Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Nivell 2 de prevenció d'incendis als parcs de Sant Llorenç del Munt, Garraf, Olèrdola i el Foix

05/06/2015

Nivell 2 de prevenció d'incendis als parcs de Sant Llorenç del Munt, Garraf, Olèrdola i el Foix

Nivell 2 de prevenció d'incendis

El protocol de nivell 2 del Pla Alfa de vigilància i prevenció d'incendis forestals als parcs està activat, a causa de les condicions meteorològiques, als parcs de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, el Garraf, Olèrdola i el Foix. L'activació del nivell 2 s'ha fet d'acord amb la disposició de la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat, que afecta les comarques del Garraf, Baix Llobregat, Alt i Baix Penedès, Vallès Occidental, Bages i Moianès.

L'activació del nivell 2 del Pla Alfa suposa que el personal adscrit a vigilància dels parcs realitzarà controls especials pel que fa a detectar columnes de fum en terrenys forestals i en terrenys no forestals a menys de 500 m de zones arbrades. També s'intensifica la vigilància en llocs d'especial risc i la circulació de vehicles per zones forestals predeterminades.

El Pla Alfa és el procediment operatiu que té establert el Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals desplegats sobre el territori. En el cas concret dels espais inclosos dins la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, la mesura suposa disposar del personal adscrit a cada parc per a tasques específiques de vigilància i prevenció d'incendis.

L'activació del Pla Alfa ve donada pel mapa de perill diari d'incendi forestal i altres eines d'anàlisi de risc. En funció de les situacions de perill es gradua en una escala de quatre nivells operatius (de 0 a 3) per a cada comarca.

El manteniment del nivell 2 de risc d'incendis forestals dependrà de la meteorologia dels propers dies, ja que les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya són l'eina de referència per a la confecció del mapa de risc d'incendi forestal.