Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Les Jornades Solidàries parlen de cooperació

17/11/2015

Les Jornades Solidàries parlen de cooperació

Les Jornades Solidàries parlen de cooperació

Galeria Fotogràfica

Les Jornades Solidaries presenten una exposicio que repassa la seva trajectoria

Un cinefòrum, amb la projecció de A perfect Day, inaugura les XV Jornades Solidàries, el dijous 19, a les 20.15 hores, al Cinema Prado. Aquesta edició les Jornades han programat diferents activitats i propostes per debatre i reflexionar sobre la cooperació.


2000 – 2015, 15 anys treballant per la solidaritat. Aquest és el lema de les Jornades Solidàries que, aquesta edició, estan d’aniversari. Per celebrar aquest temps de treball proposen diferents activitats i propostes per debatre i reflexionar sobre la cooperació, i sobre els avenços i entrebancs en un àmbit en què han canviat els escenaris però en el que els problemes continuen.

Després d’una primera trobada amb el personal docent de les escoles locals per començar a treballar el Concurs de Dibuix, en el qual participen anualment més d’un miler d’infants, les Jornades Solidàries presenten el seu primer acte públic amb una proposta cinematogràfica, que arriba en col·laboració amb el Cineclub Sitges, el dijous 19 de novembre, a les 20.15 hores, al Cinema Prado.

La pel·lícula escollida és A perfect day, que explica com un grup de treballadors humanitaris a la Guerra de Bòsnia intenta treure un cadàver d'un pou. És un relat centrat en mostrar les dures condicions de vida dels treballadors humanitaris en la guerra de Bòsnia. Durant la sessió del Cineclub es presentarà i contextualitzarà la pel·lícula en el marc de la cooperació internacional.

Les activitats continuaran el desembre amb les exposicions 2000 – 2015 15 anys treballant per la solidaritat a Sitges i Els objectius del Mil·lenni (ODM), que es podran veure pels volts de Nadal a l’Edifici Miramar. Dues mostren pensades per repassar el treball realitzat per les Jornades Solidàries en aquesta dècada i mitja per transmetre diferents valors i iniciatives per aconseguir un món més just seguint, precisament, els ODM. La pau, la interculturalitat, el paper de la dona, la sostenibilitat del planeta, els drets humans, la infància, l’ètica ciutadana són alguns dels eixos sobre els que han reflexionat en aquest temps, en el que s’han presentat alternatives de consum com el Comerç Just o la Banca Ètica. Els quinze anys de les Jornades Solidàries coincideixen amb els ODM, pactats per tots els països per al 2015. Aquests objectius havien de permetre, segons les Nacions Unides, una major igualtat al món. Són vuit propòsits de desenvolupament humà fixats l’any 2000 i que 189 països membre de les Nacions Unides van acordar aconseguir per al 2015.

De cara al futur les Jornades plantegen els seus eixos de treball al voltant dels nous ODM, els Objectius del Desenvolupament Sostenible, que proposen per als propers 15 anys un total de 17 objectius amb els quals s’han compromès 193 líders mundials. Els tres principals eixos són eradicar la pobresa extrema, combatre la desigualtat i la injustícia, i solucionar el canvi climàtic.

Les Jornades continuaran el 2016 amb taules rodones, el Concurs de Dibuix Infantil i la Fira del Comerç Just i la Banca Ètica.