Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Nadal a Sitges 2016

09/01/2017

Recollida d’arbres de Nadal 

L’Ajuntament posa a disposició sis punts per dipositar els arbres de Nadal que s’hagin comprat durant aquestes festes naturals. 

La regidoria de Serveis Urbans de l’Ajuntament de Sitges posarà a disposició a partir d’aquest dimecres i fins el 31 de gener sis punts de recollida per a dipositar els arbres de Nadal que s’hagin comprat durant aquestes festes naturals. 

Els arbres es poden deixar en els punts habilitats especialment: 

  • Parc de Can Bóta
  • Camí de la Fita a l’alçada de la plaça Catalunya
  • La Fragata
  • Plaça Eduard Maristany
  • Centre Comercial Oasis, cruïlla amb passeig de Vilafranca
  • Plaça dels Eucaliptus, al sector de Les Botigues de Sitges 

La regidora de Serveis Urbans, Carme Almirall, recorda que “és important que els arbres es deixin en els punts que habilita l'Ajuntament. Si l’arbre es deixa al contenidor de rebuig dificulta la recollida i el tractament que es pot fer posteriorment, i si es deixa al contenidor d’orgànica impedeix es pugui utilitzar aquest contenidor per a les restes orgàniques del dia a dia”. 

L’empresa que s’encarrega de la neteja a Sitges, CESPA, recollirà els arbres i posteriorment es portaran a la planta de compostatge.

07/12/2016

El Nadal a Sitges arriba amb una àmplia varietat d’activitats

Clika a la foto per veure totes les fotos del Nadal a Sitges 2016

Nadal Sitges 2016

Les propostes van donar el tret de sortida el cap de setmana passat i s’allargaran fins a principis del mes de gener.

Sitges acull aquest Nadal prop d’un centenar de propostes que van des dels actes més tradicionals a altres activitats de lleure pensades per a tota la família. El Sitges Christmas Festival ha obert aquest cap de setmana les activitats programades a l’envelat transparent de 900 m2. Un espai únic que per segon any consecutiu s’ha instal·lat a la platja de La Fragata de Sitges, al passeig de la Ribera, i on durant el mes de desembre s’hi ha programat diverses activitats.

Per la regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, “es tracta d’una àmplia oferta amb la que volem arribar a diferents públics potencials i amb l’objectiu de seguir amb la línia de desestacionalitzar la temporada i oferir activitats durant tots els mesos de l’any”.

La regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, explica que enguany “presentem un calendari de propostes tradicionals d'aquestes dates on la música i el pessebre tenen el protagonisme principal”.

L’Associació Espanyola de Patchwork (AEP), i la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Sitges, han promogut el Sitges Christmas Festival que ha ofert productes de temàtica nadalenca de Patchwork i Scrap, acabats, semi-acabats i per elaborar, en una proposta d’oci creatiu, hand made i Do it yourself (DIY). En la primera fira de manualitats i de motiu nadalenc de tot l’Estat espanyol, seguint la tendència d’altres grans ciutats europees com Londres o París, gairebé 60 expositors han mostrat les darreres novetats del sector.

També han donat el tret de sortida les activitats culturals de Nadal. La Camerata Eduard Toldrà ha interpretat aquest diumenge el primer dels concerts de Nadal que la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges ha coordinat amb entitats per omplir de música el mes de desembre. En aquesta ocasió, La Camerata ha ofert obres de Xostakòvitx i altres compositors russos al Saló d'Or del Palau Maricel.

El proper cap de setmana, els dies 10 i 11 de desembre, la regidoria de Promoció Econòmica organitza a l’envelat del passeig una edició especial del Mercat de la Terra on es podran adquirir productes alimentaris km 0, de proximitat, artesans i ecològics. A més, hi haurà tallers, activitats infantils i de divulgació per recordar la importància d’una producció agroalimentària fonamentada en el respecte dels temps naturals, del medi ambient i de la salut dels consumidors. L’acció s’emmarca en els actes de la celebració internacional el 10 de desembre del Dia de la Terra Madre, que es celebra a més de 120 països de tot el món, i està organitzada per l’Associació Slow Food del Garraf i Penedès amb la col·laboració del departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament.
Una de les novetats per a la programació d’aquest Nadal a Sitges serà la visita a un nou pessebre que es podrà visitar a partir del 15 de desembre i fins el 8 de gener a l’Edifici Miramar. Es tracta d’una composició, realitzada pel Grup Pessebrista de Sitges amb la col·laboració de Joan Roca, per a la qual s’han utilitzat figures municipals obra de l'artista Muns, que enguany han estat recuperades. En el marc de la inauguració del pessebre, tindrà lloc la interpretació musical de la Coral Levare.
El tercer cap de setmana de desembre arriba un altre dels plats forts per aquest Nadal a Sitges amb el Winter Market Sitges que, de la mà de Sitges Style i de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Sitges, omplirà l’envelat de la platja de La Fragata del 16 al 18 de desembre de 10h a 21 hores, de fotografia, gastronomia, roba de nadó, joies, regals personalitzats, decoració i pastisseria creativa, entre d’altres propostes, amb el nexe comú que tot està fet a mà. Una de les seves singularitats serà que només hi haurà un estand per disciplina, per tant, hi haurà una gran diversitat de productes en els més de 30 expositors. El Winter Market Sitges a més, contempla un programa d’activitats paral·leles com tallers infantils, desfilades i música; ja que es tracta d’una proposta pensada per a tota la família. També hi haurà una xerrada a càrrec de la cofundadora de “Mr Wonderful” i “Lovelystreets”. Aquesta serà la segona edició d’una fira inspirada en l’estil nòrdic que va començar l’any passat en petit format i que espera enguany consolidar-se dins el calendari anual d’esdeveniments a Sitges.

