Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Les entrevistes de Sitges Actiu

 

Les entrevistes de Sitges Actiu  


03/05/2017

Sitges per un turisme de qualitat

entrevista aurora carbonell

Entrevistem a Aurora Carbonell regidora de Turisme, platges i promoció econòmica de Sitges

Quina valoració fas d’aquesta Setmana Santa?

La Setmana Santa ha estat molt positiva, ha hagut una ocupació hotelera molt elevada, mes que l’any passat, les previsions per l’estiu també son molt altes, la restauració ens consta que també ha funcionat molt be, encara no tinc les dades dels comerços però espero que també hagi estat positiu per ells. Ens ha acompanyat molt el temps però també estàvem força preparats, amb les platges s’ha fet molta feina per que tot estigues preparat i el sector privat també els hotels i restaurant estaven tots esperant la Setmana Santa. Llegir mes


02/03/2017

Centenari de Foment de Sitges

maria marin presidenta foment de sitges

Entrevistem a Maria Marin Presidenta de Foment de Sitges qui ens explicarà les novetats del 59e Ral.li Internacional de Cotxes d’època Barcelona Sitges que tindrà lloc el proper 4 i 5 de Març així com les novetats i canvis de Foment de Sitges.

Com has viscut la celebració del centenari de Foment de Sitges?

És una responsabilitat i un privilegi poder ser la primera presidenta dona i de les més joves, i tenir el pes de celebrar aquest centenari i fer un reconeixement a les persones que han estat abans que tu.

Al principi quan vam pensar com fer el centenari, fer un reconeixement no és el primer que pensem, primer et ve al cap una exposició, o si explicar més com són les festes, o explicar mes que és Foment, perquè és el que et surt quan estàs a Foment promocionar les teves festes, però després ens parem a pensar un moment i pensem que havíem de fer un reconeixement a les persones que havien fet possible aquests 100 anys de Foment.

Es va celebrar amb retràs aquest Centenari per que per dates s’hauria d’haver fet l’any passat no? Llegir mes


13/02/2017

Els Carrossaires i tractoristes del Carnaval de Sitges

carrosses carnaval de sitges

Dins del Carnaval de Sitges hi ha molta feina que es fa al darrera, hi ha molta gent que treballa durant molts mesos per que tot estigui llest el dia de les Rues, aquestes persones son el Carrossaires. Persones moltes vegades poc visibles però que sense la seva feina no podríem gaudir del nostre estimat Carnaval.
En aquesta ocasió ens hem reunit amb la Presidenta de la Societat Recreativa El Retiro, Maria Elena Ferre Rafols qui ens explica el funcionament de la confecció de les carrosses i la feina que van els Carrossaires.

La gent que treballa en la confecció de les carrosses es gent contractada o gent voluntària? Llegir mes


06/02/2017

Tot torna amb purpurina

Entrevista Colla Reina Carnaval Sitges 2017

colla reina carnaval sitges 2017

Entrevistem als caps de colla de la Reina de Carnaval Sitges 2017, Carme Artigas, Vinyet Sánchez i des de Londres Eva Vila.

Fins ara sempre era una colla qui portava la Reina i aquest any ho fa el Casino Prado com a entitat. Per que aquest canvi?

Des de que el personatge de la Reina va passar a ser municipal cada colla presentava el seu projecte i la comissió de Carnaval escollia una d’elles. Aquest any també s’ha escollit però El Prado, el que va decidir es no encarregar a cap colla la organització de la Reina, sinó que va presentar el projecte com a entitat per commemorar els 30 anys de la Reina del Carnaval de Sitges. El que es volia era implicar el màxim de gent possible de la entitat i de les diferents seccions per tirar endavant la Reina 30 anys, que es el nom que tenim com a grup i com a colla. El que s’ha fet es crear una colla expressament per aquesta finalitat, es va crear una comissió formada per diferents membres, cada membre s’encarrega d’un tema perquè hi ha molt temes al voltant de l’organització de la Reina. La Eva va ser l’encarregada de tirar endavant la colla i les coreografies, la gent de la nau s’ha encarregat del tema de la carrossa, la colla de Hip Hop de l’Espai de Dansa ha portat la Reina Infantil, el Joan Roca se li va encarregar que organitzes l’exposició “Reina 30 anys”. Llegir mes 


02/02/2017

Entrevista Colla Paperets Club Carnestoltes 2017

 “No som fardo, no som ploma, som Paperets”

paperets club carnaval sitges 2017

Entrevista a la Colla Paperets encarregada del Carnestoltes d’enguany, entrevistem a David Collado, Laura Gómez, Andrea Alcazar, Marcel Sentis i Maria Morillas Caps de colla de Paperets Club i organitzadors del Carnestoltes d’enguany.

