Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Les Jornades Solidàries presenten una exposició que repassa la seva trajectòria

18/12/2015

Les Jornades Solidàries presenten una exposició que repassa la seva trajectòria

Les Jornades Solidàries presenten una exposició que repassa la seva trajectòriaGaleria Fotogràfica

Les Jornades Solidaries presenten una exposicio que repassa la seva trajectoria


Sota el lema 2000 – 2015 15 anys treballant per la solidaritat les Jornades Solidàries repassen en una mostra els lemes treballats durant aquest temps. La mostra es complementa amb un segon apartat en què es presenten els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (2000 - 2015) i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (2015 - 2030).


2000 – 2015 15 anys treballant per la solidaritat a Sitges. Aquest és el lema de les Jornades Solidàries que, aquesta edició, estan d’aniversari. En aquest temps, les entitats integrades a les Jornades han treballat per transmetre diferents valors i iniciatives que sumen per aconseguir un món més just. Per repassar tota aquesta trajectòria, i com a commemoració de l’aniversari, l’organització de les Jornades Solidàries presenta dues exposicions que es mostraran simultàniament a l’Edifici Miramar. La inauguració de la mostra és aquest divendres 18 de desembre,a les 19 hores, i es podrà visitar fins el 17 de gener de 2016.

La primera de les mostres, coincidint amb el lema 2000 – 2015 15 anys treballant per la solidaritat a Sitges, servirà per reflexionar sobre el camí realitzat al llarg d’aquest temps, així com sobre els avenços i entrebancs en el món de la cooperació, un àmbit en què han canviat els escenaris però en què els problemes continuen. La pau, la interculturalitat, el paper de la dona, la sostenibilitat del planeta, els drets humans, la infància, l’ètica ciutadana són alguns dels eixos sobre els que les Jornades Solidàries han reflexionat durant aquests 15 anys, que han servit també per presentar alternatives de consum com el Comerç Just o la Banca Ètica.

La segona proposta sota el títol 2000 – 2015 Els objectius del Mil·lenni (ODM) presenta una reflexió sobre l’estat actual del món en relació a aquests objectius, que actualment s’han modificat i ampliar per donar resposta a les noves necessitats amb el nom d’Objectius de Desenvolupament Sostenible. Aquests objectius nous, que es treballaran fins el 2030, paren una atenció especial en el medi ambient i la necessitat de frenar les conseqüències del canvi climàtic.

Més enllà de les exposicions, les Jornades Solidàries celebren el seu aniversari, el 19 de desembre, a les 18 hores, també a l’Edifici Miramar, amb una xerrada – col·loqui amb persones de Sitges que han col·laborat en les tasques realitzades per les Jornades en els darrers 15 anys. L’acte comptarà també amb l’actuació de la coral Talcomsona.
Per a la cloenda de les exposicions tindrà lloc la taula rodona L’estat del món: Per a la cloenda es realitzarà la taula rodona L’estat del món: Objectius del mil·lenni (2000-2015) i Objectius de Desenvolupament Sostenible (2015-2030), amb membres de diferents organitzacions i experts en la matèria. L’activitat serà el 16 de gener, a les 18 hores, a l’Auditori de l’Edifici Miramar.