El Tió arribarà a Sitges el dissabte 17 de desembre i farà un recorregut que començarà des del carrer Rafel Llopart, anirà fins al carrer Jesús, Cap de la Vila; Parellades, Marqués de Montroig, 1r de maig, Passeig de la Ribera, Bonaire, Parellades, Cap de la Vila, Major fins arribar a Ajuntament. En arribar a la Casa de la Vila, els nens i nenes podran fer cagar el Tió fins les 14h i de 17h a 20h. El diumenge 18 de desembre es podrà cagar el Tió a l’Ajuntament d’11 a 14h i de 17h a 20h.

En l’àmbit musical, el dia 18 de desembre, hi haurà el Concert de Santa Llúcia a les 12 hores a l’Edifici Miramar. Els Pastorets de cambra faran un homenatge al mestre Antoni Català i Vidal. El grups d’alumnes de les professores Neus Gutiérrez i Gemma Casanovas oferiran una audició de piano a les 11.30 hores i una audició de guitarra a les 17 hores a L'Escorxador.

La darrera activitat a l’envelat, organitzada per la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Sitges, tindrà lloc el dijous 22 de desembre, l’últim dia del curs escolar abans de les vacances de Nadal. Es tracta d’una festa gratuïta adreçada als joves de Sitges per celebrar el 5è aniversari de l’Espai Jove i on es comptarà amb l’actuació de diferents Dj’S.

Les propostes per aquestes festes continuaran els dies de Nadal amb els actes més tradicionals com els jocs del quinto o el Parc de Nadal, entre altres iniciatives.

Campanya de seguretat

Per vetllar per la seguretat durant aquests dies en que s’intensifica l’afluència de gent als carrers, la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra posa en marxa, un any més, amb la col·laboració de la Policia Local, el Programa Operatiu Estacional (POE) Grèvol amb motiu de les Festes Nadalenques. Durant aquests dies, s’intensificarà la presència policial uniformada en els principals eixos comercials, amb patrulles mixtes i a peu, per prevenir fets delictius com furts, robatoris o estrebades, i augmentar alhora la percepció de seguretat. S’incrementen els dispositius i patrullatges en mercats municipals, polígons o carreteres. Els principals objectius del Pla de seguretat són prevenir i reduir la delinqüència aprofitant les condicions específiques que es donen en aquest període, garantir la seguretat en la mobilitat en la xarxa viària i en els transports col·lectius de persones, augmentar la percepció de seguretat, garantir el desenvolupament de les activitats que es fan en aquestes dates de Nadal, sobretot les que tenen lloc en zones d’oci nocturn, i controlar la venda ambulant no autoritzada.

Pel que fa a les mesures de seguretat durant la cavalcada, Protecció Civil recomana no enfilar-se a les carrosses, no pujar damunt de contenidors, baranes, reixes, arbres o tanques, entre altres. Durant la cavalcada, no baixar mai a la via per recollir els caramels que quedin a terra al pas de les carrosses. Tampoc es pot creuar pel mig de les carrosses, ni acostar-se massa quan estiguin aturades. Portar als nens sempre de la mà, és important explicar-los els riscos, què no poden fer i com han d’actuar si es perden. Tenir localitzades les vies d’evacuació i estar atents a les indicacions del personal de seguretat i de l’organització. No s’ha d’empènyer mai per accedir a una zona perquè es pot provocar una caiguda, si la zona està saturada o molt plena, buscar un altre lloc per situar-se. Tancant la cavalcada hi haurà un cotxe de bombers dels Bombers Voluntaris de Sitges i una ambulància. Durant el recorregut també es col·locarà una ambulància de Creu Roja i una parella de socorristes aniran seguint la comitiva. En cas de detectar alguna incidència cal informar al personal de seguretat i a l’organització. El telèfon d’emergències és el 112. 

PROGRAMACIÓ

Edició especial del Mercat de la Terra
10 de desembre, de 10.30 fins a les 20 hores
11 de desembre, de 10.30 fins a les 14.30 hores
Envelat de la platja de La Fragata

El proper cap de setmana, els dies 10 i 11 de desembre, la regidoria de Promoció Econòmica ha previst celebrar a l’envelat del passeig una edició especial del Mercat de la Terra on es podran adquirir productes alimentaris km 0, de proximitat, artesans i ecològics. A més, hi haurà tallers, activitats infantils i de divulgació per recordar la importància d’una producció agroalimentària fonamentada en el respecte dels temps naturals, del medi ambient i de la salut dels consumidors. L’acció s’emmarca en els actes de la celebració internacional el 10 de desembre del Dia de la Terra Madre, que es celebra a més de 120 països de tot el món, amb la col·laboració del departament de Promoció Econòmica.

Inauguració del pessebre del Miramar
15 de desembre
Edifici Miramar, 19 hores

El Grup Pessebrista de Sitges amb la participació de Joan Roca realitzarà un pessebre singular, a l’edifici Miramar, amb figures municipals obra de l'artista Muns, que enguany han estat recuperades.
La inauguració del pessebre, el 15 de desembre a les 19 hores, comptarà amb l’actuació de la Coral Levare. El pessebre es podrà visitar fins el 8 de gener.


Recorregut de pessebres
Jardins del Dr. Robert. Plaça de l’Ajuntament, s/n.
Edifici Miramar, Carrer de la Davallada, 12,
Societat Recreativa El Retiro. C/ Àngel Vidal, 17.
Local Social Cases Noves. C/ Sant Honorat, 36-38, bx.
Hospital de Sant Joan Baptista, Carrer Cardenal Vidal Barraquer, 2 

Winter Market Sitges
16, 17 i 18 de desembre
De 10 a 21 hores
Envelat de la platja de La Fragata

El tercer cap de setmana arriba un altre dels plats forts per aquest Nadal a Sitges amb el Winter Market Sitges que, de la mà de Sitges Style i de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Sitges, omplirà l’envelat de la platja de La Fragata els dies 16, 17 i 18 de desembre de fotografia, gastronomia, roba de nadó, joies, regals personalitzats, decoració i pastisseria creativa, entre d’altres propostes, amb el nexe comú que tot ha de ser fet a mà. Una de les seves singularitats serà que només hi haurà un estand per disciplina, per tant, hi haurà una gran diversitat de productes en els més de 30 expositors. El Winter Market Sitges a més, contempla un programa d’activitats paral·leles com tallers infantils, desfilades i música; ja que es tracta d’una proposta pensada per a tota la família. També hi haurà una xerrada a càrrec de la cofundadora de “Mr Wonderful” i “Lovelystreets”. Aquesta serà la segona edició d’una fira inspirada en l’estil nòrdic que va començar l’any passat en petit format i que espera enguany consolidar-se dins el calendari anual d’esdeveniments a Sitges.

