalitat que inclogui al Pressupost per al 2017 una partida per “retornar a l'Ajuntament de Sitges les partides que ha hagut d'avançar per millorar la situació dels alumnes”.

Proposta de resolució sobre l’Escola Agnès de Sitges 250-00787/11 Presentació: GP C’s Reg. 47302 / Admissió a tràmit: Mesa del Parlament, 17.01.201
A la Mesa del Parlamento Carlos Carrizosa Torres, portavoz, Martín Eusebio Barra López, diputado del Grup Parlamentari de Ciutadans, de acuerdo con lo establecido por los artículos 164 y 165 del Reglamento del Parlamento, presentan la Propuesta de resolución sobre l’Escola Agnés de Sitges, para que sea sustanciada ante la Comissió d’Ensenyament, con el siguiente texto: Exposición de motivos La Escola Agnés de Sitges lleva ubicada en barracones prefabricados desde hace doce años. Una situación que supone un menoscabo de las condiciones en las que desarrolla la docencia y que es compensada por la gran dedicación y entrega de los profesionales, y la paciencia y colaboración de padres y alumnos. La comunidad educativa de la Escola Agnés ha expresado en múltiples ocasiones su malestar con esta situación y su exigencia a la Generalitat de que dote a esta escuela de un edificio adecuado. Petición que ha sido también trasladada al pleno municipal y que cuenta con el apoyo unánime de todo el consistorio. Aunque, de acuerdo con la normativa aplicable, el coste de construcción del edificio debería asumirlo en su totalidad la Generalitat, en el pleno municipal del pasado mes de diciembre se aprobó la firma de un convenio de colaboración entre el Departament d’Ensenyament y el Ayuntamiento de Sitges por el que el Ayuntamiento está dispuesto a colaborar con un 45% del coste económico de las obras, lo que supone una cifra próxima a los dos millones de euros. En el texto del mencionado convenio se detallan los plazos para aportar las cantidades correspondientes a partir de la fecha de anuncio de la licitación de las obras pero, como se especifica en el mencionado convenio, la futura construcción de la escuela está en una fase muy inicial y sólo se ha adjudicado la redacción del proyecto. En el convenio se menciona que la licitación, contratación, recepción y liquidación de la obra se hará «si escau» por el organismo correspondiente de la administración, pero en ningún momento se establece un compromiso firme de llevar a cabo la construcción de la escuela. El propio convenio en uno de los apartados de su cláusula tercerea establece que si el Ayuntamiento de Sitges adelanta alguna cantidad y la escuela no se llega a construir, el Departament d’Ensenyament tendría que devolver esas cantidades adelantadas. Por todo ello, el Grup Parlamentari de Ciutadans presenta la siguiente: Propuesta de resolución El Parlament de Catalunya insta al Govern de la Generalitat a: 1. Expresar de forma univoca y firme su compromiso con la construcción del edificio de l’Escola Agnés de Sitges. 2. Establecer un calendario con la previsión de los plazos para las distintas fases del proyecto: redacción del proyecto, licitación, comienzo de obras, etc. 3. Comprometerse a devolver, en el siguiente ejercicio presupuestario, las partidas que l’Ajuntament de Sitges haya adelantado para el pago parcial del coste de construcción. Palacio del Parlamento, 13 de enero de 2017 Carlos Carrizosa Torres, portavoz; Martín Eusebio Barra López, diputado, GP C’s

08/07/2016

Ciutadans insta al Govern que reobri el servei d’atenció continuada del CAP de Sitges amb les mateixes condicions que tenia abans del tancament

ciutadans cap sitges

· La comissió de Salut del Parlament aprova la Proposta de Resolució de Ciutadans sobre la reobertura del servei d’atenció continuada del CAP Sitges

