Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Molta precaució amb les tempestes intenses que s'estan donant al Baix Penedès i es desplacen cap al nord

03/10/2015

Molta precaució amb les tempestes intenses que s'estan donant al Baix Penedès i es desplacen cap al nord


Les tempestes poden arribar fins a la Selva en les properes hores
Protecció Civil de la Generalitat ha emès una Prealerta del Pla INUNCAT

Protecció Civil de la Generalitat ha emès una Prealerta del pla especial d’emergències INUNCAT davant les precipitacions intenses que s’estan enregistrant.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que una franja de precipitacions intenses estan resseguint la costa catalana des del Tarragonès i que ja al Baix Penedès han començat a generar incidències de trànsit degut a l’augment de la intensitat.

El registre màxim de que es té constància són 49 l/m2 en 30 min. a Cunit i tots els municipis de la zona propera a la desembocadura del Foix és on es produeix la major precipitació.

Es preveu que la franja de pluges pugui seguir resseguint la línia del litoral i prelitoral podent afectar especialment les comarques del Baix Penedès, Alt Penedès, Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès, Maresmes i els dos Vallesos durant tota la nit.

Al llarg del matí es contempla la línia de tempestes pugui arribar a evolucionar per la resta de la costa fins a l’Alt Empordà.
Protecció Civil recomana molta prudència a la població que es trobi a les zones afectades, sobretot si han de realitzar desplaçaments. Cal refugiar-se en un lloc tancat o dins el cotxe fins que passi el gruix de la tempesta, i allunyar-se de rius i zones inundables.
En cas de tempesta amb aparat elèctric cal que us allunyeu d’antenes, arbres, etc, i no us apropeu tampoc a elements metàl·lics o a l’aigua, ja que actuen com a cossos conductors. Els llocs més segurs durant una tempesta són els que ens aïllen de l’exterior, com edificis o vehicles tancats, perquè condueixen l'electricitat per la part exterior fins a terra sense fer mal als ocupants.