Hora del conte "Contes de Nadal"
Divendres, 16 de desembre, a les 17.30 h
Biblioteca Josep Roig i Raventós

A càrrec de Sara Genovart. La sessió portarà a tot els assistents a reviure les tradicions Nadalenques d'aquí i d'arreu. Hi haurà personatges ja coneguts i altres per descobrir.

El Tió visita Sitges
17 i 18 de desembre

El Tió arribarà a Sitges el dissabte 17 de desembre on farà un recorregut que passarà per alguns dels principals carrers de la vila. El recorregut que realitzarà començarà a l’Edifici Miramar, carrer Rafel Llopart, anirà fins al carrer Jesús, Cap de la Vila; Parellades, Marqués de Montroig, 1r de maig, Passeig de la Ribera, Bonaire, Parellades, Cap de la Vila, Major fins arribar a Ajuntament. En arribar a la Casa de la Vila, es podrà fer cagar el Tió fins les 14 h i a la tarda de 17 h fins les 20 hores. El diumenge 18, es podrà cagar el tió també a l’Ajuntament d’11 h a 14h i de 17h a 20 hores.
La Comissió de Reis organitza l’activitat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges.

9a edició de la "Pantomime" - Cinderella (Ventafocs)
Dissabte 17 de desembre, a les 16 i 20 hores
Diumenge 18 de desembre, a les 16 hores
IAB (Institute of the arts Barcelona) Carrer Ramon Dalmases

Sitges English Theatre Company presenta la 9a edició de la seva tradicional "Pantomime" - Cinderella (Ventafocs). Adults 13 euros i infants 8 euros


Concerts de Nadal

Concert de Santa Llúcia 2016
Diumenge 18 de desembre
Auditori Edifici Miramar, a les 12 hores

Pastorets de cambra, homenatge al mestre Antoni Català i Vidal
Entrada lliure.

II Concert de Nadal
Diumenge 18 de desembre, Edifici Escorxador, entrada lliure
Audició de piano, a les 11.30 hores
Audició de guitarres, a les 17 hores

Concert d’alumnes de les professores Neus Gutiérrez i Gemma Casanovas


Jocs del Quinto
Entre el 25 de desembre i el 6 de gener les entitats de Sitges celebraran el tradicional joc del quinto.

Parc de Nadal
Pavelló de Pins Vens
Dies 27, 28, 29 i 30 de desembre de 2016, i 2, 3, 4 i 5 de gener de 2017
Matí: de 11 a 14h / Tarda: de 17 a 20h
El dia 5 de gener només s’obre en horari de matí

El Parc de Nadal arriba aquest any a la seva XXIII edició. L’activitat es farà al Pavelló de Pins Vens entre els dies 27 i 30 de desembre i entre el 2 i el 4 de gener, d’onze a dues i de cinc a vuit del vespre, i el dia 5 de gener en horari de matí (d’11 a 14h ).
El programa d’actes del Parc contempla múltiples activitats esportives i de lleure, entre les quals inflables, llits elàstics, tallers, jocs o manualitats. El preu de l’entrada varia segons el temps. Si es visita en horari de matí o de tarda, el preu és de 4 euros, mentre que si es compra una entrada per a tot el dia s’estableix un preu de 6 euros. L’any passat van visitar el Parc uns 2.000 infants.


Carter Reial
Dimarts 3 de gener
Local de les Cases Noves, a les 17.30 hores

Abans de l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient, el 3 de gener arribarà a Sitges el Carter Reial per recollir totes les cartes i desitjos dels més petits a la Casa de la Vila.

El carter sortirà del carrer Sant Honorat, Pont dels Ocells, carrer Emili Pico, Jesús, Cap de la Vila, Parellades, Sant Josep, Espalter, Sant Francesc, Cap de la Vila, carrer Major fins arribar a la plaça de l’Ajuntament.

Seguidament, fins a les 21 hores, al vestíbul de la Casa de la Vila, el Carter Reial rebrà a tots els infants que li vulguin portar personalment les seves cartes.


Cavalcada de Reis
Dijous 5 de gener
Inici cavalcada 17.30 hores, des del Baluard


El dia 5 de gener arriba un dels moments més esperats del Nadal per als infants, la cavalcada de Reis. Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran al Baluard des d’on baixaran per les escales de La Punta per iniciar el recorregut abans de portar els regals a totes les cases de la vila.

El recorregut sortirà de la plaça de la Fragata, Passeig de la Ribera, Bassa Rodona, Pou Vedre, Espalter, Psg. Vilafranca, Artur Carbonell, Hort Gran, Llopart, Sant Damià, Santiago Rusiñol, Jesus, Cap de la Vila, Parellades, Sant Josep, Espalter, Sant Francesc, Cap de la vila, Major, fins arribar a l’Ajuntament.

En arribar a la Casa de la Vila, el Batlle de Sitges, Miquel Forns, i les autoritats rebran als Reis Mags, on faran una salutació a tos els infants de Sitges i entregaran les claus màgiques de la vila a Ses Majestats. A continuació, els Reis faran l’adoració al nen Jesús del pessebre situat als Jardins del Dr. Robert. Per finalitzar els Reis d’Orient, rebran al vestíbul de l'Ajuntament als infants que vulguin entregar-los la seva carta plena de desitjos.


