Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Miquel Forns, reelegit Alcalde de Sitges

Miquel Forns, reelegit Alcalde de Sitges

Galeria Fotogràfica

nou govern sitges

Els regidors de CiU i ERC conformaran el nou Govern Municipal per a la legislatura 2015-2019. La constitució del nou Ajuntament dibuixa una composició del Ple Municipal amb 21 regidors i regidores representants de 8 grups municipals. 

“Diuen que els somnis només moren si moren els seus somiadors. Doncs, sitgetanes i sitgetanes, somiem. Somiem molt. Però no fantasies, sinó el somni de construir, dia a dia, pas a pas, un Sitges millor en una Catalunya lliure i millor“. D’aquesta manera, Miquel Forns i Fusté ha finalitzat el seu discurs després de prendre possessió avui dissabte com a Alcalde de Sitges en la sessió de constitució del nou Ajuntament per a la legislatura 2015-2019.

Forns ha rebut els vots necessaris per ser investit Alcalde amb el suport de pacte de CiU i ERC, signat aquest divendres. L’acord es fonamenta en un programa de govern on les polítiques socials, el desenvolupament econòmic, la cultura i el procés sobiranista són els eixos prioritaris.

L’Alcalde haurà de convocar un Ple Municipal abans del 7 de juliol per aprovar la nova organització municipal i donar compte dels nomenaments dels regidors.

Abans de la investidura, els càrrecs electes sortits de les Eleccions Municipals del passat 24 de maig han pres possessió del seus càrrecs com a regidors i regidores de l'Ajuntament de Sitges en una sessió solemne mitjançant la fórmula legal que permet jurar o prometre la constitució i l’estatut. En aquesta sessió 8 dels regidors del Ple han pres possessió afegint, a la fórmula legal, la seva expressió democràtica de voluntat ciutadana anunciant que resten a disposició del nou Parlament del President i del Govern de la Generalitat de Catalunya que sorgeixi de les Eleccions del 27 de Setembre de 2015 per “exercir l’autodeterminació del nostre poble i proclamar, juntament amb totes les nostres institucions l’Estat Català, Lliure i Sobirà”.

Els 21 càrrecs electes han rebut la medalla protocol·lària que lluiran en els actes més rellevants.

Perfil de l’Alcalde

Miquel Forns i Fusté va néixer a Sitges el 1971. És tècnic en bibliologia i militant de CDC des de la seva joventut, el 2007 va encapçalar la llista de Convergència i Unió.

En el seu perfil biogràfic, Miquel Forns explica que El Sitges de les persones resumeix el seu pensament polític “de justícia social, perquè sempre he entès que Sitges comença en les persones, en cada persona concreta, en cada família concreta. Penso que tots els sitgetans i sitgetanes haurien de tenir cobertes qualsevol necessitat en tot el seu cicle vital, des d’una perspectiva d’igualtat d’oportunitats i de drets, d’inclusió, de solidaritat i de llibertat. Per això, m’identifico amb la socialdemocràcia”.

Miquel Forns es declara com un gran defensor en la governança de l’Ajuntament aplicant els criteris de transparència i d’aprofundiment democràtic en la participació de la ciutadania. Ha impulsat noves vies de participació com les audiències públiques, ha renovat els consells municipals, ha implementat l’ús de les xarxes socials de la Institució i ha cregut en les consultes ciutadanes directes com a mecanisme de participació.

Segons defineix l’Alcalde, “el valor, la constància, la perseverança i la lluita són essencials per avançar, tant en el terreny personal com en el col·lectiu”.

Miquel Forns té una àmplia trajectòria cívica, cultural i social a Sitges, on ha participat activament en la Festa Major, el Carnaval i la Setmana Santa. Ha estat component de les juntes directives de la Comissió de Carnaval del Casino Prado, la Comissió de Festes del barri de les Cases Noves o l'Associació d'Antics Alumnes i Amics de l'Escola Pia de Sitges, entre d'altres.

També ha participat com a membre actiu en entitats com la secció de Triatló del Club Natació de Sitges, l'Elenc Artístic del Patronat, Gent de Teatre de Sitges, el centre d'esplai la Moixiganga o el ball de la Moixiganga. És soci del Prado, el Retiro, l'ABPS, el Grup d'Estudis Sitgetans, Amics del Garraf i l'ONG Metges Sense Fronteres.

És autor dels llibres Actes oficials, fets i anècdotes de la Festa Major de Sitges (1853-1996), editat pel Grup d'Estudis Sitgetans el 1999, i Santa Tecla: vaivens de la Festa Major petita, també editat pel GES, el 2007.

Grups municipals del Ple de la Corporació

Convergència i Unió CiU (5 regidors)
Sitges en Positiu (3 regidors)
C's (3 regidors)
ERC (3 regidors)
Capgirem Sitges (3 regidors)
NH (2 regidors)
SGI (1 regidor)
PP (1 regidor)

Regidors de la Corporació

Convergència i Unió CiU

Sr. Miquel Forns
Sr. Jordi Mas
Sra. Mireia Rosell
Sra. Rosa Tubau
Sr. Josep Moliné

Sitges en Positiu

Sr. Ricard Vicente
Sra. Carme Gasulla
Sr. Marc Macià

C's

Sr. Manuel Rodríguez
Sr. Miguel Ángel Bastenier
Sr. Luís Jiménez

ERC

Sra. Aurora Carbonell
Sr. Eduard Carrillo
Sra. Carme Almirall

Capgirem Sitges

Sr. Xavier Nin
Sr. Pol Vigó Pascual
Sr. Rubén Palomo

NH

Sr. Lluís Marcé
Sr. Ignasi Rubí

SGI

Sra. Vinyet Lluís

PP

Sr. Ferran Llombart