Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

La Biblioteca es despulla amb una jornada de portes obertes

14/10/2015

La Biblioteca es despulla amb una jornada de portes obertes

biblioteca santiago rusinyol

Aquest divendres 16 d’octubre, la Biblioteca Santiago Rusiñol obre portes per mostrar-se al públic després de les obres de rehabilitació i supressió de les barreres arquitectòniques iniciades el 2013.

La Biblioteca Santiago Rusiñol obre les seves portes al públic, el divendres 16 d’octubre, de les 10 a les 19 hores, en una jornada que servirà per mostrar el resultat de les obres de rehabilitació i supressió de les barreres arquitectòniques iniciades el 2013. Per a aquelles persones que vulguin aprofundir més en quin ha estat el procés de les obres i què han permès redescobrir, l’arquitecte municipal i cap del gabinet d’Alcaldia, Albert Bargués, oferirà visites guiades, a les 10h, 12h, 16h i 18h. La regidora de Cultura, Rosa Tubau, s’ha mostrat satisfeta pel resultat d’unes obres “que permetran mostrar la biblioteca en el seu màxim esplendor i recuperar un equipament de gran utilitat per a la ciutadania, amb nombroses millores que l’actualitzen als nous temps i necessitats”.

Les actuacions han servit per adaptar l’equipament als actuals criteris d’accessibilitat i mobilitat, amb rampes d’accés, ascensor i noves dependències de serveix, lavabos i magatzems. S’ha actualitzat també la instal·lació elèctrica, l’enllumenat i la climatització que s’han dotat de nous equipaments informàtics i de comunicació

Les obres han permès anar més enllà de l’actualització de l’edifici i redescobrir els encants i l’aspecte de la que havia estat casa del pintor, Miquel Utrillo, retornant-la a l’aspecte que mostrava ara fa un segle, pels volts del 1915. La recuperació dels colors originaris de les rajoles i de les parets, aproparan al visitant a la sensibilitat i estètica dels lluministes, en un edifici modern però que manté l’esperit noucentista que el va veure néixer.

La Biblioteca Santiago Rusiñol s’inaugurarà la primavera del 2016 i oferirà, en un espai obert a tothom i equipat amb les darreres tecnologies en l’àmbit de les biblioteques, un fons documental actualitzat i viu, sense oblidar el seu ric fons local i patrimonial.

Les obres han estat finançades per l’Ajuntament de Sitges i la Diputació de Barcelona.