Calendari de celebracions religioses

 Missa del Pollet
Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla
24 de desembre, a les 19 hores

 Missa del Gall i Cant de la Sibil·la
Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla
24 de desembre, 24 hores

 Missa Solemne de Sant Esteve
Santuari del Vinyet
26 de desembre, a les 11 hores


Recollida d’arbres de Nadal
La regidoria de Serveis Urbans impulsa, del 7 al 31 de gener, la campanya de recollida d’arbres de Nadal per poder dipositar els arbres naturals, un cop acabades les festes.

Els punts on es trobaran els contenidors especials són els següents:

 Parc de Can Bóta
 Camí de la Fita a l’alçada de la plaça Catalunya
 La Fragata, al costat de la zona de càrrega i descàrrega
 Jardins de la RENFE
 Centre Comercial Oasis, cruïlla amb passeig de Vilafranca
 Plaça dels Eucaliptus, al sector de Les Botigues de Sitges 

EL NADAL SOLIDARI

XERRADA LES 7 CLAUS BÀSIQUES PER A GESTIONAR CONFLICTES AMB ÈXIT
Dijous 15 de desembre
Auditori de l’Edifici Miramar, a les 18.30h

La Regidoria de Benestar i Família, en el marc de les activitats per difondre la Cultura de la Pau, organitza una xerrada-taller adreçada a tots els públics amb l’objectiu de donar eines per facilitar la convivència i la gestió dels conflictes. S’explicaran i es posaran en pràctica coneixements bàsics per traduir-los en habilitats per gestionar conflictes quotidians.

La regidoria ha previst servei d’acollida gratuït per a nenes i nens fins a 12 anys. Per poder fer-ne ús és necessari sol·licitar el servei abans del dia 11 de desembre a serveissocials@sitges.cat . Al correu de sol·licitud cal dir el nom del pare o mare que assistirà a la xerrada i el nom i edat de l’infant.

CAMPANYA DE RECOLLIDA DE JOGUINES
El Cau, Creu Roja i l’Ajuntament de Sitges impulsen un any més la campanya Una joguina per un somriure, que té com a objectiu que cap infant ni jove dels 0 als 16 anys es quedi sense regals per Nadal. Les persones interessades en participar poden portar joguines, jocs, llibres, material escolar, esportiu o per a nadons, de primera i segona mà, sempre i quan es trobi en bon estat. Les aportacions s’han de fer arribar a qualsevol dels punts de recollida habilitats. La Biblioteca Josep Roig i Raventós també col·labora com a punt de recollida i ofereix, a més, un intercanvi d’un llibre per una joguina. Es poden portar joguines, material educatiu (jocs, puzzles o llibres) i material escolar per a nois i noies de secundària (llibretes, carpetes, bolígrafs, etc.), tot nou o en molt bon estat.


Punts de recollida de joguines:
Fins el 18 de desembre

El Cau de Sitges (AEiG Nostra Senyora del Vinyet)
Dissabtes, de les 16 a les 18.30 hores

Creu Roja Sitges
De dilluns a divendres, de les 9 a les 14 hores i de les 16 a les 19 hores

Llars, escoles i instituts
Llar d’Infants La Moixiganga / Llar d’Infants El Cercolet / Escola Esteve Barrachina / Escola Maria Ossó / Escola Miquel Utrillo / Escola Pia / Escola Agnès / IES Joan Ramon Benaprés / IES Vinyet

Altres centres, entitats i establiments
Base Ferran Sports / Biblioteca Josep Roig i Raventós / Penya Barcelonista de Sitges / Escola Municipal de Música / Casino Prado / Societat Recreativa El Retiro / Espai Jove / Nivell 10 / OAC / Edificis de l’Ajuntament (Plaça de l’Ajuntament i Les Pruelles) / Taula del Tercer Sector


VI CONCERT SOLIDARI DE L'ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA

17 de desembre, a les 12 hores, Escola Municipal de Música
Per sisè any consecutiu l'Escola Municipal de Música Montserrat Almirall celebra el concert solidari per col·laborar amb la campanya de recollida de joguines de la Creu Roja. El concert es farà el 17 de desembre a les 12 del a la Sala d'actes de l'Escola Municipal de Música.
Per poder assistir al concert, només caldrà portar una joguina nova, no bèl·lica, ni sexista. En el concert hi actuarà una mostra de la desena de conjunts que hi ha a l'Escola de Música amb un repertori modern i alguna sorpresa al final que buscarà la participació de tots els assistents.

5ª CURSA DE GARRAF PER LA MARATÓ DE TV3

Diumenge 18 de desembre, sortida del Club Nàutic Garraf
A les 11 hores, cursa adults (5 km)
A les 10 hores, cursa infantils (500 m)

El diumenge 18 de desembre se celebrarà la 5ª Cursa de Garraf amb l’objectiu recaptar diners per a La Marató de TV3. La cinquena edició de la cursa coincideix amb els 25 anys de la Marató de TV3, aquest any dedicada a l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. Les inscripcions es poden realitzar mitjançant la web www.cursagarraf.cat. El preu de la inscripció és per als adults de 12 euros i per als infants (fins a 10 anys) de 6 euros. La cursa està organitzada per l’Associació de Veïns de Garraf, amb el suport del Club Nàutic Garraf, el Club Esportiu Garraf i l’Ajuntament de Sitges. 


EL NADAL, A LES ENTITATS 

CASINO PRADO SUBURENSE

Tradicional Joc del Quinto al Casino Prado Suburense
Casino Prado Suburense
Del 25 de desembre al 7 de gener (exceptuant el dia 31 de desembre)
A partir de les 21.30 hores.

AGRUPACIÓ DE BALLS POPULARS DE SITGES

Fem el pessebre tots junts!
Dissabte 17 de desembre, a les 10h
Celebrem l'arribada del Nadal amb els més petits a l'ABPS conjuntament amb el Grup Pessebrista. Pintarem i col·locarem les figures!

Cant de la sibil·la
Dissabte 24 de desembre, en començar la Missa del Gall
A la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla.

27ª Exposició de Diorames del Grup Pessebrista de Sitges
En acabar la missa, al Palau del Rei Moro, inauguració de l’exposició amb cava, mufló i cantada de Nadales.

