Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Avui és una de les nit més màgiques de l’estiu. Les llàgrimes de sant Llorenç. On es poden veure?

10/08/2015
Avui és una de les nit més màgiques de l’estiu. Les llàgrimes de sant Llorenç. On es poden veure?

 Les llàgrimes de sant Llorenç.

Una de les nit més màgiques de l’estiu és la que coincideix amb la pluja d’estels dels Perseids, coneguda popularment amb el nom de llàgrimes de sant Llorenç.
La pluja d’estels s’origina pel contacte de petites partícules despreses pel cometa Swift-Tuttle amb l’atmosfera, que s’encenen i es fonen amb els gasos que envolta el planeta. El cometa Swift-Tuttle travessa l’orbita de la Terra cada 130 anys i la darrera vegada va ser l’any 1992. El cometa, a mesura que avança per la seva òrbita, desprèn un rastre de petites partícules. Quan la Terra entra dins el rastre deixat pel cometa, l’atmosfera crema aquestes partícules a una velocitat de vertigen fins a fondre-les del tot, d’aquí que apareguin uns instants.
En realitat, no només es veu un dia. Hem de pensar que el material desprès pel cometa es dispersa una mica per l’espai. Així, poden veure el fenomen de pluja d’estels des de la segona meitat de juliol fins a finals d’agost. Ara bé, els dies de més intensitat i concentració coincideix pels volts de sant Llorenç.