Barcelona, dijous 7 de juliol del 2016. El diputat de Ciutadans (C’s), Martín Barra, ha reclamat al govern de la Generalitat que “reobri el servei d’atencó continuada del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Sitges amb les mateixes condicions que tenia” abans que el departament de Salut el tanqués el 2011 en el marc d’una “política indiscriminada de retallades”. Durant el debat de la Proposta de Resolució de C’s sobre la reobertura del servei d’atenció continuada del CAP Sitges aprovada a la comissió de Salut, Barra també ha demanat que el consultori del Garraf“torni a prestar els mateixos serveis que tenia abans”, enlloc de fer-ho “només els divendres en un horari d’una o dues hores”.
El diputat de C’s ha advertit que el tancament del centre obliga els veïns a traslladar-se a hospitals d’altres localitats “on no es pot arribar mitjançant transport públic durant horari nocturn”, la qual cosa suposa “un temps addicional de trasllat que incrementa els riscos per a la salut en casos d’emergència mèdica”. I, a més, ha alertat que les farmàcies de la localitat “no estan obligades a establir torns de guàrdia” i, per tant, “no hi ha cap oberta durant l’horari nocturn”.
Per finalitzar, Barra ha destacat la necessitat que hi hagi diàleg “entre totes les administracions implicades i les entitats locals i de professionals” per vetllar per la qualitat dels serveis de salut. I ha retret al Govern que “no actuï” davant d’aquesta problemàtica “malgrat lesmobilitzacions dels veïns del municipi per recuperar els serveis sanitaris”.

22/06/2016

Carlos Carrizosa, portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya visita Sitges

Galeria Fotogràfica

carlos carrizosa visita sitges

Carlos Carrizosa, portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya ha visitat Sitges i ha mantingut una reunió amb els representants de Sitges Gay Link i Afgal, al acte han asistit també el diputats de Ciutadans, Noemí de la Calle i Sergio Sanz, juntament amb els regidors sitgetans, Manuel Rodriguez i Miguel Angel Bastenier.

El motiu de la visita ha estat la de escoltar el problemes de aquest col.lectius des de els puns de vista associatius i empresarials, i s'ha fet especial menció a la integració a les escoles d'algun pla educatiu que des de petits ensenyes la igualtat i la no discriminació, també s'ha comentat la situació actual del poble de Sitges.

26/04/2016 

El Ple Municipal aprova la moció de Ciutadans (C’s) Sitges per garantir un finançament adequat de les escoles bressol de Sitges.

· La Moció també instava al govern local a reclamar el deute que té la Generalitat amb l’ajuntament pel cost de les escoles bressol de Sitges.
Sitges, dimarts 26 d’abril de 2016. El Ple de l'ajuntament de Sitges va aprovar ahir la moció del grup municipal de Ciutadans Sitges (C’s) per “instar al Govern de la Generalitat a garantir un finançament adequat de les escoles bressol municipals”, va explicar el portaveu de C’s a Sitges, Manuel Rodríguez. I va afegir que “la iniciativa proposa cobrir com a mínim un mòdul econòmic de 1.600 Euros per plaça i any”.
Rodríguez va explicar que “des de 2014 les diputacions van assumir el finançament integral de les subvencions de les escoles bressol municipals sense que la Generalitat fes cap tipus de dotació econòmica”. Per això, Rodríguez va defensar que la moció de C’s també tenia per objectiu “instar al govern municipal a reclamar a la Generalitat l’abonament del deute que té amb l’Ajuntament de Sitges i que provenen de les despeses de funcionament i places relatives a l’incompliment de les obligacions amb les escoles bressol de titularitat pública”.
El portaveu de C’s a Sitges va denunciar que “tot i tenir pressupostat una quantitat total de 573.500 Euros que es divideixen en dues partides: una de 263.500 € per l'escola bressol "El Cercolet", i una altra de 310.000 € i per "La Moixiganga", Sitges no ha rebut cap previsió de cobrament per part de la Generalitat o de la Diputació de Barcelona per aquest any”.. 

29/02/2016

Ciutadans (C’s) aposta per reobrir el servei d’atenció continuada del CAP de Sitges en horari nocturn durant tot l’any

 cap sitges


· El portaveu de C’s a la comissió de Salut, Jorge Soler, alerta que "Sitges no disposa de servei d'urgències nocturnes ni de farmàcies obertes per la nit des de 2011" . 