El quinto de l'Agrupa
Diumenge 1 de gener, de les 19 a les 21h
Amb cervesa artesana de La Sitgetana pels més grans i refrescs pels més petits!

SOCIETAT RECREATIVA EL RETIRO

Teatre Retallades Nadalenques
Dissabte 17 de desembre
Sala d’actes de l’entitat, a les 20.30 hores

XV Tradicional i popular Cantada de Nadales
Dijous 22 de desembre
Sala d’actes de El Retiro, a les 20.30h.
Dirigida per Marc Martínez.

Tradicional Quinto de Nadal
Del 25 de desembre al 6 de gener
Salons Socials de El Retiro, a partir de les 19 hores festius i 21 hores dies laborables (excepte el dia 31 de desembre)

Festa de Cap d’Any
Dissabte 31 de desembre
Saló Teatre de El Retiro
Música i festa per encetar el nou any. Les entrades es poden adquirir a la secretaria de l’entitat.

Titelles de Nadal
Dijous 5 de gener
Saló Teatre de El Retiro, a les 12 hores
Per la companyia sitgetana La Tija. Espectacle familiar.

Concert de Nadal
Dijous 8 de gener
Saló Teatre de El Retiro a les 12 hores

Nadal Sitges 2016

L’Ajuntament de Sitges amplia les activitats a l’envelat del passeig de la Ribera

nadal sitges 2016

L’estructura, que es començarà a instal·lar aquest dimecres, iniciarà les activitats el primer cap de setmana de desembre i finalitzarà el dia 22 amb una festa adreçada als joves de Sitges.

El Sitges Christmas Festival obrirà les activitats programades l’envelat transparent de 900 m2. Un espai únic que per segon any consecutiu s’instal·larà al passeig de la Ribera, a la platja de La Fragata.

La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, es mostra satisfeta amb “la programació que hi haurà aquest any amb la que donem resposta a un compromís adquirit l’any passat d’ampliar les activitats”. La regidora destaca que “l’objectiu és seguir amb la línia de treball de desestacionalitzar l’oferta per tal de generar activitat tots els mesos de l’any”.

Del 2 al 4 de desembre, l’Associació Espanyola de Patchwork (AEP), i la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Sitges, promouen el Sitges Christmas Festival que oferirà productes de temàtica nadalenca de Patchwork i Scrap, acabats, semi-acabats i per elaborar, en una proposta d’oci creatiu, hand made i do it yourself (DIY). En la primera fira de manualitats i de motiu nadalenc de tot l’Estat espanyol, seguint la tendència d’altres grans ciutats europees com Londres o París, gairebé 60 expositors mostraran les darreres novetats. Una de les particularitats d’aquesta fira és que tindrà entrada gratuïta. Actualment, l’Associació Espanyola de Patchwork compta amb 2.000 persones associades i amb una àmplia trajectòria en l’organització d’esdeveniments.

El segon cap de setmana del mes de desembre, els dies 10 i 11 de desembre, la regidoria de Promoció Econòmica ha previst celebrar una edició especial, amb motiu de Nadal, del Mercat de la Terra on es podran adquirir productes alimentaris km 0, de proximitat, artesans i ecològics. A més, hi haurà tallers, activitats infantils i de divulgació per recordar la importància d’una producció agroalimentària fonamentada en el respecte dels temps naturals, del medi ambient i de la salut dels consumidors. L’acció està organitzada per l’Associació Slow Food del Garraf i Penedès amb la col·laboració del departament de Promoció Econòmica. El Mercat de la Terra de Sitges, que s'organitza cada primer dissabte de mes a la plaça de l'Ajuntament de 10 del matí a 2 del migdia, és el primer de l'estat espanyol que va entrar oficialment a la xarxa internacional de Mercats de la Terra de Slow Food. Es tracta d’una iniciativa que segueix la línia de turisme responsable que es fomenta des de la regidoria de Turisme de l'Ajuntament i que ha permès obtenir recentment el certificat Biosphere Destination.

El tercer cap de setmana arriba un altre dels plats forts de la programació amb el Winter Market Sitges que, de la mà de Sitges Style i de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Sitges, omplirà la carpa els dies 16, 17 i 18 de desembre de fotografia, gastronomia, roba de nadó, joies, regals personalitzats, decoració i pastisseria creativa, entre d’altres propostes, amb el nexe comú que tot ha de ser fet a mà. Una de les seves singularitats serà que només hi haurà un estand per disciplina, per tant, hi haurà una gran diversitat de productes en els seus gairebé 30 expositors. El Winter Market Sitges a més, contempla un programa d’activitats paral·leles com tallers infantils, desfilades i música; ja que es tracta d’una proposta pensada per a tota la família. Aquesta serà la segona edició d’una fira inspirada en l’estil nòrdic que va començar l’any passat en petit format i que espera enguany consolidar-se dins el calendari anual d’esdeveniments a Sitges.

La darrera activitat, organitzada per la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Sitges, tindrà lloc el dijous 22 de desembre, l’últim dia del curs escolar abans de les vacances de Nadal. Es tracta d’una festa gratuïta adreçada als joves de Sitges per celebrar el 5è aniversari de l’Espai Jove i on es comptarà amb l’actuació de diferents Dj’S. L’equipament ofereix als joves un ampli ventall d’activitats, informació i espais per a diferents usos.

Nadal Sitges 2015

Parc de Nadal

El servei d’Esports de l’Ajuntament i l’Associació Esportivad’Amics del Bàsquet, organitzen el Parc de Nadal que arriba aquest any a la seva XXII edició. El Parc es farà al Pavelló Pins Vens entre els dies 27 i 30 de desembre i entre el 2 i el 4 de gener, d’onze a dues i de cinc a vuit del vespre, i els dies 31 de desembre i 5 de gener en horari de matí (d’11 a 14h ).
El programa d’actes del Parc contempla múltiples activitats esportives i de lleure. Inflbles, llits elàstics, tallers diversos,
jocs esportius i de sempre, manualitats i altres tindran lloc al Pavelló Pins Vens. El preu de l’entrada varia segons el temps. Si es visita en horari de matí o de tarda, el preu és de 4€, mentre que si es compra una entrada per a tot el dia s’estableix un preu de 6€. L’any passat van visitar el Parc prop de 2.000 infants.

