Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Ciutadans insta al Govern que reobri el servei d’atenció continuada del CAP de Sitges

08/07/2016

Ciutadans insta al Govern que reobri el servei d’atenció continuada del CAP de Sitges amb les mateixes condicions que tenia abans del tancament

ciutadans cap sitges

· La comissió de Salut del Parlament aprova la Proposta de Resolució de Ciutadans sobre la reobertura del servei d’atenció continuada del CAP Sitges

Barcelona, dijous 7 de juliol del 2016. El diputat de Ciutadans (C’s), Martín Barra, ha reclamat al govern de la Generalitat que “reobri el servei d’atencó continuada del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Sitges amb les mateixes condicions que tenia” abans que el departament de Salut el tanqués el 2011 en el marc d’una “política indiscriminada de retallades”. Durant el debat de la Proposta de Resolució de C’s sobre la reobertura del servei d’atenció continuada del CAP Sitges aprovada a la comissió de Salut, Barra també ha demanat que el consultori del Garraf“torni a prestar els mateixos serveis que tenia abans”, enlloc de fer-ho “només els divendres en un horari d’una o dues hores”.
El diputat de C’s ha advertit que el tancament del centre obliga els veïns a traslladar-se a hospitals d’altres localitats “on no es pot arribar mitjançant transport públic durant horari nocturn”, la qual cosa suposa “un temps addicional de trasllat que incrementa els riscos per a la salut en casos d’emergència mèdica”. I, a més, ha alertat que les farmàcies de la localitat “no estan obligades a establir torns de guàrdia” i, per tant, “no hi ha cap oberta durant l’horari nocturn”.
Per finalitzar, Barra ha destacat la necessitat que hi hagi diàleg “entre totes les administracions implicades i les entitats locals i de professionals” per vetllar per la qualitat dels serveis de salut. I ha retret al Govern que “no actuï” davant d’aquesta problemàtica “malgrat lesmobilitzacions dels veïns del municipi per recuperar els serveis sanitaris”.

22/06/2016

Carlos Carrizosa, portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya visita Sitges

Galeria Fotogràfica

carlos carrizosa visita sitges

Carlos Carrizosa, portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya ha visitat Sitges i ha mantingut una reunió amb els representants de Sitges Gay Link i Afgal, al acte han asistit també el diputats de Ciutadans, Noemí de la Calle i Sergio Sanz, juntament amb els regidors sitgetans, Manuel Rodriguez i Miguel Angel Bastenier.

El motiu de la visita ha estat la de escoltar el problemes de aquest col.lectius des de els puns de vista associatius i empresarials, i s'ha fet especial menció a la integració a les escoles d'algun pla educatiu que des de petits ensenyes la igualtat i la no discriminació, també s'ha comentat la situació actual del poble de Sitges.

26/04/2016 

El Ple Municipal aprova la moció de Ciutadans (C’s) Sitges per garantir un finançament adequat de les escoles bressol de Sitges.

· La Moció també instava al govern local a reclamar el deute que té la Generalitat amb l’ajuntament pel cost de les escoles bressol de Sitges.
Sitges, dimarts 26 d’abril de 2016. El Ple de l'ajuntament de Sitges va aprovar ahir la moció del grup municipal de Ciutadans Sitges (C’s) per “instar al Govern de la Generalitat a garantir un finançament adequat de les escoles bressol municipals”, va explicar el portaveu de C’s a Sitges, Manuel Rodríguez. I va afegir que “la iniciativa proposa cobrir com a mínim un mòdul econòmic de 1.600 Euros per plaça i any”.
Rodríguez va explicar que “des de 2014 les diputacions van assumir el finançament integral de les subvencions de les escoles bressol municipals sense que la Generalitat fes cap tipus de dotació econòmica”. Per això, Rodríguez va defensar que la moció de C’s també tenia per objectiu “instar al govern municipal a reclamar a la Generalitat l’abonament del deute que té amb l’Ajuntament de Sitges i que provenen de les despeses de funcionament i places relatives a l’incompliment de les obligacions amb les escoles bressol de titularitat pública”.
El portaveu de C’s a Sitges va denunciar que “tot i tenir pressupostat una quantitat total de 573.500 Euros que es divideixen en dues partides: una de 263.500 € per l'escola bressol "El Cercolet", i una altra de 310.000 € i per "La Moixiganga", Sitges no ha rebut cap previsió de cobrament per part de la Generalitat o de la Diputació de Barcelona per aquest any”.. 