Barcelona, diumenge 28 de febrer de 2016. El portaveu a la comissió de Salut del grup Parlamentari de Ciutadans (C’s), Jorge Soler, ha enregistrat una proposta de resolució per “instar al Departament de Salut a mantenir obert el servei d’atenció continuada del CAP de Sitges en horari nocturn durant tot l’any”. Soler ha alertat que “Sitges compta amb una població de 30.000 habitants que es pot triplicar a l’estiu” i ha recordat que “des de 2011 el municipi no disposa ni de servei d’urgències nocturnes ni de farmàcies obertes per la nit”. 

Jorge Soler ha declarat que “les farmàcies de guàrdia del municipi romanen tancades en horari nocturn mentre que el Consultori del Garraf obre només els divendres 1 ó 2 hores al dia”. Per això, el portaveu de Salut ha assegurat que “la proposta de C’s pretén garantir la reobertura de les farmàcies a Sitges en horari nocturn i evitar així el trasllat dels veïns a farmàcies de guàrdia d’altres municipis durant la nit”. 

El diputat de Ciutadans ha destacat també “la necessitat de crear un espai de diàleg i cooperació entre l’Ajuntament de Sitges, el Govern territorial de Salut, els representats dels treballadors i usuaris i les associacions veïnals i entitats de Sitges”.

20/01/2016

Ciutadans Sitges proposa crear un protocol educatiu contra la transfòbia i l’ assetjament escolar per identitat de gènere

 ciutadans sitges

  • El portaveu de C’s assegura que la mesura “ajudarà a preservar els drets dels menors en l’àmbit escolar” 

Sitges, dimarts 19 de gener de 2016. El grup municipal de Ciutadans (C's) ha presentat una moció per impulsar la creació d’un protocol educatiu que ajudi a identificar i actuar contra les possibles conductes d’assetjament escolar per identitat de gènere. Així mateix, C’s ha inclòs una proposta específica en aquest àmbit, per tal que pugui ser treballada des del Consell Escolar Municipal de Sitges, amb la participació de les regidories d’Igualtat i d’Educació. 

El portaveu del grup municipal, Manuel Rodríguez, ha defensat que "hem d’ establir mecanismes que ens permetin identificar i actuar en aquests casos", de manera que "aquest protocol ens ajudarà a preservar els drets dels menors en l’ àmbit escolar i garantir el lliure desenvolupament de la personalitat". 

La mesura proposada per C’s insta al Parlament de Catalunya a crear un protocol específic en l’àmbit educatiu sobre l’assetjament escolar i a desenvolupar els Reglaments de la Llei 14/2010, dels drets i oportunitats en la infància i l’adolescència i la Llei 11/2014, de 10 de octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals per tal d’eradicar la homofòbia, la bifòbia y la transfòbia.

 

ciutadans sitges

30/04/2015

Presentació de Manuel Rodriguez Alcaldable per Ciutadans

Ahir a l'Hotel San Sebastian Playa es va fer la presentació de Manuel Rodriguez com Alcaldable a Sitges per Ciutadans i de la llista de candidats.

CIUDADANOS-PARTIDO DE LA CIUDADANIA (C's)
1. Manuel Rodríguez de l'Hotellerie de Fallois 2. Miguel Ángel Bastenier Chiappo 3. Luis Jiménez Vicente 4. Victoria Fuentes Gaspar 5. Miriam Hidalgo Serrano 6. Juan José Establier Santamaría 7. Silvia García Fernández 8. María Lourdes Abelló Poveda 9. Silvia Esteve Mestre 10. Ignacio Ros Ruiz 11. Oscar Muñoz Carrasco 12. Sergio Galán del Pino 13. Ramona Arroyo García 14. María Dolores Tercero Abellán 15. Carlos Sánchez Arroyo 16. Rosanna Chiappo Braco 17. Felisa Vicente Sanz 18. Ramón Rodríguez Ogea 19. Juan Hidalgo Ortega 20. Santa Barato López 21. Ángel Serrano Lucas
Suplentes:
1. María José Lores García 2. Francisco Bermúdez Morales