Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Lumen Sitges Festival el 19 i 20 de Maig

Lumen Sitges Festival el 19 i 20 de Maig 

Galeria Fotogràfica

Lumen Sitges FestivalLumen Sitges Festival

LUMEN SITGES FESTIVAL 2017  

El primer festival de videomapping de Sitges combinarà l’arquitectura centenària de la ciutat amb aquesta tècnica i la interactivitat. 

lumen sitges festivalEls dies 19 i 20 de maig, Sitges es convertirà en la capital catalana del videomapping. Dos dies en què públic podrà gaudir de les tècniques de creació audiovisual més innovadores i se sentirà partícip de les activitats relacionades amb aquesta eina de creació artística. 

Lúmen és la unitat de mesura del flux lluminós i una de les primeres característiques que es miren en un projector. Sitges és una de les ciutats més emblemàtiques de la costa catalana, caracteritzada pel seu dinamisme i coneguda pel seu caràcter modern. Festival és una paraula que ens evoca un esdeveniment que compta amb diversos actes o representacions artístiques. El Lumen Sitges Festival, doncs, no necessita gaire més explicació. Un festival obert a tothom, que s'ajuda de l’arquitectura de la ciutat per a la creació contemporània i innovadora de les arts audiovisuals. Arquitectura 2.0. 

En aquesta primera edició del Lumen Sitges Festival, que se celebrarà els dies 19 i 20 de maig, hi haurà nou espais repartits per tota la ciutat. En cadascun, es podrà comprovar com aquesta tècnica es posa al servei de diferents objectius, tenint sempre en compte la participació ciutadana d'una o altra manera. Així, les façanes del centre turístic de la població ens oferiran des d'un concurs de videomapping amateur allunyat de l'exclusivitat de les grans productores, fins a les creacions que infants a partir de 3 anys han aportat des de diferents centres escolars de la ciutat, i que encaixen perfectament amb l'arquitectura d'alguns edificis. 

També podrem jugar a temps real al pare de tots els videojocs (Pong) a la façana d’una ermita, o ballar a ritme de swing immersos en imatges d’època que ens transportaran al Sitges que va de 1910 a 1960. 

Photocalls a la carta, activitats interactives per als més menuts, projecció a gran escala de fotografies que el públic podrà enviar a través dels seus dispositius mòbils... Aquestes són algunes de les propostes que complementen aquest festival, que té especial interès que els continguts siguin aportats per ciutadans i que evita, així, convertir-se en una mostra de treballs professionals. 

Nou punts de trobada repartits pel centre de la ciutat per gaudir d’algunes de les possibilitats que permet aquesta innovadora i encara poc coneguda tecnologia. Un festival de llum, imatge i color, participatiu, al centre d’una de les ciutats costaneres més emblemàtiques del nostre país. 

El Lumen Sitges Festival és gratuït i obert a tothom. Veniu a Sitges i deixeu-vos seduir per la màgia de la llum. 

Per a més informació, podeu visitar la web www.lumensitges.cat. També ens trobareu a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram (@lumensitges). 

El Lumen Sitges Festival és una iniciativa d’Areamapping.tv, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges.

PROGRAMA

costa doradaDISSABTE 20|DIVENDRES 19
PINTANT EL COSTA DORADA
Restaurant Costa Dorada de 22’00 a 1’00h
Hem proposat a diversos centres de la ciutat que els seus alumnes pintin la façana del Restaurant Costa Dorada. Colors, ceres, gomets… El futur del disseny arquitectònic a la façana d’aquest edifici de la platja de Sant Sebastià.

  

punta sitgesDISSABTE 20|DIVENDRES 19
UN MINUT A LA PUNTA
Església de La Punta 22’00 a 1’00
Figura emblemàtica i característica de la ciutat, l'Església de La Punta configura una de les “postals” més característiques del litoral català. Aquí hi podrem veure els mappings que participen al concurs Un minut a La Punta. Es tracta com el seu nom indica, de videomappings d’un minut de durada, als quals podreu votar, per tal d’ajudar el jurat a decidir el guanyador.

swing lumen festival

DISSABTE 20
EN TEMPS DE SWING!
Hort de Can Falç de 22’00 a 1’00h (només dissabte 20)
Viatja al passat de Sitges i d’altres indrets, a través de fotografies i animacions d’època, tot acompanyat de la bona música dels anys 20 als 40. Una ballada de swing a l’Hort de Can Falç, amb un photocall d’època inclòs. Un acte que ens transporta al passat, a través de la música i les imatges més entranyables de la ciutat.

remenaREMENA!
Miramar divendres de 18 a 20 i dissabte de 12 a 20
Per que els més petits i els no tan petits toquin, remenin, i experimentin amb tablets, teclats, instruments…
Comproveu el resultat derivat de les vostres accions en aquest espai interior i en horari diürn.Coalescence DISSABTE 20|DIVENDRES 19

COALESCENCE ( DANCE AND VIDEO MAPPING PERFORMANCE )
Cau Ferrat de 22:00 a 1:00h
Dansa, imatge i projeccions es donen la mà en aquest espai en què una ballarina actuarà al ritme de la música envoltada d’imatges en sincronia amb el seu cos.
la torre canviantDISSABTE 20|DIVENDRES 19

LA TORRE CANVIANT
Torre del Palau de Maricel 22’00 a 1’00h
Com quedaria la Torre de Sant Miquel si donéssim llibertat absoluta a diferents estudiants per que la modifiquessin com volguessin?
Hem entregat la plantilla a diversos centres artístics i de disseny gràfic per que ens la pintin, ens la redibuixin, i ens la redissenyin ja sigui a mà o a través de programes de composició fotogràfica, tot canviant-ne els colors, les textures i els materials.
No patiu… quan apaguem el projector, tot tornarà a quedar com abans.

sant sebastiaDISSABTE 20|DIVENDRES 19

EL PONG DE SANT SEBASTIÀ
Ermita de St Sebastià 22’00 a 1’00h
Què tal una partida de Pong? Aquell primer videojoc amb dues pales que molts anomenàvem tennis. Mira com la pilota (quadrada com ella sola), rebota a les parets, la porta i la finestra de l’edifici, mentre mous les pales amb un joystick.
Apropat a l’Ermita de St Sebastià i juga una estona al pare de tots els videojocs!


que esta passando lumenDISSABTE 20|DIVENDRES 19

PERÒ QUÈ ESTÀ PASSANT!?
Espai Reservat
Envia’ns les fotografies d'allò que veus i fas duran el festival. Què sopes? A on ets? Què estàs veient en aquest moment? Què està passant al teu voltant… Agafa el mòbil, fes la foto, envia-ens-la i la projectarem a gran format a l’espai reservat, per que la gent vegi què està passant.fussionat lumenFUSSIONA’T
Davant el Baluart de Vidal i Quadras 22’00 a 1’00h (només divendres 19)
Vols que et surtin ales de papallona? O agafar la lluna amb les mans? O prefereixes uns globus de colors?
Fusiona’t és un photocall on podràs triar entre les divereses imatges que ens proposen Marta & Petra Art per tots costats. Prepara el teu dispositiu mòbil i fes-te una foto per al record.