El Tió visita l’Ajuntament

DISSABTE 19 DE NOVEMBRE

Visita del Tió
Platja Sant Sebastià, a les 11h
Casa de la Vila, de les 12.30 a les 14h i de les 16.30 a les 19.30h Recorregut: Platja Sant Sebastià, Rafael Llopart, Jesús, Cap de la Vila, Major i plaça de l’Ajuntament.
A les 12.30 hores i a les 17.30 hores es llegirà el conte del Tió.

Galería Fotogràfica

tio sitges 2015

DIUMENGE 20 DE NOVEMBRE

Caga Tió
Casa de la Vila, de les 12.30 a les 14 hores i de les 16.30 a les 20 hores

El Tió arriba a l’Ajuntament per cagar regals per als infants de la vila. La visita del Tió començarà el 19 de desembre amb un recorregut que s’iniciarà a les 11 hores i
que fialitzarà a la Casa de la Vila, a les 12.30 hores, quan s’explicarà el conte del Tió. A partir d’aquell moment el Tió cagarà regals per als infants fis a les 14 hores i, en horari de tarda, de les 16.30 a les 19.30 hores.
El diumenge 20 el personatge nadalenc més català tornarà a cagar regals a l’Ajuntament, de les 11 a les 14 hores.
El recorregut que realitzarà començarà a la platja Sant Sebastià i seguirà pels carrers Rafael Llopart, Jesús, Capde la Vila, Major i plaça de l’Ajuntament.
La Comissió de Reis organitza l’activitat en col·laboració amb l’Ajuntament de Sitges.

Carter Reial i Cavalcada de Reis

DIUMENGE 3 DE GENER

El Carter Reial visita Sitges Des de la plaça Catalunya, a les 17h Recorregut: Plaça Catalunya, Camí de la Fita, Camí Capellans, Passeig Vilafranca, Artur Carbonell, Francesc Gumà, Jesús, Major i Plaça de l’Ajuntament.

Galeria Fotogràfica

El Carter Reial visita Sitges

DIMARTS 5 DE GENER

Cavalcada de Reis
Des del Baluard, a les 17.30h Recorregut: sortida del Baluard i baixada per les escales de La Punta. La Cavalcada continuarà per la Fragata, Passeig de la Ribera, Bassa Rodona, Plaça del Pou Vedre, Espalter, Artur Carbonell, carrer de l’Hort Gran, Rafael Llopart, Sant Damià, Santiago Rusiñol, Jesús, Cap de la Vila, Major i plaça de l’Ajuntament.

El dia 5 de gener arriba un dels moments més esperats del Nadal per als infants. La cavalcada de Reis que, aquest any, començarà el recorregut al Baluard, on Melcior, Gaspar i Baltasar baixaran per les escales de La Punta per iniciar el recorregut abans de portar els regals a totes les cases de la vila.
Abans de l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient, el 3 de gener visitarà Sitges el Carter Reial per recollir totes les cartes i desitjos dels més petits a la Casa de la Vila.

Galeria Fotogràfica

Cavalcada de Reis sitges 2016

CONSORCI DEL PATRIMONI DE SITGES

DISSABTE 2 DE GENER

Taller Carta als Reis
Palau de Maricel, a les 17 hores

Tallers de Nadal per a Joves

DILLUNS 28 DE DESEMBRE

Realització de cartell sobre fusta reciclada de palets, pintat amb Chalk Paint i amb aplicació d’estergit
Espai Jove, de les 10 a les 13h
Taller de pintura decorativa sobre fusta, on cada alumne podrà realitzar un cartell de mides aproximades 40X15 cm. Decorat amb pintura a partir de tècniques diverses com el decapé i el pinzell sec i a sobre un text realitzat amb una plantilla dibuixada i retallada per els alumnes, i aplicada sobre fusta amb la tècnica de l’estergit.

DIMARTS 29 DE DESEMBRE

Taller de fotografi
Espai Jove, de les 10 a les 13h
Curs de fotografi de retrats de persones amb llum natural, realitzats amb el dispositiu mòbil i editats amb l’aplicació Instagram.

L’Espai Jove de Sitges en col·laboració amb Liana Tallers i el seu equip de professionals proposen la realització de dos tallers nadalencs, artesanals, creatius i que fomenten la cultura del DIY (fes-ho tu mateix), així com l’ús de materials reciclats i de la natura. L’activitat s’adreça a joves dels 12 als 18 anys i les places estan limitades a un grup màxim de 12 persones.
El primer dels tallers ofereix la possibilitat d’aprendre diverses de tècniques mixtes i està pensat per ser atractiu tant per a nois com per a noies, que podran construir-se al seu gust un cartell per a la seva habitació o racó favorit, totalment personalitzat.

La segona proposta es dirigeix als joves afiionats a la fotografi. Es tracta d’un taller que servirà per aprendre la tècnica del retrat amb llum natural amb fotografis realitzades amb el mòbil i editades amb l’aplicació Instagram. El taller ofereix la possibilitat d’aprendre a fer retrats, tenint en compte diversos factors, com la llum, l’entorn i context de la imatge, la personalitat i projecció externa del retratat, així com l’edició del producte fial on els joves coneixeran las diverses possibilitats estètiques que ofereix Instagram i com treure-les-hi el màxim partit.

EL PRIMER NADAL DELS PASTORS

Per als qui optin per la representació tradicional de El primer Nadal dels Pastors de Mossèn Fortunet, tindran l’oportunitat de veure els més de 70 actors i actrius que participen interpretant àngels, dimonis, pastors i tot l’imaginari de l’obra, els dies 27 de desembre, a les 12 hores, i el 28 de desembre, a les 21.30 hores, en una programació inclosa en el Sitges Teatre i amb un cartell realitzat per l’il·lustrador Francesc Rovira.

