Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

L’ajuntament realitza el manteniment de les franges de prevenció de foc a les urbanitzacions

16/06/2017

L’ajuntament realitza el manteniment de les franges de prevenció de foc a les urbanitzacions

urbanitzacions sitges

Les franges buides de matolls i restes vegetals generen un espai per impedir que en cas de foc aquest arribi als habitatges.


L'Ajuntament de Sitges ha realitzat en els darrers mesos el manteniment de les franges de seguretat de prevenció de foc forestal de les urbanitzacions Garraf 2, Rat Penat, Montgavina, Llevantina i Quint Mar. A més, ha creat una franja nova a Can Girona.

Les franges de seguretat tenen per objectiu generar un espai buit de matolls i restes vegetals, de 25 de metres d’amplada al llarg del perímetre de les urbanitzacions que connecten amb el bosc, perquè en cas de foc aquest no arribi als habitatges.

Paral·lelament, l'ajuntament ha requerit a propietaris del municipi el manteniment de 185 parcel·les i solars particulars de diverses urbanitzacions, i en alguns casos també el tancament del solar. De moment, s'han netejat 99 d'aquests solars.


Prohibició de fer foc en terrenys forestals

La prohibició anual de fer foc en terreny forestal ha entrat en vigor com a mesura preventiva davant el risc de foc els mesos d’estiu quan les altes temperatures i la sequedat incrementen el risc d’incendi, i quan queden poc dies per a les revetlles amb coets i petards de Sant Joan.

La prohibició té com a objectiu prevenir els incendis forestals i estableix que no es pot encendre foc, sigui quina en sigui la finalitat, en els terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta, fins el 15 d’octubre.