Quants anys fa que es va formar la Colla Paperets club?

Aquest any celebrem els 35 anys de Carnaval de la colla Adulta i els 30 de la Colla infantil, som la 2º colla mes antiga de l’entitat del Retiro i la 3º de tot el Carnaval. Llegir mes


09/01/2017

Entrevista a Xavier Cuyás, director del Port de Sitges Aiguadolç

xavier cuyas director port sitgesCom ha anat la temporada d’estiu al Port?

El Port el podríem dividir en dues parts, la part nàutica i la part terrestre. La part terrestre ha estat millor que l’any passat, nosaltres ho notem en la part de l’aparcament que ha incrementat els seus ingressos. La gent esta sortint de la crisis o esta farta de la crisis i el que vol es sortir i passar-s’ho be, els restaurant han funcionat molt be, també s’ha incrementat els apartaments turístics. I la part Nàutica s’ha mantingut, han vingut mes estrangers que nacionals, tota la part Nàutica va molt vinculada al temps climàtic i ha anat mes o menys com l’any passat.

Al hivern s’atura molt l’activitat al Port? LLegir mes 


24/10/2016

Miquel Forns ens parla de Sitges

miquel forns alcalde sitges

Miquel Forns Alcalde de Sitges ens parla del any i mig de governació d’aquest segon mandat

Quina Valoració fas d’aquest anys i mig de mandat?

La valoració es del tot positiva perquè l’equip de govern esta portant a terme el pla de mandat que es va plantejar al principi del mandat, l’estem desenvolupant, sempre els primers anys de la legislatura son els mes difícils i mes quan hi ha regidors/es nous en el govern perquè s’han de fer amb la pròpia estructura de l’administració pública i no es mai l'any dels resultats el primer any. Si fem una valoració política d’aquest primer any tot i governant en minoria hem tirat endavant tots els projectes que teníem. Tots els projectes han estat aprovats pel Ple municipal gracies al diàleg que hi ha per part dels grups de l’oposició i això es una actitud que vull agrair perquè hem consta que hi ha altres poblacions on es governa en minoria i tenen molt projectes bloquejats perquè no hi ha predisposició ni per part dels equips de govern ni de l’oposició d’arribar a pactes, a Sitges no estem amb aquesta situació i qui surt guanyant es  Sitges que es el que tots volem. Ara tenim el pressupost del 2017 que serà el segon pressupost d’aquest mandat, amb aquest esperit, amb aquestes ganes de pactar-lo amb els grups de l’oposició el màxim s’ampliï que pugi ser, intentant recollir totes les propostes que ens faci l’oposició i que puguin enriquir el que esta fent el govern i per tant des d'ara mateix ens asseiem amb els grups de l’oposició per parlar-ne i poder arribar al desembre amb un pressupost pactat. Llegir mes 


06/09/2016

El mon i la cultura del vi

winesceller entrevista

WinesCeller Vinoteca dirigit pel Ramon Montaner i la Susana Parellada ha celebrat fa pocs dies el seu primer aniversari i ens expliquen la seva experiència.

Ara es compleix un any des de la apertura de WinesCeller, com ha estat l’experiència?

Ramon: La experiència es que Sitges ens ha acollit molt be, ens ha conegut com un lloc nou, diferent, fresc , ample on pot venir a prendre quelcom, on hi ha bon rotllo i bon servei. L’experiència ens esta transformant per que vam obrir amb l’idea de ser una botiga amb molt de producte més que un lloc de tast per poder descobrir coses noves, i s’està convertint en un lloc mes de tast on la gent vol descobrir coses noves per després comprar-ho i un lloc on la gent ve perquè l’aconsellis que es pot endur per un sopar o un dinar.

Com va sortit l’idea de muntar un Celler?

Susana: Volíem muntar quelcom, jo volia muntar un Restaurant però el Ramon venia del mon de la restauració i ja estava una mica cansat d’aquest mon, i a través d’uns amics que el seu germà tenia un vinoteca molt gran al nord que els hi funcionava molt bé, ens va dir no es restauració però no s’escapa dels coneixements que tenia el Ramon ja que jo era una mera aficionada. Llegir mes 


04/08/2016 

Entrevista a Cisco Arbonés president de la Comissió de Festa Major 

cisco arbones

Cisco Arbonés es el president de la Comissió de Festa Major d’enguany just quan la Festa Major de Sitges ha estat declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya 2016 

Cisco aquesta declaració que significa per la Vila de Sitges? Aquest títol no ens el han donat per que si, ha estat buscat, ha hagut una comissió que es va encarregar de documentar tot lo relatiu a la Festa Major des de el segle XIV fins avui en dia, amb documents que s’han trobat a la Pia Almoina de Barcelona perquè a Sitges pertanyia a la Pia Almoina i eren les primeres dades en que es parlava de Santa Tecla i Sant Bartomeu. Llegir mes 


06/05/2016

Entrevista a Manel Martínez president de l’Associació turística de Platges de Sitges

entrevista manel martinez

Estan ja muntats tots els establiments de l’Associació? 