DIUMENGE 27 DE DESEMBRE

El primer Nadal dels Pastors
Teatre Prado, a les 12 hores

Galeria Fotogràfica

el primer nadal dels pastors

DILLUNS 28 DE DESEMBRE

El primer Nadal dels Pastors (Versió Sants Innocents)
Teatre Prado, a les 21.30 hores

JOC DEL QUINTO

Entre el 25 de desembre i el 6 de gener les entitats de Sitges celebraran el tradicional joc del quinto. Consultar el programa de les entitats.

ACTES LITÚRGICS

DIJOUS 24 DE DESEMBRE

Missa del Pollet
Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, a les 19h

Missa del Gall i Cant de la Sibil·la
Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, a la mitjanit

DISSABTE 26 DE DESEMBRE

Missa Solemne de Sant Esteve
Santuari del Vinyet, a les 11h

RECORREGUT DE PESSEBRES

Jardins del Dr. Robert. Plaça de l’Ajuntament, s/n.
Casino Prado Suburense. C/ Francesc Gumà, 6-14.
Societat Recreativa El Retiro. C/ Àngel Vidal, 17.
Local Social Cases Noves. C/ Sant Honorat, 36-38, bx. Hospital de Sant Joan Baptista, Carrer Cardenal Vidal Barraquer, 2


CAMPANYA DE RECOLLIDA DE JOGUINES

El Cau, Creu Roja i l’Ajuntament de Sitges impulsen la campanya Una joguina per un somriure, que té com a objectiu que cap infant ni jove dels 0 als 16 anys es quedi sense regals el proper Nadal.
Les persones interessades en participar poden portar joguines, jocs, llibres, material escolar, esportiu o per a nadons, de primera i segona mà, sempre i quan es trobi en bon estat. Les aportacions s’han de fer arribar a qualsevol dels punts de recollida habilitats per a la campanya que fialitzarà el 19 de desembre.

Punts de recollida de joguines:Fins el 19 de desembre

El Cau de Sitges (AEiG Nostra Senyora del Vinyet)
Dissabtes, de les 10 a les 13 hores i de les 16 a les 18 hores

Creu Roja Sitges
De dilluns a divendres, de les 9 a les 14 hores i de les 16 a les 19 hores

Llars, escoles i instituts
Llar d’Infants La Moixiganga / Llar d’Infants El Cercolet / Escola Esteve Barrachina / Escola Maria Ossó / Escola Miquel Utrillo / Escola Pia / Escola Agnès / IES Joan Ramon Benaprés / IES Vinyet

Altres centres, entitats i establiments
Base Ferran Sports / Biblioteca Josep Roig i Raventós / Perruqueria Ojeda (c/ de l’Estalvi) / Penya Barcelonista de Sitges / Escola Municipal de Música Casino Prado / Societat Recreativa El Retiro / Espai
Jove / Nivell 10 / OAC / Edifiis de l’Ajuntament (Plaça de l’Ajuntament i Les Pruelles)

DISSABTE 12 DE DESEMBRE

Concert de Nadal de l’Escola Municipal de Música Montserrat Almirall
Espai Jove, a les 12 hores
El concert serveix per col·laborar en la recollida de joguines Una joguina per un somriure.

Concert de Nadal a l’Escola de Música
EMMMAS (Esteve Barrachina), a les 17.30 hores
L’Escola Municipal de Música Montserrat Almirall oferirà un concert durant el qual recolliran joguines
o material escolar que es destinaran a la Creu Roja.

Biblioteca Josep Roig i Raventós

FINS EL 23 DE DESEMBRE
Un llibre per una joguina Biblioteca Josep Roig i Raventós

La Biblioteca Josep Roig i Raventós col·labora amb la iniciativa Una joguina per un somriure amb la campanya Un llibre per una joguina. Des del dimecres 9 i fis dimecres 23 de desembre els usuaris de la biblioteca trobaran un espai amb llibres procedents de donatius que es podran emportar a canvi de portar una joguina.


PISCINA MUNICIPAL

La Piscina Municipal de Sitges col·labora amb la recollida de joguines i impulsa una nova campanya en la que si es porta una joguina, regalen la matrícula i en la mensualitat del mes de desembre hi hauria una bonifiació del 50%.

Marató de donació de sang a l’Hospital Residència Sant Camil

DIJOUS 17 DE DESEMBRE

Donació de Sang Hospital Residència Sant Camil,
de les 10 a les 14.30 hores i de les 16 a les 19 hores

El proper dijous 17 de desembre de 2015, l’Hospital Residència Sant Camil de Sant Pere de Ribes acollirà la marató de donació de sang que organitza cada any per nadal juntament amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya. De les 10 a les 14:30h i de les 16 a les 19h, hi haurà un dispositiu especial de recollida de sang a la sala de l’antic hospital de sociosanitari (edifii de residència).
Aquesta campanya extraordinària se celebra sempre en dos moments crítics per a les donacions. Segons el Banc de Sang i Teixits durant els períodes de vacances, com són el nadal i l’estiu, disminueix notablement el nombre de donants.


Concert de Nadal amb la Marató de TV3

DISSABTE 19 DE DESEMBRE

Concert de Nadal amb la Marató de TV3 museu de Maricel, a les 13 hores
A càrrec de Grup Vocal Scherzo. Preu 4€.

AGRUPACIÓ DE BALLS POPULARS DE SITGES

DIVENDRES 25 DE DESEMBRE

Missa del Gall / Nit de Nadal
Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, a la mitjanit
Durant la tradicional Missa del Gall, Cant de la Sibil·la a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla.
Amb Gemma Biosca (veu) i Nídia Berbegal (orgue).
Inauguració de la 26ª Exposició de diorames del Grup Pessebrista de Sitges Palau del Rei Moro, després de la Missa del Gall Tot seguit hi haurà el Ressopó del Cel per celebrar la Nit de Nadal. Organitzen l’ABPS i el Grup Pessebrista de Sitges. L’exposició de diorames romandrà oberta del 19 de desembre al 6 de gener. Horari:
Feiners i dissabte de les 18 a les 20 hores. Diumenges i festius de les 11 a les 14 hores i de les 18 a les 21 hores.