29/02/2016

Ciutadans (C’s) aposta per reobrir el servei d’atenció continuada del CAP de Sitges en horari nocturn durant tot l’any

 cap sitges


· El portaveu de C’s a la comissió de Salut, Jorge Soler, alerta que "Sitges no disposa de servei d'urgències nocturnes ni de farmàcies obertes per la nit des de 2011" . 

Barcelona, diumenge 28 de febrer de 2016. El portaveu a la comissió de Salut del grup Parlamentari de Ciutadans (C’s), Jorge Soler, ha enregistrat una proposta de resolució per “instar al Departament de Salut a mantenir obert el servei d’atenció continuada del CAP de Sitges en horari nocturn durant tot l’any”. Soler ha alertat que “Sitges compta amb una població de 30.000 habitants que es pot triplicar a l’estiu” i ha recordat que “des de 2011 el municipi no disposa ni de servei d’urgències nocturnes ni de farmàcies obertes per la nit”. 

Jorge Soler ha declarat que “les farmàcies de guàrdia del municipi romanen tancades en horari nocturn mentre que el Consultori del Garraf obre només els divendres 1 ó 2 hores al dia”. Per això, el portaveu de Salut ha assegurat que “la proposta de C’s pretén garantir la reobertura de les farmàcies a Sitges en horari nocturn i evitar així el trasllat dels veïns a farmàcies de guàrdia d’altres municipis durant la nit”. 

El diputat de Ciutadans ha destacat també “la necessitat de crear un espai de diàleg i cooperació entre l’Ajuntament de Sitges, el Govern territorial de Salut, els representats dels treballadors i usuaris i les associacions veïnals i entitats de Sitges”.

20/01/2016

Ciutadans Sitges proposa crear un protocol educatiu contra la transfòbia i l’ assetjament escolar per identitat de gènere

 ciutadans sitges

  • El portaveu de C’s assegura que la mesura “ajudarà a preservar els drets dels menors en l’àmbit escolar” 

Sitges, dimarts 19 de gener de 2016. El grup municipal de Ciutadans (C's) ha presentat una moció per impulsar la creació d’un protocol educatiu que ajudi a identificar i actuar contra les possibles conductes d’assetjament escolar per identitat de gènere. Així mateix, C’s ha inclòs una proposta específica en aquest àmbit, per tal que pugui ser treballada des del Consell Escolar Municipal de Sitges, amb la participació de les regidories d’Igualtat i d’Educació. 

El portaveu del grup municipal, Manuel Rodríguez, ha defensat que "hem d’ establir mecanismes que ens permetin identificar i actuar en aquests casos", de manera que "aquest protocol ens ajudarà a preservar els drets dels menors en l’ àmbit escolar i garantir el lliure desenvolupament de la personalitat". 

La mesura proposada per C’s insta al Parlament de Catalunya a crear un protocol específic en l’àmbit educatiu sobre l’assetjament escolar i a desenvolupar els Reglaments de la Llei 14/2010, dels drets i oportunitats en la infància i l’adolescència i la Llei 11/2014, de 10 de octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals per tal d’eradicar la homofòbia, la bifòbia y la transfòbia.

 

ciutadans sitges

30/04/2015

Presentació de Manuel Rodriguez Alcaldable per Ciutadans

Ahir a l'Hotel San Sebastian Playa es va fer la presentació de Manuel Rodriguez com Alcaldable a Sitges per Ciutadans i de la llista de candidats.

CIUDADANOS-PARTIDO DE LA CIUDADANIA (C's)
1. Manuel Rodríguez de l'Hotellerie de Fallois 2. Miguel Ángel Bastenier Chiappo 3. Luis Jiménez Vicente 4. Victoria Fuentes Gaspar 5. Miriam Hidalgo Serrano 6. Juan José Establier Santamaría 7. Silvia García Fernández 8. María Lourdes Abelló Poveda 9. Silvia Esteve Mestre 10. Ignacio Ros Ruiz 11. Oscar Muñoz Carrasco 12. Sergio Galán del Pino 13. Ramona Arroyo García 14. María Dolores Tercero Abellán 15. Carlos Sánchez Arroyo 16. Rosanna Chiappo Braco 17. Felisa Vicente Sanz 18. Ramón Rodríguez Ogea 19. Juan Hidalgo Ortega 20. Santa Barato López 21. Ángel Serrano Lucas
Suplentes:
1. María José Lores García 2. Francisco Bermúdez Morales