A partir del dia 1 de Maig l’Associació de Platges de Sitges esta al 95% dels serveis, només faltarà per obrir la nova guingueta de la platja de Vallcarca. Aquest any comencem amb moltes ganes a veure si podem fer la mateixa temporada que l’any passat que va estar molt be pel temps. Va començar des de el mes de maig fins al mes de juny juliol amb molta calor, el final de temporada va ser una mica mes fluix. 

 Des de 1 de maig estaran obertes el Cap de Setmana o també durant la setmana? 

El mes de maig només els caps de setmana i a partir del 1 de juny tots els dies de la setmana les concessions que no estan a la zona urbana. Les de la zona urbana ja obriran tots els dies des de 1 de Maig Llegir mes 


01/03/2016

Entrevista  a Dani Piques Carnestoltes Sitges 2016

dani piques carnestoltes sitges 2016

Dani Piques president de l’Ateneu de Sitges, informàtic de professió i membre de la Colla No-k-lia des de fa anys ha estat el Carnestoltes Sitges 2016 

Quan No-k-lia es va presentar per fer el Carnestoltes Sitges 2016 sabies que tu series el Carnestoltes? 

No-k-lia ha presentat 3 vegades la seva candidatura per fer el Carnestoltes i algun membre de la colla me havia dit que jo seria un bon candidat per aquest paper, però d’això ja feia temps i podien haver altres candidats, no sabia res. 

Quan t’ho van dir i que vas sentir? 

M’ho van dir a l’octubre i en va fer molta il·lusió, però al mateix temps vaig sentir molta responsabilitat perquè ho volia fer molt be. 

Qui decideix qui es el Carnestoltes? Llegir mes 


01/02/2016

La Tija va torna als seus orígens per Carnaval

la tija sitges

Entrevistem a Josep Milan director de La Tija 

La Tija va néixer al 2012 quan un grup de persones que tenien inquietuds artístiques tan plàstiques com teatrals i folklòriques que es van ajuntat per fer espectacles de titelles, tan de ninos, objectes o ombres.
Tot l’espectacle esta creat pels membres del grup, les titelles, els textos, la música, els decorats, la roba de les titelles, etc. 

Quants membres te La Tija? 

Pot ser de 3, 4 ,5 o fins i tot 15 ó 20 quan fem les titelles de Nadal. Dins de La Tija tenim gent de totes les edats des de 9-10 anys fins a 50 anys que ens ajuda a tenir una visió molt mes amplia de tot. 

Tothom pot ser membre de La Tija? Llegir mes 


04/01/2016

Loreto Baqués i Almirall nova presidenta de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges

Loreto Baqués i Almirall nova presidenta de l’Agrupació de Balls Populars de SitgesLoreto Baqués i Almirall que en aquests dos últims anys ha format part de la Junta Directiva presidida per Xavier Salmerón i en aquest últim any ha exercit el càrrec de Vicepresidenta, va ser escollida com a nova presidenta de l’entitat de forma unànime per tots els assistents de l’Assemblea i en ser l’única candidatura presentada i que tindrà un mandat de dos anys. El seu equip estarà format per: Eduard Sentís, Vicepresident; Daniel Piques, Tresorer; Chari Villacañas, Secretària; Pepi Martínez, Adriana Matas, Raquel Planas, Bàrbara Muntané, Maica Díez, Xavi Huete, Serena Serra, Gabri González, Axel Neumann i Xavier Salmerón; vocals.

Quans anys portes a la Agrupació de Balls Populars de Sitges? Llegir mes 


 

El mon de la Cocteleria per Rubén Ubric

El mon de la Cocteleria per Rubén UbricRubén Ubric reconegut Barman va iniciar la seva trajectòria professional als 13 anys ajudant als seus pares els caps de setmana, el seu primer còctel va ser una dry martini i el va fer tot al reves, experiència que li va servir per sentir l’afició pel mon dels còctels. Ha participat en diversos campionats de cocteleria i amb 20 anys va guanyar el campionat d’Espanya amateur, mes tard va marxar als EEUU per formar-se i aprendre l’idioma , a la seva tornada es va dedicar al mon de la cocteleria i mes tard al mon dels destil·lats, ha estat Brand ambassador de diferents marques. Actualment treballa amb Bacardi con a responsable a Espanya “Brand Ambassador” de Tequila Patrón. Llegir mes