Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

La Policia Local i Mossos d’Esquadra intensifiquen els controls per la campanya de Nadal

14/12/2015

La Policia Local i Mossos d’Esquadra intensifiquen els controls per la campanya de Nadal

La Policia Local i Mossos d’Esquadra intensifiquen els controls per la campanya de Nadal

S’inicia el Pla Grèvol amb l’objectiu de prevenir fets delictius durant la campanya de Nadal. Els dos cossos de seguretat incrementen la seva presència en els principals punts comercials fins el 10 de gener.

La Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra posa en marxa, amb la col·laboració de la Policia Local, el Programa Operatiu Estacional (POE) Grèvol amb motiu de les Festes Nadalenques. Fins el proper 10 de gener s’intensifica la presència policial uniformada en els principals eixos comercials a través de patrulles mixtes i a peu per prevenir fets delictius com furts, robatoris o estrebades, i augmentar alhora la percepció de seguretat.

L’Alcalde de Sitges, i responsable de Governació, Miquel Forns, destaca que “és important reforçar la seguretat en èpoques que, com el Nadal, incrementa la concentració de persones a la nostra vila. I fer-ho, sobretot, apostant per la prevenció que és la nostra manera d’entendre el treball en la millora de la seguretat a Sitges. A més, un cop més, cal destacar la coordinació entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra que ens permet intensificar els dispositius de seguretat a les principals zones comercials de la vila”.

El Pla Grèvol es desenvolupa amb la finalitat de mantenir el control de la venda ambulant no autoritzada, prevenir i reduir la delinqüència aprofitant les condicions específiques que es donen en aquest període de l’any, garantir la seguretat en la mobilitat en la xarxa viària i en els transports col·lectius de persones, augmentar la percepció de seguretat i garantir el desenvolupament de les activitats que es fan en aquestes dates de Nadal, sobretot les que tenen lloc en zones d’oci nocturn.

El Pla Grèvol contempla una fase en la que es contacta primer amb els comerciants per recordar-los els consells de seguretat i prevenir els fets delictius més habituals que es registren en aquesta època de l’any. La col·laboració i la coordinació que mantenen els cossos de seguretat amb els comerciants és un factor determinant alhora de mantenir els nivells de seguretat òptims, contribuint a reduir l’activitat delictiva pròpia d’aquestes dates. La segona fase del pla Grèvol es basa en el patrullatge mixta de dispositius de seguretat per prevenir la delinqüència associada a l’augment de l’activitat comercial i empresarial i les celebracions d’aquesta època de l’any.

El Pla de Seguretat Grèvol es desplega a diferents de municipis de Catalunya i està actiu fins el proper 10 de gener.