DISSABTE 26 I DIUMENGE 27 DE DESEMBRE

Tradicional joc del Quinto al Palau Palau del Rei Moro, de les 18.30 a les 21.30 horesAmb regals i lloros de la casa.

GRUP D’ESTUDIS SITGETANS

DISSABTE 19 DE DESEMBRE

Conferència El Pessebre, a través de la història i dels llibres
Espai Cultural Pere Stämpfl, a les 19 hores
A càrrec de Francesc Villegas Martínez, president del Grup Pessebrístic de Manresa, historiador autodidacta i estudiós de l’art, especialment de les temàtiques mariana i medieval. En acabar, el grup de
música de Gemma Casanovas oferirà un concert de cançons nadalenques. Finalment, celebració del Nadal al GES amb Malvasia de Sitges i torrons.

DEL 19 DE DESEMBRE AL 6 DE GENER 26ª Exposició de diorames de pessebre
Palau del Rei Moro, feiners i dissabtes de les 18 a les 20 hores i festius de les 11 a les 14 hores i de les 18 a les 20 hores

Galeria Fotogràfica

26a Exposicio de diorames de pessebre Sitges

DIUMENGE 10 DE GENER

Lliurament dels premis del 25è Concurs de Pessebres Espai Cultural Pere Stämpfl, a les 12 hores En acabar, amb motiu de la celebració del 25è aniversari del concurs, es lliurarà un premi especial als participants més veterans.

SOCIETAT RECREATIVA EL RETIRO

DIJOUS 17 DE DESEMBRE

Gran Festa de Nadal / Tertúlia Bohèmia
Sala d’Actes de El Retiro, a les 21 hores
Obert a tothom. Amic invisible, sorpreses, regals i música.

DIMECRES 23 DE DESEMBRE

XII Tradicional i popular Cantada de Nadales
Sala d’actes de El Retiro, a les 19.30h
Dirigida per Marc Martínez.

Galeria Fotogràfica

nadales sitges 2015

DEL 25 DE DESEMBRE AL 6 DE GENER

Tradicional Quinto de Nadal
Salons Socials, a partir de les 22 hores

DIJOUS 31 DE DESEMBRE

Gran sopar ball de Cap d’Any
Sala d’Acte de El Retiro, a les 21.30 hores
Menú selecte a càrrec del cuiner Pedrín. Cotilló, raïm i música en directe de l’intèrpret Josep Delgado. Reserves a la secretaria de l’entitat. Preu 60€ (socis 50€). Reserves fis el 20 de desembre.
Festa de Cap d’Any
Saló Teatre
Dj, música i festa per encetar el nou any. Compra la teva entrada anticipada a la secretaria de l’entitat.

DIUMENGE 3 DE GENER

Concert de Nadal
Saló Teatre de El Retiro, a les 12 hores
Actuació de la Big Band i Gospel de la Caixa Excènica

DIMARTS 5 DE GENER

Titelles de Nadal
Saló Teatre de El Retiro, a les 12 hores
Per la companyia sitgetana La Tija. Espectacle familiar. Entrada 5€.

Galeria Fotogràfica

titelles de nadal sitges 2016

CASINO PRADO SUBURENSE

DIUMENGE 27 DE DESEMBRE

El primer Nadal dels Pastors
Teatre Prado, a les 12 hores

DILLUNS 28 DE DESEMBRE

El primer Nadal dels Pastors (Versió Sants Innocents)
Teatre Prado, a les 21.30 hores

Tradicional Joc del Quinto
Del 25 desembre al 6 de gener (excepte el 31 de desembre), a les 22 hores
Entrada lliure.

Sopar de Gala de Cap d’Any
Saló Teatre
Amb la música de Kaliu i Veneno en la Piel. Entreada 55€. 12€ sense sopar. A les 3 de la matinada
s’oferirà una xocolatada.

PER NADAL, MÚSICA

DIJOUS 17 DE DESEMBRE

Concert de Nadal de Sensibilització, Iniciació i Coral Maria Ossó
Sala d’Actes de l’Escola Esteve Barrachina, a les 18.15 hores
Concert de Nadal dels més petits de l’Escola Municipal de Música Montserrat Almirall.

DISSABTE 19 DE DESEMBRE

Nadales al carrer
Carrers de Sitges, a partir de les 12 hores
L’Escola Municipal de Música Montserrat Almirall surt al carrer per cantar nadales.

DIMARTS 22 DE DESEMBRE

Sitges Canta
Cap de la Vila, a les 20 hores
Nadales a càrrec de la coral Sitges Canta.

DIMECRES 23 DE DESEMBRE

XII Tradicional i popular Cantada de Nadales
Sala d’actes de El Retiro, a les 19.30h
Dirigida per Marc Martínez.

DIUMENGE 3 DE GENER

Concert de Nadal
Saló Teatre de El Retiro, a les 12 hores
Actuació de la Big Band i Gospel de la Caixa Excènica

DESPRÉS DEL NADAL

RECOLLIDA D’ARBRES DE NADAL

La regidoria de Via Pública impulsa, del 7 al 31 de gener, la campanya de recollida d’arbres de Nadal per poder dipositar els arbres naturals, un cop acabades les festes. Els punts on estrobaran els contenidors especials són els següents:
- Parc de Can Bóta
- Camí de la Fita a l’alçada de la plaça Catalunya
- La Fragata, al costat de la zona de càrrega i descàrrega
- Jardins de la RENFE
- Centre Comercial Oasis, cruïlla amb passeig de Vilafranca
- Plaça dels Eucaliptus, al sector de Les Botigues de Sitges
- La recollida d’arbres es farà a partir del 7 de gener i fis el 31 de gener.